krem cytrynowy - 2008 przepisów (strona:71/134)

Pyszne amerykańskie śniadanie - pancakes (PANKEJKI) 171

łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Skworcu 1 łyżeczka sody   Skworcu 1 łyżeczka skórki cytrynowej   Skworcu 1/4 szklanki stopionego masła szczypta soli Do podania; truskawki lub inne owoce golden syrop   Skworcu lub krem daktylowy   Skworcu Przygotowanie; Do miski wlać jogurt naturalny, jajko, rozpuszczone ale chłodne masło, cukier i dokładnie wymieszać, następnie wsypywać partiami

Radość kipiąca uśmiechem.
Szpajza - piankowy krem cytrynowy. Absolutne niebo w gębie 142

białości, dodawać po łyżeczce sok z cytryny białka ubić na sztywno ze szczyptą soli  do utartych żółtek dodać skórkę cytrynową i wymieszać ze sztywną pianą. Na końcu wlać kroplami żelatynę, delikatnie mieszając napełnić pucharki lub jedno naczynie kremem. Przestudzić i wstawić do lodówki do stężenia podawać z sezonowymi owocami lub posypane wiórkami kokosowymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto marchewkowe 125

wolne popołudnie, towarzystwo rodziny i szczęśliwy Mąż Ciasto marchewkowe z dodatkiem suszonej żurawiny i orzechów włoskich z dużą ilością lukru cytrynowego, coś pięknego. Ciasto można udekorować lukrem, posypać orzechami, suszoną żurawiną lub innymi bakaliami, posypać cukrem pudrem, przełożyć kremem z mascarpone lub posmarować wierzch serkiem waniliowym, uwierzcie, pycha! POLECAM, bo wilgotne i słodkie ciasta znikają pierwsze! Zobacz również mój inny

Zasmakuj Kuchni
Tarta z gotowanym sernikiem cytrynowym i liczi 160

Krucha tarta wypełniona gotowanym sernikiem o przyjemnie, cytrynowym smaku. Ciekawym dodatkiem jest liczy z syropu, dzięki czemu tarta nabiera nieco egzotycznego smaku. CIASTO KRUCHE: 1 1/2

https:KKuchniaMniam
Kostka agrestowa 165

Przepyszne ciasto, lekkie i orzeźwiające. Z agrestowym nadzieniem, bitą śmietaną i cytrynowym lukrem. Podobne do cytrynowca, wspaniałe! Pięknie prezentuje się na stole, będzie hitem każdej imprezy

Domowa cukiernia Ewy
Kiszonki i fermentacje 184

jakie z tego przygotowywać dania. I tak dostajemy kiszone rzodkiewki w kozim maśle, podpłomyk z wędzoną słoniną i kiszonymi kurkami, krem z dyni kiszonej w maślance, gulasz wołowy z kimchi a na deser kiszone wiśnie z miętą, werbeną cytrynową i twarogiem. Przede wszystkim tłumaczy w jasny i prosty sposób, czym jest proces fermentacji, co dzieje się w nastawionych słoikach, jakie

GRUBY WAŁEK
Tropikalne ciastko czekoladowe z ananasem 202

znudziły się korzenne aromaty lub po prostu ich nie lubią. Bazą jest niezawodne ciasto bananowo-czekoladowe, na wierzchu znajdziecie twarożek cytrynowy i kawałki słodkiego ananasa :) Ciasto: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao   Krem: 3 łyżki twarożku 1 łyżeczka soku z cytryny  1 łyżka jogurtu naturalnego  Składniki na ciasto zmiksować i przelać

Chocolate Muffin Blog
BABKA SEROWA 130

opakowanie kiśla cytrynowego sok z 1 / 2 cytryny 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka proszku do pieczenia 1 olejek cytrynowy szczypta soli cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Jajka ucierać z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania puszystego kremu, po czym dodać margarynę. następnie dosypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, solą oraz kiślem. Do powstałej masy dodać serek homogenizowany, kilka

Ciastka - domowe słodkości
Tajski chłodnik z zielonego curry z ogórkiem i szpinakiem 275

owszem nie razi. Tym razem inaczej bo chłodnik jest dość egzotyczny i po prostu przepyszny.Nie jest na jogurcie a na kremie kokosowym doprawionym tajskim zielonym curry w skład którego wchodzi kilka składników o wyrazistym cytrusowym aromacie czyli:trawa cytrynowa,zielone liście kaffir,tumeric,limonka oraz inne odświeżające jak imbir czy galangal a dodatkowo:czosnek,cebula i chili.Czy może być bardziej

Sztuka gotowania w/g Samiry
Boże Narodzenie 451

Krokiety z mięsem Pierniczki królewskie z marcepanem Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Ciasteczka z kremem karpatkowym Likier piernikowy Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Pomarańczowe paluszki Tort piernikowy Ciasteczka cieszyńskie koniczynki Witrażyki z miodem Czerwononose rudolfy Gwiazdki cytrynowe Barszcz świąteczny czysty Zakwas buraczany Mikołaj Ciasteczka misie Domowy cukier waniliowy

Ala piecze i gotuje
Cytrynowe cupcakes 101

miękkiego masła 120 ml mleka 1 jajko 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli sok z połówki cytryny Składniki na frosting starta skórka z całej cytryny aromat cytrynowy ( używam tego na bazie spirytusu , olejowe aromaty nadają taki sztuczny smak) 2 serki Almette śmietankowe serek mascarpone 5 łyżek śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru 1 śmietanfix Instructions Mąkę, cukier puder(...)trwa to dosłownie chwilę. Serowy krem chłodzimy w lodówce. Przekładamy do worka cukierniczego i ozdaniamy, lub nakładamy krem łyżką. Ozdobić startą skórką z cytryny, która nadaje aromat. Przechowywać w lodówce- najlepsze na 2 dzień. Rusty fork http://rustyfork.pl/     Artykuł Cytrynowe cupcakes pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Tort- mak / migdały / róża 121

maku, 4 jajka, 125 g cukru pudru, 40 g bułki tartej, skórka cytrynowa,  sól,  biszkopt migdałowy: 4 jajka, 125 g migdałów, 125 g cukru pudru, 1/2 łyżeczki octu 3%, 1 łyżeczka soku z cytryny, 20 g mąki ziemniaczanej, skórka otarta z 1/2 cytryny, sól krem: 300 ml konfitury z owoców róży, 200 ml nalewki różanej, sok z cytryny(...)nasączenia: herbata czarna, nalewka różana, Biszkopt migdałowy: Migdały zetrzeć na tarce. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, pod koniec ucierania dodać ocet, sok z cytryny i skórką cytrynową. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać szczyptę soli – (zawsze pod koniec ubijania białek dodaję szczyptę soli). Białka wyłożyć na żółtka, na nie wysypać migdały i mąkę ziemniaczaną, delikatnie

królestwo garów
Biszkopt z jabłkami 347

łyżeczki sól tłuszcz PONCZ woda gotowana -1 szkl sok z cytryny - 0,5 szt cukier - 1 łyżka KREM śmietana kremówka 36% - 250 ml cukier puder - 1 łyżka śmietan fix - 1 opak MASA JABŁKOWA jabłka - 1,5 kg cukier - 2 łyżki galaretka cytrynowa - 1 opak POLEWA CZEKOLADOWA jajko - 1 szt kakao -3 łyżki cukier -3 łyżki margaryna - 0,5 kost DEKORACJA(...)mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać  na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm).  Piec przez 35 minut w 180 stop. KREM Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fix, na sztywną masę. MASA JABŁKOWA Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki, przesmażyć na ogniu. Do podsmażonych jabłek dodać cukier

Kuchnia Danusi
Rafaello 113

koniec dodajemy ostudzoną ale płynną czekoladę i krótko mieszamy. 3. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy połową wody z sokiem cytrynowym. Rozsmarowujemy dżem brzoskwiniowy i wykładamy połowę masy kokosowej. Przykrywamy drugim blatem, który nasączamy resztą ponczu i smarujemy drugą połową kremu. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Naked Cake 231

naked cake : 6 jajka 100 g mąki 2 łyżki kakao 120 g cukru czubata łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietanki 36% 500 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru z wanilią Poncz szklanka herbaty  3 łyżki nalewki cytrynowej Dodatkowo: 100 g  truskawek 100 g borówek amerykańskich 2 małe brzoskwinie Jak zrobić naked cake: Do miski wbijamy(...)równe blaty, które nasączamy ponczem  (blaty powinny namięknąć, ale nie na tyle aby z nich ciekło). Następnie układamy przecięciem w dół najpierw górny blat który przekładamy kremem śmietankowym na który wykładamy borówki, następnie kolejny blat na który ponownie nakładamy część śmietanki i truskawki. Na przedostatni blat wykładamy śmietankę i pokrojone w plasterki brzoskwinie i przykrywamy ostatnim - lekko przyciskamy

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania