Bardzo lubię połączenie jagód i truskawek, co prezentowałam tutaj . W moim deserze truskawki są otulone mocno jagodowym kremem. Jest na tyle gęsty, że może być wykorzystany do tortów albo do innych ciast. SKŁADNIKI: 500g truskawek 150g jagód sok z 1/2 cytryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 125g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% Jagody, cukier(...)Gotować do uzyskania bardzo gęstej masy. Odstawić do wystudzenia. Schłodzone mascarpone i śmietankę ubić na sztywno. Połączyć partiami z masą jagodową. Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :) Kategoria: Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: jagody , kremówka , mascarpone , truskawki
https:KKuchniaMniamciasta odcinam 1cm. Ostudzony przekrajam wzdłuż na 3/4 wysokości. Ciasto wyrasta z górkę, którą po prostu ścinam. Zarówno jedno-centymetrowe skrawki jak i górę ciasta kruszę. Krok 5. Przygotowuję krem. Krem przygotowuję oczywiście w trakcie studzenia biszkoptu. Do miski wlewam 500 ml śmietanki kremówki, dodaję 500 g serka mascarpone i ubijam za pomocą miksera na średnich obrotach, aż będzie sztywna(...)składniki miksuję razem. Smaruję biszkopt kremem i dekoruję. Przeciętą wzdłuż połówkę biszkoptu smaruję kremem. Pokruszoną częścią biszkopta posypuję na ciasto. Wierzch dekoruję jagodami i malinami lub owocami granatu. Oczywiście możesz udekorować ciasto dowolnymi, ulubionymi owocami. PS. Biszkopt możesz także przeciąć wzdłuż i każdą połówkę posmarować kremem oraz udekorować kruszonką i owocami. Otrzymasz wówczas pyszny tort Leśny Mech jak na zdjęciu
Ania gotujeWiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Frużelina z ananasa to słodki, owocowy dodatek do tortów i ciast. Frużelina ananasowa idealnie komponuje się z kremem kokosowym lub cynamonowym. Składniki : 250 g ananasów z puszki 200 ml syropu/zalewy z ananasów 1,5 łyżeczki żelatyny w proszku + 2 łyżki zimnej wody 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej
Słodki PomysłLekki torcik, z wykorzystaniem truskawek. Krem na bazie ubitej kremówki nadaje ciastu delikatności. Całość tworzy naprawdę smaczną kompozycję. Polecam, genialnie wpisuje się w truskawkowy sezon :) Jeżeli
Domowa cukiernia Ewynaprawdę duża. U mnie w kuchni nie może zabraknąć tortownicy o średnicy 24 cm (uniwersalna). Idealna do właściwie każdego rodzaju ciasta: sernika, makowca, piernika z kremem itd. Po świętach wspaniale sprawdzi się do wypieku tortów Jeśli chcecie, aby Wasze wypieki miałby bardziej świąteczny wygląd warto zaopatrzyć się formy okazjonalne np. z motywem gwiazdy. Pamiętajcie tylko, aby przed pieczeniem wysmarować każdą
Słodkie okruszkiprzepadają za nim i zawsze wybiorą coś innego. Ja i Anya z kolei lubimy wszystko, co czekoladowe: lody, ciastka, ciasta, torty i inne kakaowe przysmaki. Tak więc przygotowałam zdrowy krem czekoladowy, na bazie zdrowych składników, bez polepszaczy smaku, konserwantów, barwników, słodu jęczmiennego i innych niejadalnych substancji. Krem nie jest tak gładki jak nutella
To co kochamlubi pralin raffaello? :) Nie wiem czy znajdzie się taka osoba! Ja osobiście najbardziej lubię sam krem, którego jest niestety nie wiele. Dlatego przygotowałam własny krem, który smakuje identycznie. Możemy użyć go do przełożenia tortu, do muffinek czy do ciastek orzeszków. Czytaj więcej
Biały fartuszekzasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko, a bezglutenowe spody trochę mi się przejadły… Postawiłam więc na jogurt grecki z borówkami i masą cytrynową, jako dwa przeciwstawne smaki, które połączone w jedno dadzą całkiem miły efekt dla podniebienia. No i dały Składniki na warstwę jogurtowo
gutfutopublikuję takie imprezowe menu na blogu. Niestety, nie wiem dlaczego, ale nie zrobiłam zdjęć ciast i słodkości. I tak, na stole wylądowały przekąski: SŁODKIE: - tort czekoladowo-miętowy - sernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami
bistro mamaMoja kolejna propozycja przyozdobienia tortu. Tym razem czerwono-czarny gorset. W środku krem czekoladowy z mocno alkoholowymi wiśniami i kakaowe biszkopty. Przepis na biszkopty i krem znajdziecie tutaj
Krakowskie smaki AniCienkie naleśniki przełożone kremem czekoladowym, ułożone warstwowo i udekorowane bitą śmietaną mogą zastąpić tradycyjnie podane naleśniki. Taki tort może też być podany na deser. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnesłabość do ciast z makiem i kokosem. Ostatnio naszło mnie właśnie na takie, więc połączyłam je z brzoskwiniami, kremem budyniowym i biszkopcikami z wyraźną nutą alkoholu. Zrobiłam je w formie tortu, było przepyszne ale miałam problemy ze zrobieniem mu zdjęć, bo bardzo nie chciało zapozować. Pomimo iż nie prezentuje się okazale to smak jest godny polecenia. *tortownica(...)ciasto: 4 białka 100 g cukru 100 g kokosu 100 g maku szczypta soli na krem: 500 ml mleka 35 g mąki kukurydzianej 30 g mąki ziemniaczanej 4 żółtka 3 łyżki cukru 200 g masła dodatkowo: puszka brzoskwiń 1/3 szklanki wódki 100 g deserowej czekolady 3 łyżki mleka 240 g małych biszkopcików Białka z solą ubić. Kiedy piana będzie sztywna
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia22cm) - wtedy tort ma równe brzegi i wygląda oryginalnie. Blaszkę do pieczenia posmarować kostką do pieczenia Kasią, położyć na niej wcześniej przygotowane krążki ciasta (nie zdejmujemy papieru - kładziemy z nim, powinien się przykleić do posmarowanej Kasią blaszki) i w nagrzanym do 170 stopni piekarniku wypiekać przez 20 minut - lub krócej, jeżeli wypiek nabrał lekko złotawego koloru. Krem: 300 g mlecznej(...)dekoracji - 200 g Chłodne blaty nasączyć kawą i przełożyć kremem. Na dno tortownicy wyłożyć mocny papier do pieczenia, położyć pierwszy krążek ciasta, przełożyć go kremem, położyć drugi krążek ciasta i kolejno, do wyczerpania warstw ułożyć tort. Ciasto wstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie torcik wyjąć z formy. Udekorować polewą z 100 ml kremówki
Poezja Smaków - blog kulinarny