Herbaciane babeczki z musem truskawkowym i kremem mascarpone

Herbaciane babeczki z musem truskawkowym i kremem mascarpone

Herbaciane babeczki z musem truskawkowym i kremem mascarpone

Przepis na : deser

Mam jeszcze trochę zapasu mrożonych truskawek, czas więc je jakoś zacząć wykorzystywać. Malutką porcję owoców wykorzystałam do przygotowania musu idealnego do nadziania babeczek i udekorowania kremu. Do babeczek dodałam trochę zielonej herbaty, dzięki czemu są nieco wilgotne. Dla jeszcze lepszego efektu nadziałam je po upieczeniu odrobiną musu. Całość dopełnia chmurka z mascarpone oraz esy-floresy z reszty musu. Babeczki po prostu rozpływają się w ustach...  Babeczki:   4 jajka,  250g mąki pszennej,&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.