WYBUCHOWA BEZA Z KREMEM AMARETTO I GRANATEM

WYBUCHOWA BEZA Z KREMEM AMARETTO I GRANATEM

WYBUCHOWA BEZA Z KREMEM AMARETTO I GRANATEM

Przepis na : deser

Najlepszą bezę jedliśmy kilka lat temu w Paryżu w niepozornej, choć uroczej cukierni nieopodal Placu Bastylii. Wszystkie wcześniej i wszystkie później przypominały raczej bryłę cukru pudru rysującą podniebienie… Postanowiliśmy więc nauczyć się ją robić sami. Wiemy, że jeszcze powinniśmy się uczyć, ale już jest nieźle. Zróbcie sobie mały Paryż we własnym domu! składniki: beza: 8 białek 440 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego lub jabłkowego krem: 1 serek maskarpone (250 g) 250... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu GRUBY WAŁEK

Autor

GRUBYWAŁEKGRUBYWAŁEK

Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...

Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.

Będzie pysznie i zabawnie.

Proudly cooked in Poland!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, mascarpone, desery, deser, bez pieczenia, krem mascarpone, deser z mascarpone, deser z owocami

Inne przepisy z GRUBY WAŁEK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.