krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:171/352)

Walentynkowy deser z mascarpone 213

ostrożnie wymieszać z dżemem. Na dnie pucharków układamy po parę biszkopcików i nasączamy je kawą oraz likierem. Na nasączone biszkopciki układamy krem. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi (czekoladę trzemy na tarce), cukiereczkami, wiórkami kokosowymi oraz dżemem.deser z mascarpone

Bon Appetit Małgorzaty
Cake pops czyli słodycze na patyku 254

Cake pops to ciastka na patykach, które wyglądają jak lizaki. W smaku i wykonaniu przypominają bajaderki. Podstawowy przepis składa się z pokruszonego ciasta połączonego ze spoiwem w postaci dowolnego kremu do tortu, nutelli, masła orzechowego lub dżemu. Wszystko oblane jest czekoladą i udekorowane kolorowymi posypkami. Świat oszalał na punkcie słodkości na patykach, które rozsławiła Bakerella, autorka książki w całości poświęconej(...)czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 2 łyżki oleju kolorowe posypki patyki do lizaków Przygotowanie: Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy, aby powstały okruchy. Ser mascarpone mieszamy z Nutellą. Do kremu dodajemy pokruszone ciasto, dokładnie mieszamy, tworzymy dużą kulę. Zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 15 minut w zamrażalce. Ze schłodzonej masy odmierzamy równe kawałki przy pomocy

Smakowity Blog Kulinarny
Krem cynamonowy 267

komponował się z jasnym biszkoptem i słodkimi owocami np.: gruszka, ananas. Składniki: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżeczki cynamonu 4 – 6 łyżek cukru pudru/miodu lub więcej, do smaku W misce Więcej... Artykuł Krem cynamonowy pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Ciasto krówka z miodowym kremem i czekoladową pianką 408

cukru ¾ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżki kakao Poncz: 60 ml likieru  adwokat Dalkowski 150 ml przegotowanej zimnej wody Krem miodowy: 3 żółtka 100 g miodu lipowego płynnego ½ kg sera  mascarpone 60 ml likieru adwokat Pianka czekoladowa: 350 ml śmietany kremowej 1 tabliczka deserowej czekolady Kakao naturalne do oprószenia Ażurki czekoladowe do dekoracji Sposób wykonania(...)Całkiem zimne kroimy wzdłuż na połowę. Ciasto najlepiej upiec dzień przed złożeniem ciasta wtedy równo się przekroi. Poncz: Likier mieszamy z wodą. Masa miodowa: Ser mascarpone  miksujemy z likierem do uzyskania gładkiego kremu, odstawiamy. W drugiej misce łączymy żółtka z płynnym miodem stawiamy miskę nad parą wodną i miksujemy około 6 minut, aż masa zrobi się gęsta i lśniąca

Wanilia i Kardamon
Tarta z kremem tiramisu i malinami 908

spód: 180 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki mąki Warstwa owocowa: 500 g malin 4 łyżki cukru Krem Tiramisu: 4 żółtka + 2 białka 120 g (1 szklanka) cukru pudru 500 g serka mascarpone 1 łyżka likieru amaretto Dodatkowo: kakao do posypania Zaczynamy od przygotowania spodu Masło pokroić na kawałeczki i ocieplić w temperaturze pokojowej(...)cukru pudru (ok. 7 minut, aż piana będzie gęsta i błyszcząca). Do miski z żółtkami dodawać stopniowo, ale w krótkich odstępach czasu, po czubatej łyżce mascarpone, cały czas ubijając na mniejszych obrotach miksera, aż krem będzie gęsty i jednolity. Na koniec dodać likier i zmiksować. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać łyżką  (fot.2) . 1/3 część malin lekko rozdrobnić widelcem

Świat Ciasta
Bezy z kremem i owocami 208

białka szczypta soli 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 250 g śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 400 g truskawek Przepisy Thermomix. Beza z kremem i owocami. Wykonanie bezy: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek i wbijamy same białka. Dodajemy szczyptę soli. Ubijamy na sztywną pianę czas 5 min/obr.4 . Następnie nastawiamy(...)masy formujemy 8 bez. Bezy wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 140 stopni na ok 1 godziny. Bezy zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Wykonanie kremu: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek i dodajemy mocno schłodzoną śmietanę, serek mascarpone i cukier puder. Ubijamy czas 30s/obr.3 (w zależności od stanu ubicia zwiększmy lub zmniejszamy czas). Masa powinna być sztywna. Masę przekładamy do rękawa

Themo przepisy
Tort tiramsu z borówkami 199

podłogę, wystudzić. Nasączenie: 100 ml likieru amaretto lub kawowego 100 ml mocnej kawy Likier połączyć z wystudzoną kawą, odłożyć. Krem tiramisu: 4 żółtka 100 g cukru 50 ml likieru amaretto lub kawowego 350 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki + 50 g białej czekolady 400 g borówek 300 g podłużnych biszkoptów Na palniku, nad kąpielą wodną umieścić miskę. Wbić(...)czasu aż masa zgęstnieje i się napuszy (około 10-15 minut). Zdjąć z kąpieli wodnej i ubijać przez kolejne 2-3 minuty, do przestudzenia. Wystudzić. Mascarpone lekko rozetrzeć, dodać wystudzony, ubity krem żółtkowy i ubić do gładkości. W osobnym naczyniu kremówkę ubić na sztywno, wmieszać ją delikatnie do kremu. Wykonanie - Pierwszy blat biszkoptu umieścić na paterze, nasączyć go 1/3 syropu

Domowa cukiernia Ewy
Tort malinowy 125

smakuje :)Tak i było w tym przypadku. Składniki na formę okrągłą 19 cm: mąka pszenna typ 500 4 łyżki jaja L 3 szt cukier 1 łyżka Krem malinowy : śmietana 30% 500 ml mascarpone 250 g 1 szklanka musu z malin, przetartych przez sito aby nie było pestek- lekko schłodzona (500 g) żelatyna 2 płaskie łyżki Dekoracja: rękaw cukierniczy(...)łyżki musu, mieszamy , a następnie przekładamy do reszty naszego musu i mieszamy. Krok 3 Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy do połączenia składników.  Krok 4 Do rękawa cukierniczego przekładamy 10 łyżek kremu i zostawiamy go do dekoracji tortu. Resztę kremu zostawiamy i przekładamy do niego mus malinowy i delikatnie mieszamy łopatką.Wszystkie trzy blaty biszkoptu

Różowa kuchnia
Ciasto adwokatowe 244

Składniki: Ciasto: 250 g margaryny 250 ml wody 1i1/4 szkl cukru 4 łyżki kakao 2 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek proszku do pieczenia 4 jajka Krem adwokatowy: 250 ml kremówki 30% 125 g mascarpone 200 ml adwokatu 2 łyżki żelatyny ale-raj Bita śmietana: 400 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl wody Polewa adwokatowa(...)nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 30 minut. D o suchego patyczka. Po upieczeniu zimne ciasto przekroić wzdłuż. Krem adwokatowy: Żelatynę wsypać do adwokatu i podgrzać do rozpuszczenia się żelatyny . Zimną kremówk ę i mascarpone ubić na sztywno. Wolnym stru m ien iem wlewać letni adwokat i miksować na wolnych obrotach.   T emperatura adwokatu taka jak wlewamy

Ala piecze i gotuje
Daktylowe babeczki brownie z kremem kokosowym i malinami 153

łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia 1 łyżeczka (płaska) sody oczyszczonej świeże maliny, do dekoracji cukier puder, kakao i wiórki czekoladowe do udekorowania Składniki na krem: 1 puszka mleka kokosowego, mocno schłodzonego 100 gramów mascarpone 2 łyżki cukru pudru D aktyle zalać wrzątkiem i po 30 minutach odsączyć. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C (grzanie góra- dół). W misce umieścić(...)Uważać, aby nie przepiec babeczek, aby nie stały się suche i twarde. Wystudzić babeczki na kratce. Aby przygotować krem, oddzielić stałą część dobrze schłodzonego mleczka kokosowego od części płynnej. W pojemniku blendera umieścić 250 gramów oddzielonej śmietanki kokosowej, 100 gramów mascarpone. Miksować, aż masa ładnie się połączy i będzie gładka i aksamitna. Pod koniec miksowania dodać cukier puder i krótko

olalacooking
Babeczki czekoladowo - miętowe 224

oleju 2 jajka 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem miętowy: 250 g schłodzonej śmietany 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 30 g świeżej mięty (zwykle wystarcza 1 duża doniczka) 2 łyżeczki miętowych kropli* * Dobre i niedrogie są naturalne miętowe krople Herbapolu(...)kratce. Wykonanie kremu: Listki mięty wrzucić do blendera, dodać trochę śmietany i zmiksować by powstała gładka, jednolita masa. Pozostałą śmietanę i serek mascarpone lekko ubić, dodać zmiksowaną miętę i cukier puder. Ubić masę na sztywno. Schłodzić powstały krem w lodówce przez około 30 minut. Schłodzony krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką do dekoracji w kształcie ostro wciętej gwiazdki

maniapieczenia
Number cake ( Tort cyfra) 156

porcji) Ciasto kruche  500 gramów mąki pszennej tortowej 250 gramów zimnego masła pół szklanki cukru pudru 2 jajka M Na krem (trochę kremu zostało ale ja wolę zrobić ciut więcej) 800 ml śmietanki kremówki 400 gramów serka mascarpone 1 cukier wanilinowy 4 łyżki cukru pudru  Do dekoracji użyłam  Świeże owoce Świeże kwiaty owoce bezy makaroniki Dodatkowo potrzebujemy(...)samo postępujemy z pozostałymi dwoma kawałkami ciasta. Ja piekłam każdą cyfrę osobno ponieważ dwie nie mieściły się na blaszce. Śmietankę ubijamy na gęsty krem wraz z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym  stopniowo dodajemy serek mascarpone.   Pierwsze blaty układamy bezpośrednio na tacy na której będziemy podawać tort ponieważ ciężko będzie przenieś przełożone kremem cyfry ( po prostu się połamią

Andzia Pichci
Deser z malinowym coulis 242

cukier, sok z pomarańczy i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy ok. 2-3 minut i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę umieszczamy w misce razem z mascarpone i cukrem. Całość dokładnie ubijamy do czasu uzyskania gęstego kremu. Do sztywnego kremu dodajemy 3-4 łyżki przygotowanego coulis i całość mieszamy. Krem wykładamy do szklanek lub kokilek (jeśli używamy, ówcześnie możemy wyłożyć pokruszone ciastka(...)cukier, sok z pomarańczy i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy ok. 2-3 minut i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę umieszczamy w misce razem z mascarpone i cukrem. Całość dokładnie ubijamy do czasu uzyskania gęstego kremu. Do sztywnego kremu dodajemy 3-4 łyżki przygotowanego coulis i całość mieszamy. Krem wykładamy do szklanek lub kokilek (jeśli używamy, ówcześnie możemy wyłożyć pokruszone ciastka

Pogotujmy.pl
Muffinki czekoladowe z kremem jagodowym 162

pewno zachwycą zarówno tych młodszych jak i starszych gości. Polecam;) Składniki: Krem: 150 gram borówek 40 gram cukru pół łyżeczki kwasku 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach wody 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody 250 gram serka mascarpone Wykonanie:  Jagody wymyć i wymieszać z cukrem, podgrzewać na małym ogniu do roztopienia się cukru. Owoce(...)postawić na ognień, podgrzewać do momentu zagotowania się. Zdjąć z ognia, odrobinę frużeliny wymieszać z żelatyną (aby nie było grudek) i wmieszać do całości, ostudzić. Następnie wymieszać mascarpone z frużeliną i gotowy krem schłodzić w lodówce. Muffinki: 200 gram mąki pszennej 100 gram kakao łyżeczka proszku do pieczenia 110 gram cukru pudru 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania