krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:30/372)

LeŚnY SkrZaT :D 270

jajka 2 kubki mąki 1 op mrożonego szpinaku mielonego (450 g)    1 kubek cukru 1 kubek oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia krem z owocami leśnymi: 250 g serka mascarpone 4 łyżki mrożonych owoców leśnych 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie : Szpinak rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody Jajka ubijamy z cukrem na gęstą(...)minut do  tzw. suchego patyczka.  Studzimy, kroimy na dwa blaty, jeden kruszymy.   owoce blendujemy na mus, dosypujemy żelatynę, delikatnie podgrzewamy i łączymy z serkiem mascarpone, krem wykładamy na spód ciasta( możemy go wcześniej nasączyć ponczem z soku z cytryny i wiśniówki- w proporcjach sok z 1 cytryny- 2 kieliszki wódki)  na wierzch wysypujemy okruszki

Luźna Kuchnia
Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym 107

Delikatny smak owoców w połączeniu z wyrazistym wędzonym kremem czekoladowym i serkiem mascarpone stanowi idealne połączenie rewelacyjnego deseru na każdą okazję. Czas przygotowania: 10 minut, czas grillowania: 2 minuty Składniki: 12 fig przekrojonych na połowę (przekrojonych wzdłuż) 3-4 patyczki do szaszłyków 1/3 szklanki mascarpone czekoladowe Ganache (patrz tutaj ) Przygotowanie: Grill należy rozgrzać do średniej temperatury. Figi umyć i pokroić(...)ostygnięcia na kilka minut. Figi usunąć z patyczków od szaszłyków. Figi podawać polane sosem Ganache z serkiem mascarpone na wierzchu. Udekorować liściem świeżej mięty. Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym is a post from: naRuszcie.pl The post Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Tęczowy tort urodzinowy 419

cukru 5 białek 2 łyżeczki aromatu waniliowego 375 gram mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 355 gram mleka Składniki na krem: 600 ml lub litr kremówki 250- 500 gram serka mascarpone 5 czubatych łyżek cukru pudru Wykonanie ciasta: Warto przed rozpoczęciem pracy zważyć samą  miskę, aby potem zważyć miskę z ciastem. Uzyskamy wagę samego ciasta(...)również dostępne w żelu. Obydwa rodzaje nadają się. Dodajemy tyle barwnika, aby uzyskać intensywne kolory. Pieczemy w temp. 190 st.C - 15-20 minut, do suchego patyczka. Krem: Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem, w drugim naczyniu kremówkę. Następnie do kremówki dodajemy stopniowo masę z serka. Każdą warstwę ciasta przekładamy kremem. Kolory układamy w następującej kolejności: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy

tojestpyszne.blogspot.com
Pyszny deser z mascarpone i galaretką 266

dekoracjiPRZYGOTOWANIE:Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone i cukier puder i dokładnie zmiksować.Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.Krem mascarpone wyłożyć do pucharków, ustawić pucharki w pochyłej pozycji w lodówce.Następnie na krem wylać stężałą galaretkę, odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia.Deser udekorować listkami mięty

Kuchnia Danusi
Ciasto “Wiśnia z makiem” 348

pszennej -2 łyżki kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: -500g serka mascarpone -250 ml śmietanki 30% -2 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: -250 g serka mascarpone -200 g kremu czekoladowego typu Nutella Poncz: -50 ml likieru Amaretto + 50 ml wody Dodatkowo: -1,5 szklanki drylowanych wiśni z kompotu -1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120g) -2/3 szklanki zaparzonej(...)wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. --> Krem śmietankowy: --> Składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy serki mascarpone i cukier puder. Ubijamy na sztywny krem. --> Masa czekoladowa: --> Mascarpone należy wyjąć wcześniej, aby uzyskało temp. pokojową, ponieważ zimne może się zwarzyć po wymieszaniu z nutellą. Mascarpone i Nutellę mieszamy w misce do powstania jednolitej, gładkiej masy. --> Wykonanie

Marta Gotuje
Tiramisu dla dzieci – bez kawy, alkoholu i surowych jajek 96

migdałowy i mieszamy. W kawie nasączamy biszkopty, które układamy obok siebie na dnie blaszki do pieczenia (moja ma wymiary 24x24 cm ) lub innego płaskiego naczynia. Na nich rozsmarowujemy połowę kremu mascarpone i znów układamy biszkopty nasączone kawą. Następnie rozsmarowujemy pozostały krem, wyrównujemy i posypujemy kakao. Deser odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby dobrze stężał. [caption id="attachment_8506" align

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto z coca-colą i kremem mascarpone. 1596

Mięciutkie i wilgotne ciasto z coca-colą, przełożone kremem mascarpone. Coca-cola jest w cieście i w polewie, nasączyłam też blat ciasta przed przełożeniem. Nie jest ona wyczuwalna, jednak ciasto ma w sobie to coś. Myślę, że Wam posmakuje. Moim gościom smakowało, z całej blachy zostały tylko 3 kawałki:) Największym wyróżnieniem były słowa " ciociu ja bym chciała to ciasto(...)stopni około 40 minut. Ciasto zostawić do wystudzenia. Kiedy wystygnie ściąć delikatnie górną część i pokruszyć. Okruszki odłożyć. Będą nam potrzebne. Krem: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy, cały czas ubijać dodając partiami mascarpone. Ciasto przekroić wzdłuż na 2 blaty. Dolny blat nasączyć coca-colą i wyłożyć krem. Wyrównać powierzchnie i przykryć drugą częścią ciasta.. Polewa: W rondelku

Agusiowe smakołyki
Torcik czekoladowy 516

Proste ciasto czekoladowe w wersji mini torcików z kremem z mascarpone i białej czekolady. Idealne na Dzień Matki ! Torcik bardzo słodki, ale od święta - dlaczego nie !  Składniki na ciasto : 125 g mąki pszennej 125 g cukru 125 g masła roztopionego 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka 45 ml mleka Piekarnik rozgrzać do 180ºC(...)pieczenia, boki wysmarować masłem i obsypać mąką. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 40-45 minut do tzw.suchego patyczka.W tym czasie przygotować krem czekoladowy.Składniki na krem: 150 g serka mascarpone* 100 g białej czekolady* Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z serkiem mascarpane.Ciasto po upieczeniu lekko wystudzić. Odwrócić ciasto"do góry nogami" tak by spód był teraz

Zabawa smakiem
ŚWIĄTECZNY TORT PIEŃ 150

pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) Krem cytrynowy: czekolada biała (200 g) śmietanka kremówka 30% (200 ml.) mascarpone (150 g) aromat cytrynowy (5 kropel) Obłożenie tortu: krem czekoladowy typu nutella (80 g) mascarpone (80 g) czekolada gorzka (110 g) Dekoracja: białko (1 szt) cukier (60 g) kakao do posypania grzybków  (1-2 łyżeczki) herbata  matcha w proszku(...)Obłożenie tortu: Gorzką czekoladę roztapiamy i rozsmarowujemy ją na dużym arkuszu papieru do pieczenia. Zwijamy papier z czekoladą w rolon i wkładamy do zamrażalnika. Nutellę miksujemy z mascarpone i dobrze miksujemy. Troszkę kremu odkładamy do miseczki (będzie on nam potrzebny do sklejenia grzybków) Boki tortu smarujemy kremem z nutelli i wygładzamy. Z zamrażalnika wyciągamy rulon z czekoladą, łamiemy

RITA food channel
Tarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia 176

Warstwa z malin: 400 g mrożonych lub świeżych malin 6 - 7 łyżek cukru trzcinowego (ilość dostosować do stopnia kwaśności malin) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 galaretka malinowa Krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% (schłodzić) laska wanilii 2 - 3 łyżki cukru pudru Do odmierzania używam: łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)spód z daktyli, pozostałą pozostawić do dekoracji wierzchu. Jeśli masa stężeje, należy wstawić do miski z gorącą wodą, aby delikatnie się rozluźniła i można było nią dekorować.  Krem z mascarpone: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i ziarenkami wyjętymi z laski wanilii.  Pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce mascarpone, ubijać tylko do momentu połączenia się składników

Kuchcik gotuje
Łamana beza z kremem waniliowo - kawowym z amaretto, migdałami i bananem 146

białek  3/4 szklanki bardzo ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  2 opakowania serka mascarpone po 250 lub jedno duże ( ekonomiczniej) 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka esencji waniliowej 100 ml amaretto 3 łyżki cukru do kremu 30 ml espresso płatki migdałowe lub słupki do przesypywania warstw banan Białka ubić na sztywno, następnie dodawać po łyżce cukru(...)nieprzywierający papier i rozprowadź na cienką warstwę. Piecz w 140 stopniach ok 1 godziny. Jeśli trzeba posusz jeszcze trochę, żeby była twarda. Wyjmij i  wystudź. Przygotuj krem:  mascarpone, śmietankę, wanilię, wystudzone espresso i amaretto wymieszaj dobrze mikserem. Nie używaj dużo cukru do kremu, chyba że lubisz, bo beza jest słodka. Na dół naczynia wsyp warstwę łamanej bezy, potem

AZgotuj!
Torcik bezowy z serkiem mascarpone i borówkami amerykańskimi + film 108

Smakowity torcik bezowy z kremem mascarpone i borówkami amerykańskimi będzie znakomitym deserem dla amatorów słodkości. Smakołyk ten nie jest wcale pracochłonny jedynie wysuszenie krążków bezowych zajmuje nieco więcej czasu, natomiast efekt smakowy gwarantowany. składniki na 6 porcji 6 białek 1szklanka cukru 2 łyżeczki octu 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 szklanka śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone(...)około 50 minut po czym zostawiamy do wystudzenia. W drugiej misce ubijamy śmietanę kremówkę, gdy śmietana będzie robiła się sztywna dodajemy serek mascarpone a na końcu wsypujemy cukier puder. Krem rozsmarowujemy na jednej z wysuszonych bez dokładnie rozprowadzając. Na kremie kładziemy umyte i osuszone borówki, owoce przykrywamy drugim krążkiem upieczonej bezy. Wierzch tortu dekorujemy przygotowaną według przepisu na opakowaniu polewą

Smakowite Dania
CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA 93

mąki tortowej 20 g miękkiego masła czerwony barwnik Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl + 1 łyżka cukru 60 g roztopionego masła 1/2 szkl mąki tortowej 1/4 szkl kakao Krem: opakowanie mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wylać na płaski talerz i pozostawić do stężenia. W małej miseczce wymieszać łyżką białko(...)papierem na ściereczką kuchenną, ostrożnie zdjąć papier i przewrócić na drugą stronę. Zwinąć w roladę, zawinąć w ściereczkę i pozostawić do ostygnięcia. W między czasie przygotować krem: śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na puszysty krem. Ostudzony biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem i wyłożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Zwinąć dość ciasno w roladę i wstawić do lodówki do stężenia

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Bounty- Sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia 1162

Składniki: Krem: Mascarpone 500 g Mleczko kokosowe 400 ml Czekolada biała 100 g Wiórki kokosowe 150 g Likier kokosowy 3 łyżki ( opcjonalnie) (Krem można dosłodzić cukrem pudrem jeśli po przygotowaniu będzie mało słodki. Ja robiłam bez cukru) Żelatyna 2 łyżki płaskie + 50 ml wody spód do ciasta: Herbatniki 150 g Kakao ciemne 3 łyżeczki Masło 75 g Dodatkowo: Czekolada mleczna(...)następnie za pomocą łyżki ( dłoni lub szklanki) wyrównuje i mocno dociskam do dna blaszki. Tak przygotowany spód ciasteczkowy wkładam do lodówki do schłodzenia. Mascarpone miksujemy na puszystą masę ok. 5 minut a następnie dodajemy przestudzony krem z wiórek kokosowym. Wszystko razem mieszamy. Tak przygotowany krem wykładamy na schłodzony spód ciasteczkowy. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania