bajecznie proste z pewnością uda się wszystkim amatorom słodkości oraz serka mascarpone . składniki na tortownicę 23 cm 200 g krakersów 200 g kremu czekoladowego ( typu Nutella) 330 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu 70 g płatków migdałowych 450 g mrożonych wiśni bez pestek 2 opakowania galaretki wiśniowej przepis(...)Krakersy ścieramy na tarce o dużych oczkach do uzyskania średnio grubej konsystencji lub kruszymy w dłoniach ( tak aby żeby uzyskać fajną chrupkość spodu ). Do ciastek dodajemy krem czekoladowy i całość dokładnie ze sobą łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy
Smakowite Daniamożecie wykorzystać m.in. do przygotowania pysznego koktajlu. Przepis na pyszny koktajl kokosowo-bananowy pojawi się na blogu w przyszłym tygodniu. Do miski dodajemy serek mascarpone, miód i ziarenka wanilii. Bardzo dokładnie całość miksujemy. Do gładkiego kremu dodajemy 2/3 pokrojonych truskawek. Mieszamy. Ciasteczka dokładnie rozdrabniamy i wysypujemy je na dno naszych szklanek/pucharków. U mnie z podanych proporcji wyszło(...)możecie wykorzystać m.in. do przygotowania pysznego koktajlu. Przepis na pyszny koktajl kokosowo-bananowy pojawi się na blogu w przyszłym tygodniu. Do miski dodajemy serek mascarpone, miód i ziarenka wanilii. Bardzo dokładnie całość miksujemy. Do gładkiego kremu dodajemy 2/3 pokrojonych truskawek. Mieszamy. Ciasteczka dokładnie rozdrabniamy i wysypujemy je na dno naszych szklanek/pucharków. U mnie z podanych proporcji wyszło
Pogotujmy.pltruskawką Danie Desery Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny (ok 10 g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru(...)roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać serek mascarpone i ubić (jak bitą śmietanę) do otrzymania gęstego kremu. Frużelina truskawkowa W garnuszku wymieszać truskawki z cukrem i wyciśniętym sokiem z połówki cytryny (mrożonych truskawek wcześniej nie rozmrażamy). Truskawki z cukrem podgrzewać na kuchence
Wypieki i Rumieńcebardzo smacznie. Ciasto: 400 g szpinaku rozdrobnionego (u mnie brykiet Hortex) 4 duże jajka 1/2 szkl. cukru drobnego 3/4 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 szkl. kremówki 250 g mascarpone 1 słoiczek konfitury morelowej (w oryginale dżem brzoskwiniowy) 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru Szpinak wyjmujemy z zamrażarki odpowiednio wcześniej. Przekładamy na sito i odstawiamy(...)sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do gęstej masy dodajemy mascarpone oraz konfiturę, krótko miksujemy, tylko do połączenia. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę (uprzednio warto dodać do niej łyżkę masy i zamieszać i dopiero tak zaprawioną dodać do reszty masy). Przestudzony biszkopt rozwijamy, nakładamy na niego krem morelowy, wyrównujemy i ponownie zwijamy w roladę
Smaki Na Talerzumnie w wersji czekoladowej. Miłej zabawy, bo tak najlepiej opisać przygotowania Cake Pops :) Składniki na 12 sztuk: 200 gr pokruszonego ciasta (suchego, bez kremu np.czekoladowe) 50 gr serka mascarpone 50 gr mlecznej czekolady 200 gr czekolady do obtoczenia(mleczna, gorzka lub biała) 1 łyżka oleju patyczki lub małe poapilotki kolorowe posypki Pokruszone ciasto dokładnie wymieszać
Zabawa smakiemSKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem malinowy: 660 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 400 g malin 5 łyżek cukru pudru 1/4 szklanki wody 1 czubata łyżeczka żelatyny Dekoracja: 100 g czekolady deserowej świeże maliny PRZYGOTOWANIE: Biszkopt - żółtka oddzielić od białek(...)góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Chłodne ciasto wyjąć z tortownicy i przekroić na trzy blaty. Krem - maliny rozmrozić, odsączyć sok, a następnie owoce zblendować na mus. Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone. Do ubitej z serkiem śmietanki dodać mus z maliny, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej, ale nie wrzącej wodzie, następnie zahartować
WSZYSTKO SMACZNEżelatynę powoli musimy wmieszać do sosu (może on być gorący, bo dobrze połączy nam się z gorącą żelatyną). Schłodzić, by sos zgęstniał, można wsadzić do lodówki. Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa (całość) schłodzona, przepis powyżej 1. Serek mascarpone i frużelinę dajemy do misy miksera, miksujemy do momentu połączenia się składników. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady(...)położyć miseczkę, wrzucić do niej połamaną czekoladę, masło i mleko. Rozpuścić w kąpieli wodnej. Troszkę przestudzić i polać tort. Przełożenie: blat tortu - 1/3 masy malinowej - drugi blat tortu - połowa kremu który nam pozostał - przykrywamy ostatnim blatem, boki tortu smarujemy pozostałym kremem - ciasto które ścięliśmy z góry ciasta kruszymy i oprószamy nim boki posmarowane masą - wierzch polewa czekoladowa - można ozdobić świeżymi
kruche babeczkimogłam nie zrobić tego tortu, smaki idealne dla mojego syna. On uwielbia kremy na bazie kremówki i mascarpone, a tu jeszcze Jego ulubiona czekolada. Szukałam czegoś ze świeżymi malinami i na stronie Moje Wypieki znalazłam ten przepis. Postanowiłam upiec go w tortownicy - efekty możecie sami ocenić, bo smak......niebo w ......:)Składniki na ciasto: 5 jajek 250 g brązowego(...)czekolady mlecznej startej na tarce o grubych oczkach ok.500 g malin Wykonanie: Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. W misce obok zmiksować serek mascarpone, który dodać do kremówki w dwóch częściach. Zmiksować tylko do połączenia składników, albo wymieszać szpatułką. Na końcu wsypać startą czekoladę i wymieszać szpatułką. Dodatkowo: 1 szklanka mocnej herbaty 50 g mlecznej czekolady
Blondynka Gotujedelektować się jej smakiem. Dziś prezentuję Wam tą zupę w innej, ciut bogatszej wersji z groszkiem ptysiowy. Zupę przygotowuję na bulionie. Wzbogacam ją również o serek mascarpone lub zamiennie śmietankę. Jeśli lubicie zupy krem, to zachęcam Was do spróbowania tej zielonej wersji. Składniki: 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego (u mnie dziś na drobiowym) 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)koniec doprawiamy zupę solą, pieprzem, wkrapiamy kilka kropli soku z cytryny i dodajemy i dodajemy serek mascarpone lub śmietankę (nie zapominamy w tym wypadku o zahartowaniu śmietanki). Mieszamy zupę i gotujemy jeszcze chwilę (około minuty). Po tym czasie blendujemy całość na krem. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Smacznego
Słodkie okruszkimnie naszedł smak na... Ciacho z Kremem :P i mam.... Pyszne Ciastka francuskie z mascarpone i śmietaną... PRZEPIS NA OKRĄGŁĄ FORMĘ O ŚREDNICY : 19CM SKŁADNIKI: 200g ciasteczek francuskich firmy BRZEŚĆ 400g śmietany 30% 250g mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru WYKONANIE: 1. Na spód formy układamy ciastka francuskie firmy Brześć 2. W misce umieszczamy śmietanę i mascarpone, miksujemy
Dziś Ja gotujetrzy lub cztery części. Biszkopt bardzo wam urośnie, możecie zabezpieczyć boki tortownicy papierem do pieczenia podnosząc je wyżej, aby biszkopt nie wypłynął podczas pieczenia. Krem waniliowy 450 ml śmietany kremówki 200 g mascarpone 1 łyżeczka pasty waniliowej 2-3 łyżki cukru pudru( jeśli lubicie słodsze dodajcie więcej cukru) 300 g świeżych malin. Do misy miksera włóżcie mascarpone, schłodzoną
Piekarz-Kucharz-Garkotłukorzechowym na krakersowym spodzie Składniki: Spód: 200 g krakersów (np. Lajkonik) 100 g masła orzechowego 50 g rozpuszczonego masła 40 g brązowego cukru (opcjonalnie) Krem: 250 g serka kremowego np. Philadelphia lub mascarpone 75 g masła orzechowego 5-6 łyżek masy krówkowej Czekoladowy krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 100 g mlecznej czekolady, posiekanej 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej
Mania Gotowaniaurodzinowy tort bezowy :) SKŁADNIKI: 4 białka szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu z białego wina na krem 300 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 50 g startej czekolady dodatkowo 3 łyżki cukru 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu 2 gruszki ziarna granatu A jak to zrobić: Białka(...)stopni i piec przez 25 minut. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i dokładnie zmiksować. Wsypać czekoladę i wymieszać krem łyżką. Blaty bezy przesmarować kremem i posypać ziarnami granatu i ułożyć jeden na drugim. Na patelnię wsypać cukier i poczekać, aż się rozpuści. Dodać masło i wymieszać
Kuchnia w opałachnastępnym razem nie będę go dodawała wcale bo dla nas ciasto było bardzo slodkie. Nie mogłam się powstrzymać i przygotowałam do niego pyszny krem z pieczonych buraków, malin i miodu malinowego. Wymieszany z mleczkiem kokosowym i mascarpone to prawdziwa uczta dla podniebienia :) ciasto: 2 upieczone buraki łyżka octu jabłkowego lub białego winnego 2/3 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki cukru trzcinowego(...)laski wanilii 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao (użyłam surowego) szczypta soli 0/5 szklanki jogurtu naturalnego krem: pół puszki schlodzonego mleczka kokosowego 100 g mascarpone pół szklanki malin 1 upieczony burak łyżka miodu malinowego Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Buraki obieramy i miksujemy z octem na gładkie puree. […] Artykuł Buraczano-malinowy torcik
Mienta blogtemperaturze pokojowej) jajka (6 dużych) mąka pszenna (125 g) cukier (200 g) orzechy laskowe zmielone ( 100 g) sól (szczypta) Krem kokosowy : biała czekolada (200 g) mleko kokosowe z puszki (50 ml.) śmietanka kremówka 36% dobrze schodzona (500 ml.) mascarpone w temperaturze pokojowej (250 g) cukier puder (40 g) wiórki kokosowe (50 g) ekstrakt kokosowy opcjonalnie (1 łyżeczka) Składanie i Dekoracja(...)mikrofali. Studzimy. W dużej misie miksujemy mascarpone na gładką masę. Dodajemy rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Można też dodać opcjonalnie ekstrakt kokosowy . W drugiej misce ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. Ubitą śmietankę dodajemy do masy mascarpone, wsypujemy wiórki kokosowe, mieszamy i wstawiamy do lodówki na około pół godziny, żeby krem się schłodził. 3.) Składanie tortu i dekoracja
RITA food channel