krem do tortów - 4503 przepisów (strona:142/301)

Ciasto z kremem budyniowo-chałwowym bez pieczenia 119

Nie sądziłam, że mój krem budyniowo-chałwowy - klik będzie cieszył się takim wielkim zainteresowaniem. Zaczęliście wysyłać mi wiadomości, abym jak najszybciej podała przepis na wykorzystanie go

Di gotuje
Ciasto Kopiec Kreta 310

Ciasto Kopiec Kreta – Pyszne, kakaowe ciasto z kremem śmietanowym i bananami. Prosty w przygotowaniu i w miarę szybki tort, który cieszy się dużą popularnością. Gościom bardzo smakował i prosili o dokładkę. Moje ciasto kreta jest delikatnie śmietankowe i waniliowe. Biszkopt jest wilgotny, dlatego ciasta już nie nasączałam. Jeśli nie lubimy bananów możemy zastąpić je ulubionym dżemem lub innymi miękkimi owocami(...)użyłam tortowej) 5 łyżek kakao bez cukru 1 łyżeczka sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 180ml oleju 200ml maślanki Krem: 4 banany 1/2 cytryny 15g żelatyny + 140ml zimnej wody 650ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g 3-4 łyżki cukru pudru

Mała Cukierenka
30 słodkości na Wielkanoc (30 ricette di dolci per Pasqua) 144

Kakaowa tarta z kremem z białej czekolady z malinami  Bezglutenowe mini serniczki z jogurtem greckim (Mini cheesecake con yogurt greco, senza glutine) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Tarta z kremem cytrynowym (Crostata alla crema di limoni) Cytrynowy sernik na zimno (Cheesecake al limone) Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Crostata di ricotta e crema pasticcera

La grande e la piccola cuoca
Torcik marchewkowy z pomarańczowym kremem mascarpone 401

zeszłorocznych przepisów gwiazdkowych oraz wpisów na temat tradycji świątecznych. Zaś tegoroczny sezon zaczniemy od smakowitego przepisu na marchewkowy torcik z pomarańczowym kremem mascarpone. Chyba kiedyś już Wam pisałam, że nie jestem fanką tradycyjnych tortów, ale pod takim podpisuję się obiema rękami, bo nie zawiera śmietany, lecz pyszny serowy krem, zaś ciasto jest wilgotne, naładowane orzechami i aromatycznymi przyprawami korzennymi

Chilli Czosnek i Oliwa
Torcik a’la Milka fistaszki w karmelu (bez glutenu i białego cukru) 101

Faza na torty nie przemija! Kolejny torcik inspirowany znaną czekoladą wjeżdża na salony 😎  Kakaowy biszkopt, krem orzechowy z ricotty i karmel na bazie syropu ryżowego oraz przepysznego masła orzechowego Nutura . Do tego czekolada, pralinki, orzeszki.... Nic tylko robić i się delektować 💛        Składniki: Kakaowy biszkopt (śr: 18cm) -3 duże jajka -30g mąki gryczanej(...)górę biszkoptu, dół przeciąć na dwa blaty. 2. Pierwszy blat umieścić w rancie lub tortownicy, nasączyć go kakao. 3. Na biszkopt wyłożyć krem orzechowy i równo go rozprowadzić (ok 3 łyżki zostawić do ozdoby). 4. Na warstwę kremu wyłożyć karmel i również wyrównać górę. 5. Drugi biszkopt delikatnie ułożyć na górze i ostrożnie docisnąć środek oraz brzegi. 6. Ostatni blat

Candy Pandas
tort bakaliowy z brandy 151

Tort zrobiony na urodziny mamy, a więc w smaku taki, jak rodzinka lubi najbardziej. Słodycz bakalii i kremu przełamałam dżemem porzeczkowym. A brandy dodała mu mocniejszego akcentu.  *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 i 1/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na przełożenie: 500 ml mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki cukru(...)Miękkie masło utrzeć z budyniem. Dodać bakalie i czekoladę. Pierwszy krążek ciasta posmarować dżem i wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim ciastem, posmarować dżemem, wyłożyć krem i przykryć biszkoptem. Bitą śmietanę przełożyć do szprycy i udekorować tort. Wykończyć ozdobami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tort czekoladowy-wiśniowy z dripem 193

Wierzch wykończyłam dripem i żywymi kwiatami. Wstyd się przyznać ale było to mój pierwszy drip i do tego robiony bardzo na szybko ale myślę, że wyszło nie najgorzej. A tort był pyszny:) *tortownica 24 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao  1/3 szklanki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 4 łyżki oleju 4 łyżki zimnej(...)dotykała wody). Mieszając powoli rozpuścić. kremówkę ubić, połączyć z czekoladą. Wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim biszkoptem.  Pozostały budyń utrzeć z masłem i otynkować tort z zewnątrz. Wstawić do lodówki- przed nałożeniem dripu krem musi być mocno zimny, żeby się nie rozpuścił.  Drip: czekoladę połamać. Śmietankę wlać do rondelka, ustawić na małym ogniu i powoli doprowadzić do momentu wrzenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Biały tort kokosowy Raffaello 417

Bardzo elegancki i wykwintny biały tort kokosowy.  Idealny na domowe uroczystości takie jak urodziny czy rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie(...)nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć połowę masy kokosowej z wiórkami. Wyrównać, przykryć następnym blatem. Nasączyć połową pozostałego ponczu. Rozłożyć pozostałą część kremu z wiórkami, wyrównać. Na wierzch położyć ostatni blat i naponczować resztą mieszanki wody i likieru. Boki i wierzch tortu wysmarować masą, którą odłożyliśmy do dekoracji. Posmarowany tort posypać wiórkami kokosowymi i udekorować pralinkami Raffaello lub dowolnie. Przechowywać w lodówce

Chocolate Muffin Blog
NAJLEPSZY WEGAŃSKI TORT 187

moim NAJLEPSZYM WEGAŃSKIM TORTEM. Takim bez wątpienia on jest. Tak stwierdziłam ja, mąż, córka i zaproszeni goście. Osądźcie sami! Biszkopty przełożyłam pysznym kremem kokosowym, a wierzch polałam masą budyniową o smaku truskawkowym. Życzeniem córki był tort różowy, stąd ta masa. Ozdobę stanowią domowe żelki w kształcie serduszek (nieodzowny hit naszych domowych imprez). Polecam! ❤❤❤ Składniki na dużą tortownicę: Biszkopt: 2 szklanki(...)składniki mokre oprócz oleju. Do suchych powoli wlewamy składniki mokre, a na końcu rozpuszczony olej kokosowy. Powstałą masę wykładamy do tortownicy. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni (termoobieg). Krem kokosowy: Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładki, obłędny w smaku krem. Przestudzony biszkopt przekrajamy na dwa blaty. Oba smarujemy od wewnątrz 2/3 dżemu. Na spodni blat z warstwą dżemu nakładamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Tort truskawkowy 161

Tort Truskawkowy- pyszne połączenie świeżości truskawek i śmietanki. Na nasz pyszny tort truskawkowy składa się domowy, puszysty biszkop,przełożony pysznym kremem ze świeżych truskawek. To wszystko pod pierzynką z delikatnego kremu śmietankowego, a w elemencie ozdoby truskawki i śmietankowe zdobienia! Brzmi pysznie?! Zapraszamy do przepisu sporzadzonego krok po kroku (+zdjęcia) i Życzymy SMACZNEGO!!! SKŁADNIKI NA BISZKOPT […] Artykuł Tort truskawkowy

Domowe Torty
Bezowy tort 222

Jest to najszybszy tort jaki można zrobić, a przy tym banalnie prosty. Krem za nas zrobi robot kuchenny, wystarczy tylko do miski wrzucić wymienione składniki na krem. A nam pozostaje rozsmarować dżem, krem i zrobić polewę czekoladową... prawda, że proste?;)Składniki:3 bezowe krążki,1 dżem z czarnej porzeczki, krem:1 masło,4 żółtka,2 łyżki kakao,1 kieliszek(...)był kwaśny, bo beza jest dosyć słodka). Układamy następną warstwę bezową, którą smarujemy przygotowanym kremem. Na to kolejna warstwa bezowa, którą polewamy polewą zrobioną z rozpuszczonej w rondelku czekolady z mlekiem. Taką polewę przelałam do woreczka śniadaniowego, ucięłam róg i udekorowałam tort, robiąc zygzaki

Aga w kuchni
Króliczy tort z malinami 186

kolejny postanowiłam się zmierzyć z masą plastyczną;)) Dlatego na urodziny naszej ulubienicy i zarazem miłośniczki królików przygotowałam tort - Króliki w ogródku:)) Wyszło nie najgorzej, jednak widać brak moich zdolności plastycznych:) Biszkopt:  1 szklanka mąki pszennej,  5 jajek,  1/3 szklanki mąki ziemniaczanej,  3/4 szklanki cukru,  czubata łyżeczka proszku.  Białka oddzielić od żółtek i ubić(...)około 35-40 minut w temp. 180st.Ostudzić i przekroić na 3 części.Poncz: 1/2 szklanki soku z malin,  1/4 szklanki wody. Sok zmieszać z wodą. Odstawić.  Krem maślany: 600 ml mleka,  200g masła,  100g margaryny,  2 żółtka,  1 czubata łyżka mąki pszennej,  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, szklanka cukru,  laska wanilii

Z miłości do słodkości
Tort bezowy z pieczonym rabarbarem, śmietaną i pistacjami 187

tworzy plastikową kombinację, niemiłosiernie bijącą sztucznością po języku. Na blachę do pieczenia położyłam papier, odrysowałam od talerza do zupy dwa średniej wielkości okręgi – jak już chciałam tort, to pomyślałam o dwóch warstwach i kremie. Rozłożyłam po pół porcji masy bezowej w każdy okrąg, rozsmarowałam na wysokość mniej więcej 3-3,5cm. Wstawiłam do rozgrzanego piekarnika. Po 20 minutach zobaczyłam(...)pozostałą bitą śmietaną, rozkładamy najpiękniejsze, najbardziej czerwone kawałki rabarbaru na wierzchu. Posypujemy pokruszonymi pistacjami – dla kontrastu koloru i smaku – i schładzamy całość w lodówce przez godzinę przed podaniem.   Torty bezowe i ciasta w typie Pavlovej trzeba zjeść w przeciągu maksymalnie dwóch dni. Z każdym kolejnym dniem blaty bezowe miękną, robią się mniej chrupkie, śmietana podchodzi wodą a owoce zaczynają

Karo in the Kitchen
Tort z kaszą manną 211

Adam a także Sylwesteri Mieczysław. Innym również życzymy samych słodkości.Do rzeczy:   Dla tych, którzy nie przepadają za pieczeniem biszkoptu, propozycja tortu z ciasta miodowego, które zawsze się udaje. Krem też będzie inny, niż popularne kremy.   Składniki na ciasto:-3,5 szklanki maki pszennej-0,5 szklanki cukru-2 łyżki płynnego miodu-2 łyżki śmietany(...)kostki margaryny-2 jajka-łyżeczka proszku do pieczeniaSkładniki kremu:-1 l mleka-1,5 szklanki cukru pudru-kostka margaryny lub masła-10 czubatych łyżek kaszy manny-1 cytryna-aromat rumowy-dodatkowo słoiczek dżemu z czarnej porzeczki   Najpierw gotujemy kaszę, czyli do mleka dodajemy cukier puder i kaszę.Ustawiamy na ogniu i stale mieszając doprowadzamy do wrzenia.Gotujemy

Maminek kulinarny
Torcik Rafaello 260

końcu. Warto jednak poeksperymentować z konsystencją, być może druga wersja będzie jeszcze smaczniejsza.     Biszkopt kroimy na 2 lub 3 blaty, które przekładamy kremem kokosowym i posypujemy płatkami migdałów. Wierzch tortu oraz boki również smarujemy masą, a na samej górze wysypujemy ostatnią porcję orzechów. Schładzamy dobrze w lodówce.     Grudzień zawsze nastraja mnie refleksyjnie. To chyba

sama złodycz

Proponowane wyszukiwania