krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:173/372)

Malinowa chmurka bez pieczenia 84

cukru waniliowego Przygotowanie 1) Spód blaszki wykładam herbatnikami. 2) Na to galaretka malinowa (tężejąca już). 3) Po wylaniu galaretki wrzuciłam malinki. 4) Po całkowitym stężeniu przygotowałam krem – śmietana 30% x 2 + serek mascarpone + 2 płaskie łyżki cukru pudru + 1 łyżeczka cukru waniliowego. Wszystko razem zmiksowałam do uzyskania sztywnej konsystencji. 5) Krem przełożyłam na galaretkę, a następnie położyłam pokruszone bezy

Wasze Przepisy
Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami 259

różnorodne formy, piec, smażyć, podawać na ciepło lub na zimno. Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami. Składniki na 14 szt. : - 1 opakowanie ciasta filo (270 g – 7 arkuszy 480 mm x 255 mm) - ok. 150 g rozpuszczonego masła - 500 g serka mascarpone - 500 ml schłodzonej śmietany kremówki - cukier puder (ilość według uznania) - owoce – u mnie kiwi(...)minut (do zrumienienia). Gotowe studzimy na kratce. Przed podaniem ubijamy śmietanę dodając cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Łączymy ze śmietaną na najniższych obrotach robota. Do koszyczków nakładamy krem (użyłam rękawa cukierniczego z tylką w kształcie dużej gwiazdki) i owoce. Oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy, np. paseczkami skórki cytrynowej. R A D Y : Ciasto filo rozmrażamy powoli, wstawiając

mojewypiekiinietylko
Tarta kasztanowa. Ze śliwkami i jesienią w tle 146

Składniki: (na formę do tarty o średnicy 20 cm) spód: 80 g mąki kasztanowej 80 g mąki gryczanej 40 g cukru 80 g zimnego masła 1 jajko krem: 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki (38%) 150 g masy kajmakowej 1 jajko 1 łyżka mąki kasztanowej dodatkowo: 300 g śliwek Mąki przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać pokrojone w kostkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MINI PAVLOVA Z KREMEM CZEKOLADOWO-KAWOWYM 195

SKŁADNIKI: ( ok.10-12 porcji ) BEZY: * jajko L – 5 szt * drobny cukier – 300 g * sok z cytryny -2 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka KREM CZEKOLADOWO-KAWOWY: * kawa BRASIL SANTOS – 4 łyżki ( zmielonej ) * mascarpone * czekolada mleczna – 200 g * cukier puder – do smaku DODATKOWO: * czekolada mleczna jako polewa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BEZY: Białka ( najlepiej jak są w temperaturze pokojowej ) ubijamy na niskich(...)wcześniej na 150C piekarnika, a następnie po minucie zmniejszamy do 120C. Pieczemy ok. 60-75 minut. Suszymy w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. KREM CZEKOLADOWO KAWOWY: Kawę wcześniej mielimy, zaparzamy bardzo mocny kawowy napar, odcedzamy, studzimy. Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy kawowy napar i rozpuszczoną, przestudzoną czekoladę. Miksujemy na gładki krem, mocno chłodzimy. CAŁOŚĆ: Gniazdka nadziewamy kremem czekoladowo kawowym

Ostra na Słodko
Tort Oreo 179

forma o średnicy 24 cm): Biszkopt: 4 jajka 10 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek kakao 6 łyżek ksylitolu do nasączenia Malibu lub Amaretto Krem: śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego Light  250 g serka mascarpone  1/3 szklanki ksylitolu  12 ciastek Oreo + kilka do dekoracji Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka(...)Wyciągnąć i odłożyć do wystudzenia. Po tym czasie wyjąć z formy, przekroić na 2 blaty*. Wystudzony biszkopt nasączyć Malibu lub Amaretto. Krem:  Ciastka Oreo pokroić lub pokruszyć na kawałki powinny to być małe kawałki. Śmietankę kokosową, mascarpone i ksylitol umieścić w naczyniu i ubijać przez około 1 minutę mikserem. Następnie wrzucić pokruszone ciastka Oreo bardzo delikatnie wymieszać. 3/4 masy

Healthy food explorer
Tort z michałkami i pianką wiśniową 263

szklanki mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 szczypta soli PIANKA WIŚNIOWA: 450 g wiśni mrożonych Hortex 2 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 1 opakowanie galaretki wiśniowej KREM MICHAŁKOWY: 250 g serka mascarpone 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 250 g cukierków białych Michałków 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody OZDOBY: bita śmietana cukierki orzeszki wiśnie dekoracje cukiernicze Składniki(...)galaretkę, zdjąć z ognia i mieszać, aż całkiem się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Wystudzone wiśnie zmiksować blenderem. W trakcie miksowania owoce się spienią i dzięki temu powstanie puszysty mus. Krem z Michałkami. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na ok 10 min. Cukierki posiekać nożem i wsypać do garnuszka. Zalać 1 szklanką śmietanki kremówki. Podgrzewać na małym ogniu, aż cukierki

https:KKuchniaMniam
Zielony mazurek z herbatą matcha i czekoladą 160

przygotowania: Składniki: Ciasto 100 g mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów 100 g schłodzonego masła 50 g cukru trzcinowego 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy 150 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady 100 ml śmietany 36% 5 0 ml syropu z kwiatów czarnego bzu sok z połowy limonki 1 łyżka herbaty matcha 1 łyżeczka agar(...)piekarnika nagrzanego do 180'C na 15-18 minut, wystudź w foremce. Krem czekoladowy z matcha Herbatę matcha wymieszaj z syropem z kwiatów czarnego bzu i sokiem z limonki. W małym rondlu zagotuj śmietanę i agar, dodaj połamaną białą czekoladę, wymieszaj do rozpuszczenia czekolady, przestudź. Serek mascarpone zmiksuj z herbatą matcha, dodaj białą czekoladę, ubijaj mikserem 2-3 minuty, przełóż

SzczyptaSmaQ
Ciasto jagodowe tajemnica lasu 219

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wody Na warstwę jagodową: 700 ml wody 2 niebieskie galaretki 150 g jagód Na krem: 500 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix Na dekorację: 30 g czekolady karmelowej (u mnie E. Wedel) WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać(...)wlać pozostałą tężejącą galaretkę. Włożyć do lodówki. Krem: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i śmietan-fix, po czym krótko zmiksować do połączenia składników. Gotowy krem wyłożyć na stężałej galaretce i wyrównać górę. Dekoracja: Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią gotowe ciasto

Passions hobbies life
Weselne inspiracje – Babeczki Różane 185

mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie ŚmietanFix +konfitura różana, płatki róż do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy(...)kremu. Mocno schłodzoną (można nawet włożyć ją na jakiś czas do zamrażarki) śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Na koniec wsypujemy ŚmietanFix i dalej miksujemy, żeby dobrze wymieszał się z kremem. Jako „utrwalacz” zamiast ŚmietanFixa można użyć żelatyny lub bitej śmietany w proszku (proszek, który dodaje się do mleka, żeby dało

Ciastkozercy
Najlepsze muffiny orzechowe z czekoladą 70

orzechowo - czekoladowy, intensywny smak. Miękkie wewnątrz, wręcz rozpływające się w ustach, z lekko chrupiącą skórka. Przetrwają będąc przyjemnie "zjadliwymi" przez dwa, trzy dni. Świetne będą również z kremem zrobionym na bazie mascarpone,  śmietanki i kawy. Moje nie zostały nakremowane, pośpieszyliśmy się z ich degustacją. Składniki: w temperaturze pokojowej proporcje na 7 sporych muffinek 60 gram czekolady - mieszanej - białej

Kronika Piekarnika
Rolada biszkoptowa z bananami 91

Przepis na pyszne delikatne ciasto z kremem budyniowym i serkiem mascarpone oraz z bananami, które idealnie współgrają z waniliowym smakiem masy i puszystym biszkoptem.   Składniki: Biszkopt (na blaszkę piekarnikową 43×33) 5 jajek 125 g cukru 125 g mąki 2 łyżki oleju Masa 400 ml mleka 4 żółtka 80 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 60 g skrobi

Słodki Blog
TRUSKAWKOWA KOSTKA 130

dodać suche galaretki - masę podgrzewać do rozpuszczenia galaretki. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy : 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone  1-2 łyżki cukru pudru Płynną kremówkę łączymy z mascarpone oraz cukrem pudrem i miksujemy do gęstego kremu. Dzielimy na dwie części. Biszkopt nasączyłam spirytusem z cytryną by był bardziej wilgotny i wyrazisty w smaku. Na tak przygotowany

Niespełnione zdolności kulinarne
Eklery 137

Składniki na ciasto: -10 dkg mąki 450 -6 dkg masła -100 ml wody -3 jajka -1/2 łyżeczki cukru     Składniki na krem: -50 dkg serka mascarpone -150 ml śmietanki 30-36 % -8 łyżek cukru pudru -wanilia -sok z cytryny    Dodatkowo truskawki i czekolada. W rondelku zagotowujemy wodę z cukrem i masłem. Wsypujemy mąkę. Zmniejszamy ogień

Maminek kulinarny
Tort Szwardzwaldzki 164

szklanki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na masę: 350-400 gr wiśni z kompotu lub z nalewki (dla dorosłych smakoszy) 400 ml śmietany 30% schłodzonej 250 gr serka mascarpone schłodzonego 2 łyżki cukru pudru Składniki na nasącz: 300 ml kompotu z wiśni lub 200 ml kompotu z wiśni i 100 ml rumu Składniki na dekorację: pokruszony blat biszkoptowy(...)przejmujcie się. Przekroić na 4 blaty. (u mnie wyszły bardzo cienkie około 1 cm). Przygotować masę: Wiśnie dokładnie odsączyć na sitku. W misie miksera umieścić śmietanę i mascarpone, zmiksować na sztywny krem, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wykonanie: Pierwszy blat umieścić w zamkniętej tortownicy, nasączyć 100 ml kompotu, posmarować cienką warstwą kremu, wyłożyć 1/3 wiśni, posmarować cienką warstwą kremu

moj przepis na
Ciasto truskawkowe na gofrach 97

moim blogu jest już kilka przepisów na ciasta bez pieczenia. Są to głównie ciasta przygotowywane na herbatnikach lub krakersach z kremem na bazie serka mascarpone albo budyniowym. Dzisiaj postanowiłam coś zmienić i mam dla was ciasto truskawkowe na gofrach. Jest ono niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne. Takie ciasto możecie przygotować z innymi owocami, na przykład

Danka Pichci