krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:190/372)

Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła, bez pszenicy) 176

zastąpiłam ją orkiszową i gryczaną. Krem za to jest bardzo prosty, nie zawiera masła ani cukru, a wychodzi naprawdę pyszny. Co prawda mascarpone nie jest szczególnie dietetycznym serkiem, ale myślę, że jest lepszą alternatywą dla masła. Krem jest świetny, a całość może konkurować z niejedną chemiczną kremówką z cukierni :) Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła(...)temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. przepis na biszkopt pochodzi z Moich Wypieków . Krem: 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru + 2 łyżki ksylitolu/stewii  500 ml mleka 1 opakowanie(250g) serka mascarpone ksylitol/stewia do posłodzenia(wedle uznania, u mnie było to kilka łyżek) + posiekane migdały do dekoracji Budyń ugotować wg instrukcji na opakowaniu

FitKot
Ciasto "Mleczno-orzechowa kanapka" 390

pewno każdy sobie pozwoli z filiżanką kawy, polecam na słodki poczęstunek również na świąteczny czas. Znika szybko. Foremka 23/29 cm lub podobna SKŁADNIKI NA KREM MLECZNY: 450 ml śmietanki kremówki 30% 25 dag serka mascarpone 5 łyżek cukru 3 łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku   (nie granulowanego) 2 łyżki masła orzechowego (niesolonego) DODATKOWO: 2 opakowania herbatników, maślanych(...)rózgą kuchenną tak aby nie było żadnych grudek. Powinna   powstać gęsta mleczna masa przypominająca budyń. Odstawiamy, aż do całkowitego wystudzenia. Serek mascarpone prosto z lodówki , łączymy ze 200 ml kremówki i miksujemy   aż powstanie gęsty krem. Następnie dodajemy masło orzechowe oraz po łyżce dobrze wystudzonej masy mlecznej. Gotowy krem wykładamy na herbatniki i ponownie układamy warstwę nasączonych

Wanilia i Kardamon
Muffinki z kremem piernikowym 132

tarce czekoladę, całość dokładnie mieszamy i przekładamy do papilotek (ja użyłam świątecznych papilotek Delicia od Tescoma). Pieczemy ok 25 minut w 170 st. C. Upieczone muffinki studzimy. Krem piernikowy: 250 g serkca mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g ciastek korzennych (mogą być domowe) 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika Ciastka kruszymy na pył np za pomocą

Cynamonowe szczęście
WIOSENNY TORT Z NUTĄ CYTRYNOWĄ I KREMEM MAŚLANYM 316

krem uwielbiałam za dziecka (zresztą nadal uwielbiam) i staram się nie myśleć, że to cholerstwo ma z milion kalorii :P Zresztą, nie można ciągle jeść tortów z kremem z bitej śmietany i mascarpone ;P Tort jest bardzo podzielny, gdyż żeby się nim nasycić wystarczy mały, cieniutki kawałek, także wszyscy dostaną swoją porcję :D Sok i otarta skórka z cytryny nadają

Słodko-Słony Świat Ilony
Tiramisu z malinami 153

Tiramisu nikomu przedstawiać nie trzeba :) To klasyczny włoski deser, składający się z kremu na bazie żółtek i serka mascarpone oraz biszkoptów nasączonych w ponczu z mocnej kawy i likieru Amaretto. Wariacji na temat Tiramisu jest wiele; spotkać można przepisy na Tiramisu kokosowe, piernikowe, nawet dyniowe :) czy też z owocami. Pamiętam jak kiedyś w jednej restauracji zamówiłam na deser Tiramisu(...)malinami można postąpić tak samo lub po prostu rozgnieść je widelcem wraz z cukrem. Krem: Jajka sparzyć zanurzając je na kilka sekund we wrzącej wodzie. Białka dokładnie odseparować od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na jasną, puszystą i gęstą masę. Następnie stopniowo dodawać serek mascarpone, w kilku turach, miksując dokładnie po każdym dodaniu. Dodać likier i zmiksować. W osobnym

Opowieści z piekarnika
Kruchy torcik walentynkowy 197

czekolady mlecznej  1/4 szklaki śmietany kremówki Podgrzać śmietanę i do gorącej włożyć pokruszoną czekoladę. Odstawić na 10 minut następnie wymieszać na gładki sos Krem 400 g śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki lub mniej skondensowanego słodzonego mleka z puszki 1 łyżeczka pasty waniliowej Wszystkie produkty powinny być schłodzone.  Śmietanę, mascarpone, wanilię i mleczko słodzone włóżcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kostka z brzoskwiniami i solonymi orzeszkami ziemnymi 376

natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:   500 ml śmietany 36%,  250g serka mascarpone,  puszka brzoskwiń (800g),  100g solonych orzeszków ziemnych,  3 łyżki rodzynek,  3 łyżki cukru pudru. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru(...)pudru i serka mascarpone. Dodać rodzynki, posiekane orzeszki oraz odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać. Kremem przełożyć blaty ciasta. Polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzeszkami

Z miłości do słodkości
Babeczki czekoladowe z kremem śmietanowym 178

około 20 -25 min. Wyjmujemy babeczki z formy i pozostawiamy do wystygnięcia. KREM 200 ml śmietany 36% z lodówki (kremówki) 250 g serka ricotta lub mascarpone z lodówki 2 łyżki cukru pudru  Krem : Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy aż powstanie jednolity krem. Szprycujemy . Posypujemy groszkami

Kubki smaku
Szpinakowa rolada 125

blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy

Pyszności Słodkości
Leśny mech 113

pieczenia. Pieczemy w kwadratowej blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po wystudzeniu obcinamy wierzch ciasta  i kruszymy na talerzyku. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy

Pyszności Słodkości
Ciasto 3Bit 144

ciast. Spędzam z nim każdy wieczór. Ma w sobie wszystko co uwielbiam. Słodką, rozpływającą się warstwę kajmaku oraz gęstą, mocno budyniową masę pachnącą prawdziwą wanilią. Całość pod lekkim, puszystym kremem. Jedyne czego w nim nie lubię to to, że długo każe na siebie czekać. Dla tych którzy się wahają, że ciasto będzie zbyt słodkie i po kawałku przykleją się(...)aluminiową, schłodzić i odstawić na kilka godzin do lodówki. 7) Kiedy ciasto się dobrze schłodzi (! kilka godzin) śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. 8) Na koniec posypać startą czekoladą

Fitsweet.me
Jadalna ziemia! Pyszny deser brownie z bananami! 147

formę o bokach około 15 cm x 15 cm Pieczemy przez 25 minut w temp. 180 stopni C. Studzimy całkowicie. Kruszymy w dłoniach na "jadalną ziemię". Krem: - 2 banany - 150 g serka mascarpone - 100 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym - 1 zmiażdżony widelcem banan Serek mascarpone ucieraj z serkiem homogenizowanym, dodaj pogniecionego widelcem banana. Całość wymieszaj dokładnie. Na dno pucharków

SMYKWKUCHNI
Biszkopt z wafelkami, brzoskwiniami i galaretką 165

przepisu   * 330ml śmietanki 30% * 250g mascarpone * 4 wafelki Prince Polo * puszka brzoskwiń  * 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie : Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Kremówkę ubić z mascarpone. Dodać pokrojone wafelki oraz brzoskwinie. Krem wyłożyć na biszkopt. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Wystudzić. Wylać na krem. Ciasto schłodzić

Magiczne Życie Marty
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 150

skropionymi sokiem z cytryny. Potem dodajemy tylko odrobinę majonezu, posiekany koperek oraz sól i pieprz. Grzanka, odrobina kawioru i gotowe! Zupa krem z zielonego groszku niczym by się nie wyróżniała, gdyby nie konsystencja i dodatki – delikatne mascarpone, domowy groszek ptysiowy oraz… puder miętowy! Zupa była niezwykle delikatna, wręcz piankowa – to dlatego, że nałożyliśmy ją na talerze(...)fajny, zielony kolor, ale przede wszystkim charakterystyczny posmak. Razem ze słodkim puree i klasyczną rybą z cierpkim sosem danie było kompletne. Wszystko ze sobą grało. Zupa krem z zielonego groszku - do tego ptysie, mascarpone i... miętowy puder Przemek z którym gotowałam mimo młodego wieku ma bardzo dużą wiedzę - mogłam się od niego uczyć Deseru nie przygotowaliśmy w parach – zrobiliśmy

Poezja smaku
Z ŁĄKI NA TALERZ: Fiołkowe gniazdka bezowe 194

Beza: 4 białka 150g cukru pudru szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego/winnego Krem: 2 łyżki kwiatów fiołka wonnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki skórki otartej z cytryny 330ml śmietanki 30% 60g serka Mascarpone Dodatkowo: świeże kwiaty fiołka wonnego skórka otarta cytryny (do ozdoby) listki mięty Sposób przyrządzenia: Beza: 1. Białka(...)Krem: 1. Fiołki utrzyj w moździerzu z cukrem, sokiem i skórką z cytryny na pastę. 2. Mocno schłodzoną śmietankę ubij. 3. Do ubitej śmietany dodaj Mascarpone i pastę z fiołków - dokładnie zmiksuj. 4. Fiołkowym kremem wypełniaj bezowe gniazdka i ozdabiaj świeżymi kwiatami fiołków, skórką z cytryny i listkami mięty. Smacznego! Violet meringue nests 12-14 nests Ingredients: Meringue

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania