krem do tortów - 4503 przepisów (strona:157/301)

Mini tarty kokosowe z owocami 275

cukru 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego sól szczypta Krem 250 ml zimnej kremówki 160 g serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny maliny jeżyny borówki banan brzoskwinia kiwi winogrona ciemne 2 szt polewa do tortów bezbarwna Przygotowanie: Kruche ciasto; na stolnicę przesiać mąkę zrobić dołek wbić jajko, dodać cukry, śmietanę(...)dodawać po łyżce do serka delikatnie mieszając. Na koniec wlać rozpuszczoną w 1/4 szklance letnią żelatynę, wymieszać. Na zimne ciasto wyłożyć krem. Włożyć na 15 min do lodówki do zastygnięcia. Ułożyć owoce i polać polewą do tortów. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Możemy użyć dowolnych owoców

Ala piecze i gotuje
Tort rocznicowy 300

świętowania ślubów i ich rocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym […] Artykuł Tort rocznicowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Wiele zalet miksera 136

Mikser jest urządzeniem, które potrafi z pewnością ułatwić codzienne przygotowywanie posiłków. To urządzenie z całą pewnością może Cię wyręczyć w robieniu ciast lub ubijaniu kremów. Zalety miksera Uniwersalny design miksera będzie zdecydowanie pasował do większości kuchni – zarówno tych tradycyjnych, jak i tych nowoczesnych. Obecnie na rynku znaleźć można na prawdę sporo rodzajów miksera. Jak wybrać ten odpowiedni? Przede wszystkim(...)kuchni – skorzystaj z oferty sklepu Sferis i wyposaż sie w te niezbędne urządzenie: https://www.sferis.pl/miksery-1911 . Ułatwi on przede wszystkim przygotowywania ciasta na pyszny tort lub na pizzę. Oprócz tego pozwoli przygotować smaczny krem

Trochę smaku
ZUPA KREM Z SAŁATY I CUKINII. 199

Zielono na talerzu, a za oknem słońce. Idzie wiosna pełną parą! Słychać wszędzie ptasie śpiewy radosne, koniec z zimą plugawą i szarą. Kolorowe ubrania wyciągam już

W kuchni Karmel-itki
Tort śmietanowy 361

godzina chłodzenia). Ubić, aż trochę zgęstnieje i dodawać po łyżce mieszankę cukru pudru, cukru waniliowego i śmietan fixu. Miksować, aż powstanie z niej gęsty krem. W obręcz tortownicy włożyć spodni blat - układając w niej warstwy tortu mamy pewność, że ciasto będzie równe. Ułożyć na nim pokrojone truskawki i przykryć warstwą (ok. 1 cm) śmietany. Przykryć kolejnym blatem i docisnąć

Kulinarne Inspiracje
Torcik bezowy z jabłkami i kremem śmietankowym 184

mały torcik (wyszedł większy niż planowałem).Jeszcze raz wszystkiego najlepszego ;) Składniki:Beza:- 6 białek- ok. 300 g cukru pudru-2 łyżki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Krem:- duże opakowanie budyniu śmietankowego (na 3/4l mleka) - 100 g masła-3/4 szklanki makuJabłka:- 4 duże jabłka- małe opakowanie kisielu jabłkowego lub cytrynowego- 4 czubate łyżki cukru - pół opakowania(...)jabłka i mieszamy. 4.Gdy bezy już będą gotowe , przełożyć je na talerz. Przygotuj jakaś deskę, duży talerz lub jakąś tackę, na której będziemy "składać tort". Bierzemy największą bezę i kładziemy na tacce , kładziemy krem śmietankowy, tak aby w środku zostało miejsce na jabłka. Grubość kremu jaką kładziemy powinna mieć ok.1,5-2 cm. Potem na środek bezy kładziemy parę

Gotuj Z Muzyką
Tort Tiramisu 172

paczce . Tylko własne tiramisu do kawy. Można zrobić w pucharkach, foremkach czy też w tortownicy. Udane tiramisu to przede wszystkim delikatny krem mascarpone, puszysty biszkopt nasączony kawą espresso plus likier amaretto.  Dzisiaj proponuje Tort tiramisu : Składniki:biszkopt  4 jajka 100g mąki pszennej 33 g mąki ziemniaczanej 130 g drobnego cukru do nasączenia  160 ml ostudzonej mocnej

Wypieki Uli
Tort kakaowy z masą chałwową i wiśniami 157

upiekłam tort z wiśniami oraz masą z bitą śmietaną i chałwą. Tort udekorowałam czekoladą plastyczną i masą cukrową . Tort wyszedł fajny, niezbyt słodki. Składniki: biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ½ szklanki kakao 3 łyżeczki przyprawy do piernika krem: 600 ml śmietany 30% 100 g chałwy 60 ml mocnej kawy 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody dodatkowo: ¾ szklanki(...)papierowym. Czekoladę odłożyć na kilka godzin aż zastygnie. Czekoladę ściągnąć z papieru i zagnieść. tort: Wiśnie odsączyć z zalewy, biszkopt przekroić na 3 części. Jeśli bardzo wyrósł można ściąć wierzch. Pierwszy biszkopt nasączyć likierem kawowym, posmarować połową dżemu wiśniowym, następnie ułożyć odsączone wiśnie oraz krem. Biszkopt z kremem wstawić na 15 minut do lodówki. Na krem nałożyć kolejny biszkopt

Mama Gotuje
II Festiwal Smaku Opole 9-13 marca 2020 126

naleśnikowe, krem chantilly, lody kokosowe (mega pasują!!!), toffi i słone migdały. Jakie to było dobre! Te lody kokosowe to taka wisieńka na torcie. Widzisz praktycznie wszystkie smaki na talerzu i nagle do karmelu, czekoladowych naleśników i śmietankowego kremu dołącza kokos. No strzał w 10! Do tego wszystkiego możecie zamówić drinka za 13 zł 🍹 Festiwal Smaku potrwa w Opolu

bistro mama
POMIDORÓWKA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 133

Zupa pomidorowa to klasyka kuchni polskiej. W polskich domach pojawia się najczęściej w poniedziałek, gotowana na rosole pozostałym z niedzieli 😉😂 Zapewne nie ma osoby, która nie

Kuchnia MagdaLeny
Rolada biszkoptowa z kremem pomarańczowym 229

Rolada biszkoptowa, bardzo delikatna, puchata, z kremem o lekko pomarańczowym smaku, tak pyszna, że po prostu rozpływa się w ustach. Namiastka tortu - idealna na powitanie Nowego Roku. Świetna na wielkie i małe spotkania rodzinne. Biszkopt z dodatkiem kakao smakuje bardzo czekoladowo, a krem na bazie serka mascarpone aromatyzowany zredukowanym sokiem z pomarańczy i likierem Cointreau. Krem miały dodatkowo zdobić fileciki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort czekoladowo-gruszkowy i wprowadzenie do kwiatów cukrowych. 226

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Na początek mam dla Was przepis na tort czekoladowo-gruszkowy. Składniki: I. Biszkopt kakaowy (rant o średnicy 18 cm): 4 jaja 60 g cukru kryształu 50 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 25 g kakao II. Mus czekoladowy(...)przez kontakt z powietrzem jest do wyrzucenia. Nie da się go ponownie uplastycznić w rękach Muszę jeszcze wspomnieć o jednej rzeczy. Jeśli chcemy obłożyć tort lukrem plastycznym, należy go uprzednio przygotować - równo posmarować sztywnym kremem maślanym. Musy na bazie mascarpone, czy bitej śmietany się tu nie nadają. Są za lekkie, powierzchnia będzie krzywa, a masa cukrowa złapie wilgoć i będzie

DominikaDolci
Tort czekoladowo-śmietankowy z owocami 320

Córeczki przygotowałam czekoladowo-śmietankowy tort z jej ulubionymi owocami i pyszną frużeliną owocową. Choć sezon na maliny i truskawki dawno się już skończył, śmiało możecie zastąpić je innymi owocami, które o tej porze roku są łatwo dostępne na straganach i wyczarować z nich to cudo:) Ciasto jest wilgotne i bardzo kakaowe, wraz z cudownym śmietankowym kremem i owocowym żelem stanowi(...)wlej rozpuszczoną  w odrobinie wody żelatynę. Całość dobrze wymieszaj.Schłodź frużelinę, by zgęstniała. Powinna mieć konsystencję żelu.SKŁADANIE TORTU:Dolny blat tortu połóż na ozdobnym talerzu lub paterze. Na niego nałóż połowę śmietankowego kremu, a następnie frużelinę. Przykryj drugim blatem, rozsmaruj pozostały krem i frużelinę. Na samą górę wysyp wcześniej pokruszone czekoladowe ciasto i ozdób wg uznania owocami

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowa krajanka z lukrecją 183

bardzo charakterystyczne wyroby i żeby je polubić może to zająć trochę czasu…25 lat…he, he… Czekoladowa krajanka to ciasto tortowe , które można upiec jako tort czekoladowy . Myślę, że ucieszę wszystkich tych, którzy uwielbiają czekoladę. W tym przepisie nie można narzekać na jej brak. Krajanka jest bardzo, bardzo czekoladowa! Moje dzieci podskakiwały z radości! Czekoladowa krajanka Składniki(...)łyżeczki proszku do pieczenia 20 g kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej ½ łyżeczki waniliowej pasty 150 g masła, rozpuszczonego 250 g cukru 4 jajka 150 ml mleka szczypta soli Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 200 g cukru pudru 150 g masła, miękkiego 6 łyżek zaparzonej kawy, ostudzonej 2 łyżki śmietanki szczypta soli Polewa czekoladowa 100 g czekolady

codojedzenia
Wiosenny fiołkowy tort. 176

smaku sokiem z cytryny i cukrem.Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy roztopione chłodne czekolady. Mieszamy do połączenia się składników. Tort nasączamy przygotowanym fiołkowym ponczem. Przekładamy częścią masy (ok. połowy). Każdą warstwę kremu możemy dodatkowo posypać świeżymi fiołkami.Następnie co zostało dzielimy na części. Do każdej z nich  dodajemy porcję barwnika, otrzymując 3 różne jego odcienie. Dekorujemy

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania