kotlety z kaszy - 2179 przepisów (strona:75/146)

Mielone z kaczki 176

poddusić na tłuszczu, dodać grzyby, dusić aż będą miękkie. W razie potrzeby dolać trochę wody. Mięso zemleć. Do mięsa dodać kaszę i cebulę z grzybami, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Otrzewną dokładnie umyć i osuszyć. Mięso podzielić na kotlety, zawijać w otrzewną. Smażyć na tłuszczu, na niezbyt dużym ogniu. Smażymy aż otrzewna ładnie się zrumieni. * ja mam to szczęście

królestwo garów
Kotleciki z otrębami, kaszą gryczaną i tuńczykiem 157

otrębów owsianych 2 jajka 1 czerwona cebula sól i pieprz do smaku wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: W misce połącz kaszę, odsączonego tuńczyka w kawałkach, otręby, jajka, cebulę posiekaną na bardzo drobna kostkę. Wszystko dobrze wymieszaj i dopraw. Kotlety formuj łyżką na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju i smaż z obu stron, aż ładnie się zarumienią.  Smacznego

Niezły Młynek
Wegeburgery 124

zatwardziałych mięsożerców, ponieważ są pyszne, baaardzo zdrowe i niezwykle sycące… jednym słowem idealne. Składniki (8 dużych kotletów): 3 nieduże (ok. 150 g) marchewki 0,5 (ok. 50 g) pietruszki kawałek (ok. 30 g) selera 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy jaglanej 0,5 szklanki (100 g) ziaren słonecznika 0,5 szklanki (70 g) sezamu 1 duża(...)imbiru sól pieprz Dodatkowo: 8 bułek kilka garści rukoli duży pomidor ogórek czerwona cebula musztarda Dijon ketchup Przygotowanie: 1) Ziarna słonecznika oraz sezam lekko podprażyć na suchej patelni. 2) Kaszę jaglaną ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 3) Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W sumie powinno wyjść około 2 szklanek startych warzyw. 4) Cebulę

Fitsweet.me
Zrazy schabowe w sosie po węgiersku 182

Schab w sosie po węgiersku. Zrazy schabowe w sosie po węgiersku Składniki: 600g schabu mąka do oprószenia kotletów sól i pieprz smalec lub olej do smażenia zrazów Sos węgierski do zrazów schabowych: 3-4 łyżki masła 1 duża, drobniutko posiekana cebula 1 posiekany ząbek czosnku 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1/2-1 łyżeczka ostrej mielonej papryki około 400ml wywaru z mięsa(...)odrobiną wywaru z mięsa).  Gotowe zrazy w sosie po węgiersku podajemy z ziemniakami puree, kaszą perłową, gotowanym kalafiorem lub fasolką szparagową i sezonowymi surówkami. Oto kilka innych przepisów na pyszne obiady, które mogą Ci się spodobać: Pulpety gotowane w sosie z warzywami Kotlety schabowe duszone w sosie hoisin Maślany ziołowo-czosnkowy pieczony kurczak Balsamiczne, pieczone filety z kurczaka

Moja Książka Kucharska
Kotlety drobiowe z bulgurem i fetą 185

Troszkę odmienione przez nas kotlety mielone. Czasami narobimy czegoś za dużo ,później zostaje i...uwielbiamy kulinarne freestyle :D Składniki 100 g sera feta bakłażan 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki kaszy bulgur 500 g mielonego mięsa drobiowego 100 g pieczarek 1/2 szklanki bułki tartej bułka tarta do obtoczenia 1 jajko natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Normal(...)doprawiamy solą ,pieprzem ,oregano. Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem gotujemy kilka minut ,odstawiamy do napęcznienia. Po ostudzeniu dodajemy do bakłażana i fety razem z mięsem mielonym ,startymi pieczarkami ,bułką tartą (w razie potrzeby zwiększamy ilość bułki tartej) ,posiekaną natką pietruszki oraz jajkiem. Całość wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej

R'n'G Kitchen
Kotlety mięsno jaglane z sosem pieczarkowym 136

W zakamarkach mojego komputera, zagubiło się już niejedno zdjęcie, to jak widać z czasów kiedy kwitły bzy. Przypomniałam sobie o przepisie wczoraj, gdy szukałam w szafce

Gosia gotuje
Kotlet zbójnicki 133

Myślę, że taki obiad w tygodniu to fajny pomysł na oderwanie się od wege dań z kasz, ryżu i moich ukochanych makaronów:) Jeśli jadasz mięso i lubisz schabowe to zapraszam po przepis! SKŁADNIKI: 1 kg schabu, u mnie bez kości, pokrojony w plastry-kotlety 3 jajka 4 ząbki czosnku 10 łyżek oleju sól, pieprz 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z ryżem, pieczarkami i warzywami 74

sosie z warzywami>>> Indyk ze szparagami>>> Pierogi z kaszą gryczaną i biały serem>>> Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella>>> Skrzydełka z kurczaka w miodzie>>> Klasyczne kotlety schabowe>>> Kotlety mielone z ryby>>> Tagliatelle z kurczakiem i cukinią

Moja Książka Kucharska
4x kulinarne inspiracje lutego 183

Odkryty dzięki Lindzie 😊 ! Świetnie smakuje, ma taki dymny, lekko wędzony posmak umami. Dodaję naprzemiennie z olejem lnianym do: ziemniaków, kasz, gulaszy, surówek, czasami do chleba, zawsze surowy. 3. Wege zakupy: - Rossmann -> Vege Burger: bardzo smaczne, zdrowe i szybkie kotlety w kilku smakach (o których powiedziała mi Linda); pasty do chleba Wa:żywo w 3 nowych smakach o bdb składzie

Qlinarnie i Qlinarnie
TOP 10 przepisów na tanie i szybkie obiady 181

klopsiki w sosie pomidorowym… 2. Kotlety z kalafiora Pyszne, chrupiące kotlety z kalafiora to lekka i zdrowa propozycja obiadowa. Kotlety z kalafiora są chrupiące z zewnątrz, a bardzo soczyste w środku i wbrew temu co może się wydawać, są bardzo sycące.Kotlety z kalafiora to idealny pomysł na obiad. Przepis na kotlety z kalafiora 3. Pęczak z suszonymi pomidorami(...)szpinakiem Pomysł na lekki, zdrowy i szybki obiad z wykorzystaniem kaszy pęczak. Kasza pęczak smażona z przyprawami, z dodatkiem suszonych pomidorów, sera feta i świeżych liści szpinaku. Czytaj przepis… 4. Soczysta pierś kurczaka moczona i pieczona w mleku Soczysta pierś z kurczaka, moczona i pieczona w mleku, dzięki czemu zachowuje swoją miękkość i soczystość w środku, a z zewnątrz

NiePieprz.pl
Wołowe kotleciki z kaszą gryczaną z piekarnika w cebulowo pomidorowym sosie 113

każdym razem przygotowywałam takie kotleciki z mięsem wieprzowym. Tym razem przewagę stanowi mięso wołowe. Dodatkiem była kasza gryczana niepalona oraz cebulowo pomidorowy sos z aromatycznym oregano. Obiad wyszedł rewelacyjny! Kotleciki: 300 g mięsa mielonego wołowego 200 g mięsa mielonego wieprzowego 5 łyżek kaszy gryczanej niepalonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki bułki tartej 3 jajka Sól Pieprz Czosnek granulowany(...)Oregano Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Mięso mielone wieprzowe oraz wołowe przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą i ugotowaną kaszę gryczaną. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz czosnkiem granulowanym. Z mięsa wyrabiamy jednolitą, zwartą masę. Formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy

VioletoweKucharzenie
Kiszka ziemniaczana – obiad palce lizać 780

Znudziły mi się już ziemniaki, ryż, kasza. Przygotowując tym razem gulasz z udźca indyka, miałam ochotę na podanie go z czymś innym. Robiłam już kiedyś kotlety ruskie i to stało się moją inspiracją do tego obiadu. Na stoisku firmy Sokołów znalazłam kiszkę ziemniaczaną. Nigdy wcześniej jej nie próbowałam więc… kupiłam. Kiszkę wystarczy podsmażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni

Mama z miasta
Kotlety mielone z marchewką 133

dużych oczkach do miski. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy mięso mielone, kaszę manną, zioła, jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy przez chwilę mięso i zaczynamy lepić kotleciki, lekko je spłaszczając. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący tłuszcz kładziemy kotlety. Zmniejszamy gaz i smażymy na złoty kolor

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kotlety sojowe w sosie grzybowym z suszonymi pomidorami 202

garnku zagotowujemy wodę z solą. Kiedy zacznie wrzeć wrzucamy pokrojone w paski pomidory oraz kotlety. Gotujemy około 8 min(kotlety muszą być miękkie). Pod koniec wsypujemy sos grzybowy i wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem oraz lubczykiem. Podajemy z kaszą lub ziemniakami

Smaki Natalii
Kotlety z kaszy jęczmiennej 153

Wędlinę oraz cebulę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na patelni. Dodać wędlinę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę razem podsmażyć. Kaszę wymieszać z wędliną i cebulą. Na koniec dodać jajko, doprawić sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Gotowe osączyć z tłuszczu na papierowych

magiczna kuchnia Kasi