białej polewie typu "Princessa" lub 3 łyżki amarantusa ekspandowanego (--> Amarantus ekspandowany ) KREM: 300 ml jogurtu greckiego lekkiego 3 duże łyżki śmietanki kokosowej* 3 łyżki ksylitolu (--> Ksylitol ) 1 łyżka malibu 3 łyżki wiórków kokosowych (--> Wiórki kokosowe ) 3 łyżki płatków migdałowych na wierzch (--> Płatki migdałowe ) po 1/4 melona żółtego i cantalupa (można dać również inne
Cakes By Kejtserka, cukru pudru i masła oraz kremem czekoladowym. Oprócz muffinów na stole pojawiły si ę ciasteczka oczywiście w formie hello kitty udekorowane mas ą cukrow ą i trufle z daktyli z nutk ą migdałowo -mandarynkow ą . Mam nadziej ę , ż e moje(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 300 ml kefiru 1 jajko 250 gr mlecznej czekolady 100 gr masła 20 kostek białej czekolady Krem 250 gr serka typu philadelphia 50 gr masła 50 gr cukru pudru PRZYGOTOWANIE Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystygnięcia
La grande e la piccola cuocaduża łyżka żelatyny na bezę: 6 białek 1 szklanka cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny na krem: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru dodatkowo: arkusz ciasta francuskiego 60 g płatków migdałowych Schłodzone ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec przez około 20 minut. Wystudzić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatartę w domu. Smacznego wakacjowania. Tarta z mascarpone i truskawkami składniki na ciasto 220 g mąki pszennej 40 g mąki migdałowej 1 jajko 120 g masła 3 łyżki brązowego cukru starta skórka z 1 cytryny szczypta soli składniki na krem 120 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Wszystkie
Przysmaki Karolkijabłkowa: 1,7kg jabłek 2 galaretki w proszku (użyłam wiśniowej i brzoskwiniowej) Krem śmietanowy: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 galaretka agrestowa w proszku Polewa: 100g masła 9 łyżek cukru 5 łyżek wody 4 łyżki kakao bez cukru Dodatkowo: 500g nadziewanych pierniczków w czekoladzie płatki migdałowe do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg(...)gorących jabłek dodać dwie galaretki, wymieszać. Masę jabłkową odstawić do ostygnięcia. 8. Ostygniętą masę jabłkową wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzchu poukładać pierniczki ( patrz FILM ). Krem śmietanowy: 9. Galaretkę agrestową rozpuścić w 2/3 szklanki gorącej wody (mieszać, aż galaretka się rozpuści). Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Ciągle miksując, powoli wlewać ostygniętą galaretkę. Gotowy
Mała Cukierenkajabłkowa: 1,7kg jabłek 2 galaretki w proszku (użyłam wiśniowej i brzoskwiniowej) Krem śmietanowy: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 galaretka agrestowa w proszku Polewa: 100g masła 9 łyżek cukru 5 łyżek wody 4 łyżki kakao bez cukru Dodatkowo: 500g nadziewanych pierniczków w czekoladzie płatki migdałowe do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg(...)gorących jabłek dodać dwie galaretki, wymieszać. Masę jabłkową odstawić do ostygnięcia. 8. Ostygniętą masę jabłkową wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzchu poukładać pierniczki ( patrz FILM ). Krem śmietanowy: 9. Galaretkę agrestową rozpuścić w 2/3 szklanki gorącej wody (mieszać, aż galaretka się rozpuści). Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Ciągle miksując, powoli wlewać ostygniętą galaretkę. Gotowy
Mała CukierenkaBiszkopt marchewkowy – na zdrowie Składniki na tortownicę 22-24 cm: 5 jajek (białka i zółtka oddzielnie) 225 g cukru 250 g startej na małych oczkach marchewki 100 g mączki migdałowej( u mnie migdały przeciśnięte przez maszynkę do mięsa) 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cytryna bio wanilina lub prawdziwa wanilia(...)pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszamy i przesiewamy. Mikserem ubijamy zółtka na biały krem stopniowo dodając 2/3 cukru, wanilię, skórkę i przefiltrowany sok z cytryny. Miksujemy aby składniki dobrze się połączyły. Do masy zółtkowej po trochu dodajemy startą marchew i mączkę migdałową. W innym naczyniu ubijamy białka, stopinowo dodając pozostałą 1/3 cukru. Białka muszą być doskonale
Mia Cucina SofietaLekkie ciasto kokosowe, delikatny krem budyniowy, biszkopty, słodki karmel i chrupiące wafelki. Takie jest właśnie to ciasto:) PRZEPYSZNE! Idealne praktycznie na każdą okazję, Święta, urodziny, niedzielne ciasto, ale bez okazji też zniknie w mgnieniu oka... W Kauflandzie znajdziecie właśnie atrakcyjną promocję na jajka, śmietanę 30% oraz masę krówkową ! foremka 23x33 cm Biszkopt: 6 białek , 200g(...)dodatkiem soli. Następnie, stale ubijając, stopniowo dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Na sam koniec dodać posiekane wafelki. Wymieszać. Ciasto przelać do formy o wym. 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 170st. Ostudzić. Krem: 2 szklanki mleka, 6 żółtek , 300g śmietany 30% , 100g cukru
Z miłości do słodkościwarstwą kremu, która ma za zadanie chwycenie wszystkich okruchów ciasta. Chłodzimy całość przez 15 minut i nakładamy kolejną warstwę kremu. Boki tortu chciała udekorować różowymi cukrowymi koralikami, zamiast koralików można użyć startej na tarce białej czekolady, kokosu lub płatków migdałowych. Tort razem z paterą lub talerzem wkładamy do wysokiej blaszki, do której ma wpadać nadmiar koralików. Na sam koniec przyklejamy
CiastkozercyKażdą kulę wkładać do papilotki, polewać polewą czekoladową i posypywać płatkami migdałowymi.Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Ja używam ciastek zbożowych Benitki dostępne w sieci sklepów Biedronka. Można je śmiało zastąpić innymi ciastkami typu petit beurre, digestive, herbatnikami, czy końcówkami ciast bez kremów, bakali czy żelatyny.Ciasta można rozgnieść za pomocą specjalnej przystwaki do blendera
Gospodyni Miejskawylewamy na blaszkę pokrytą papierem i pieczemy w temp. ok 170* przez 15 min. Upieczone ciasto studzimy. KREM BUDYNIOWY: 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 4 żółtka 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej aromat migdałowy Dodatkowo 1 kostka masła 250 gram. Odlewamy szklankę mleka. Resztę zagotowujemy. Następnie w osobnym naczyniu miksujemy budyń(...)NAJLEPIEJ WÓDKA. Biszkopt nasączamy lekko alkoholem następnie smarujemy ulubionym dżemem u mnie dżem z czarnej porzeczki. Na to wykładamy ciasto makowo-kokosowe. Na ciasto makowo-kokosowe wykładamy krem budyniowy. Na krem układamy nasączone w wódce biszkopty. Na biszkopty wylewamy przygotowaną polewę kakaową i posypujemy wiórkami:) Jeśli chcemy cycki murzynki to na każdy biszkopt układamy
Moje Słodkie Piekiełkodelikatnie na upieczony i wystudzony spód. Teraz wystarczy już ułożyć nasze kolorowe owoce na kremie. Można posypać je jeszcze delikatnie cukrem pudrem i zajadać. Smacznego! Polecam również przepisy na: tartę ze szpinakiem , tartę z masą migdałową i śliwkami , tartę z jabłkami , tartę z warzywnym nadzieniem . tartę francuską z jagodami i serkiem
potrawyregionalnestężenia (śmietanę najlepiej ugotować dzień wcześniej).Stężałą śmietanę ubić mikserem na najwyższych obrotach, ok. 5 min. dodać płatki migdałowe i wymieszać.Ułożyć pierwszy blat ciasta, nasączyć amaretto, wyłożyć 1/2 masy, rozsmarować, przykryć drugim blatem, delikatnie docisnąć, nasączyć, wyłożyć resztę kremu, rozsmarować, nasączyć ostatni blat, ułożyć na masie i delikatnie docisnąć.Wstawić do lodówki do schłodzenia.krem budyniowyBudyń i mąki rozrobić
Mix smakujednej cytryny szczypta soli Lukier 1 białko 180g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Krem cytrynowy 100g zimnego masła minimum 82% 2 jajka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru białego sok z 3 cytryn - świeży skórka z 3 cytryn - świeża Płatki migdałowe rozdrabniamy (lub siekamy najdrobniej jak to możliwe), żółtka rozdrabniamy lub przecieramy przez sito. Masło z cukrem ubijamy(...)Białko mieszamy z sokiem, dodajemy cukier puder i mieszamy przez kilka minut do uzyskania gęstego i białego lukru. Pędzelkiem nakładamy lukier i ozdabiamy ramkę ciasta. Zostawiamy, aż lukier zastygnie. Krem cytrynowy Masło kroimy w drobną kostkę i odkładamy do lodówki. Do rondla wbijamy jajka, roztrzepujemy z żółtkami, dodajemy cukier i skórkę z cytryn. Wyciskamy sok z cytryn, usuwamy pestki
Gotowanie i blogowanieodsączony) – ok. 150 g garść rodzynek 1 szklanka startej na drobnych oczkach marchewki Na krem frosting: 300 g serka typu Philadelphia (może być tańszy odpowiednik, np. Almette, Delfiko, Turek etc.) 6 łyżek (100 g) masła w temperaturze pokojowej 180 g cukru pudru esencja migdałowa, względnie aromat opcjonalnie – barwnik spożywczy w proszku lub żelu garść migdałów w płatkach(...)minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (moja blacha ma 32×22 cm). Jeśli chcecie ciasto przełożyć kremem należy podwoić wszystkie składniki i ciasto po przestudzeniu przeciąć na 2 blaty, albo upiec 2 blaty po sobie (biorąc pod uwagę, że ciasto jest dość ciężkie i wilgotne zwykle wybieram tę opcję
Pociąg Do Kuchni