krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:182/372)

Rurki z bitą śmietaną 243

których wyjdzie 25-30 rurek.   Oto one: 500 g mąki pszennej 250 g masła 250 g śmietany 18% szczypta soli A na krem śmietanowy potrzeba będzie: 500 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru   Masło, mąkę, śmietanę i szczyptę soli miksujemy na jednolitą masę. Na desce podsypanej mąką zagniatamy nasze ciasto chwilę. Owijamy folią(...)Wierzch rurek smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy 20 minut w temp. 200 C, aż się zarumienią na złoto. Zostawiamy na kratce do wystygnięcia. W tym czasie robimy krem. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, dodajemy cukier puder i miksujemy. Z wystudzonych ciastek wyjmujemy foremki do rurek. […] Artykuł Rurki z bitą śmietaną pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek

Niunioki
Koszyczki z ciasta filo z borówkami i fioletowym kremem z mascarpone i ricotty, szybki i pyszny deser 75

tyle ile lubimy i ile zmieści się w koszyczkach SYROP Z BORÓWEK 100 g borówek 1 łyżka cukru 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny KREM 300 g  ricotta 300 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 -3  łyżki syropu z borówek Wykonanie SYROP z BORÓWEK Do małego rondelka przekładamy wszystkie składniki  na syrop. Podgrzewamy

Tajemnice Smaku
Krem pomidorowy z musem awokado / Tomato cream with avocado mousse 119

obranej pietruszki 2 łyżki masła 1 szkl. wody kilkanaście listków bazylii 1 łyżeczka cukru 1 niepełna łyżeczka soli świeżo mielony pieprz Mus z awokado 1/2 dojrzałego awokado 1 łyżeczka mascarpone 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Cebulę, marchewkę i pietruszkę pokrój w większą kostkę, czosnek w plasterki. Pomidory podziel na cząstki. W garnku rozpuść masło. Wrzuć pietruszkę, marchewkę, cebulę(...)ognia i zblenduj na krem. Możesz przetrzeć zupę przez sito, ale nie jest to konieczne. Dojrzałe awokado rozdrobnij dobrze widelcem, dodaj sok z cytryny i mascarpone. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Krem podawaj z musem z awokado, skrop oliwą z oliwek. Ingredients: (4 servings) 800 g peeled from the skin of ripe tomatoes 1 large onion 2 cloves of garlic

Delicious Place
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 108

borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny :) Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i borówek amerykańskich. Biszkopt wykonany jest w inny sposób niż standardowo – jest to biszkopt tzw. genueński. Przepis na biszkopt jest ze strony Moje Wypieki . Krem i dekoracja są mojego pomysłu. Składniki na tortownicę 20 cm: 6 dużych jajek w temp(...)szklanki kompot wiśniowy 1/2 szklanki zimnej wody Wymieszać składniki. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany 30% schłodzonej 250 gr sera mascarpone schłodzonego 500 gr borówek amerykańskich 3 łyżki cukru pudru Śmietanę i mascarpone umieścić w misie miksera, zmiksować na sztywny krem, pod koniec dodać cukier, zmiksować. Wykonanie: W zamkniętej tortownicy (o wysokości minimum 8 cm) ułożyć pierwszy blat, nasączyć 1/4 szklanki

moj przepis na
Lekki tort marchewkowy 93

łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja   200 g cukru 225 ml oleju roślinnego sok z 1 pomarańczy laska wanilii 0,5 szklanki cukru pudru 250 g serka mascarpone 125 g serka śmietankowego 400ml śmietany 36% truskawki (do dekoracji) świeże listki mięty (do dekoracji) Sposób przygotowania: Do startej marchewki dodajemy wiórki kokosowe,drobno pokrojonego ananasa,posiekane migdały.W drugim naczyniu(...)łyżki.Ciasto wlewamy do tortownicy grubo wysmarowanej masłem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy ok.70 minut. Po upieczeniu ciasto przecinamy delikatnie na pół. Krem: Mieszamy ze sobą serek śmietanowy,mascarpone,sok z pomarańczy środek z laski wanilii i śmietanę ubitą z  cukrem pudrem,delikatnie łączymy.Kremem przekładamy tort. Ciasto dekorujemy świeżymi truskawkami i listkami mięty. Smacznego

Wielki apetyt
Kilimandżaro babci Basi 136

szklanki pozostawić do białek ) 1,5 łyżki kakao,(Wedel ) 1/3 szklanki wody, 1 i 2/3 szklanki mąki (Basia) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, Krem : 1 szklanka śmietany kremówki 30 %, 250 g serka mascarpone, 3 łyżki pudru cukru, 1 puszka brzoskwiń w syropie. Przygotować ciasto : masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy w garnku do uzyskania jednolitej masy ( nie zagotować(...)części, otrzymując w ten sposób 12 trójkącików. Jeśli w środku się trochę pokruszy , to nic nie szkodzi -zostanie zakryte dekoracją. Przygotowujemy krem : cukier puder przesiewamy, Śmietanę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy cukier puder z serkiem mascarpone na przemian i dokładnie miksujemy. Brzoskwinie osączamy z zalewy. Dwie połówki odkładamy, a resztę kroimy w kostkę , dodajemy do kremu i mieszamy . dolny

Pysznosci Babci Basi
Tort orzechowo-kajmakowy 207

Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 35-40 min do tzw suchego patyczka. Krem kajmakowy 500 g serka mascarpone 200 g masy kajmakowej 400 g śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny Śmietanę zmiksować na sztywno, dodać mascarpone, kajmak i ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach wody

O kuchni z uczuciem
Muffinki - choinki 130

Przepis na 6 sztuk. Muffinki: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/4 szklanka mleka 1/4 szklanki oleju szczypta soli Krem:  300g śmietanki 30% 300g mascarpone 2 łyżki cukru pudru zielony barwnik spożywczy w płynie lub proszku cukrowe ozdoby 1. W osobnych miskach mieszamy ze sobą składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier(...)minut. Studzimy. 2.. W misce ubijamy śmietanę 30% wraz z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy mascarpone i barwnik spożywczy w preferowanej ilości, nadal miksujemy do dokładnego połączenia składników. Jeśli uznamy, że kolor jest zbyt mało intensywny, możemy dodać więcej barwnika. Krem chłodzimy w lodówce przez minimum 30 minut. 3. Za pomocą szprycy z ozdobną końcówką lub rękawa cukierniczego

Szefowa kuchni
Tort bezowy 257

piankowa, chrupiąca struktura blatów, i smak sprawia idealny efekt.... Składniki: 8 schłodzonych białek 440 g cukru 1 łyżeczka octu 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem: 1 kubek (330ml) śmietany 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru serek mascarpone (250 g) dowolne owoce świeże, mrożone, z puszki np. brzoskwinie 1/2 tabliczki czekolady Wykonanie: Białka przelać do miski miksera, ubić sztywną pianę, dodawać(...)minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 st. C i piec 2 i 1/2 godziny. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, wystawić, ostudzić. Krem Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wmieszać mascarpone, dosypać cukier puder. Blaty bezowe zdjąć z papieru, wyłożyć na paterę pierwszy blat, wyłożyć masę śmietanową, powkładać owoce, np. pokrojone brzoskwinie z puszki, mrożone maliny itp., następnie przykryć drugim blatem

kgwjanczewo
delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym 531

następnie przekrawamy na trzy równe blaty. (Ja podzieliłam składniki na trzy równe części i upiekłam osobno trzy blaty, gdyz nie przepadam za przekrawaniem ) składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 4 – 5 łyżek cukru pudru lub do smaku wykonanie: Śmietankę ubijamy na pół sztywno dodając stopniowo cukier puder. Serek rozmikowujemy. Dodajemy do niego śmietankę(...)słoiczka dżemu brzoskwiniowego 2 pomarańcze, obrane i pokrojone na mniejsze kawałeczki ok. 200-250 g podłużnych biszkoptów wstążka opcjonalnie dodatkowy krem do dekoracji wierzchu (zmiksowałam 250 g śmietanki kremówki z 125 g serkiem mascarpone oraz cukrem do smaku + barwniki) składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu

Domowy Smak Jedzenia
delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym 162

następnie przekrawamy na trzy równe blaty. (Ja podzieliłam składniki na trzy równe części i upiekłam osobno trzy blaty, gdyz nie przepadam za przekrawaniem ) składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 4 – 5 łyżek cukru pudru lub do smaku wykonanie: Śmietankę ubijamy na pół sztywno dodając stopniowo cukier puder. Serek rozmikowujemy. Dodajemy do niego śmietankę(...)słoiczka dżemu brzoskwiniowego 2 pomarańcze, obrane i pokrojone na mniejsze kawałeczki ok. 200-250 g podłużnych biszkoptów wstążka opcjonalnie dodatkowy krem do dekoracji wierzchu (zmiksowałam 250 g śmietanki kremówki z 125 g serkiem mascarpone oraz cukrem do smaku + barwniki) składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki Monte z kremem orzechowo-śmietankowym 96

tabliczka mlecznej czekolady Dodatkowo: 24 orzechy laskowe Krem orzechowy: 100 g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka cukru pudru 200 g Nutelli 1 łyżeczka kakao Krem śmietankowy: 150 ml śmietany kremówki 36% 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru * PRZYGOTOWANIE Babeczki Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i podziel na dwie porcje po 1,5 szklanki. Masło utrzyj na biały(...)kakao i zmiksuj do połączenia. Masę nałóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i ozdób kremem wystudzone babeczki. Krem śmietankowy Zimną kremówkę ubij na sztywno, następnie dodaj cukier puder i połącz ze śmietaną. Zacznij dodawać po łyżce mascarpone, nieprzerywając miksowania.  Bitą śmietanę nałóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wyciśnij ją na krem orzechowy

Food Square
Torcik kakaowy na urodziny mojej 2-latki 145

trzymajmy :))) Składniki: Biszkopt: 6 dużych jaj 3/4 szkl. mąki 3 łyżki kakao (kopiate) 1/2 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml śmietany 30-36% 500g serka mascarpone 3/4 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 2 łyżki kakao Poncz: 2/3 szkl. ciepłej wody sok z 1 cytryny 2 łyżki miodu Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka(...)masę i pieczemy około 35-40 minut w 170 stopniach. Z tortownicy wyjmujemy po całkowitym ostudzeniu - odkrawamy delikatnie od brzegów i rozpinamy rant. Krem: Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodając powoli cukier. Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i kakao - dokładnie mieszamy składniki. Wykonanie: Zimny biszkopt kroimy na 3 blaty. Dolny blat nasączamy ponczem i wykładamy 1/3 masy, przykrywamy środkowym blatem

Kolorowy Przepisownik
Ferrero Rocher – ciasto bez pieczenia! 1868

następnie studzimy *** *** Wystudzone orzechy wkładamy między dwa arkusze ręcznika papierowego i pocieramy, aby pozbyć się skórki. Następnie orzechy drobno siekamy *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy. 1/3 część kremu odkładamy do osobnej miseczki, dodajemy do niego łyżkę cukru pudru i dokładnie mieszamy *** *** Do reszty kremu dodajemy dwie łyżki masy kajmakowej, połowę posiekanych orzechów oraz drobno pokruszone wafelki(...)mieszamy do połączenia składników *** *** Na dnie formy układamy warstwę herbatników *** *** Na ciasteczka wykładamy krem orzechowy *** *** Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Masę kajmakową mieszamy z pozostałymi orzechami i rozsmarowujemy na ciasteczkach *** *** Układamy ostatnią warstwę herbatników a na wierzchu rozsmarowujemy białą masę z mascarpone. Ciasto możemy przyozdobić startą czekoladą lub kakao *** *** Ciasto wkładamy na całą noc do lodówki, aby herbatniki ładnie

Blog z Apetytem
Rolada czekoladowa z nutellą 142

stopni przez około 12 minut. Natychmiast po upieczeniu ciasto przełożyć na ręcznik papierem do góry, powoli zrywać papier, a roladę z ręczniczkiem zwijać wzdłuż dłuższego boku. Wystudzić. Krem czekoladowy: 200 g serka mascarpone 5 łyżek nutelli Mascarpone i nutellę przełożyć do naczynia, krótko zmiksować. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić. Wystudzoną roladę rozwinąć, usunąć

Domowa cukiernia Ewy