krem migdałowy - 500 przepisów (strona:11/34)

Cieszmy się zdrowym podjadaniem z Bakeo 168

Swoją paczkę znajdziemy... w skrzynce pocztowej. Dlatego takie paczuszki od Bakeo sprawdzą się również jako prezent. W mojej paczce znalazły się 4 wyjątkowe przekąski: Silnia - baton migdałowy (44 g) z orzechami nerkowca. Krem Sułtański - mieszanka (48 g): figi suszone, migdały, daktyle suszone. Alfa & Omega - mieszanka (50 g): morele suszone, żurawina suszona, pestki dyni. Owocowy Romans - mieszanka (42 g): morele

Słodkie okruszki
Rabarbarowe Crumble z migdałową kruszonką. 196

dwie łyżki brązowego cukru kruszonka: 120 g masła 150 g mąki ( niepełna szklanka) 1 opakowanie cukru migdałowego 2 duże łyżki brązowego cukru 3 duże łyżki płatków migdałowych dodatkowo: śmietana kremówka/ lody śmietankowe/ krem jogurtowy świeża mięta/ melisa SPOSÓB WYKONANIA 1. Rabarbar umyć i pokroić w 1 cm kawałki. Jabłko obrać i pokroić w kostkę o boku 1 cm. Włożyć

DefinicjaSmaku
Tarta z gruszkami i migdałami 198

Jedno z najlepszych połączeń - gruszki i migdały . Pasują do siebie idealnie. A gdy spotykają się na kruchym cieście, w towarzystwie śmietankowo-jajecznego kremu, to już jest więcej niż dobrze ! Tarta choć z owocami kojarzonymi raczej z jesienią/zimą, fantastycznie wpisuje się na listę wypieków wiosenno-wielkanocnych. Żółciutka, niczym malusi kurczaczek, zachwyca i przywołuje uśmiech. Jest taki słodkim słoneczkiem(...)składniki kremu. Nie ubijać, jedynie wymieszać do połączenia składników. Krem wylać na podpieczony kruchy spód. Na wierzchu ułożyć plasterki gruszek. Całość posypać płatkami migdałowymi. Piec w 170 stopniach C około 35-40 minut. Do lekkiego zrumienienia kremu. Upieczoną tartę pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Dopiero zimną wyjmować z formy. Smacznego

kolorowotorcikowo
,,Czekoladowe makaroniki z nutellą’’ 118

razem w podróż do Francji. Dziś prezentuję Wam słodkie, lekkie, aromatyczne czekoladowe ciasteczka, które zaspokoją nie jedno podniebienie. Makaroniki to francuskie, malutkie, migdałowe beziki, łączone ze sobą w pary i przekładane najróżniejszymi kremami. W Paryżu dostać je można w różnych smakach, kolorach i wielkościach. Inspiracją do ich powstania była życzliwość marki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl . Składniki: 125 g mąki migdałowej(...)białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną

Podróż w kulinaria
Kostka kawowa 225

Ciasto, które przygotowałam na urodziny Mamy, wielbicielki kawy i kawowych wypieków ;) Tortowe, o delikatnym kawowym smaku. Z kremem na bazie mascarpone i kremówki, na czekoladowym biszkopcie. Nie za słodkie, puszyste i wilgotne. Bardzo ładnie wygląda na stole. Ostatnio trochę mniej mnie na blogu, ale już się poprawiam ;) Czas zajmowały mi plany aranżacji mieszkania, o radę poprosiłam specjalistów z http://www.ardeko.pl(...)razem z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Dodać mascarpone i dokładnie połączyć. Na wierzch: 250 g śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru płatki migdałowe Kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Wykonanie - Wystudzony biszkopt przełożyć kremem kawowym, na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę i uprażone na suchej patelni płatki migdałowe. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Mazurek czekoladowy z migdałami 181

czekolady 30 ml śmietany 36 % Składniki umieścić w garnku, lekko podgrzać i odstawić do rozpuszczenia czekolady. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodatkowo : całe migdały płatki migdałowe roztopiona biała czekolada Na wystudzone ciasto wyłożyć krem czekoladowy i wyrównać. Ozdobić migdałami i kleksami roztopionej białej czekolady. * Ilość składników można zwiększyć dwukrotnie, aby otrzymać większą pisankę dla całej rodziny :)  Smacznego! Inspiracja

Chocolate Muffin Blog
Truskawkowe rafaello 194

rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Schłodzoną śmietankę razem z cukrem ubić na sztywno. Następnie cały czas miksując dodać żelatynę, wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na krem adwokatowy. Powierzchnię ciasta wyrównać. 100 g płatków migdałowych uprażyć na suchej patelni. Przestudzić. Płatkami posypać wierzch ciasta. Moje uwagi: Upieczony i przestudzony biszkopt dobrze jest włożyć ponownie do formy, w której wcześniej był pieczony

In my kitchen
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 226

pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Beza z makiem: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maku 100g rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru(...)kokosem i posmarować ją resztą kremu. Polewa: 13. Wszystkie składniki na polewę przełożyć do rondelka z grubym dnem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować polewę przez około 3-4 minuty, aż polewa troszkę zgęstnieje. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia na około 10 minut. 14. Gotową polewą polać ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do lodówki na parę

Mała Cukierenka
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 235

pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Beza z makiem: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maku 100g rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru(...)kokosem i posmarować ją resztą kremu. Polewa: 13. Wszystkie składniki na polewę przełożyć do rondelka z grubym dnem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować polewę przez około 3-4 minuty, aż polewa troszkę zgęstnieje. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia na około 10 minut. 14. Gotową polewą polać ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do lodówki na parę

Mała Cukierenka
Półkruche ciasteczka guziczki 186

domowe kucharzenie - Ciasteczka z białą czekoladą  Eksplozja smaku.es - Ciasteczka miodowe  Cafe Amaretto - Kawowe ciasteczka owsiane z makiem  Agnieszka Rec - Babeczki z różowym kremem i galaretką   Lili w kuchni - Boskie ciasteczka migdałowe

Grunt to przepis!
Ciasto z soczewicy z kremem jaglanym i brzoskwinią 153

soczewica, która potrzebuje 15 min, być gotową do spożycia.  Jako dodatek sporządziłam krem jaglany i dla osłody wkroiłam na wierzch kawałki brzoskwini. Pyszna całość była śniadaniowym strzałem w dziesiątkę ! SKŁADNIKI: 4 łyżki czerwonej soczewicy 3 łyżki kaszy jaglanej 1/2 brzoskwini 1/2 banana 3/4 szklanki mleka migdałowego łyżeczka agaru 3/4 szklanki wody łyżeczka cynamonu WYKONANIE: soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy(...)agar dodajemy do zblendowanych składników- dokładnie mieszamy składniki na spód ciasta przekładamy do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia kaszę jaglaną gotujemy w mleku migdałowym- do wchłonięcia całego płynu- po ugotowaniu blendujemy gotowym kremem smarujemy ciasto, ozdabiamy kawałkami brzoskwini

healthy dreams
warsztaty z Maggie's Cupcake w Bielsku-Białej 142

prawdziwe amerykańskie babeczki z kremem, jakich nie spotkałam nigdzie indziej. Zapewniono nam narzędzia i składniki niezbędne do przygotowania  cupcakes w trzech smakach: red velvet, migdałowe i orzechowo-czekoladowe. Nie sądziłam, że babeczki z kremem można przygotować w tylu rodzajach - w Maggie's Cupcakes można wybierać z ponad 20 wariantów smakowych. Warsztaty udane, miła atmosfera, uśmiałyśmy się co nie miara

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mazurek 169

Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy: 1 kostka masła 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Składniki na ganache z białej czekolady: 100 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka masła + maliny liofilizowane (można je kupić przez internet lub wybrać z płatków musli ciii.. :), płatki migdałowe, kokos, woda z cytryną na poncz(...)pieca i ostawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę. Dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Krem dzielimy na dwie części: do jednej dodajemy garść pokruszonych malin i płatki migdałowe (ja dałam około 30 g). Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi ciasta smarujemy kremem (wierzch

Ciastkozercy
WYBUCHOWA BEZA Z KREMEM AMARETTO I GRANATEM 256

mascarpone, cały czas ubijając. Na koniec cieniutką strużką wlewacie amaretto. Ubijacie jeszcze chwilę i wykładacie 2/3 kremu na bezę. Na krem kładziecie drugą bezę i znowu krem. Posypujecie owocami granatu i np. płatkami migdałowymi. Stawiacie na stół i zwalacie z nóg towarzystwo. Po zjedzeniu idziecie biegać kilka godzin, żeby spalić kalorie

GRUBY WAŁEK
Ciasto francuskie z kiwi 128

przyrządzamy w  bardzo prosty sposób . Wystarczy  trochę chęci  i  danie  gotowe. składniki na 4 porcje pół opakowania mrożonego ciasta francuskiego pół szklanki płatków migdałowych 4 kiwi 1 serek homogenizowany waniliowy 1 szklanka śmietany 30 % cukier puder do smaku przepis Rozmrożone ciasto rozwałkowujemy , wykładamy dno tortownicy , pieczemy w temp 220 st C , około 10 - 15 minut(...)cukrem pudrem i dokładnie mieszamy z serkiem homogenizowanym  , wykładamy na ciasto i wyrównujemy powierzchnię . Kiwi  kroimy na plasterki  i rozkładamy na  kremie z serka i śmietany . Ciasto obkładamy płatkami migdałowymi , chłodzimy w lodówce

Smakowite Dania