krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:28/372)

Czerwony Kapturek - wersja dla dorosłych ;) 226

iszkopt z makiem, krem z mascarpone i likierem śmietankowym , do tego nasączone w l ikierze delicje a całość uwieńczona wiśniową galaretką - po pros tu niebo w gębie! SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm) Biszkopt z makiem: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/ 4 szkl suchego maku Krem z mascarpone 375 g mascarpone(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia i makiem. Dodawać partiami do ubitych jajek i delikatnie mieszać. Piec ok 30 min w 180 * C. 3. Krem: Śmietankę ubić dodając pod koniec śmietan fix-y. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę do wymieszania składników. Wlać likier i szybko zmiksować na małych obrotach do połączenia składników. 4. Likier wymieszać pół

Kto ugości moich gości?
Bezglutenowa w-z z mascarpone 261

Moja wersja w-z z kremem na bazie mascarpone i biszkoptem bezglutenowym. Ostateczny efekt to lekkie, puszyste i smakowite ciastko. Przepis ten będę powtarzała niejeden raz:-) Składniki na ciasto - na bardzo dużą blachę: 6 dużych jaj 250 g cukru 1 cukier waniliowy 80 ml oleju 240 g mąki biszkoptowej bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki mąki bezglutenowej 2 czubate łyżeczki proszku(...)całkowitego wystygnięcia.  Składniki na krem: 1 duże opakowanie mascarpone - 500 g 1 małe opakowanie śmietany 30% lub 36% - 200 ml 100 -150 g cukru pudru Przygotować krem. Zarówno mascarpone jak i śmietana powinny być dobrze schłodzone. Mamy wtedy gwarancję, że szybko i ładnie ubiją się. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodawać w kilku partiach mascarpone i dalej

Ze smakiem bez glutenu
Truskawkowe tiramisu 111

ciasto było szybkie i łatwe w przygotowaniu, musieliśmy na jego skosztowanie czekać do następnego dnia. Po przekrojeniu naszym oczom ukazały się trójkolorowe warstwy, z których sporą część stanowił krem z mascarpone. W czasie upalnych czerwcowych dni chłodne tiramisu z truskawkami wyjęte z lodówki było deserem idealnym. Udostępnij Składniki na truskawkowe tiramisu 250 g podłużnych biszkoptów 600 g truskawek(...)się gęsta i puszysta. Na dno blachy do pieczenia ( 20/20 cm ) położyć papier do pieczenia, ułożyć warstwę biszkoptów. Rozprowadzić na nich połowę tężejącej masy z truskawek, następnie połowę kremu z mascarpone, ponownie ułożyć biszkopty, rozprowadzić truskawki i krem. Wierzch tiramisu ozdobić odłożonymi truskawkami. Truskawkowe tiramisu wstawić do lodówki na noc, aby biszkopty nabrały wilgoci, a masy stężały. * * * Zobacz także nasze

niecodziennikpary
Szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym 228

Dziś zapraszam Was na szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym. Pyszny, prosty w przygotowaniu, idealny na każdą okazję. Dziś polecam Wam wersję z kremem borówkowo-jagodowym (na bazie mascarpone). Krem idealnie współgra ze słodką bezą. Taki torcik możecie przygotować np. na  zbliżający się Dzień Matki Polecam. Podstawę tortu stanowi dobry krem (nie może być za słodki(...)osłodzić sobie dzień, prawda? Zachęcam Was do zapoznania się z pełną ofertą firmy MAKO Lubicie lody na ciepło? A próbowaliście małych cytrynowych bez? Polecam Składniki: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki (36%) – śmietana musi być zimna! 2 łyżki cukru pudru 150 g borówek około 2 łyżki sosu jagodowego* + do dekoracji listki świeżej mięty 2 krążki bezowe

Słodkie okruszki
Krem z likierem Baileys 319

Wyjątkowy krem dla wszystkich tych, którzy uwielbiają likier Baileys ! To właśnie jego smak dominuje w delikatnym kremie z dodatkiem serka mascarpone. Prosty do przygotowania i pyszny do spożywania ! SKŁADNIKI NA KREM(...)LIKIEREM BAILEYS: ( na 6 pucharków, lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki 500 g. serka mascarpone pół szklanki likieru szklanka cukru pudru Przygowowanie kremu : Do serka mascarpone dodajemy likier i dokładnie mieszamy mikserem, do momentu połączenia się składników w jednolitą masę. W oddzielnym, dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier

Domowe Torty
Boskie ciasto czekoladowe z kremem bananowym oraz polewą czekoladowo-orzechową 584

sody oczyszczonej 1 szklankę brązowego cukru trzcinowego demerara 1/3 szklanki białego cukru 3 kopiaste łyżki dobrej jakości kakao 3 jajka 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 18% Do kremu: 250 g serka mascarpone 4 dojrzałe banany ok. 4-6 płaskich łyżek cukru pudru (ilość w zależności od upodobań) ok. 1 łyżki soku z cytryny opcjonalnie: 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej(...)bardzo. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie banany dokładnie rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny (moje mimo wszystko nieco zbrązowiały w kremie, nie mam pojęcia dlaczego). Serek mascarpone miksujemy z cukrem, dodajemy banany i jeszcze chwilę miksujemy. Krem jest dość luźny, jeśli chcemy, by był bardziej sztywny, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Polewa jest banalnie

Ratunku obiad
Ciasto z truskawkami na biszkoptach 6894

Fantastyczne ciasto bez pieczenia z truskawek na biszkoptach. Przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Charakteru dodaje likier i świeży sok pomarańczowy. W smaku lekkie, pyszne, orzeźwiające. Koleżanka powiedziała, że jest to po prostu truskawkowe tiramisu… Deser tak mi zasmakował, że spróbuję go przygotować teraz w formie tortu:). Bardzo polecam…     Składniki: około 400g podłużnych biszkoptów 800g(...)niej serek i wymieszać mikserem na średnich oborach do połączenia składników.     6. Dno blaszki wyłożyć biszkoptami i polać je połową konfitury z sokiem. Wierzch przykryć połową kremu z mascarpone, wyrównać. Na kremie położyć truskawki (plastry kłaść jeden obok drugiego). 7. Na truskawki położyć biszkopty i polać je resztą konfitury z sokiem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem i poukładać

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowym 169

idealne na letni deser Author: Cooking for Emily Ingredients Ciasto 230 g mąki 70 g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru 200 g masła 1 żółtko Krem: 2 łyżki śmietany 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru sok z całej cytryny i skórka z połowy cytryny 4 jajka poza tym 1 szklanka jagód 2 łyżki miodu ( albo cukru) ½ łyżeczki(...)kawałki i wylepić dno formy do pieczenia, tak, żeby powstała płaska podstawa, ponakłuwać ciasto widelcem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec ciasto ok 20 minut. W tym czasie przygotować krem - mascarpone zmiksować z cukrem i śmietaną na gładką masę, dodać jajka, sok i skórkę z cytryny i dalej miksować aż powstanie jednolita masa. Wyjąć ciasto z piekarnika, wylać masę jajeczną

Cooking for Emily
Ciasto kokosowo- śmietankowe 152

cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru pudru 500ml mleka 1 budyń śmietankowy 100g wiórek kokosowych Krem śmietankowy: 350ml słodkiej 30% śmietanki 1 serek mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru Ponadto: 1 opakowanie "Wafle gofrowane" śmietankowe 1 mały słoiczek dżemu truskawkowego 100g płatków migdałowych świeże truskawki (nie są konieczne) Sposób przygotowania(...)łyżce budyniu. Gotowy krem wykładamy na przestudzony biszkopt. 3. Na krem wykładamy wafle gofrowane, smarujemy je dżemem truskawkowym. 4. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Krem śmietankowy wykładamy na dżem truskawkowy, a całość posypujemy lekko uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Deser schładzamy w lodówce, przed podaniem możemy udekorować świeżymi truskawkami

Kuchnia w czekoladzie
Kremowy deser z frużeliną wiśniową z amaretto 147

Bardzo lubię desery na bazie kremu z mascarpone i śmietanki kremówki. Nie tylko za smak, ale również za szybkość przygotowania. Idealnie pasują z różnymi owocami, świeżymi lub owocowymi sosami i biszkoptami. Tym razem deser z frużeliną z amaretto. Polecam serdecznie :) Składniki (4 porcje): Frużelina wiśniowa z amaretto: 250 g wiśni, świeżych lub mrożonych (wydrylowanych) 20-25 ml amaretto 1 łyżeczka(...)owoców dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać i postawić znów na palnik, podgrzewać już tylko do momentu całkowitego rozpuszczenia żelatyny, już nie zagotowywać. Pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Przygotować krem: schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na gęsty krem, dodać sok z cytryny, dosłodzić cukrem pudrem i zmiksować. W pucharkach wyłożyć na dno odrobinę

Kocham..lubię..gotuję..
Tort czekoladowy z kremem z ricotty i mascarpone (Torta al cioccolato con crema di ricotta e mascarpone) 203

jest przygotowany z ciasta czekoladowego, które jest delikatne w smaku i wilgotne, pachnie czekolad ą , nie jest suche, nie wymaga nasączania ponczem. Krem to miks s erka mascarpone, ricotty i cukru pudru.  Krem nie jest za ciężki, ale delikatny i bardzo kremowy.  Do dekoracji wykorzystałam moje kochane truskawki. Torcik(...)średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Krem Miksujemy mascarpone z ricottą i cukrem pudrem na gładką masę. Mascarpone i ricotta powinny być zimne, dopiero co wyjęte z lodówki. Krem odstawiamy na 30 minut do lodówki

La grande e la piccola cuoca
Czerwony Kapturek 270

Ciasto to powstało kiedyś z połączenia smaków, na które akurat miałam ochotę - biszkopt z makiem, krem z mascarpone i wiśnie. A do tego obowiązkowo ulubiona galaretka mojej córci. Jego smak przeszedł moje oczekiwania! SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm)Biszkopt z makiem4 jajka2/3 szkl cukru2/3 szkl mąki2/3 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szkl suchego makuKrem z mascarpone375 g mascarpone (1,5 standardowego(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia i makiem. Dodawać partiami do ubitych jajek i delikatnie mieszać. Piec ok 30 min w 180 st. C.3. Krem: Śmietankę ubić dodając pod koniec śmietan fix-y. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę do wymieszania składników. Ułożenie ciasta:Na spód biszkoptowy rozsmarować krem. Na wierzch ułożyć delicje (czekoladą do dołu

Kto ugości moich gości?
Malinowa chmurka 302

piec ok 1 godzinę w 140 st.C. Beza powinna być chrupka i wypieczona. Najlepiej wystudzić ją w piekarniku pozostawiając bezę w nim na noc. Krem: 500 ml śmietany 30-36% schłodzonej 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru aromat waniliowy Wszystko włożyć do miski, ubić, aż krem będzie gęsty. Maliny(...)malin świeżych lub mrożonych 3 galaretki malinowe 3,5 szklanki wrzątku Galaretki rozpuścić we wrzątku, wymieszać z malinami. Przełożyć ciasto (od dołu): kruche ciasto tężąca galaretka z malinami krem mascarpone beza Ciasto na noc włożyć do lodówki. Wtedy przy krojeniu beza nie będzie stawiać oporu, pękać czy kruszyć się. Smacznego!!! Źródło: Moje wypieki

Kuchnia domowa Ani
Tort z m&ms'ow 278

miód – polecam!] -> 2 jajka -> 100 ml jogurtu naturalnego/greckiego -> 200g mąki -> 25g kakao -> 1 łyżeczka proszku do pieczenia -> Sól -> ½ łyżeczka sody oczyszczonej Krem mascarpone: -> 400ml śmietany kremówki -> 250g mascarpone -> 1 łyżka cukru pudru -> ½ puszki brzoskwiń Klej „do cukierków” -> 100g oleju kokosowego -> 100g czekolady (50/50 gorzka/mleczna) Frużelina(...)Gotujemy. Krok 3 – poncz Mieszamy ze sobą sok z brzoskwiń, kilka łyżek wody oraz opcjonalnie alkohol [w zależności od preferencji oraz grupy docelowej].  Krok 4 – krem Mocno schłodzoną śmietankę oraz serek mascarpone przekładamy do wysokiego naczynia. Ubijemy przy pomocy miksera do uzyskania sztywnej piany, pod koniec dodajemy cukier puder. Do tak powstałem masy wrzucamy pokrojone w drobna kostkę brzoskwinie

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
ferrero rocher - torcik bezowy 367

stała cała szklanka białek (żółtka wykorzystałam wcześniej), nie chciałam, żeby się zmarnowały, musiałam coś wymyślić. Takie blaty piekłam już do torcika orzechowo-dyniowego , był pyszny i elegancki. Przygotowałam krem z serka mascarpone, z dodatkiem nutelli (a właśnie, świętowaliście 5 lutego międzynarodowy dzień nutelli?;) i pokruszonych wafelków. Wyszło słodko i pysznie. Nie da się zjeść dużo na raz, ale mały kawałeczek(...)sernika bez pieczenia, zainteresowanych odsyłam tutaj . składniki: bezy: 1 szkl białek 1 szkl cukru 300 g zmielonych orzechów włoskich szczypta soli krem: 400 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki kremu czekoladowego (typu nutella) 2 wafelki czekoladowe (moje góralki) do dekoracji: kakao kilka połówek orzechów Białka ubić z solą na sztywną pianę, pod koniec partiami dosypując cukier. Następnie delikatnie

6niebo