kotlety z kaszy - 2179 przepisów (strona:76/146)

kotlety z kaszy jaglanej z sosem pieczarkowym na pikantnie z przyprawą Harrissa... 167

kaszy i wody wieczorem ugotować kaszę około 20 minut co jakiś czas mieszając, zostawić w garnku nakrytym pokrywką do rana kaszę wymieszać dobrze z jajkiem, kucharkiem, papryką, otrębami, bułką tartą, pietruszką, podsmażoną cebulę od pieczarek z 2 łyżeczki, formować kotlety ok 1 cm grubości na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy SOS PIECZARKOWY

W Mojej Kuchni Lubię
Wielkanocna babka mięsna z sosem chrzanowym 194

Koperek myjemy i siekamy drobno. Do mięsa dodajemy surowe jajko, połowę koperku, pokrojone cebule, przyprawę do mielonego, natkę pietruszki i kaszę. Mięsną masę doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy tyle bułki tartej aby masa uzyskała gęstą konsystencję jak na kotlety. Połowę masy mięsnej wykładamy do formy na babkę, na tym układamy ugotowane i obrane jajka    i przykrywamy drugą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jem zdrowo: Kotleciki z kaszy jaglanej 210

podsamażamy na 1 łyżce oliwy. Jak zmięknie dodajemy twaróg i smażymy około 4 minut. Następnie chwilę studzimy i dodajemy do kaszy jaglanej. Wbijamy jajo, dodajemy łyżkę mąki, siemię lniane i przyprawy. Chwilę ugniatamy do uzyskania lepkiej masy (jak na kotlety mielone). Formujemy kotleciki i smażymy około 3 minuty na jedną stronę

CoolinarniePL
Schabowe po rusku 163

nałożyć w połowie czasu pieczenia). Schabowe po rusku podałam z białą kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty. Jak dla mnie to połącznie było idealne, ale każdy oczywiście poda z czym lubi. Nietuzinkowy i ciekawy smak, prostota przygotowania – ten przepis to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Przepis podpatrzyłam u Alex na blogu W mojej kuchni . Gorąco polecam i życzę smacznego

mojewypiekiinietylko
Oryginalne dania z pęczaku 99

Ryż i makaron warto zamienić na zdrowszy pęczak – który wspomaga odchudzanie! Jedzenie kaszy nie musi być nudne – sprawdźcie nasze oryginalne dania z pęczaku! Hamburgery z pęczaku i indyka Jeden z najlepszych burgerów jakie jedliśmy. Z miksu mielonego pęczaku i mielonego indyka powstaje solidny kotlet o niesamowitym smaku i konsystencji. Burgera należy dość długo smażyć na średnim ogniu dzięki

Niedzielny kucharz
FILETY A'LA PIZZA Z PIECZARKAMI 183

brązowymi pieczarkami.  Podałam je z ogórkami z fetą oraz kaszą kuskus.  Taka propozycja obiadowa na pewno przypadnie do gustu nie jednej osobie.  Smacznego :) Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło.   SKŁADNIKI  NA 4 Kotlety: 👉 1 filet z kurczaka  👉 4 pieczarki ja dałam brązowe

Gotowanie Patki
Kotlety pieczarkowe 97

grzyby osiągnął poziom krytyczny, postanowiłam zrobić kotlety z pieczarek. Podane na sałatce z czosnkowym sosem sprawdziły się u nas jako obiad. Następnym razem wykorzystam je do burgerów:) Kotlety pieczarkowe Składniki (na 8 sztuk): 500g pieczarek 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 1 jajko 2 łyżki mielonych płatków owsianych (maki owsianej) 1 łyżka kaszy manny 1/3 szklanki pestek słonecznika 1 cebula 2 ząbki(...)mają pozostać drobne kawałki). Dodać do soczewicy. Pestki podprażyć na patelni, wsypać do masy. Dodać jajko, płatki i bułkę, posiekana natkę pietruszki, doprawić do smaku, wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju na zloty kolor z obu stron (na średnim ogniu). Usmażone kotlety osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sałatka, sosem, można również podać

Obiad gotowy
Bezmleczna rewolucja - Recenzja produktów Mlecznych Braci 71

przygotowałam go z bułką, ogórkiem konserwowym, sałatą i pomidorem. Całość była pyszna, a sam kotlet był bardzo wyczuwalny, co według mnie jest plusem, bo nie lubię gdy smak burgera roślinnego znika po dodawaniu warzyw. Buraki też były dość wyczuwalne,choć nie przytłaczały całego burgera. Podsumowując, kotlet był bardzo smaczny i świetnie sprawdził się jako typowy burger w bułce. Burger(...)dodatkami. Jeśli chodzi o smak to był przepyszny  i rzeczywiście ma coś z kurczaka :).  To zdecydowanie   był mój ulubiony burger :) Burger pieczarkowo-konopny Składniki:  kasza gryczana niepalona, pieczarki, ziarna konopi, cebula, czosnek, mąka z cieciorki, mąka owsiana, olej rzepakowy, sól, pieprz Jako ostatni spróbowałam burgera z pieczarkami i nasionami konopi. W tym przypadku również jadłam

wegujemy
Kotlety siekane z kurczaka 104

Sprawdzony przepis na pyszne kotlety siekane z kurczaka z warzywami. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1 cebula garść startego sera żółtego koperek natka pietruszki 4 łyżki kaszy manny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1 łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie Dwie pojedyncze piersi z kurczaka opłukać, osuszyć(...)łyżki kaszy manny, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i ja dałam jeszcze 1 łyżkę mielonego siemienia lnianego. Dużą cebulę usmażyć na odrobinie oleju na rumiano i przestudzoną dodać do masy. Kolejno dodać 1 łyżkę majonezu i trochę sera żółtego. Posolić, popieprzyć wg uznania. Wszystko razem dobrze wymieszać i poczekać z 10 minut żeby suche składniki napęczniały. Uformować kotlety rękoma i smażyć

Wasze Przepisy
Kotlet mielony 169

ziele angielskie,listek laurowy,kminek,majeranek,gorczyca biala,owoc jalowca,rozmaryn.Wybor dowolny.Skomponujcie swoj zestaw.Smaczniejsze i delikatniejsze kotlety zrobimy z buleczka namoczona w mleku.Gdy bedziemy dodawac tarta bulke,dodajmy pare lyzek gazowanej wody mineralnej dla spulchnienia masy.Jesli robimy kotleciki dla dzieci dodajmy do nich kaszy manny,beda wtedy mieciutkie.Skladniki na 4 porcje(8 kotlecikow)500 g ulubionego miesa mielonego1 cebula1 sucha(...)domowej przyprawy,solWykonanie: Mieso zmielic razem z odcisnieta z mleka bulka.Cebulke zezlocic na masle ghee.Do zmielonej masy dodac jajko,wode,przyprawy i bardzo dokladnie wyrobic.Najlepiej reka.Wilgotnymi dlonmi formujemy owalne kotlety lekko je splaszczajac.Delikatnie obtaczac w bulce tartej.Smazc po 5 minut z kazdej strony,zeby przepiekly sie do srodka i byly chrupiace.Podawac z ulubionymi dodatkami.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zraziki dworskie 3216

Zraziki dworskie Gdy znudzą wam się tradycyjne kotlety mielone, polecam spróbować tych nadziewanych roladek, duszonych w pysznym i aromatycznym sosie. Możemy je podać z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą i ulubioną surówką. Syty i przepyszny obiadek dla całej rodziny!       Składniki: ok 700g mielonego mięsa wieprzowego 1 czerstwa bułka namoczona w mleku (lub pół szklanki tartej) 2 jajka przyprawy

Blog z Apetytem
PROSTE KOTLECIKI Z KASZY JĘCZMIENNEJ 187

najmniejszych oczkach marchewkę. Smażymy na małym ogniu ok 10 minut. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki naszych kotlecików: ugotowaną kaszę, cebulkę z boczkiem i marchewką, dodajemy surowe jajko oraz sól i pieprz do smaku. Zwilżonymi dłońmi formujemy średniej wielkości kotlety, obtaczamy każdy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniczku

Walijskie Pichcenie
Kotlety z bobu i kaszy jaglanej 193

Lubię go szczególnie jako bazę do curry z marchewką (przepis – klik ), a ostatnio pokombinowałam z kotletami na wzór „mielonych”, czyli podałam je z pieczonymi ziemniakami i mizerią. Wyszedł z nich smaczny sezonowy obiad w bezmięsnej wersji. Składniki na 8 większych sztuk: 500g bobu 100g kaszy jaglanej 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 2-3 łyżki mąki pszennej Kilka

Fabryka pomysłów
Schab duszony w śmietanie i pieczarkami 246

wody + odrobina2 ziarnka ziela angielskiego1 łyżka masła1 liść laurowy1/2 łyżeczki majeranku1/2 łyżeczki gałki muszkatołowejsól, pieprz+ do podania:kasza gryczana, ogórek kiszony, natka pietruszkiCZAS PRZYGOTOWANIA: OK. 60 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na cienkie kotlety (mi wyszło 7). Nacieramy solą i pieprzem. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, cebulę w ćwierć-krążki. 2. Patelnię(...)talerz. Sos doprawiamy solą i pieprzem i redukujemy (ale tylko przez chwilę, śmietana bardzo szybko gęstnieje). Jeśli przesadzicie, dodajcie odrobinę wody. Mięso wkładamy z powrotem i mieszamy. Podajemy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym, posypujemy natką pietruszki. Smacznego

My Culinary Art