krem do tortów - 4503 przepisów (strona:153/301)

PIKANTNY KREM Z MARCHEWKI / WÜRZIGE KAROTTESUPPE. 246

 Zimne dłonie, para z ust, czerwone uszy i nos. Skrzypi pod nogami ziemia, konary pokrywa poranny szron. Kolejna kartka z kalendarza wydarta. Starsza o kolejny

W kuchni Karmel-itki
Tort z musem truskawkowym 439

dodatkowej obręczy). Odstawić do stężenia. Położyć drugi blat i wylać drugą część kremu ponownie odstawiając do stężenia. Wierzch przykryć trzecim blatem i wylać ostatnią warstwę kremu. Wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia tort powinien już stężeć. Delikatnie zdejmujemy obydwie obręcze. Nożem wygładzamy brzegi. Wierzch posypujemy płatkami białej czekolady i dekorujemy truskawkami, ciasteczkami i listkami mięty

KUCHNIA POLSKA
JAGLANY KREM Z AWOKADO Z MIODEM. 308

Budzi mnie szum liści i głośne uderzanie kropli o parapet. Skrzeczące wrony, klucze kaczek, które odlatują spóźnione. Przemoknięte notorycznie trampki. I ta dzika radość ze skakania

W kuchni Karmel-itki
Tort piernikowy 227

bake . Może nie wyszedł mi tak piękny, ale nadrabia smakiem Może też się skusicie :)? Tort piernikowy przepis na tortownicę o średnicy 24 cm Źródło Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 200 g mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki przyprawy do piernika szczypta soli Krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki 30% 300 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru + pierniki(...)pół. Jeden blat przełóż na paterę, lekko nasącz go likierem kokosowym lub piernikowym, lekko posmaruj go dżemem porzeczkowym i wyłóż na niego 1/3 kremu. Całość przykryj drugim blatem i potwórz wykładanie składników. Wierzch i boki tortu wyrównaj, wyłóż na niego pierniki i udekoruj startą gorzką czekoladą. Tort przełóż do lodówki na ok. 2h. Smacznego   PS. Na zdjęciu widzicie wspaniałyeplakaty

365 dni dookoła kuchni
Okolicznościowy tort moro (bez glutenu, cukru, laktozy) 392

miałyśmy okazję wykonać dla brata koleżanki. Jest to połączenie naszego ulubionego szpinakowego ciasta z kakaowym biszkoptem, karmelem kokosowym oraz kremem jaglanym w wersji waniliowej i kakaowej . Do tego całość udekorowana jest w militarnym stylu według zainteresowań solenizanta 😊 Wiadomo, że tort pojechał dalej więc, nie ma wyjątkowo zdjęcia w przekroju ale sądzimy, że ruszycie wyobraźnią 😉 Podajemy szczegóły wykonania ale jeśli jesteś(...)cytryny (wycisnąć sok) Kakaowy biszkopt (śr: 23 cm i 9 cm) -5 jajek (L) -100g mąki gryczanej/kukurydzianej -50g skrobi z tapioki/kukurydzianej -40g kakao -200g ksylitolu Krem jaglany waniliowy/kakaowy -200g kaszy jaglanej -3/4 L mleka np. bez laktozy/napoju roślinnego -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol (indywidualne preferencje) -śmietanka powstała z puszki mleka kokosowego -4 łyżki kakao

Candy Pandas
KREM Z KUKURYDZY I ZIEMNIAKÓW. 293

Październikowe słońce wdziera się przez przejrzystą szybę do zaspanego pokoju. Rozpościerasz ręce, przeciągasz się leniwie, przecierasz oczy w zdumieniu. Tak, to była ciężka noc.Dotychczas październik rozpieszcza

W kuchni Karmel-itki
Biszkopt kawowy 188

Biszkopt kawowy Pyszny, domowy, rzucany biszkopt o oryginalnym smaku. Będzie pyszną podstawą wielu tortów nie tylko tych kawowych. Jeżeli zastanawiacie się jakim kremem najlepiej go przełożyć- szczególnie Wam polecam krem cappuccino . Również smakuje wyjatkowo pysznie w połączeniu z kremem adwokatowym , kremem z likierem , kremem tiramisu lub po prostu kremem śmietankowym . Jeżeli już zdecydujecie się na konkretny krem- nie zapomnijcie przed(...)Pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie delikatnie okrajamy boki i wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Biszkopt kawowy Biszkopt kawowy Biszkopt kawowy Artykuł Biszkopt kawowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Mini tarty kokosowe z owocami 317

cukru 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego sól szczypta Krem 250 ml zimnej kremówki 160 g serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny maliny jeżyny borówki banan brzoskwinia kiwi winogrona ciemne 2 szt polewa do tortów bezbarwna Przygotowanie: Kruche ciasto; na stolnicę przesiać mąkę zrobić dołek wbić jajko, dodać cukry, śmietanę(...)dodawać po łyżce do serka delikatnie mieszając. Na koniec wlać rozpuszczoną w 1/4 szklance letnią żelatynę, wymieszać. Na zimne ciasto wyłożyć krem. Włożyć na 15 min do lodówki do zastygnięcia. Ułożyć owoce i polać polewą do tortów. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Możemy użyć dowolnych owoców

Ala piecze i gotuje
Tort rocznicowy 342

świętowania ślubów i ich rocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym […] Artykuł Tort rocznicowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Wiele zalet miksera 193

Mikser jest urządzeniem, które potrafi z pewnością ułatwić codzienne przygotowywanie posiłków. To urządzenie z całą pewnością może Cię wyręczyć w robieniu ciast lub ubijaniu kremów. Zalety miksera Uniwersalny design miksera będzie zdecydowanie pasował do większości kuchni – zarówno tych tradycyjnych, jak i tych nowoczesnych. Obecnie na rynku znaleźć można na prawdę sporo rodzajów miksera. Jak wybrać ten odpowiedni? Przede wszystkim(...)kuchni – skorzystaj z oferty sklepu Sferis i wyposaż sie w te niezbędne urządzenie: https://www.sferis.pl/miksery-1911 . Ułatwi on przede wszystkim przygotowywania ciasta na pyszny tort lub na pizzę. Oprócz tego pozwoli przygotować smaczny krem

Trochę smaku
ZUPA KREM Z SAŁATY I CUKINII. 244

Zielono na talerzu, a za oknem słońce. Idzie wiosna pełną parą! Słychać wszędzie ptasie śpiewy radosne, koniec z zimą plugawą i szarą. Kolorowe ubrania wyciągam już

W kuchni Karmel-itki
Tort śmietanowy 404

godzina chłodzenia). Ubić, aż trochę zgęstnieje i dodawać po łyżce mieszankę cukru pudru, cukru waniliowego i śmietan fixu. Miksować, aż powstanie z niej gęsty krem. W obręcz tortownicy włożyć spodni blat - układając w niej warstwy tortu mamy pewność, że ciasto będzie równe. Ułożyć na nim pokrojone truskawki i przykryć warstwą (ok. 1 cm) śmietany. Przykryć kolejnym blatem i docisnąć

Kulinarne Inspiracje
Torcik bezowy z jabłkami i kremem śmietankowym 230

mały torcik (wyszedł większy niż planowałem).Jeszcze raz wszystkiego najlepszego ;) Składniki:Beza:- 6 białek- ok. 300 g cukru pudru-2 łyżki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Krem:- duże opakowanie budyniu śmietankowego (na 3/4l mleka) - 100 g masła-3/4 szklanki makuJabłka:- 4 duże jabłka- małe opakowanie kisielu jabłkowego lub cytrynowego- 4 czubate łyżki cukru - pół opakowania(...)jabłka i mieszamy. 4.Gdy bezy już będą gotowe , przełożyć je na talerz. Przygotuj jakaś deskę, duży talerz lub jakąś tackę, na której będziemy "składać tort". Bierzemy największą bezę i kładziemy na tacce , kładziemy krem śmietankowy, tak aby w środku zostało miejsce na jabłka. Grubość kremu jaką kładziemy powinna mieć ok.1,5-2 cm. Potem na środek bezy kładziemy parę

Gotuj Z Muzyką
Tort Tiramisu 209

paczce . Tylko własne tiramisu do kawy. Można zrobić w pucharkach, foremkach czy też w tortownicy. Udane tiramisu to przede wszystkim delikatny krem mascarpone, puszysty biszkopt nasączony kawą espresso plus likier amaretto.  Dzisiaj proponuje Tort tiramisu : Składniki:biszkopt  4 jajka 100g mąki pszennej 33 g mąki ziemniaczanej 130 g drobnego cukru do nasączenia  160 ml ostudzonej mocnej

Wypieki Uli
Tort kakaowy z masą chałwową i wiśniami 196

upiekłam tort z wiśniami oraz masą z bitą śmietaną i chałwą. Tort udekorowałam czekoladą plastyczną i masą cukrową . Tort wyszedł fajny, niezbyt słodki. Składniki: biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ½ szklanki kakao 3 łyżeczki przyprawy do piernika krem: 600 ml śmietany 30% 100 g chałwy 60 ml mocnej kawy 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody dodatkowo: ¾ szklanki(...)papierowym. Czekoladę odłożyć na kilka godzin aż zastygnie. Czekoladę ściągnąć z papieru i zagnieść. tort: Wiśnie odsączyć z zalewy, biszkopt przekroić na 3 części. Jeśli bardzo wyrósł można ściąć wierzch. Pierwszy biszkopt nasączyć likierem kawowym, posmarować połową dżemu wiśniowym, następnie ułożyć odsączone wiśnie oraz krem. Biszkopt z kremem wstawić na 15 minut do lodówki. Na krem nałożyć kolejny biszkopt

Mama Gotuje