krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:189/372)

Tort tęczowy 205

budyn waniliowy (proszek) szklanka cukru zapach waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia barwniki spożywcze w proszku: czerwony, żółty, zielony i niebieski SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone śmietan-fix [op. 9 g.] opcjonalnie ( pozwala zachować właściwą konsystencję bitej śmietany. Dzięki niemu kremowe zdobienia nie ‘przyklapną’ nawet po upływie czasu(...)uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM ŚMIETANKOWY : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder wymieszany ze smietan fix’em oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek i mieszamy go z resztą składników za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy aż do uzyskania

Domowe Torty
Tarta jogurtowo- truskawkowa 138

średnicy 28cm Ciasto: 350g mąki tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem I: 100ml śmietanki 36% 1 czekolada nadziewana Goplana Mister Ron   Krem II: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 125ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 100ml jogurtu naturalnego gęstego Dodatkowo: kilkanaście truskawek na wierzch Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę z cukrem(...)studzimy. Śmietankę ubijamy (choć w tej ilości ciężko ją ubić), a raczej delikatnie napuszamy. Dodajemy jogurt naturalny, serek mascarpone oraz skondensowane mleko z puszki. Mieszamy delikatnie na wolnych obrotach dodając po odrobinie musu truskawkowego, aż do jego całkowitego połączenia z kremem. Wykładamy na schłodzony spód tarty z kremem czekoladowym, a wierzch dekorujemy połówkami truskawek. By boki tarty nie opadały

Kuchnia w czekoladzie
Krem pomidorowy z bazylią i mascarpone 112

Zupa krem z cukinii ** Zupa pieczarkowa krem ** Zupa krem z buraków ** Zupa krem z brokułów   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4-5 porcji: puszka pomidorów (całe lub krojone, 400 g) opakowanie przecieru pomidorowego lub passaty (500 g) 500 ml wody lub bulionu (mięsnego, warzywnego) 2 średnie cebule 1 duża marchew 3 ząbki czosnku 100 g serka mascarpone garść świeżych(...)zeszkli) . Dodaj przecier, pomidory z puszki oraz bulion. Całość gotuj pod przykryciem około 10 minut na niedużym ogniu. Zdejmij z ognia, dodaj serek mascarpone, bazylię i zioła prowansalskie – zmiksuj blenderem ręcznym na gładki jednolity krem. Ponownie wstaw na ogień, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj około 2-3 minuty.   Zupę można podawać z… pieczywem, pieczywem czosnkowym, ptysiowym

Kulinarny S.O.S.
Krem z kalafiora z koperkiem, grzankami i serkiem mascarpone. 154

warzywnym-gotujemy do miękkości. Blendujemy, doprawiamy kurkumą,ostrą papryką, pieprzem,ew. solą. Na patelnię dodajemy odrobinę masła lub oliwy, chleb kroimy w małą kostkę, dodajemy na patelnię. Krem podajemy z koperkiem , serkiem mascarpone i grzankami

Kopystką po garach
Krem z kalafiora z koperkiem, grzankami i serkiem mascarpone. 136

warzywnym-gotujemy do miękkości. Blendujemy, doprawiamy kurkumą,ostrą papryką, pieprzem,ew. solą. Na patelnię dodajemy odrobinę masła lub oliwy, chleb kroimy w małą kostkę, dodajemy na patelnię. Krem podajemy z koperkiem , serkiem mascarpone i grzankami

Kopystką po garach
Tort z Gudetamą 177

szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia żółty barwnik spożywczy mała szczypta soli Krem: 600 ml śmietany kremówki 30 % 200 g mlecznej czekolady 200 g gorzkiej czekolady 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 500 g malin Dekoracja: masa cukrowa barwniki spożywcze Przygotowanie: Biszkopt: Tortownicę o średnicy 24 cm delikatnie nasmarować masłem, dno wyłożyć(...)Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki, dodać serek mascarpone i cukier puder. Ubijać tak jak kremówkę, aż powstanie krem czekoladowy. Gotowy krem podzielić na trzy części. Pierwszy blat posmarować 1/3 częścią kremu czekoladowego i rozłożyć na nim połowę malin. Przykryć drugim blatem biszkoptu i lekko

Oryginalny smak
TIRAMISU 142

poprawić sobie samopoczucie i zatracić się w tym flircie... Wykonanie go jest bardzo proste i szybkie....  no może poza czekaniem aż dobrze się schłodzi;) Składniki: 2 opakowania serków mascarpone (po 250 g) 5 żółtek 4-5 łyżek drobnego cukru do wypieków (ja dodałam cukier puder) parę kropli aromatu waniliowego bądź cukier waniliowy - opcjonalnie 50-80 ml likieru amaretto paczka(...)cukrem na puszysta masę. W tym miejscu przypomniały mi się smaki dzieciństwa...pamiętacie kogel-mogel?;-) Ilość cukru zależy od tego jak słodki chcecie ,żeby był krem. Stopniowo dodawałam po łyżce serki mascarpone  i jeszcze przez chwilę wszystko razem mieszałam. Ubiłam na sztywno pianę z białek. Dodałam ją do masy serowej. Delikatnie wszystko wymieszałam. Odstawiłam krem do lodówki i zabrałam

potrawyregionalne
Tartaletki z truskawkami i kremem waniliowym 292

około 9-10 tartaletek o średnicy 10cm: Ciasto: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 60g cukru pudru 130g schłodzonego masła 1 jajko Krem: 300ml śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 250g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru (dodałam 3 łyżki, proszę dosłodzić do smaku) ziarenka wyskrobane z 1 wanilii lub 1/2 łyżeczki pasty(...)szklanki gorącej wody i wymieszać. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, fixem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem do połączenia składników. 7. Krem przełożyć do szprycy lub woreczka z tylką i wycisnąć go na ciasto z dżemem ( patrz FILM , użyłam końcówki Wilton M1) można również rozprowadzić go łyżką

Mała Cukierenka
Tort potrójnie czekoladowy 168

szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki zwykłego cukru 1/4 szklanki oleju 3-4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 400 ml śmietany 30% 400 g mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki gorzkiego kakao 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady kwaśny dżem, np. wiśniowy, malinowy do nasączenia 0,5 szklanki wrzącej wody(...)suchego patyczka, ok. 30-35 minut w  180°C . Studzić w lekko otwartym piekarniku.  Następnie zabrać się za przygotowanie kremu czekoladowego. Schłodzoną śmietanę wraz z cukrem pudrem ubić na dosyć sztywną pianę. Dodawać po łyżce mascarpone, cały czas miksując na niskich obrotach. Pod sam koniec dodać kakao oraz bardzo drobną posiekaną czekoladę. Całość połączyć ze sobą. Schować

Ugotować
Leśny mech z malinami 170

Galaretka z malinami: 1,5 opakowania galaretki malinowej ( opakowanie na 500 ml wody ) 550 ml gorącej wody 400 g malin, świeżych lub mrożonych Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 - 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny ( 4 g ) + 50 ml zimnej wody Wykonanie: Ciasto: Zaczynamy od przygotowania szpinaku. Szpinak należy(...)Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem śmietankowy: Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Śmietankę kremówkę, serek mascarpone oraz cukier puder umieścić w naczyniu i ubić do otrzymania gęstego kremu.  Napęczniałą żelatynę rozpuścić, np.w mikrofalówce, uważając by się nie zagotowała gdyż straci swoje właściwości żelujące. Lekko przestudzić, następnie dodać pełną łyżkę ubitego kremu

Opowieści z piekarnika
Beza Pavlova 134

razu wiedziałam że ją właśnie zrobię Składniki na bezę: - 4 białka - 200 g cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka octu Składniki na krem: - 4 żółtka - 2 łyżki cukru - 150 ml śmietany kremówki - 1 opakowanie serka mascarpone - owoce do przybrania   Zaczynamy od zrobienia bezy. Ubijamy białka na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier. Do gotowej piany dodajemy ocet(...)dzień robimy krem. Ucieramy żółtka z połową cukru i ubijamy śmietanę z drugą połową po czym mieszamy żółtka ze śmietaną. Na koniec dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Bezę układamy na talerzu i wypełniamy jej środek kremem. Na krem układamy swoje ulubione owoce. Ja dałam banany, mandarynki i kiwi. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła, bez pszenicy) 178

zastąpiłam ją orkiszową i gryczaną. Krem za to jest bardzo prosty, nie zawiera masła ani cukru, a wychodzi naprawdę pyszny. Co prawda mascarpone nie jest szczególnie dietetycznym serkiem, ale myślę, że jest lepszą alternatywą dla masła. Krem jest świetny, a całość może konkurować z niejedną chemiczną kremówką z cukierni :) Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła(...)temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. przepis na biszkopt pochodzi z Moich Wypieków . Krem: 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru + 2 łyżki ksylitolu/stewii  500 ml mleka 1 opakowanie(250g) serka mascarpone ksylitol/stewia do posłodzenia(wedle uznania, u mnie było to kilka łyżek) + posiekane migdały do dekoracji Budyń ugotować wg instrukcji na opakowaniu

FitKot
Ciasto "Mleczno-orzechowa kanapka" 391

pewno każdy sobie pozwoli z filiżanką kawy, polecam na słodki poczęstunek również na świąteczny czas. Znika szybko. Foremka 23/29 cm lub podobna SKŁADNIKI NA KREM MLECZNY: 450 ml śmietanki kremówki 30% 25 dag serka mascarpone 5 łyżek cukru 3 łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku   (nie granulowanego) 2 łyżki masła orzechowego (niesolonego) DODATKOWO: 2 opakowania herbatników, maślanych(...)rózgą kuchenną tak aby nie było żadnych grudek. Powinna   powstać gęsta mleczna masa przypominająca budyń. Odstawiamy, aż do całkowitego wystudzenia. Serek mascarpone prosto z lodówki , łączymy ze 200 ml kremówki i miksujemy   aż powstanie gęsty krem. Następnie dodajemy masło orzechowe oraz po łyżce dobrze wystudzonej masy mlecznej. Gotowy krem wykładamy na herbatniki i ponownie układamy warstwę nasączonych

Wanilia i Kardamon
Muffinki z kremem piernikowym 138

tarce czekoladę, całość dokładnie mieszamy i przekładamy do papilotek (ja użyłam świątecznych papilotek Delicia od Tescoma). Pieczemy ok 25 minut w 170 st. C. Upieczone muffinki studzimy. Krem piernikowy: 250 g serkca mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g ciastek korzennych (mogą być domowe) 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika Ciastka kruszymy na pył np za pomocą

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania