tort * opcjonalnie ozdoby na tort Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć ponczem z wrzątku, cukru i soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować różowym kr emem . To rcik schłodzić. Boki
Magiczne Życie Martyserka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g czekolady mlecznej Czekoladę ścieramy na tarce na małych oczkach. Do miski miksera dajemy śmietanę i serek mascarpone, ubijamy do momentu powstania gęstego kremu (musimy uważać, żeby nie ubijać za długo, bo krem może się zważyć), dodajemy cukier puder i startą czekoladę, mieszamy. Nasączenie: 150 ml likieru kawowego (możemy zastąpić go naparem kawy
kruche babeczkispożywczy * opłatek na tort * brzoskwinie z puszki do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć sokiem z odsączonych brzoskwiń. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować pomarańczowym kr emem . To rcik schłodzić. Boki
Magiczne Życie MartyPodczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, gdyż mogą opaść. Wyciągamy gdy będą twarde. Po upieczeniu wykładamy na kratkę, przekrawamy i do zimnych nakładamy krem. składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 4-5 łyżki cukru pudru 150 ml malin wykonanie: Mascarpone miksujemy. Maliny blendujemy, dodajemy do serka i miksujemy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy
Domowy Smak JedzeniaTiramisu to kremowy deser z warstwami nasączonych mocną kawą biszkoptów przełożonych kremem z żółtek i mascarpone. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnewtedy nie wyklejam brzegów, tylko dno formy). Masę krówkową wykładam na zastygnięty spód, na wierzchu układam pokrojone w grube plasterki banany. Schłodzoną śmietanę ubijam razem z serkiem mascarpone do uzyskania gęstego kremu i wykładam na ciasto. Całość dekoruję posypując wierzch przesianym przez sitko kakao
babka w formietort * różowy barwnik spożywczy * maliny do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć sokiem. Ubić kremówkę z cukrem i fix-em. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować malinami oraz różowym kremem. Torcik schłodzić. Podawać
Magiczne Życie Martyrazem na specjalne zamówienie dla pewnej bardzo ważnej, pięcioletniej jubilatki wykonałam tort w kształcie bajkowej księżniczki Elsy. W środku kryje się biszkopt przekładany malinową frużeliną i kremem na bazie serka mascarpone (identyczny, jak ten, z tego przepisu). Kiedy robię torty z lalą biszkopt piekę w ... metalowej misce na sałatę:D Jubilatka - ogromna fanka Frozen, wypożyczyła na ten dzień lalę, którą
6niebonaleśnikami i uciekam na balkon... SKŁADNIKI: ciasto 1 jajko 1 szkl mleka 3/4 szkl mąki szczypta soli 2 łyżeczki kakao 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju krem 200 g serka mascarpone 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu świeże maliny A jak to zrobić: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować lub połączyć mieszając trzepaczką. Smażyć cienkie naleśniki. Mascarpone
Kuchnia w opałachwięcej witaminy C niż sok pomarańczowy. Dlatego wpadłam na pomysł, żeby połączyć go z czymś słodkim i tak powstał pomysł na zielony krem do muffinek. Krem postanowiłam dodatkowo odchudzić. Nie użyłam do niego mascarpone, jak to robię zazwyczaj, kiedy ozdabiam babeczki. Krem powstał z połączenia jogurtu naturalnego i mielonego siemienia lnianego - czyż to nie genialne? Otrzymana konsystencja pozwala na ozdabianie
two broke sistersprzepis zobaczyłam na blogu ilovebake , choć troszkę wprowadziłam swoje zmiany. Polecam Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 250 g serka mascarpone 500 ml kremówki 4 łyżki cukru pudru barwnik różowy Poncz: 1 szklanka gorącej wody 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżeczki cukru Dodatkowo: 3/4 opakowania podłużnych biszkoptów ok. 4 łyżki
Ewusiowe Smakiprzelać do formy o wym. 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, laska wanilii. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku, ostudzić. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem(...)cukru pudru, Następnie dodać serek mascarpone i ubijać krótko, do połączenia się składników. Żelatynę zahartować kilkoma łyżkami kremu, po czym dodać ją do reszty kremu. Krótko zmiksować. Polewa: 100g mlecznej i 100g gorzkiej czekolady, 50g masła, 3 łyżki mleka, łyżeczka oleju. Czekolady połamać na kawałki, dodać resztę składników i stopić na małym ogniu, często mieszając. Ostudzić
Z miłości do słodkościśmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g. serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru 3 łyżeczki cynamonu ja dałam płaskie W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i serek mascarpone. Ubić do otrzymania kremu, pod koniec ubijania dodając cukier puder i cynamon. Wykonanie: Blaty bezowe układać na paterze. Każdy blat (oprócz ostatniego, z wierzchu) smarować powidłami i przekładać kremem śmietankowo - cynamonowym. Schłodzić
Kubki smakuaustralijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7 białek cukier szczypta soli Krem 250 g serka mascarpone 3 żółtka 3 łyżki cukru Ponadto wypestkowane wiśnie 3 łyżki cukru Wykonanie: Białka wbić do szklanki następnie wziąć 2 razy tyle cukru ile zajmują białka. Białka przelać
Pychotkaaaciastach nawet ją lubię. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kawowy: 250 g mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny szczypta kardamonu ziarenka z 1/2 laski wanilii szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki kawy mielonej (użyłam Peruwiański Flaming Eco Blik
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia