krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:190/372)

Babeczki czekoladowe z kremem śmietanowym 181

około 20 -25 min. Wyjmujemy babeczki z formy i pozostawiamy do wystygnięcia. KREM 200 ml śmietany 36% z lodówki (kremówki) 250 g serka ricotta lub mascarpone z lodówki 2 łyżki cukru pudru  Krem : Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy aż powstanie jednolity krem. Szprycujemy . Posypujemy groszkami

Kubki smaku
Szpinakowa rolada 131

blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy

Pyszności Słodkości
Leśny mech 117

pieczenia. Pieczemy w kwadratowej blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po wystudzeniu obcinamy wierzch ciasta  i kruszymy na talerzyku. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy

Pyszności Słodkości
Ciasto 3Bit 150

ciast. Spędzam z nim każdy wieczór. Ma w sobie wszystko co uwielbiam. Słodką, rozpływającą się warstwę kajmaku oraz gęstą, mocno budyniową masę pachnącą prawdziwą wanilią. Całość pod lekkim, puszystym kremem. Jedyne czego w nim nie lubię to to, że długo każe na siebie czekać. Dla tych którzy się wahają, że ciasto będzie zbyt słodkie i po kawałku przykleją się(...)aluminiową, schłodzić i odstawić na kilka godzin do lodówki. 7) Kiedy ciasto się dobrze schłodzi (! kilka godzin) śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. 8) Na koniec posypać startą czekoladą

Fitsweet.me
Jadalna ziemia! Pyszny deser brownie z bananami! 152

formę o bokach około 15 cm x 15 cm Pieczemy przez 25 minut w temp. 180 stopni C. Studzimy całkowicie. Kruszymy w dłoniach na "jadalną ziemię". Krem: - 2 banany - 150 g serka mascarpone - 100 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym - 1 zmiażdżony widelcem banan Serek mascarpone ucieraj z serkiem homogenizowanym, dodaj pogniecionego widelcem banana. Całość wymieszaj dokładnie. Na dno pucharków

SMYKWKUCHNI
Biszkopt z wafelkami, brzoskwiniami i galaretką 173

przepisu   * 330ml śmietanki 30% * 250g mascarpone * 4 wafelki Prince Polo * puszka brzoskwiń  * 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie : Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Kremówkę ubić z mascarpone. Dodać pokrojone wafelki oraz brzoskwinie. Krem wyłożyć na biszkopt. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Wystudzić. Wylać na krem. Ciasto schłodzić

Magiczne Życie Marty
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 159

skropionymi sokiem z cytryny. Potem dodajemy tylko odrobinę majonezu, posiekany koperek oraz sól i pieprz. Grzanka, odrobina kawioru i gotowe! Zupa krem z zielonego groszku niczym by się nie wyróżniała, gdyby nie konsystencja i dodatki – delikatne mascarpone, domowy groszek ptysiowy oraz… puder miętowy! Zupa była niezwykle delikatna, wręcz piankowa – to dlatego, że nałożyliśmy ją na talerze(...)fajny, zielony kolor, ale przede wszystkim charakterystyczny posmak. Razem ze słodkim puree i klasyczną rybą z cierpkim sosem danie było kompletne. Wszystko ze sobą grało. Zupa krem z zielonego groszku - do tego ptysie, mascarpone i... miętowy puder Przemek z którym gotowałam mimo młodego wieku ma bardzo dużą wiedzę - mogłam się od niego uczyć Deseru nie przygotowaliśmy w parach – zrobiliśmy

Poezja smaku
Z ŁĄKI NA TALERZ: Fiołkowe gniazdka bezowe 204

Beza: 4 białka 150g cukru pudru szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego/winnego Krem: 2 łyżki kwiatów fiołka wonnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki skórki otartej z cytryny 330ml śmietanki 30% 60g serka Mascarpone Dodatkowo: świeże kwiaty fiołka wonnego skórka otarta cytryny (do ozdoby) listki mięty Sposób przyrządzenia: Beza: 1. Białka(...)Krem: 1. Fiołki utrzyj w moździerzu z cukrem, sokiem i skórką z cytryny na pastę. 2. Mocno schłodzoną śmietankę ubij. 3. Do ubitej śmietany dodaj Mascarpone i pastę z fiołków - dokładnie zmiksuj. 4. Fiołkowym kremem wypełniaj bezowe gniazdka i ozdabiaj świeżymi kwiatami fiołków, skórką z cytryny i listkami mięty. Smacznego! Violet meringue nests 12-14 nests Ingredients: Meringue

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tort Oreo 1008

potrzebne są dwa takie biszkopty): 4 jajka 80 g mąki pszennej 10 g kakao 132 g cukru 38 g mąki ziemniaczanej Składniki na krem Oreo (do przełożenia tortu): 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 14 sztuk ciastek Oreo 2 łyżki cukru pudru  Składniki na nasączenie: pół szklanki przegotowanej wody łyżka soku z cytryny łyżka cukru Składniki(...)pył. Dobrze schłodzoną śmietanę, chwilę ubijamy, dodajemy cukier puder, ubijamy na sztywno. Na koniec delikatnie mieszamy  z serkiem mascarpone oraz pokruszonymi ciastkami. Wstawiamy do lodówki. Składanie tortu Pierwszy blat biszkoptowy kładziemy na paterze, nasączamy 1/4 ponczu. Wykładamy 1/3 kremu Oreo,  blat biszkoptowy, 1/4 ponczu

Słodkości na talerzu
Tort bezowy z Advocatem 223

wilgotna w środku. Bezę najlepiej po upieczeniu suszyć całą noc w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.KREM:Składniku do kremu muszą być wcześniej dobrze schłodzone w lodówce.Śmietanę kremówkę wlej do miski i ubij na sztywno. Dodaj do niej serek mascarpone oraz cukier puder i likier, i krótko wymieszaj jeszcze mikserem. Wsyp wcześniej uprażone na suchej patelni płatki migdałowe i wymieszaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto Filadelfia bez pieczenia + film 490

bajecznie proste z pewnością uda się wszystkim amatorom słodkości oraz serka mascarpone .     składniki na tortownicę 23 cm 200 g krakersów 200 g kremu czekoladowego ( typu Nutella) 330 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu 70 g płatków migdałowych 450 g mrożonych wiśni bez pestek 2 opakowania galaretki wiśniowej przepis(...)Krakersy ścieramy na tarce o dużych oczkach do uzyskania średnio grubej konsystencji lub kruszymy w dłoniach ( tak aby żeby uzyskać fajną chrupkość spodu ). Do ciastek dodajemy krem czekoladowy i całość dokładnie ze sobą łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy

Smakowite Dania
Kokosowy deser z mascarpone i truskawkami 197

możecie wykorzystać m.in. do przygotowania pysznego koktajlu. Przepis na pyszny koktajl kokosowo-bananowy pojawi się na blogu w przyszłym tygodniu. Do miski dodajemy serek mascarpone, miód i ziarenka wanilii. Bardzo dokładnie całość miksujemy. Do gładkiego kremu dodajemy 2/3 pokrojonych truskawek. Mieszamy. Ciasteczka dokładnie rozdrabniamy i wysypujemy je na dno naszych szklanek/pucharków. U mnie z podanych proporcji wyszło(...)możecie wykorzystać m.in. do przygotowania pysznego koktajlu. Przepis na pyszny koktajl kokosowo-bananowy pojawi się na blogu w przyszłym tygodniu. Do miski dodajemy serek mascarpone, miód i ziarenka wanilii. Bardzo dokładnie całość miksujemy. Do gładkiego kremu dodajemy 2/3 pokrojonych truskawek. Mieszamy. Ciasteczka dokładnie rozdrabniamy i wysypujemy je na dno naszych szklanek/pucharków. U mnie z podanych proporcji wyszło

Pogotujmy.pl
Tort biała czekolada z truskawką 319

truskawką Danie Desery Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny (ok 10 g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru(...)roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać serek mascarpone i ubić (jak bitą śmietanę) do otrzymania gęstego kremu. Frużelina truskawkowa W garnuszku wymieszać truskawki z cukrem i wyciśniętym sokiem z połówki cytryny (mrożonych truskawek wcześniej nie rozmrażamy). Truskawki z cukrem podgrzewać na kuchence

Wypieki i Rumieńce
Rolada szpinakowa z kremem morelowym wg Siostry Anastazji 157

bardzo smacznie. Ciasto: 400 g szpinaku rozdrobnionego (u mnie brykiet Hortex) 4 duże jajka 1/2 szkl. cukru drobnego 3/4 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 szkl. kremówki 250 g mascarpone 1 słoiczek konfitury morelowej (w oryginale dżem brzoskwiniowy) 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru Szpinak wyjmujemy z zamrażarki odpowiednio wcześniej. Przekładamy na sito i odstawiamy(...)sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do gęstej masy dodajemy mascarpone oraz konfiturę, krótko miksujemy, tylko do połączenia. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę (uprzednio warto dodać do niej łyżkę masy i zamieszać i dopiero tak zaprawioną dodać do reszty masy). Przestudzony biszkopt rozwijamy, nakładamy na niego krem morelowy, wyrównujemy i ponownie zwijamy w roladę

Smaki Na Talerzu