kotlety z kaszy - 2179 przepisów (strona:73/146)

Schab w sosie z fasolką szparagową i marchewką 65

Mięsko jest w pysznym sosie, więc można je podać z ziemniakami lub kaszą, ja podałam z moją ulubioną kaszą pęczak. 500/600 g schabu bez kosci 1 garść zielonej fasolki szparagowej 1 duża marchewka 1 łyżeczka mąki 1 łyżka smalcu Sól Pieprz Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Każdy kotlet posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać smalec. Kotlety obtoczyć

Krylowa Kuchnia
Wyglądają jak kotlety, smakują jak gołąbki, czyli... Kotlety jak gołąbki 145

pyszne, delikatne a w smaku przypominają i gołąbki i kotlety mielone. Żeby już nie rozpływać się nad niesamowitym smakiem tej potrawy, zapraszam Was do przepisu na moją wersję.... Składniki: 800 g mięsa wieprzowego zmielonego (np. karczek) 700 g kapusty (włoska, biała) duża cebula 2 ząbki czosnku 165 g (1 szklanka) kaszy manny 2 jajka 50 g białego ryżu 1 łyżeczka(...)przełożyłam ją miski, dodałam mięso, wbiłam jajka i dodałam 4 łyżki ryżu, następnie wsypałam kaszę mannę. Całość przyprawiłam solą, pieprzem i oregano Teraz już wystarczyło masę mięsno-kapuścianą dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzałam olej. Zwilżonymi dłońmi nabierałam porcję masy, ukształtowałam na wzór kotletów. Układałam je na patelni i smażyłam na średnim ogniu z każdej strony, żeby skórka lekko się przyrumieniła

Kuchnia u Krysi
Pikantny sos pieczarkowy 46

pieczarkowy na ostro z dodatkiem parmezanu, chili i śmietanki. Pyszny, domowy sos, który polecam do wszelakich makaronów, kasz, ryżu. Rewelacyjne danie wege do młodych ziemniaków, risotto, bagietki.. Sos pieczarkowy pasuje do różnych mięs, kotletów. Sos możesz wykorzystać i zapiekać z makaronem i mięsem mielonym, kawałkami kurczaka. Przepis jest bardzo uniwersalny, sos możesz potraktować jako bazę dodając do niego inne

Zasmakuj Kuchni
Śmietanowy sos pieczarkowy 120

cebula, czosnek, śmietana – kilka podstawowych składników a powstaje pyszny sos. Danie uniwersalne, z dużym potencjałem. Możemy podać go z ziemniakami, kaszą, makaronem. Dobrze komponuje się z kopytkami i kluskami śląskimi. Będzie też pysznym dodatkiem do zapiekanek czy kotletów. Sos jest wegetariański. Zabielałam go mąką pszenną, ale w wersji bezglutenowej można użyć mąki ziemniaczanej. Danie to bierze udział w akcji

Dorota Smakuje
Letni obiad wegetariański IX + obiady z Żabki c.d. 114

zdjęciu: fasolka gotowana na parze, kasza jaglana na sypko + kuskus + cebulka podsmażona na oleju, sałatka z bobu + pomidora + cebuli z olejem lnianym, kotlety z cukinii i mozzarelli w pieprzu ziołowym i mące pszennej, sałatka z pieczonego buraka i rukoli. Po pierwszą część obiadów z Żabki zerknijcie na fanpage FB. Dziś druga: całkiem dobra margherita i naleśniki z serem, ok skład

Qlinarnie i Qlinarnie
Roladki z indyka z żurawiną, bazylią i mozzarellą zawijane w boczek 155

mozzarelli. Następnie zawijamy i owijamy boczkiem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego (na spód możemy da troszkę oliwy). Tak samo robimy z pozostałymi kotletami. 3. Nasze roladki pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami, frytkami, kaszą, ryżem i surówką lub sałatką. Smacznego

kruche babeczki
Pulpety w sosie pomidorowym 140

Przepis na delikatne i soczyste w smaku pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym. Idealne na domowy obiad. Doskonale pasują do gotowanych ziemniaków, kasz, ryżu. Można je również podać z ulubioną surówką. Smakują najmłodszym członkom rodziny. Są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebulka ze szczypiorkiem 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól

Krokusowy Dom
Gulasz sojowy z marchewką 188

danie, którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 min! Szybki obiad, odpowiedni zarówno dla wegan jak i wegetarian. Świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą lub ryżem, do tego pyszna surówka lub buraczki i obiad gotowy!  Składniki (porcja dla 2 osób): kotlety sojowe 6 szt, marchew 2 szt, cebula 0,5 szt, czosnek 1 ząbek, bulion warzywny 2 szklanki, natka pietruszki posiekana

kulinarne odsłony pati
Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami (wegańskie) 256

rozgrzanym oleju aż odparują wodę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszę łączymy z pieczarkami i przyprawiamy do smaku. Gdy kasza ostygnie to dodajemy mąkę, mieszamy, jeśli masa jest zbyt sucha to dodajemy trochę wody. Następnie formujemy kotlety i obtaczamy je z każdej ze stron w bułce tartej. Na rozgrzany olej kładziemy kotlety i smażymy aż będą rumiane. Podajemy

kulinarne odsłony pati
Kotleciki jajeczne z kaszą jaglaną w cytrynowo - koperkowym sosie 106

szklanek gotującej, posolonej wody wsypać szklankę kaszy jaglanej i gotować ok 15 min. Suszone pomidory pokroić i zmieszać z jajkami i kaszą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Wbić jajko, wsypać łyżkę bułki tartej, zagnieść i formować kotlety. Smażyć na oleju kokosowym po kilka minut z każdej strony. Do garnka wlać sok z cytryny - lekko zredukować. Następnie wlać śmietankę

Gaździnka warzy
Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym 162

dużych otworach. Solę i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie odciskam powstały sok. 2. Do kapusty dodaję mięso mielone, ryż, kaszę mannę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuję owalne kotlety. Obtaczam je w mące. 3. Na patelni z rozgrzanym olejem obsmażam gołąbki na rumiano z dwóch stron. Następnie przekładam do garnka

Tradycyjna kuchnia Kasi
SCHABOWE Z CUKINIA I PIECZARKAMI 127

kukurydzianej     jajko     oliwa do smażenia     pieprz, sól Sposób przygotowania     Kotlety rozbić tłuczkiem, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 10 minut. Następnie obtaczać w mące, roztrzepanym jajku kaszy kukurydzianej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziem­niakami

w mojej kuchni
Oszukane gołąbki z jarmużem 187

czosnkiem i papryczką, wystudziłam. Liście jarmużu dokładnie umyłam, osuszyłam, usunęłam twarde łodygi, a resztę pokroiłam dosyć drobno. Do mięsa dodałam kaszę jaglaną, cebulę i czosnek, jarmuż, jajko, koper i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszałam. Z powstałej masy uformowałam kotlety, które obsmażyłam krótko z obu stron. Przygotowałam sos: cebulę i czosnek podsmażyłam, zalałam pomidorami i wodą, dodałam koncentrat pomidorowy i przyprawy

Kulinarny Pamiętnik