cukier, sok z pomarańczy i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy ok. 2-3 minut i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę umieszczamy w misce razem z mascarpone i cukrem. Całość dokładnie ubijamy do czasu uzyskania gęstego kremu. Do sztywnego kremu dodajemy 3-4 łyżki przygotowanego coulis i całość mieszamy. Krem wykładamy do szklanek lub kokilek (jeśli używamy, ówcześnie możemy wyłożyć pokruszone ciastka(...)cukier, sok z pomarańczy i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy ok. 2-3 minut i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę umieszczamy w misce razem z mascarpone i cukrem. Całość dokładnie ubijamy do czasu uzyskania gęstego kremu. Do sztywnego kremu dodajemy 3-4 łyżki przygotowanego coulis i całość mieszamy. Krem wykładamy do szklanek lub kokilek (jeśli używamy, ówcześnie możemy wyłożyć pokruszone ciastka
Pogotujmy.plpewno zachwycą zarówno tych młodszych jak i starszych gości. Polecam;) Składniki: Krem: 150 gram borówek 40 gram cukru pół łyżeczki kwasku 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach wody 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody 250 gram serka mascarpone Wykonanie: Jagody wymyć i wymieszać z cukrem, podgrzewać na małym ogniu do roztopienia się cukru. Owoce(...)postawić na ognień, podgrzewać do momentu zagotowania się. Zdjąć z ognia, odrobinę frużeliny wymieszać z żelatyną (aby nie było grudek) i wmieszać do całości, ostudzić. Następnie wymieszać mascarpone z frużeliną i gotowy krem schłodzić w lodówce. Muffinki: 200 gram mąki pszennej 100 gram kakao łyżeczka proszku do pieczenia 110 gram cukru pudru 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego
Krakowskie smaki AniBardzo chętnie przekładam torty kremem czekoladowym. W połączeniu z jasnym biszkoptem i malinową konfiturą smakują obłędnie. Jest prosty w przygotowaniu, spokojnie można go mrozić a do tego jest puszysty i nie za słodki. Polecam serdecznie, bo jest niezawodny :) Składniki: 330ml śmietanki kremówki 400g czekolady - pół na pół gorzka z mleczną* 250g mascarpone (w temperaturze pokojowej, u mnie Mlekoma ) Przygotowanie: Śmietankę(...)kilka godzin, a najlepiej całą noc. Na drugi dzień krem zmiksować na wysokich obrotach miksera aż będzie dobrze napowietrzony i puszysty. Dodawać po łyżce serek mascarpone, miksować do połączenia składników. Przekładać tak przygotowanym kremem torty, ciasta czy użyć do gofrów. * jeśli zamiast klasycznej, gorzkiej czekolady wykorzystamy czekoladę smakową, np. pomarańczową, malinową, wiśniową to otrzymamy krem o delikatnym posmaku. Moim faworytem
Cakes By Kejtzrobienia. Niebo w gębie.W sobotę będzie wersja duża ,w gości. Składniki : na 10 kokilek ,lub duży sernik w tortownicy 23 cm Spody serniczków: 25 ciastek oreo ,bez kremu ,zdejmujemy go nożem i odkładamy do masy 3 łyżki roztopionego masła W malakserze ,bądź wałkiem ,kruszymy ciasteczka na piasek i łączymy z masłem .Kokilki smarujemy delikatnie masłem lub wykładamy folią(...)szklankę . 12 ciastek oreo ,pokruszonych ,razem z kremem Krem z ciastek ,który został po zrobieniu spodu Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem na sztywno ,dodajemy mascarpone i ubijamy do połączenia się składników.Dodajemy krem z ciastek ,pokruszone ciastka z kremem i mieszamy .Masę przekładamy do kokilek i wstawiamy do lodówki na 3 godziny .Dekorujemy dowolnie. Smacznego
Ladylaura.cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka 2 jajka 100 g masła 150 g czekolady gorzkiej krem: 150 g białej czekolady 100 ml śmietany 30% 200 g serka mascarpone dodatki: śliwki suszone ciasteczka Oreo oczy cukrowe opcjonalnie klej spożywczy Przygotowanie: muffiny: Masło roztapiamy (na małym ogniu) z połamaną czekoladą cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia(...)foremek. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. krem: Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie, studzimy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia miksujemy mascarpone dodając masę czekoladowo-śmietankową. Na ostudzone muffiny wyciskamy za pomocą worka cukierniczego trochę kremu, na nim na górze kładziemy ciasteczko oreo (połówka bez białej masy). Suszone śliwki kroimy w drobne paski, a z nich robimy nogi pająków
Bon appetit mon amiemąki pszennej 150 g masła lub margaryny maślanej 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru (z czubkiem) 16 g cukru waniliowego Krem: 100 g białej czekolady 0,5 szklanki śmietanki 30% (można użyć 36%) 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Do miski przesiewamy mąkę pszenną oraz cukier puder. Wsypujemy również cukier waniliowy. Dodajemy kawałki masła oraz żółtka jajek(...)Musimy obserwować czy brzegi są już zarumienione. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i przestudzoną czekoladę. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Kremem napełniamy upieczone i wystudzone babeczki. Chłodzimy w lodówce. Do przygotowania kremu użyłam śmietanki 30%. Krem był bardziej płynny niż przy użyciu śmietanki 36%. Jednakże
VioletoweKucharzeniejajko "M" ) 250 g drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem cytrynowy: 1/3 szklanki soku z cytryny ( szklanka o pojemności 250 ml ) 2 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 1 pełne łyżeczka mąki pszennej 1 jajko "M" 1 łyżka masła 250 g serka mascarpone Przygotowanie: 1. Białka jaja ubijać początkowo na małych obrotach miksera. Gdy lekko(...)podgrzewać na małym ogniu, do stężenia. Na koniec dodać mało i połączyć składniki. Cytrynowy budyń odstawić do zupełnego ostygnięcia. 4. Zimny budyń cytrynowy zmiksować z serkiem mascarpone. Wgłębienie w bezie wypełnić kremem cytrynowym. Udekorować dowolnymi owcami - ja użyłam mrożonych malin, oraz listkami mięty. Smacznego
kolorowotorcikowojabłka zrobią się miękkie, i na mus Ponownie rozgrzać mus i dodac galaretkę cytrynową ,lub żelatynę namoczoną w wodzie i rozpuszczoną.( w 1/4 szklanki goracej wody) Krem śmietankowy 250 gram serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 lyzki cukru pudru 1-2 łyżki wanilii Wykonanie Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i wanilią Smietane ubijamy na sztywno, Ubita(...)Ostudzony biszkopt przekroić na pół .Nasączyc herbata z syropem orzechowym.Na to wyłożyc tężejący mus jabłkowy.Na mus 1/2 kremu i przykryć drugim blatem.Wierzch smarujemy pozostałym kremem.Wstawić do lodówki ,aby ciasto stężało i nabrało stabilnosci. Dekoracja według woli ;) Smacznego
w mojej kuchniproszku do pieczenia 1¼ szklanki przesianej mąki pszennej tortowej Galaretka: 1 litr gorącej wody 4 galaretki malinowe 650g mrożonych malin (nie rozmrażamy wcześniej) Krem: 550ml słodkiej śmietany 30% lub 36% 2 śmietan fixy 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 4 białka w temperaturze pokojowej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Szczypta soli(...)mrożone maliny. Mieszamy dokładnie i jak tylko zacznie gęstnieć (u mnie było to bardzo szybko)- wylewamy na pieczony kruchy spód. Wstawiamy do lodówki i przygotowujemy krem. Krem: Śmietankę ubijamy ze śmietanfixami, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder. Wykładamy na zastygniętą galaretkę malinową. Przykrywamy bezą i ponownie całość wstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin
Kuchnia w czekoladziecukru pudru 0,75 kostki (150 g) masła 2 żółtka 2 łyżki (20 g) kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (sproszkowanej) 1 łyżeczka (10 g) mąki ziemniaczanej. Krem: 1 opakowanie (300 g) serka mascarpone 1 kubeczek (150 g) jogurtu greckiego 0,3 szklanki (60 g) cukru 2 jajka 1 łyżka (20-25 g) mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej Dodatkowo(...)nakłuć gęsto widelcem. 5) Piec około 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Upieczone ciasto ostudzić. 7) Przygotować krem. Kawę zalać dwiema łyżkami przegotowanej wody i ostudzić. Następnie jogurt grecki wymieszać z cukrem i kawą. 8) Mascarpone przełożyć do miski i krótko miksować. Pojedynczo dodawać jajka po każdym krótko mieszając. 9) Do mascarpone z jajkami dodać mąkę ziemniaczaną
Fitsweet.meprzykryła żelatynę) i odstawiamy do napęcznienia. Gorące maliny przecieramy przez sito by pozbawić je pestek. Następnie dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Gotową frużelinę chłodzimy. Krem czekoladowy: 500 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 200 g czekolady (u mnie po 100 g gorzkiej i mlecznej) 600 ml śmietany 30% Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Zimną śmietanę(...)ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy tylko do połączenia składników. Złożenie tortu: zimne ciasto kroimy na 3 równe blaty. Na pierwszy blat wykładamy połowę tężejącej frużeliny, a na nią ok 1/3 kremu czekoladowego, na to drugi blat i podobnie jak wcześniej frużelina i krem. Przykrywamy 3 blatem i pokrywamy pozostałym kremem czekoladowym. Dekorujemy w ulubiony
Cynamonowe szczęściełyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia -biszkopt ciemny: 6 jajek 15 łyżek cukru 15 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao -krem: 2 kubki śmietany 30% po 330 ml 1 serek mascarpone 250 g cukier puder- wedle uznania do słodkości- ja dałąm pół szklanki poncz: 3 szklanki wody sok z 1 cytryny dużej 5 łyżeczek cukru -dodatkowo(...)miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dokładamy stopniowo do ciasta, mieszamy łyżką.Dodajemy kakao, dobrze mieszamy, żeby całe ciasto było równomiernie ciemne. Krem: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, kiedy jest sztywna, dodajemy serek mascarpone, miksujemy na mniejszych obrotach. Poncz do nasączenia biszkoptów: do wody wyciskamy sok z cytryny, dosładzamy cukrem. Bierzemy jasny spód z biszkopta, dokładnie nasączamy
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI: Ciasto parzone: (na 2 duże blachy piekarnikowe) 1 szkl wody 125 g masłą 1 szkl mąki pszennej 4 jajka mała szczypta soli Krem adwokatowy: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 1 serek mascarpone (250g) 200 g cukru pudru 150 ml adwokatu 1. W garnku zagotować wodę z masłem, wsypać mąkę mąkę i mieszać aż składniki się(...)zrobić również zwykłą łyżką wykładając porcje ciasta na papier). Piec 25-30 min w 200*C. Wystudzić. 4. W tym czasie przygotować krem: śmietankę ubić na sztywno pod koniec dodając śmietan-fixy. Dodać serek mascarpone i adwokat, zmiksować. Wsypać cukier puder, zmiksować do połączenia składników. 5. Ptysie kroić na pół, nadziewać kremem. Gotowe posypać cukrem pudrem. Można również
Kto ugości moich gości?sody szczypta soli himalajskiej 6 łyżek wody opcjonalnie słodzik np. stewia (keto, LCHF)/ksylitol/cukier dla osób, które ich używają Składniki na krem: 500 g śmietanki kokosowej (adaptacja, keto, LCHF, bez laktozy) lub śmietany 36% (optymalna, LCHF) bądź mascarpone (keto, LCHF, optymalna) Wanilia sproszkowana Opcjonalnie słodzik (keto/LCHF)/ksylitol/cukier Szpinak umyć, osuszyć i obciąć ogonki. Liście zblendować. Używając szpinaku mrożonego należy(...)Śmietankę koksową lub śmietanę 36% ubić mikserem z wanilią dodając opcjnalnie słodzik lub cukier/ksylitol. Po upieczeniu ciasta wystudzić. Na dolnej warstwie wyłożyć bitą śmietanę lub serek mascarpone. Górną część pokruszyć wykładając na kremie a następnie ozdobić owocami leśnymi typu borówki, jeżyny, maliny lub granatem, który bardzo ładnie prezentuje się na cieście. Opcjonalnie dla osób spożywających nieco więcej węglowodanów polecam
Ola la LCHFmną chodził krem pomidorowy i przyznam Wam, że ten wyszedł naprawdę dobrze:) Także polecam, bardzo szybki w wykonaniu, dla niezapowiedzianych gości albo na obiad w tygodniu. Jem zdrowo: Krem pomidorowo- paprykowy Drukuj przepis Składniki 2 duże czerwone papryki 4 małe pietruszki 700 gram pasty z pomidorów (mogą być te z puszki, czy w butelkach) 2 średnie cebule 2 łyżki masła(...)warzywnego (ewentualnie z kostki rosołowej jeśli nie mamy czasu) 5 listków świeżej bazyli przyprawy sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, bazylia, tymianek, curry 2 łyżki serka mascarpone listonic_name = "Jem zdrowo: Krem pomidorowo- paprykowy (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "2 duże czerwone papryki 4 małe pietruszki 700 gram pasty z pomidorów (mogą być te z puszki
CoolinarniePL