Zmuszona do pracy zdalnej i w związku z tym oglądająca świat w czasie rzadszych niż zazwyczaj spacerów, zatęskniłam za kolorami w domu i na talerzu. A że niedawno przyszła do mnie prasa do burgerów od marki Enders (bardzo dziękuję 😊), to postanowiłam przygotować kotlety z selera i ciecierzycy, wegetariański zamiennik popularnych w Polsce mielonych. Swoje kotlety piekłam na dwa sposoby - w piekarniku na papierze do pieczenia i na grillu elektrycznym. Myślę, że do obróbki termicznej doskonale sprawdziłyby ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)