Czas czytania: 2 min Kolejny pasztet wegetariański na bazie kaszy jaglanej, która jest rewelacyjną podstawą do różnego rodzaju potraw wegetariańskich. Można zrobić z niej kotlety, musy, desery, różnego rodzaju pasty no i oczywiście pasztety. Dzisiejszy przepis wzbogaciłam o przyrumienione aromatyczne pieczarki, które dają wspaniały smak oraz prażone orzechy włoskie te dodają niepowtarzalnej nuty. Pasztet po upieczeniu powinien spędzić(...)Święta i na co dzień. Print Pasztet wegetariański .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszny pasztet zupełnie bez mięsa. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword kasza jaglana, warzywa Prep Time 25 minutes Total Time 25 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 150 g pieczarek 5 łyżek oleju kokosowego 75 g cebuli 110 g selera naciowego
SprawdzonaKuchnia.plwyobrażam sobie obiadu bez kawałka mięsa, więc te kotlety traktuję jak dodatek do niego niż główną część. ;-) Podane z sosem, np. pieczarkowym są jeszcze smaczniejsze. Kasza jaglana to bardzo wartościowe źródło witamin i mikroelementów. Przepis zalegał w zeszycie od dawna, aż w końcu się zdecydowałam. Postanowiłam wprowadzać ją do swojej kuchni również w wersji na słono, nie tylko na słodkie(...)widać w ostatnich wpisach, udaje mi się to. :-) 100g suchej kaszy jaglanej 2 jajka (+ czasami potrzeba jeszcze dodatkowo jedno surowe) 2 cebule kilka gałązek koperku olej, sól, pieprz 1. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę. 3. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i studzimy. 4. Koperek
Szefowa kuchniziołami i śliwkami. Są pyszne w smaku i nie wymagają zbyt wiele pracy, mogą być podane na ciepło z kaszą, ziemniakami lub na zimno jako wędlina do kanapek. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Roladki schabowe ze śliwkami Składniki 6 kotletów schabowych 6-8 dużych śliwek 150 g sera pleśniowego typu blue Lazur 2 łyżki miodu 12 plastrów boczku wędzonego
To co lubię - gotuję i polecammieli np. tartą marchewkę z poprzedniego dnia lub szczypiorek, również możecie dodać. Śmiało można nazwać moje kotlety nawinie, czyli co mi się nawinie. Zaczynamy. Składniki: 500 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie indyk)Pół opakowania szpinaku mrożonego¾ szklanki soczewicy czerwonejpół torebki kaszy gryczanejdwa jajka od szczęśliwej kurkiłyżka mąki razowejłyżka bułki tartejłyżka siemienia lnianego (opcjonalnie) mała cebulka, ząbek czosnkusól, pieprzSposób
pieprzny smaczekProsty i szybki sposób na smaczne kotlety i surówkę w nieco innym wydaniu. Seler panierujemy w orzeszkach, a surówka to zwykłe kapusta, marchewka i cebula ale w nowym sosie. Do tego kasza lub ziemniaki i obiad gotowy. P.S. Coleslaw to nie słowo (ani tym bardziej surówka) pochodzenia polskiego, choć zapis słowny może to sugerować. Wymawia się
Qlinarnie i QlinarniePulpeciki,klopsiki czy kulki mięsne,zawsze to jakaś alternatywa dla mielonych kotletów. U mnie były proste pulpeciki z mięsa z indyka w sosie pomidorowym z makaronem. SKŁADNIKI 500g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 1 liść laurowy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 pełne łyżki mąki 1 łyżeczka słodkiej
Mała w garnku mieszapuszki 2 łodygi selera 300 gram mięsa lub wędliny wędzonej ( wykorzystane były kawałki wędlin oraz kotlety drobiowe które zalegały w lodówce :) ) 100 gram tartego sera żółtego 0,5 szklanki bulionu sól, pieprz świeżo zmielony, papryka czerwona mielona słodka, oregano. Wykonanie: Kasz ę wrzucamy do wrzącej wody gotujemy ok 10 -15 minut, tak aby była półtwarda, wyciągamy z wody odcedzamy
kgwjanczewoSprawdzony przepis na schab duszony z patelni w sosie pieczarkowym ze śmietaną. Kotlety ze schabu w sosie, to pomysł na dość szybkie danie mięsne z kilku składników. Do przygotowania potrzebne są tylko pieczarki, kilka plastrów schabu oraz słodka śmietana i kilka przypraw. Jeśli szukasz przepisu na aromatyczny schab z patelni w sosie pieczarkowym, to nasza propozycja jest bez wątpienia godna(...)przez ok. 10 minut. Wyłącz palnik i zostaw mięso wraz z sosem na kolejne 10 minut pod przykryciem. Następnie posyp posiekaną natką. Kotlety schabowe w sosie pieczarkowym podawaj z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami, ulubionym makaronem lub kaszą. Zobacz również przepis na kieszonki schabowe z serem , a także przepis na schab w sosie na obiad, czyli sznycel schabowy po myśliwsku . Polecamy
Kuchnia Na Wypasiemoja dzisiejsza propozycja na obiad. Składniki: 1 szklanka zielonego groszku (suchego), 1 szklanka suchej kaszy gryczanej niepalonej, 2 - 3 ząbki czosnku kilka listków młodej pokrzywy sól, pieprz Groszek i kaszę gotujemy do miękkości, a następnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Dodajemy posiekaną pokrzywę. Formujemy kotlety. Następnie pieczemy (albo smażymy) przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy
Bon Appetit Małgorzatysól i pieprz, zdejmujemy gazu i studzimy. Do miski dodajemy mięso mielone, ugotowany ryż oraz podsmażone pieczarki. Mieszamy. Dodajmy jajko, musztardę, kaszę mannę oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki. Całość mieszamy i formujemy większe kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Smacznego ! Zapraszam na film z przygotowań
Kulinarne przygodywody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kaszę i ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kaszę, ryż, kapustę,cebulę, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru
Moje domowe kucharzenielekko solę, wygniatam, odlewam powstały sok. Boczek przesmażam z cebulą. Wszystkie składniki, a więc mięso, kapustę, boczek z cebulą, drobno pokrojony czosnek, kaszę, jajka, ryż, sól i pieprz wyrabiam na jednolitą masę. Formuję okrągłe lub owalne kotlety, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu obu stron, obniżam temperaturę i dosmażam, pod przykrywką ok. 10 minut. Do gołąbków
mojewypiekiinietylkomoże być tylko z mięsa, i to wołowego. Ja się zupełnie nie zgadzam z tą teorią. Odpowiednio doprawiony kotlet na bazie fasoli lub innych strączków zyskuje tylko na smaku i ma wiele zastosowań. Świetnie sprawdza się do lunchboxa, w towarzystwie kaszy i sezonowych warzyw lub jako burger. Dodatkowo możecie do nich zaserwować pieczone frytki. Burgery z fasoli podałam trochę
Fabryka pomysłów