Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami

Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami

Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami

Przepis na : deser

Babeczki jogurtowe z borówkami pieczone w słoikach Jak upiec i przechowywać ciasto w słoiku? Oto kilka praktycznych wskazówek: 1. Słoiki, pokrywki, gumka powinny być wysterylizowane (wyparzone). 2. Słoiki wypełniamy ciastem maksymalnie do 2/3 wysokości. Ciasto podczas pieczenia rośnie, więc musimy zostawić wystarczająco dużo miejsca, aby potem móc zamknąć słoik. 3. Ciasto pieczemy bez pokrywki. 4. Czas pieczenia zależy od pojemności słoików. Ja piekłam w słoikach o pojemności około 350 ml, jeżeli korzystamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.