krem migdałowy - 500 przepisów (strona:3/34)

Cupcakes migdałowe 224

zapraszam na cupcakes o smaku migdałowym, idealny smak i wygląd ;-) Ciasto babeczek waniliowych wykonać z ciasto z tego przepisu . Do ciasta dodać 80 g prażonych płatków migdałowych oraz zapach migdałowy. KREM:  185 g masła 185 g cukru pudru 250 g serka Delfiko Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej zmiksować. Dodać  50 g pokruszonych, prażonych płatków migdałowych. Prażenie migdałów

Humanistka w kuchni
Orzeszki z nadzieniem migdałowym. 206

Dzisiaj zaszalałam troszeczkę z zrobiłam orzeszki z pysznym kremem migdałowym. Najbardziej pracochłonne jest wypiekanie łupinek, ale dla takiego efektu warto się pomęczyć. Ja z racji tego, że mam kuchenkę indukcyjną musiałam się zaopatrzyć w elektryczną maszynkę do wypieku orzeszków i muszę przyznać, że całkiem sprawnie mi to poszło. Warto przygotować je na kilka dni przed podaniem, bo najlepsze(...)wilgoci i przejdzie smakiem nadzienia, wtedy wręcz rozpływają się w ustach. Polecam!!! Składniki na orzeszki z nadzieniem migdałowym. CIASTO: 40 dag mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru 2 jajka 10 dag miękkiego masła lub margaryny 100 ml mleka KREM: 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego (w puszce) 10-15 dag mielonych migdałów      Ucieramy masło

Rozpustne gotowanie
Torcik makowy z bezami 178

owoców leśnych i wyszedł całkiem niezły duet.... Składniki Ciasto: 20 dag maku 15 dag cukru pudru 5 jajek 4 łyżki tartej bułki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia aromat migdałowy Krem: 1,5 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy 15 dag masła 30 dag masy kajmakowej z puszki Dodatkowo: 90 g białych bezików 150 ml konfitury lub dżemu porzeczkowego(...)minuty,odcedzamy,mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. 2. Jajka miksujemy na puszystą pianę z cukrem pudrem,dodajemy mak oraz bułkę tartą wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olejek migdałowy,mieszamy delikatnie łyżką aby nie naruszyć struktury piany 3. wylać do wyłożonej pergaminem -samo dno tortownicy o śr 24 cm wstawić do nagrzanego do 170*c piekarnika zwiększamy temp

Wanilia i Kardamon
Pieczone gruszki 194

gałką lodów czy tak jak ja - z bitą śmietaną i migdałami :) Kombinacji wiele:) A Wy na którą się skusicie?;) Składniki: gruszki (dowolna ilość) cynamon masło bita śmietana cukier płatki migdałowe krem toffi (np. taki - klik ) Gruszki kroimy na połówki i wydrążamy gniazda nasienne. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i oprószamy cukrem i cynamonem. Na wierzch kładziemy kilka wiórków masła. Gruszki

My simple kitchen
Malinowy Król 776

Malta" od Porcelany Bogucice. Ciasto: 250 g margaryny 250 g mąki szkl cukru   1 op. cukru waniliowego   1 łyżeczka proszku do pieczenia   5 jajek 60g płatków migdałowych Krem: 1l śmietanki 30%   2,5 łyżki żelatyny 7 łyżek cukru pudru   łyżka cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Dodatkowo: 500 g malin galaretka malinowa Ciasto: Zwykły

Smakołyki Asi
Biszkopt z kremem cytrynowym w polewie czekoladowej jako słodki akcent świątecznego obżarstwa. 142

szybkie ciasto z lekkim kremem. Składniki (na 2 wąskie blaszki):   biszkopt (z 1/2 porcji) pieczony z dodatkiem kakao  200 ml śmietany 30% 100 gram serka mascarpone sok z 1 cytryny 1 łyżka otartej skórki z cytryny 1-2 łyzki cukru pudru 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego kilka kropli esencji migdałowej kilka kropli esencji cytrynowej Przygotowanie: Upieczony(...)biszkopt (wg tego przepisu) kroimy na pół (jeśli dobrze wyrósł można na trzy części). Nasączamy dość obficie posłodzonym sokiem z cytryny rozcieńczonym z wodą i doprawionym do smaku esencją migdałową. Krem Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder (ilość wg upodobań) oraz serek mascarpone. Ubijamy chwilę na niskich obrotach. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i esencję cytrynową (ilość również

Kuchnia po mojemu
Krem orzechowo- migdałowy 199

delikatny i jednocześnie pyszny! Wzbogacony orzechami i migdałami tworzy wyjątkowy krem, który możecie wykorzystać do ciast, tortów lub nałożyc go do pucharków i serwować jako deser. SKŁADNIKI NA KREM ORZECHOWO- MIGDAŁOWY: ( na 6 pucharków, lub do przełożenia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 200 g. drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich(...)rękawa do zdobienia tortów. ( Pamietajmy jednak o użyciu końcówki z dużym otworem, w przeciwnym razie mogą utknąć w niej kawałki orzechów !) Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem orzechowo- migdałowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 199

pate, owocami i chałką Grupa III – deserowa, pod okiem Ady: krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną sorbet malinowy z verbeną i mascarpone cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym.   fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku

bistro mama
Galette des Rois - francuska tarta migdałowa na Święto Trzech Króli 213

stycznia. Jestem pewna, że taki właśnie wypiek króluje dziś na wszystkich stołach w północnej Francji, skąd wywodzi się zwyczaj jego przygotowywania. Ta pyszna tarta wypełniona słodkim, maślano-migdałowym kremem należy do rodziny ciast upamiętniających przybycie Trzech Króli do Betlejem i wiąże się z nią przemiły rodzinny rytuał, o którym opowiem Wam poniżej. P.s. Czy wiedzieliście, że tradycja przygotowywania wypieków specjalnie(...)można rozwałkować), lub 2 opakowania ciasta rozwałkowanego na okrąg lub prostokąt i zwiniętego w rulon 100 g miękkiego masła 100 g cukru 100 g migdałów - mielonych, pokruszonych, lub płatków migdałowych 1 jajko 1 łyżka Amaretto (lub rumu, czy koniaku) 1 jajko do posmarowania ciasta 1 łyżeczka cukru pudru (dla uzyskania błyszczącej glazury) sucha fasolka, mała figurka lub też wzorem Davida

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto „Makowa Panienka” z morelami i orzechami 4270

Kolejna świąteczna propozycja z makiem, którego nie może zabraknąć w czasie Świąt. Bardzo smaczne ciasto z makiem o uroczej nazwie „Makowa Panienka”:). W środku waniliowy krem z morelami i orzechami włoskimi, na pachnącym migdałami biszkopcie z makiem. Przyjemne, pyszne, nie za słodkie ciasto na sporą blaszkę. Bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo(...)Składniki: Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Krem: 650ml mleka 6-7 łyżek cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 150g zmielonych orzechów włoskich 300g masła

Mała Cukierenka
Ciasto przekładane masą budyniową 205

Ciasto 150 g margaryny 150 g cukru 1 szkl.mąki 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 1 szkl.płatków migdałowych Krem 0,5 litra mleka  0,5 szkl. cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka masła Margarynę utrzeć z cukrem dodając 1 jajko(...)pieczenia i dodawać do margaryny , ciągle ucierając.Na koniec dodać mleko i wymieszać.Podzielić na 4 części.Każdą część [ osobno] przełożyć do tortownicy , posmarować roztrzepanym białkiem, posypać płatkami migdałowymi .Upiec osobno 4 placki , 8 -10 minut w temperaturze 200 stopni.Jeden z upieczonych placków jeszcze ciepły pokroić nożem na 12 równych kawałków. Z 0,5 l mleka odlać niewielką ilość

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Makowy Ślimaczek 402

proszek do pieczenia (15g) 100g masła 200ml lekko ciepłego mleka 2 jajka szczypta soli Nadzienie makowe: 1 szklanka maku 3 łyżki cukru 2 łyżki miodu 2 jajka olejek migdałowy Krem budyniowy : 2 szklanki mleka 2 cukry waniliowe ½ szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła, Polewa : 125 g masła 5 łyżek cukru 3 łyżki kakao(...)cukrem i miodem na jasny puch, a następnie mieszamy z makiem. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i mieszamy z masą makową. Dodajemy kilka kropel olejku migdałowego.   Masa budyniowa: 1 szklankę mleka umieszczamy w rondelku razem z cukrem i cukrem waniliowym, doprowadzamy do wrzenia. Drugą szklankę mleka mieszamy z obiema mąkami, tak żeby nie było grudek

Czerwona Porzeczka
Ciasto „pijak” z brzoskwiniami, kokosem i makiem 919

Ciasto Pijak” – Pyszne ciasto z makiem, kokosem, brzoskwiniami i kremem. Biszkopty nasączone są alkoholem i polane czekoladą, pycha! Spód ciasta nie jest typowym biszkoptem. Ciasto jest pyszne i aromatyczne. Przez noc musi postać w lodówce lub innym chłodnym miejscu. Przepis przysłała mi jedna z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., za który bardzo dziękuję :), troszkę go zmodyfikowałam(...)England .     Składniki na „Ciasto Pijak”: Spód: 6 jajek – osobno żółtka i białka 2/3 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego Krem: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 laska wanilii 3 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 230g masła w temperaturze pokojowej Do nasączenia: 1/4 szklanki wody

Mała Cukierenka
Tort bezowy z kremem budyniowym i truskawkami wg Aleex 281

Częstujcie się. Zapraszam. Składniki: Blaty bezowe: • 6 białek (z dużych jajek) • szczypta soli • 250 g drobnego cukru do wypieków • 1 łyżeczka soku z cytryny • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem migdałowo - waniliowy: • 300 ml mleka • 1 laska wanilii • 3 duże żółtka • 50 g cukru • 20 g mąki pszennej • 20 g skrobi ziemniaczanej • 20 ml likieru amaretto • 125 g serka mascarpone(...)często mieszając. 14. Od chwili zagotowania gotować około 1 minuty, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z palnika. 15. Gotowy budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób, by dotykała powierzchni kremu, odstawić do wystudzenia (podczas studzenia nie wolno mieszać!). 16. W naczyniu umieścić serek mascarpone i amaretto. Delikatnie rozetrzeć. 17. Partiami dodawać wystudzony budyń (temperatura budyniu i mascarpone powinna być taka

W mojej kuchni
Zygmuntówka 220

dość słodkie, ale nasze serca zdecydowanie podbiło. Jak będziecie w Warszawie, koniecznie musicie jej spróbować, link do sklepów znajduje się tu. W oryginale ciastko składa się z kruchego ciastka migdałowego, kremu śmietanowego, kremu czekoladowego, konfitury żurawinowej, bezy. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 białka 300 gr cukru drobnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny

moj przepis na
Tort Rafaello 188

talerzu Filona od Porcelany Bogucice . Ciasto: 200 g margaryny 200 g mąki 2/3 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 50g płatków migdałowych Krem: 500ml śmietanki 30% 4 łyżki c.pudru 2 zagęstniki do śmietany (śmietan-fixy) 3 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: ok 8-10 kuleczek rafaello łyżeczka wiórków kokosowych do posypania tortu Ciasto

Smakołyki Asi
Tefal Cuisine Companion i warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim 399

curry, - Wołowina z grzybami, parowanym pak choi i szparagami,  Desery: -Krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną, - Sorbet malinowy z verbeną i mascarpone, - Cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym Byłem w grupie, której opiekunem był Grzegorz Łapanowski. Rozpoczęliśmy pracę od zrobienia pysznego kaszotto i już od przygotowywania tego dania mieliśmy pełny obraz możliwości Cuisine Companion

Plate of Joy
.862. gryka znów 129

kakaowo-migdałowy* krem gryczany z mandarynkami (jedna w środku) i słupkami migdałów

breakfast of dreams
Dary lasu 111

mrożonki. Ostatnio chodziły mi po głowie owoce leśne i ciasto z pobliskiej cukierni, które jadłam kilkakrotnie - stąd dzisiejszy przepis na pyszne ciasto na kakaowym kruchym spodzie z lekkim jogurtowo-migdałowym kremem i owocami leśnymi. Inspiracja do przepisu pochodzi z bloga http://czerwieniblekit.blox.pl

Milion Smaków