kotlety z kaszy - 2179 przepisów (strona:71/146)

Kotlety mielone z indyka w sosie pomidorowym 171

KOTLETY - składniki:     700 g mielonego mięsa     2 jajka     1 cebula     1 czerstwa bułka     mleko (lub woda) do namoczenia bułki     sól i pieprz,estragon ,ziola Marioli    kasza kukurydziana .lub sezam do obtaczania     olej do smażenia  sposób przygotowania

w mojej kuchni
Klopsiki w sosie grzybowym 102

klopsiki kottbullar  Leniwe gołąbki (bez zawijania)  Kotlety mielone mojej babci Pulpety z indyka w sosie pomidorowym Drobiowe kotlety w serem Klopsiki w sosie grzybowym  Składniki (na 5-6 porcji): 500g mięsa wieprzowego (szynka, karkówka, łopatka) 1 duża cebula 1 duże jajko 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki kaszy manny 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki

Obiad gotowy
Kotlety kalafiorowe 155

krótkiej nieobecności wracam z propozycją... nieco odmiennych kotletów. Zdrowe i pyszne, są wspaniałą propozycją na obiad. Jadłam je przez cały tydzień i szczerze mówiąc nawet mi się nie znudziły. Przepis znaleziony w 'Chwili dla Ciebie'. Składniki -kalafior -2/3 szklanki kaszy manny -1 i 2/3 szkl. mleka -3 jajka -bułka tarta -olej do smażenia -sól i pieprz Przygotowanie Kalafior oczyścić(...)małym ogniu aż zgęstnieje. Ostudzić. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Do kaszy dodać kalafior i żółtka, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ubite białka, delikatnie wymieszać. Z masy uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu. Smacznego

Zielona Kuchnia
Rolada mięsna ze szpinakiem i jajkiem 321

ugotowane na twardo jajka Sposób wykonania: 1. Masę mięsną przygotowujemy tak jak na kotlety mielone: mięso mieszamy z surowym jajkiem, 1 drobno posiekaną (a najlepiej zmieloną w maszynce) cebulą, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, kajzerką namoczoną, a następnie odciśniętą z mleka, doprawiamy solą, pieprzem ,majerankiem, dodajemy kaszę manną i dokładnie mieszamy, najlepiej ręką. 2. Szpinak przekładamy na patelnie, dusimy, aż woda wyparuje

Kuchnia domowa Ani
Kotlety schabowe z ananasem i serem 200

Pierwszy raz takie kotlety robiłam na komunię mojej córki i goście byli zachwyceni. Teraz muszę robić je częściej, bo dzieci je uwielbiają. Nie protestuję, bo sama

kuchnia doski
Duszone polędwiczki + film 59

papryką to idealną propozycją na obiad dla całej rodziny. Podane z ziemniakami i surówką smakują wybornie, można je również podać z kaszą. Jest to bardzo smaczna, pożywna i prosta w przygotowaniu potrawa, która będzie świetną alternatywą dla kotletów i innych smażonych mięs.     składniki na 4 porcje 500 g polędwiczki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta

Smakowite Dania
Burger drobiowy w panierce panko 133

surowej kaszy manny przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka suszonych pomidorów (w płatkach) sól, pieprz sos 2 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka ketchupu Masa na burgery przed wymieszaniem Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty czosnek, posiekaną natkę pietruszki, wsypać kaszę manną i przyprawy. Masę bardzo dokładnie wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut. Następnie uformować 4 kotlety mielone. Obtoczyć

Ugotować
Polska - Szare kluski z wegańskim twarogiem, smażoną cebulką i ogórkiem kiszonym 74

kluski  i  wegański gzik , które tylko nieznacznie zmodyfikowaliśmy. A miłośnikom tradycyjnej polskiej kuchni polecamy również przepis na  kotlety ziemniaczane z sosem z ogórków kiszonych .  Składniki (4 porcje): - 750 g ziemniaków  Twaróg   - 3 łyżki kaszy jaglanej (około 40 g)  - 100 ml wody z ogórków kiszonych  - 450 g tofu - sok z 1.5 cytryny (najlepiej

Roślinożerni urlopowicze
Zupa pieczarkowa 172

śmietanką. Na wywarze warzywnym lub drobiowym. Ja ugotowałam ją na bulionie drobiowym, który powstał podczas przygotowania kotletów mielonych drobiowych (“ Kotlet pożarski “). Dzięki temu wykorzystałam całego kurczaka i nic się nie zmarnowało :) Z reszty bulionu przyrządziłam “Kaszę z grzybami”. Zupa pieczarkowa świetnie smakuje sama, ale również można ją podać w towarzystwie utłuczonych ziemniaków z cebulką lub makaronem

Moja Delicja
Kotlety z kaszą jaglaną 134

Kaszę jaglaną jadamy przeważnie na śniadania. Jednak od czasu do czasu można ją przemycić w formie kotletów na obiad. Nie dość że lekko to jeszcze i zdrowo. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Roladki drobiowe z warzywami i mozzarellą 130

koniec sos nie jest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i zagotować *** *** Podajemy z ziemniaczkami, kluskami, kaszą, ryżem lub makaronem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY

Blog z Apetytem
Pieczone kotlety pieczarkowe z sosem cukiniowym 148

pieprz Przygotowanie: Pieczarki czyścimy i kroimy na drobno. Przesmażamy na łyżce oleju, aż woda wyparuje, studzimy. Do miski przekładamy przesmażone pieczarki, kaszę jaglaną, orzechy, jajko, przyprawy i mąkę, mieszamy razem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy spore kotlety i układamy je na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. W czasie gdy pieką

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Oszukane Gołąbki w sosie pomidorowym- bez zawijania 140

zimną wodą i ostudzić. Kapustę drobno poszatkować. Mięso wraz z cebulą zmielić, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, dodać poszatkowaną kapustę, ryż, kaszę mannę oraz wbić jajko. Całość dokładnie wyrobić. W dużym garnku rozgrzać olej. Z masy formować kotlety (ja robię duże, mniej więcej z 1 sporej garści) i podsmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju, a następnie wlać wodę

Kraina Miodem Płynąca
Kotlety mielone z kaszą kuskus i marchewką 130

kilka minut, aż wchłonie płyn. 4. Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. 5. Mięso wymieszać z cebulą, marchewką i kaszą. Dodać jajko, przyprawy i ewentualnie dodać bułki tartej do zagęszczenia masy. 5. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Opanierować w bułce tartej. Smażyć na patelni na rumiano z obu stron. Smacznego!!! Źródło: Kuchenne szaleństwa Margarytki

Kuchnia domowa Ani
Placuszki pieczarkowo-drobiowe 209

cebule pokroić drobno, przesmażyć razem, aż do odparowania soku,wystudzić Do przestudzonej masy dodać zmielone lub drobno pokrojone mięso, jajka, kasze mannę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić, tak by całość przypominała masę jak na kotlety mielone Smażyć w formie placuszków na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano ( u mnie bez panierki

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania