Torcik walentynkowy. Czekoladowy, z kremem kajmakowym na bazie mascarpone. Ciasto szybkie, proste i efektowne. Torcik upiekłam już kolejny raz na bazie TEGO przepisu. Nam smakował :).
Rodzinka w kuchniUwielbiam ciasta z kremem budyniowym, dlatego z braku czasu staram się wymyślać jakieś pyszneee i na szybko. Mam sprawdzony krem z ciasta karpatkowego - klik , więc dodałam
Di gotujeBiszkopt waniliowy przełożony pysznym kremem malinowym, całość oblana pyszną czekoladą.
In my kitchenmasie bardzo podobnej do rafaello, jednak zamiast wiórków kokosowych użyłam płatki ryżowe, dzięki czemu masa nabrała bardziej delikatny smak. Dodałam również świeże truskawki, które tylko dodały ciastu uroku:) Tort wyszedł bardzo delikatny, puszysty i naprawdę smaczny! Biszkopt: 4 duże jajka, szklanka cukru, szklanka mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Śmietankę ubić, wsypać śmietan-fix oraz cukier puder. Dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Dodać przestudzone płatki ryżowe.Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w plasterki.Pierwszy krążek ciasta posmarować kremem, powciskać pokrojone truskawki, przykryć 2 krążkiem ciasta. Ponownie posmarować kremem, ułożyć truskawki i przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki ciasta posmarować resztą kremu.Udekorować truskawkami. Przepis bierze udział
Z miłości do słodkościpierwszy krążek mniejszego biszkopta. Pozostały krem dzielimy na 4 części i pierwszą z nich smarujemy biszkopt, na to resztę jagód i kolejną porcję kremu. Pozostały krem wykorzystujemy do posmarowania wierzchu i boków ciasta. Tort ozdabiamy za pomocą tej masy cukrowej , sezonowymi owocami, lub startą czekoladą
Rozpustne gotowanieTort kokosowo- truskawkowy z przepisu Dorotki z MW z lekkimi modyfikacjami. Boska konsystencja, zniewala kokosowym smakiem....masa na bazie śmietanki kokosowej i serka mascarpone. Całość udekorowana bita śmietaną. Truskawki przełamują biel i dodają pazura temu ciastu. biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 50 g gorzkiej czekolady, startej Mąkę(...)czekoladowych blatów. Nasączyć. Posmarować go połową słoiczka dżemu, wyłożyć warstwę kremu ( 1/2 całości). Przykryć kolejnym blatem, nasączyć, posmarować pozostałym dżemem, przykryć pozostałą warstwą kremu. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć. Ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Jeżeli tort miał by być dłużej eksponowany lub przewożony zalecam dodanie 2 łyżeczek rozpuszczonej i wystudzonej żelatyny Wierzch i boki wysmarować obsypać wiórkami kokosowymi
Malinowe Pocałunkiponczem z soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Na pierwszy blat położyć galaretkę. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować niebies kim kr emem . To rcik schłodzić. Boki obsypać wiórkami z czekolady
Magiczne Życie MartyWiosna, wiosna, wiosna - ach to Ty! Pamiętacie tę piosenkę? Kiedy rano wstaję do pracy, miasto jeszcze śpi, ale nie słońce - budzi się, oświetla wszystkie zakamarki ospałej
W kuchni Karmel-itkiTort, który przygotowałam na urodziny męża. Bardzo wysoki, z pysznym kremem śmietankowym z dodatkiem limonki i wanilii. Smakował świetnie, a wyglądał jeszcze lepiej ;) Orzeźwiający, nie za słodki, krem bardzo dobrze się trzyma, nawet w takie upały ja teraz, kiedy ma się tylko ochotę, by wskoczyć do basenu, ja już swój kupiłam, polecam http://s-mumo.pl/baseny-ogrodowe,c11.html , duży wybór, szybka realizacja zamówienia(...)mogę do woli chłodzić się w wodzie ;) Z tortu oczywiście najbardziej solenizant był zadowolony, ale goście również. Polecam! Składniki na 1 blat: 100 g masła 1/3 szklanki cukru 2 jajka 100 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka soku z limonki skórka z 1 limonki 35 g kolorowej posypki Masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą
Domowa cukiernia EwyPrzygotowując bezy z kremami śmietanowymi należy je spożyć zaraz po przygotowaniu, ponieważ beza się rozpuści, natomiast krem na bazie masła i czekolady sprawi, że taki tort możemy przechowywać nawet 2-3 dni. U mnie zjadany jest natychmiast, ale gdyby ktoś miał zamiar zostawić na później, to bez obaw, można bez uszczerbku na jego jakości. beza 1 szklanka
Jadło i czytadłoszkl. mleka kokosowego -1 szkl. napoju ryżowego -1 szkl. wody -ksylitol - ½ szkl. wody (do ewentualnego rozrzedzenia masy podczas miksowania) Krem ze śmietany kokosowej -puszka śmietanki kokosowej (400g) -ksylitol lub inna substancja słodząca (według indywidualnych preferencji) Dodatkowo -wiórki kokosowe (do posypania tortu) -duża ilość świeżych malin -sok z cytryny+ woda (do nasączania blatów) KOKOSOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić(...)skropić wodą z cytryną. Na nasączony blat delikatnie nałożyć dość cienką warstwę kremu ryżowego, następnie ułożyć maliny i przykryć je znów kremem. Następnie ułożyć kolejny blat i wszystkie czynności powtórzyć. Górny grubszy blat również snąć. Delikatnie docisnąć całość. Tort w obręczy pozostawić na kilka godzin w lodówce, po tym czasie odciąć obręcz nożem i zdjąć ją. Całość pokryć śmietaną kokosową
Candy Pandasminut. Wyjąć, wystudzić, delikatnie odkleić papier. Śmietanę ubić na sztywno. Wafelki zetrzeć na tarce. Mascarpone zmiksować z kremem czekoladowym, dodać śmietanę i wafelki, wymieszać. Kremem przełożyć bezowe krążki, udekorować wierzch i boki tortu. Górę posypać kakao i udekorować orzechami
6nieboTort dla fanów czekolady i malin :) Przełożony musem czekoladowym i malinami. Pięknie się prezentuje, smakuje podobno rewelacyjnie. Jest łatwy do zrobienia i nawet niezbyt pracochłonny. Biszkopt wspaniale rośnie, jest puszysty i delikatny. Krem czekoladowy to prawdziwa uczta dla podniebienia - aksamitny, ma delikatny posmak i jest puszysty. Jest tak gorąco, że nawet nie chce się odpalać piekarnika, ten był jednak robiony(...)podgrzaną konfiturą malinową, a na wierzchu rozsmarować 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć drugim blatem, ułożyć kolejną warstwę malin, polać konfiturą malinową i rozsmarować kolejną część kremu. Położyć ostatni krążek, pozostałym musem posmarować boki i wierzch tortu. Boki tortu obłożyć pokruszonymi ciasteczkami, wierzch udekorować malinami. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego
Domowa cukiernia EwyCiasto przygotowane i lekko zmodyfikowane przez moją Mamę. Słodkie, świąteczne i niestety pracochłonne, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie cudeńka ;) Składniki: Na
Kuchnia w czekoladzieosłodzi wieczór we dwoje. Torcik Walentynkowy składa si ę z dwóch warstw kruchego ciasta w kształcie serca przełożonych kremem na bazie serka mascarpone i bitej śmietany. Najważniejszym elementem tortu jest jego bardzo bogata dekoracja, która robi wrażenie i wywołuje zachwyt w oczach. Taki torcik może być sympatyczn(...)Kruche ciasto 280 g m ą ki pszennej 250 g m ą ki migdałowej 250 g masła 50 g cukru 2 jaja 1 cytryna szczypta soli Krem 500 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 50 g cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego Dekoracja makaroniki, ciasteczka w kształcie serc, ma ł e beziki, kropelki białej czekolady
La grande e la piccola cuocapomocą mleka kokosowego KokoYogo . Tort jest nieco pracochłonny ale efekt wynagradza wszystko! Macie ochotę na "żabie udko"? :P Składniki Zielone biszkopty (2 miseczki śr: 16cm) -4 jaja kl L -200g ksylitolu -200g mąki ryżowej -100g oleju kokosowego (lub rzepakowego) -100g świeżego szpinaku -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym Krem ryżowo-kokosowy(...)wszystko zastygnie żabkę obłożyć kremem z jogurtu greckiego. Z pozostałych resztek biszkoptu wyciąć łapki a resztę pokruszyć i obsypać nimi żabę. Oczy posmarować resztą kremu jogurtowego a czekoladą je wykończyć, przytwierdzić je do tortu za pomocą wykałaczek
Candy PandasCiasto marchewkowo-czekoladowe Wszyscy kochają ciasto marchewkowe - jest pachnące, wilgotne, świetnie pasuje do codziennej kawy oraz jako świąteczny wypiek. Wystarczy przygotować śmietankowy krem i ciasto marchewkowe zmienia się we wspaniały tort. Oto przepis na świetne ciasto marchewkowe wzbogacone czekoladową nutą. Jeśli ciasto ma być dla dzieci najlepsza będzie czekolada mleczna, dla dorosłych polecam dodatek odrobiny goryczy, czyli czekolady 70%. Składniki(...)wlać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piec ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Po wystudzeniu ciasto można polukrować, przełożyć kremem z serka mascarpone lub posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotujemy i jemyCiasto marchewkowo-czekoladowe Wszyscy kochają ciasto marchewkowe - jest pachnące, wilgotne, świetnie pasuje do codziennej kawy oraz jako świąteczny wypiek. Wystarczy przygotować śmietankowy krem i ciasto marchewkowe zmienia się we wspaniały tort. Oto przepis na świetne ciasto marchewkowe wzbogacone czekoladową nutą. Jeśli ciasto ma być dla dzieci najlepsza będzie czekolada mleczna, dla dorosłych polecam dodatek odrobiny goryczy, czyli czekolady 70%. Składniki(...)wlać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piec ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Po wystudzeniu ciasto można polukrować, przełożyć kremem z serka mascarpone lub posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Korniszonki