kotlety z kaszy - 2179 przepisów (strona:79/146)

Kotlety z jajek z kaszą jaglaną 177

pół szklanki kaszy jaglanej ) 5. Do masy jajecznej dodać ugotowaną i przestudzoną kaszę jaglaną. Uwaga: jeżeli masa jest zbyt luźna dodać łyżkę bułki tartej. 6. Z masy mokrymi rękami formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. 7. Na patelni rozgrzać 6 łyżek oleju i łyżkę masła. 8. Smażyć kotlety ok 3 min z każdej strony, do zrumienienia. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU

Atlas Smaków
VEGEBURGERY ( wegetariańskie burgery z soczewicy i buraków w domowych bułeczkach z chili i czarnuszką ) 219

jestem. Wszelkiego rodzaju kasze, soczewice, grochy i inne tego typu warzywa nie mają przede mną tajemnic. Kocham łączyć ciekawe i nietypowe smaki i sprawiać, że po takim połączeniu każdy oblizuje się ze smakiem. Dziś mam dla Was przepis na genialne Wege Burgery – własnoręcznie upieczone pyszne bułeczki z dodatkiem kurkumy, chili i czarnuszki połączone z „kotletem” z buraków

Ostra na Słodko
Szybki schab z warzywami / Quick Pork Vegetable Skillet 73

schab z warzywami z patelni . Jeśli szukacie przepisu  na łatwy i szybki obiad , to zdecydowanie coś dla Was. Schab z warzywami z patelni to pokrojone na cienkie paski kotlety, obtoczone w aromatycznej przyprawie do gyrosa. Ja zawsze przygotowuję swoją mieszankę przypraw, którą dzielę się w przepisie, ale jeśli obiad ma być naprawdę błyskawiczny, możecie użyć swojej ulubionej przyprawy(...)dużym ogniu, warzywa powinny zachować jędrność. Mięso z warzywami świetnie smakuje z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Polecam, smacznego:) Jeśli szukacie przepisów na szybkie obiady , polecam też mój szybki gulasz z polędwiczki wieprzowej : Przepis na schab z warzywami z patelni, składniki: ok. 450 g kotletów schabowych bez kości, na przyprawę gyros (można zamiast niej użyć ulubionej mieszanki przypraw

Lekcje w kuchni
Drobiowe kotlety z serem 155

żółtego sera 1 łyżka majonezu 1 duże jajko 2 łyżki kaszy manny 1 szalotka sól pieprz tymianek bułka tarta do panierowania olej do smażenia Mięso pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Szalotkę posiekać drobno. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, doprawić do smaku. Z masy formować kotlety, obtaczając w bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron, przykryć

Obiad gotowy
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 121

burgerów: Przygotować kotlety wegetariańskie: Komosę ryżową wypłukać w zimnej wodzie (jeśli się nie pieni, wystarczy tylko raz; w przeciwnym wypadku powtórzyć 2-3 razy) . Jeśli mamy czas, możemy ziarna pozostawić do osuszenia i suche prażyć na patelni, aż zaczną pękać i strzelać (wydobędziemy dzięki temu więcej smaku) . Następnie ziarna przełożyć do rondelka zalać wodą (na 1 część kaszy(...)mielonej kolendry Połowę fasoli z przyprawami przełożyć do blendera, dodać połowę ugotowanej kaszy quinoa, daktyle pokrojone na mniejsze kawałki, musztardę i dżem. Zmiksować wszystko. Spróbować i ewentualnie doprawić solą (ja dodałam jeszcze szczyptę płatków chilli). Z powstałej masy uformować 6 kulek, a następnie spłaszczyć każdą na kształt kotleta. 4 suszone daktyle bez pestek 2 łyżki musztardy (użyłam sarepskiej) 2 łyżki

Moja Delicja
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 130

burgerów: Przygotować kotlety wegetariańskie: Komosę ryżową wypłukać w zimnej wodzie (jeśli się nie pieni, wystarczy tylko raz; w przeciwnym wypadku powtórzyć 2-3 razy) . Jeśli mamy czas, możemy ziarna pozostawić do osuszenia i suche prażyć na patelni, aż zaczną pękać i strzelać (wydobędziemy dzięki temu więcej smaku) . Następnie ziarna przełożyć do rondelka zalać wodą (na 1 część kaszy(...)mielonej kolendry Połowę fasoli z przyprawami przełożyć do blendera, dodać połowę ugotowanej kaszy quinoa, daktyle pokrojone na mniejsze kawałki, musztardę i dżem. Zmiksować wszystko. Spróbować i ewentualnie doprawić solą (ja dodałam jeszcze szczyptę płatków chilli). Z powstałej masy uformować 6 kulek, a następnie spłaszczyć każdą na kształt kotleta. 4 suszone daktyle bez pestek 2 łyżki musztardy (użyłam sarepskiej) 2 łyżki

Moja Delicja
Polenta 158

szczypiorek (resztę), doprawiamy solą – mieszamy. Już w takiej postaci polenta jest gotowa do spożycia. Możemy ją podać zamiast ziemniaków. Płaską blaszkę wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia, przekładamy kaszę, wyrównujemy powierzchnię i przykrywamy folią (jeżeli tego nie zrobimy wierzch stanie się twardy). Odstawiamy do wystudzenia i stężenia masy. Po stężeniu (najlepiej na drugi dzień) zdejmujemy folię i kroimy polentę(...)chlebów, placków, zup, wszelkiej maści zapiekanek czy słodkich wypieków. Z łatwością zastąpi też panierkę do kotleta. Ugotowana, jest produktem wyjściowym do przygotowania ciekawych i smacznych potraw. O jej smaku decydują użyte dodatki. Papryka, czosnek, cebula, szczypiorek i oregano, moim zdaniem, komponują się z kaszą idealnie, ale to oczywiście są moje smaki. Każdy może dopasować dodatki według swojego gustu. Polenta

mojewypiekiinietylko
Kotlety (burgery) z czerwonej soczewicy i pieczarek 180

jedzenia, więc musiałam je jakoś przerobić. W szafkach zawsze mam różne mąki i strączki, więc wykombinowałam kotlety. Wyszły tak dobre, że postanowiłam się z Wami podzielić przepisem. Możesz je podać w bułkach z ulubionymi dodatkami jako burgery, lub podać z surówką i kaszą lub ziemniakami. Składniki na 9 sztuk: 1 szklanka czerwonej soczewicy (190g) 200g pieczarek 1 mała cebula(...)pieczarki, dodać jajko, przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Dodać mąkę owsianą, ponownie wymieszać. Masę lekko zblendować – nie na papkę, tak żeby było widać kawałki pieczarek i soczewicy. Lepić kotlety. Ułożyć je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 25 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Wege burger jaglany z burakiem 85

tylko dla wegan. Jedząc to danie wcale nie zobaczycie różnicy. Koniecznie spróbujcie! Przepis na: Hamburger wołowy z dodatkiem mięsa z indyka Składniki na burgera 2 duże buraki 1 szklanka kaszy jaglanej 2 cm imbiru 1 niewielka czerwona cebula 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki mąki pszennej 2 ząbki czosnki odrobina natki pietruszki sól pieprz Dodatki do burgera duża czerwona cebula(...)ugotować, ostudzić i obrać. Buraki ścieramy na tarce na małych oczkach. Powinniśmy mieć mniej więcej 2 szklanki. Kaszę gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Cebulę i imbir ścieramy na tarce. Wszystkie składniki na burgera mieszamy w misce i formujemy kotlety. Smażmy je przez chwilę na odrobinie oleju z obu stron. Po przewróceniu z jeden strony na drugą, kładziemy na nich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba z frytkami 144

pomidorami – karp w galarecie – ryba po grecku – dorsz ze szpinakiem – smażona flądra – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – łosoś teriyaki – grillowany łosoś – łosoś z sosem whisky i mango – kotlety rybne RYBA Z FRYTKAMI   Przygotowanie : około 40 minut Ilość porcji : 2 porcje Składniki: – 250-350 g filetu

nietylkopasta.pl
Faszerowane gotowane ziemniaki 69

samą kaszą i ryżem z kurczakiem człowiek żyję. Przy zbilansowanej diecie również pojawiają się takie smakołyki jak ziemniaczki. Czy to jako dodatek do kotletów, czy tak jak dzisiejsza propozycja w formie faszerowanej. Zawsze to jakaś odmienność i jeśli nie macie nietolerancji nabiału, polecam wykonać ten przepis. Jak to powiedziało dziecko znajomego, gdy byli w gościach jedząc te ziemniaki:"Takie ziemniakowe

zdrowo i aktywnie
Faszerowane gotowane ziemniaki 125

samą kaszą i ryżem z kurczakiem człowiek żyję. Przy zbilansowanej diecie również pojawiają się takie smakołyki jak ziemniaczki. Czy to jako dodatek do kotletów, czy tak jak dzisiejsza propozycja w formie faszerowanej. Zawsze to jakaś odmienność i jeśli nie macie nietolerancji nabiału, polecam wykonać ten przepis. Jak to powiedziało dziecko znajomego, gdy byli w gościach jedząc te ziemniaki:"Takie ziemniakowe

Zdrowie i pysznie na talerzu