krem cytrynowy - 2008 przepisów (strona:92/134)

Napój pomarańczowo-cytrynowy na drożdżach. Bomba witaminowa na upalne dni! 170

Kwas perełka, o smaku cytrynowo pomarańczowym, to wspaniały napój, zrobiony na bazie świeżych Składniki: owoców (cytryn i pomarańczy), miodu oraz drożdży. Wspaniale gasi pragnienie w upalne

Korniszonki
CIACHO Z BORÓWKAMI I NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ 190

kremem oraz pysznymi borówkami i bezbarwną galaretką. Robi się go dość prosto i przyjemnie. Fajnie wygląda i super smakuje. Polecam  :) Upiec 2 biszkopty w blaszce o wymiarach 25/40 cm. Tu przepis  KLIK MASA: 2 opakowania bitej śmietany śnieżki kubek śmietany do zup i sosów 18 %  (u mnie Mleczna dolina 330 ml) szklanka mleka galaretka cytrynowa ORAZ

Pani na deser
Tarta mocnoCytrynowa 214

Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki krupczatki 2 łyżki cukru pudru 0,5 kostki masła 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny Krem: 3 jajka 1

Luźna Kuchnia
Mini szarlotka bez pieczenia z bitą śmietanką 143

sobą współgrają i zawsze się udaje. Prościej już chyba się nie da :)  Foremka 24/24 cm Składniki: 25 dag herbatników kakaowych Warstwa jabłkowa: 5 kwaskowych jabłek 1 galaretka cytrynowa Dr.Oetker 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny Warstwa śmietankowa: 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker Sposób przygotowania: Obrane ze skórki(...)masę, pod koniec wsypać cukier puder i wymieszać. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie wyłożyć warstwę herbatników kakaowych, wyłożyć tężejącą masę jabłkową, przykryć drugą warstwą herbatników i wyłożyć krem śmietanowy, oprószyć przez sito kakao i włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ciasto Cytrynowe 318

zwyczajne nie jest.  Jest natomiast mocno cytrynowe, bardzo puszyste, mięciutkie.  Wierzch jest zdecydowanie wilgotny co zawdzięcza cytrynowemu syropowi. I choć jadłam już wiele babek cytrynowych, piaskowych, ciast ucieranych, babeczek cytrynowych to to ciasto mimo, iż do tych wszystkich słodkości jest smakiem zbliżone, to na swój sposób jest inne, wyjątkowe, prze-smaczne. Bardzo Wam polecam. Idealne do popołudniowej herbatki, kawki(...)wody                 Cytryny należy sparzyć wrzątkiem. Z jednej cytryny ścieramy skórkę, a następnie wyciskamy z niej sok. Masło ucieramy z 350 g cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszysty krem. Dodajemy startą skórkę z cytryny. Następnie stopniowo dodajemy jajka, ciągle ucierając. Kolejno dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, Crème fraiche i ucieramy na niskich obrotach miksera. Formę o średnicy

Made By Mom And Son
Rafaello 184

galaretki cytrynowe 200 g białej czekolady połamanej na cząstki 300 g wiórków kokosowych 600 ml śmietany kremówki (30%) biszkopty podłużne Wykonanie: Do   rondelka wlałam 500 ml wrzącej wody, wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Do gorącej galaretki wsypałam kosteczki czekolady. Mieszałam tak długo, aż się czekolada roztopiła i pięknie połączyła z galaretką tworząc aksamitny krem. Odstawiłam

Kuchnia u Krysi
Ciasta 431

polo Ciasto cytrynowe Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną Ciasto kawowe z powidłami i bitą śmietaną Szarlotka z lukrem Marcepanowe ciasto z śliwkami Rolada biszkoptowa z jabłkami Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem Miodownik z kremem z kaszy

Ala piecze i gotuje
Tort marchewkowy z kremem pomarańczowym 151

pozostawic najmniejsza porcje kremu i rownomiernie rozsmarowacwycisnac sok z 2 duzych pomaranczy i przecedzic przez sitko sok umiescic w rondelku,dodac 2 plaskie lyzki cukru,wsypac Tortenguss ( lub zamiennie 2 lyzki maczki ziemniaczanej) i mieszajac caly czas doprowadzic do wrzenia.Zagotowac i zdjac z ogniapomaranczowym Tottengussem polac tort.Polewa tezeje blyskawicznie.Udekorowac wg wlasnej fantazji.Uzylam gotowych malutkich galaretwk cytrynowo-pomaranczowych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cytrynowy sernik z truskawkami 128

Cytrynowy sernik z truskawkami Czas przygotowania: 80 minut Proporcje na formę o średnicy 25 cm Składniki Ciasteczkowy spód: 220 g ciastek zbożowych 3 łyżki masła orzechowego 70 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki kardamonu Sernik: 450 g mielonego sera z  wiaderka 2 duże jajka 200 ml śmietany 18% 3/4 szklanki drobnego cukru 1  budyń do ciast i kremów Waniliowy

Kulinarne przygody Gatity
Zielony krem z papryki 130

przygotowaniu krem warzywny z dodatkiem świeżej, aromatycznej papryki zielonej . Minimum wysiłku, a maksimum smaku :) Składniki na 4 solidne porcje: 1 litr wody 1 kostka bulionu rosołowego   3 ziemniaki - średnie 1 pietruszka - mała 1/2 brokuła - małego 1/2 cukinii - małej 1/2 puszki zielonego groszku 2 brykiety mrożonego szpinaku 1 zielona papryka - duża 1 łyżka sosu sojowego sól cebulowa, pieprz cytrynowy, pieprz

Grunt to przepis!
Tort kokosowy z cytrynową nutką 130

DZIĘKI CYTRYNOWEJ NUCIE NIE JEST MDŁY-PYCHOTKA SKŁADNIKI: Składniki na biszkopt 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę 750 ml śmietanki 30% 5 łyżek lemon curd (kliknij  tutaj  po przepis na ten krem

Swojskie jedzonko
Cukiniowe spahgetti 121

Najbardziej uniwersalne letnie warzywo ,nie wiem czy troche nie lekcewazone.A sprawia to zapewne jego wszechobecnosc ,wysoka plennosc i niska cenna.Wiekszym rarytasem sa dla nas warzywa,ktore

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto czekoladowo-bananowe 154

dałam cytrynową ale może też być brzoskwiniowa lub pomarańczowa. Wystudzone ciasto wyjąć z formy i odlepić papier, ponownie włożyć do formy dociskając ręką brzegi aby między blachą a ciastem nie było wiekiego odstępu. Na cieście rozsmarować dżem. Na dżem położyć warstwę bananów pokrojonych w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Śmietankę ubić, dodać kakao (kakao można pominąć krem wyjdzie wtedy

Monia miesza i gotuje
Pikantny krem z dyni z chipsami z chorizo 158

Bardzo jesienny, rozgrzewający, aromatyczny krem z dyni. Pikantny za sprawą czerwonej pasty curry i dodatków. Lekki i jednocześnie pożywny. Jeśli lubicie smak kuchni tajskiej, proponuję dodać do zupy mleczko kokosowe, które nada jej charakterystycznego azjatyckiego smaku i złagodzi nieco jej pikantny smak. Pasta curry jest mocno związana z kuchnią tajską i jest jej nierozłącznym i niezastąpionym elementem. Curry, jakiego koloru(...)decydują o ostrości i aromacie. Najostrzejsze są pasty zielone i czerwone, ponieważ ich głównym składnikiem są ostre papryczki. Poza tym w ich składzie znajduje się szalotka, galangal, trawa cytrynowa, kolendra, czosnek, liście kafir i inne. Tajskie pasty curry, poza niewątpliwymi walorami smakowymi są bardzo zdrowe. To przecież mieszanina ziół, przypraw i orientalnych warzyw, słynących ze zbawiennych zdrowotnych właściwości.Składniki

Smakowity Blog Kulinarny
Fit kokosowo daktylowy sernik na zimno 124

kremem. Kokos rządzi w tym serniku! Spód: 150 g daktyli 100 g mąki migdałowej lub kokosowej 2 łyżki masła 2-3 łyżki wody z daktyli Masa serowa: 400 g mleczka kokosowego (1 puszka) 250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru kokosowego lub trzcinowego 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki żelatyny 1/3 gorącej wody Wierzch: 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania