Pyszne, letnie ciasto to na pewno tarta na kruchym spodzie z kremem na bazie śmietany i mascarpone i do tego letnie owoce. Polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpoczątku. Bardzo polecam! Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju Masa kajmakowa: 500 g mascarpone 250 ml śmietany 30% lub 36% 3 łyżki masy kajmakowej Masa śmietanowa: 300 ml śmietany 30% lub 36% 1 pełna łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Do nasączenia: 1/2 szkl(...)herbaty. Banany kroimy na plasterki i rozkładamy na zimnym biszkopcie. Skrapiamy je sokiem z cytryny, by nie ciemniały. W misie miksera umieszczamy bardzo dobrze schłodzoną kremówkę i mascarpone. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Pod koniec dodajemy 3 łyżki masy kajmakowej. Miksujemy krótko, tylko do połączenia (po zmiksowaniu masy kajmakowej wydawało mi się, że jest ona dość rzadka. Dodatkowo dodałam
Smaki Na Talerzusuchego patyczka, w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół). Studzić przez parę minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyciągnąć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Krem 250ml śmietanki 30% 250g mascarpone Przygotowanie : Do ubitej śmietanki dodawać stopniowo mascarpone do uzyskania jednolitej konsystencji. Cześć masy odłożyć do małej miseczki a pozostałą większość zabarwić barwnikiem spożywczym. Oczy stworków z brązowych
Smaczne Potrawyczekolady? Tak naprawdę doniczka z czekolady z kremem jest bardzo prosta do zrobienia i nie trzeba wielu składników. Jej wnętrze to odzwierciedlenie Twojej wyobraźni – jeśli masz ochotę na owoce czy galaretkę, możesz je tam umieścić. Ja postawiłam na standardowe zestawienie w mojej kuchni przy deserach, czyli krem z bitej śmietany z mascarpone i konfiturę truskawkowa. Do przygotowania czekoladowych doniczek
Rozdomowionachciało się zlepić dodać jeszcze nieco wody. Uformowane ciasto lekko spłaszczyć, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Nadzienie : płatki migdałowe zmielić w blenderze, wymieszać z mascarpone i miodem na gładki krem. Rabarbar pokroić na kawałki, posłodzić dodać mąkę i wymieszać. Odstawić na kilka minut. Na papierze do pieczenia rozwałkować ciasto na kształt kwadrata, posmarować nadzieniem migdałowym, zostawiając około
Pieguskowa Kuchniaprzekładamy na niego bezę odwracając ją do góry dnem. Z góry odrywamy delikatnie papier i odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy *** *** Krem wykładamy na bezę. Jedną łyżkę kremu odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Na kremie wykładamy równomiernie 3/4 odsączonych z kompotu wiśni *** *** Roladę zwijamy dość luźno od dłuższego boku
Blog z Apetytembiałka od żółtek. Do szklanej misy wlewam żółtka , dodaję cukier puder, miksuję końcówką do ubijania piany prawie do białości, najlepiej nad gorącą parą wodną. Śmietankę i serek mascarpone ubijam razem na gęsty krem , stopniowo miksując na niskich obrotach dodaję po łyżce masy jajecznej, miksuję do połączenia. Biszkopty łamię na 2-3 kawałki, maczam w zimnym osłodzonym naparze kawy
Wanilia i KardamonTruskawkowy przekładaniec Truskawkowy przekładaniec, to nasza kolejna, pyszna i podzielna propozycja na letni weekend. Puszysty biszkopt z truskawkami, delikatnym kremem (na bazie smietanki i mascarpone) i galaretką. Niby banalny, niby wszystkim znany, ale ma w sobie coś czemu nie można się oprzeć! Może dlatego, że dla wielu z nas to smak wakacji i dzieciństwa, a może dlatego, że jest
Domowe Tortywcześniej schłodzone. 200 ml gęstej śmietany kokosowej* 250 g mascarpone ½ szklanki wiórków kokosowych cukier puder według smaku Dodatkowo 300 g truskawek Do misy miksera przełożyć śmietankę i mascarpone, zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Dodać cukier i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Krem przełożyć na przygotowany spód, wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Podawać z truskawkami. Smacznego! * Zamiast śmietanki kokosowej można
Pełny talerzzapotrzebowania na wit. C pomidory uprawiane na słońcu mają więcej wartości odżywczych niż te uprawiane w szklarniach Pomidory bardzo często goszczą w moich przepisach... Oto przykłady: 1) KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 2) KURCZAK Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 3) LECZO Z CHORIZO 4) ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM 5) NADZIEWANE POMIDORKI 6) POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY
Kuchnia MagdaLenyzapotrzebowania na wit. C pomidory uprawiane na słońcu mają więcej wartości odżywczych niż te uprawiane w szklarniach Pomidory bardzo często goszczą w moich przepisach... Oto przykłady: 1) KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 2) KURCZAK Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 3) LECZO Z CHORIZO 4) ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM 5) NADZIEWANE POMIDORKI 6) POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY
Kuchnia MagdaLenyrozpuści i powstanie jednolita masa. Studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aby śmietana była mocno schłodzona. Gdy śmietanka będzie odpowiednio schłodzona dodajemy serek mascarpone i ubijamy na puszysty krem. Poncz : cukier zalewamy przegotowaną wodą, rozpuszczamy, studzimy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Dolną część biszkoptu sączymy połową ponczu. Wykładamy mus czekoladowy, przykrywamy pozostałą częścią ciasta
Słodki Zakątekjogurtem greckim. Na wierzchy każdej babeczki układamy ćwiartki lub połówki truskawek. Na następny dzień muffinki są jeszcze bardziej wilgotne! Zamiast jogurtu greckiego można użyć kremu na bazie śmietanki i mascarpone
Moja smaczna kuchniaPoznajcie mój przepis na pyszne, wielowarstwowe ciasto, które zachwyci każdego łasucha! Czekoladowy spód, banany, galaretka i warstwa pysznego kremu z bitej śmietany i mascarpone – mniam! Ciasto Jamajka z galaretką i bananami przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi słodkości. Jest naprawdę bardzo smaczne. Przypomina mi nieco klasyczny kopiec kreta wzbogacony o galaretkę i czekoladę, które doskonale [...] Artykuł Ciasto “Jamajka
Pogotujmy.plnapojów,mogą być również patyczki jak do lodów. Przepis znalazłam na stronie wypieki Beaty ,dziękuję :) Składniki 300 g ciasteczek (u mnie markizy) około 100-150 g mascarpone około 100-150 g kremu czekoladowo-orzechowego (np. nutella) około 250 g czekolady do polania (mogą być różne) różne posypki, siekane orzechy Przygotowanie; Ciasteczka zmiksuj. Dodaj do nich po trochu serka
Swojskie jedzonko