kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:210/406)

Kotlety mielone z serem i pieczarkami 163

Kotlety mielone z serem i pieczarkami  Zamiast zwykłych mielonych, możemy przygotować je w ulepszonej wersji, czyli nadziane pieczarkami z serem i pietruszką. Składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 g cebula - 1 szt jajko - 1 szt bułka czerstwa kajzerka - 1 szt sól i pieprz Farsz : pieczarki - 250 g cebula - 1 szt ser w kawałku - 100 g natka pietruszki(...)mleku, odcisnąć, dodać do mięsa z jajkiem i cebulą. Doprawić mięso solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Farsz: Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, następnie dodać pieczarki, przesmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ser pokrojony i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, na środek nakładać porcję farszu, dobrze

Kuchnia Danusi
Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami 128

Typowo polski obiad... rosół i kotlet schabowy lub mielony :)  Nie mam oczywiście nic przeciwko tradycyjnym smakom, lecz czasem lubię je urozmaicić. I tak właśnie powstały kotleciki mielone, które w środku kryją małą niespodziankę! Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 2 kromki chleba razowego 1 cebula mleko jajko pęczek koperku bułka tarta oliwki 100 g sera feta olej oliwa sól(...)dodajemy do masy. Koperek siekamy - także dodajemy. Wbijamy jajko oraz dodajemy sól pieprz paprykę słodką i vegetę. Wszystko wyrabiamy.  Odrywamy po kawałku mięsnej masy i robimy z niej placuszki.  Na każdym placku układamy kostkę fety oraz oliwkę.  Zamykamy placki formując w ten sposób kotleciki.  Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej.  Na patelni rozgrzewamy olej

Taste Therapy
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI 140

się zapewne w każdym domu.Mój mąż za nimi przepada.Do takich kotletów pasuje mi najbardziej łopatka lub mięso wołowo-wieprzowe,wtedy są one idealnie wilgotne.Dbam również o to by je urozmaicić choćby właśnie przez dodanie pieczarek.Pychotka. Składniki: 50dag mielonego mięsa(u mnie łopatka) ok 30 dag pieczarek 1 jajko 1 cebula kula mozzarelli sól,pieprz czubryca czerwona  bułka tarta(...)tarce o dużych oczkach, mozzarellę w kostkę oraz jajko z przyprawami.Dokładnie mieszamy,odstawiamy na 1/2 godz.Po tym czasie dodajemy 3-4 łyżki bułki tartej,ponownie mieszamy,formujemy kotleciki.Bułkę tartą wysypujemy na talerz i dokładnie panierujemy mięsko.Patelnie mocno rozgrzewamy,wlewamy olej i gdy jest gorący smażymy kotlety na rumiano z obu stron,następnie jeszcze

Niespełnione zdolności kulinarne
MIELONE Z ŽÓŁTYM SEREM ,Z PRZYPRAWĄ KEBAB I KAPARAMI 178

   Kolejna propozycja na mielonego.Moze trochę nietypowa ale smaczna. 0.5 kg.mielonego 1-2 jajka 5 dag.startego żółtego sera sos cygański do smaku przyprawa kebab do

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety z piersi kurczaka pod marchewką 196

Hej! Dzisiaj zapraszam na kotlety z piersi kurczaka, które są aromatyczne, smaczne i zdrowe. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim 218

ciecierzyca lub fasola. Burger to nic innego, jak rodzaj kotleta z mielonego lub siekanego mięsa uformowanego w kształcie płaskiego placka. Zapraszam więc do siekania, mielenia… na rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 1 kg świeżej ryby (dorsz, mintaj) - 1 czerstwa bułka - ok. ½ szklanki mleka (do namoczenia bułki) - 2 jajka - 1 cebula - 1 łyżeczka nasion – kolendra, kminek i gorczyca(...)roztarte w moździerzu – kolendra, kminek i gorczyca), czosnek niedźwiedzi, jajka – dokładnie wyrabiamy ręką. Używając foremki w kształcie obręczy formujemy burgery. Panierujemy je w mące krupczatce z obu stron. Jeżeli podczas panierowania stracą swój kształt, nakładamy ponownie foremkę i równamy łyżeczką powierzchnię. Na rozgrzany na patelni olej/oliwę, kładziemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano. Rybne burgery

mojewypiekiinietylko
Kotlety z mielonej piersi drobiowej, szynki i płatków owsianych - polpette impanate di petto di pollo con prosciutto e avena 341

SKLADNIKI 500 g mielonej piersi drobiowej 200 g szynki gotowanej      1 jajko      3 łyżki błyskawicznych  płatków owsianych    

zielonacukinka
Kotlety wołowe duszone w sosie pieczarkowym 135

najlepiej. Do kotletów świetnie pasuje sos pieczarkowy, ale nie taki zwykły, ale duszony w bulionie wołowym, co jeszcze lepiej podkreśli smak mięsa. Świetna propozycja do podania z tłuczonymi ziemnakami – zachwyci wszystkich i nakarmi do syta. Składniki (na 4 duże porcje): 1kg mielonego mięsa wołowego – u mnie samodzielnie mielone mięso z antrykotu 1 średnia cebula 1 jajko 3 łyżki(...)Cebulę kroimy w pióra.   Do mielonego mięsa dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, wybijamy jajko, dodajemy bułke tartą, musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy, najlepiej rękami. Mięso dzielimy na 4 części, z każdej formujemyu kulkę i spłaszczamy na dużegom grubego kotleta. Na patelni mocno rozgrzewamy odrobinę oleju i obsmażamy kotlety, z obu stron, aż staną

Smaczna Strona
Kotleciki z piersi kurczaka z papryką 440

serwisie  Trendy Kosmetyczne , którego gospodynią jest  Malinka  - pozdrawiam Cię, Malinko :) Lubię kurczaka. Pod każdą postacią :)  Najprościej jest upiec w piecyku lub zrobić z piersi kotlety panierowane a la schabowe. Czasem jednak chciałoby się coś "innego".  Przepis, który dziś Wam polecam, dostałam wiele lat temu. Pamiętam jak mnie urzekł smak i aromat gotowych kotlecików. Byłam zaskoczona(...)cebulę pokroić w jak drobną kostkę i połączyć z mięsem.  Dodać jajka i przyprawy. Dobrze wymieszać.  Wyjdzie z tego dość luźna i lejąca masa, więc stopniowo dodawać suchą bułkę tartą. Zwiąże ona nam wszystko do pożądanej konsystencji.  Formować kotlety i smażyć tak, jak zwyczajne mielone czyli obtaczając w bułce tartej.  Kiedyś nie dodałam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka chłopska z mięsem mielonym i ziemniakami / Potato Ground Meat Casserole 201

najbardziej lubicie i co macie pod ręką. Wszystkie składniki łączy zalewa z kwaśnej śmietany lub jogurtu, jajek i żółtego sera - ta zapiekanka jest naprawdę sycąca :) Jeśli nie macie pomysłu na obiad z mięsa mielonego, ziemniaczana zapiekanka chłopska może być ciekawą odmiana od kotletów czy pulpecików. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na moje zapiekanki, a TUTAJ więcej przepisów na mięso(...)wcześniej), 400 g mięsa mielonego, 200 g pieczarek, ok. 1/2 szklanki groszku mrożonego lub konserwowego), duża cebula, 2 ząbki czosnku, 350 g kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego, 3 małe jajka, kilka czubatych łyżek startego sera przyprawy do smaku: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek, tymianek, słodka papryka Zapiekanka chłopska z mięsem mielonym i ziemniakami, przygotowanie: Zimne ziemniaki obrać ze skórki

Lekcje w kuchni
Kotlety z fasoli i pieczarek 158

Doskonale pasować  tu będzie także pikantny sos pomidorowy. Składniki   16 sztuk: Na kotlety: 400g białej fasoli ( u mnie fasola jaś z Radix-bis ) 500g pieczarek 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/2 pęczka pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 jajko 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka lub więcej majeranku Sól pieprz Przygotowanie: Fasolę namoczyć przez(...)odstawić do ostudzenia. Zblendować na jednolitą masę. Pieczarki pokroić, cebulę i czosnek posiekać. Usmażyć na oliwie do miękkości, przełożyć do fasoli. Dodać posiekaną pietruszkę. Zblendować na jednolitą masę. Dodać jajko i mąkę ziemniaczaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować olejem lub oliwą. Formować kotleciki, gotowe układać na blaszce. Piec

Fabryka pomysłów
Ruskie kotlety ziemniaczane 283

Ruskie kotlety ziemniaczane Często z obiadu zostają ziemniaki , szkoda się ich pozbywać , a psiak jeść ich podobno nie powinien . Nie ma tego złego …co by na kotlety nie wyszło " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ze wszystkiego można je zrobić , a już na pewno z gotowanych ziemniaków(...)mąki pszennej 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia Ziemniaki i twaróg, przeciskamy przez praskę , wkładamy do miski . Wbijamy jajko , dodajemy mąkę , sól , cukier , pieprz . Na patelni smażymy na złoty kolor cebulkę ( bardzo drobniutko posiekaną ) i również dodajemy do pozostałych składników na kotlety ruskie . Wyrabiamy całość ręką na gładką masę . Formujemy nasze ruskie, kotleciki i obtaczamy w bułce tartej , odstawiamy

Ogrodnik w podróży
” Kościerskie ” sakiewki drobiowe z lubczykiem i pieczarkami 170

kieszonek , dociskamy . Filety solimy , pieprzymy z wierzchu , obtaczamy w roztrzepanym jajku , następnie w bułce tartej i ponownie w jajku i bułce . Dociskamy panierkę i formujemy ładny kształt , odstawiamy na 30 minut do lodówki . Ma to na celu zapobiegnięcie rozpadaniu się kotletów . Po upływie tego czasu , wyciągamy nasze sztywniaki z lodówki i smażymy na złoty kolor z obu stron , na średnim

Ogrodnik w podróży
Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą 123

przekroić zboku wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem

Kuchnia Paulettes
WEGETARIAŃSKIE KOTLETY Z CZERWONEJ SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 292

Zapraszam na pyszne, wegetariańskie i aromatyczne kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej . Idealne do hamburgera, jako główne danie lekkiego obiadu z surówką lub po prostu do zjedzenia na zimno. Nabiorą wyrazistego smaku w zależności od dodanych przypraw. Składniki: szklanka czerwonej soczewicy szklanka kaszy jaglanej 1 burak 2 marchewki 2 cebule 2 jajka lub 2 łyżki mielonego siemienia lnianego szklanka mielonych(...)zrobię część kotletów z marchwią a część z burakiem. Tak więc do jednej miski starłam buraka a do drugiej marchewkę. Na oleju zeszkliłam pokrojoną cebulę. Dodałam startego buraka i chwilę podsmażyłam aż zmiękł. Tak samo zrobiłam z marchewką. W dwóch miskach wymieszałam kaszę z każdym z warzyw. Dodałam soczewicę i przyprawy. Wbiłam po jednym jajku. Jeśli go nie używacie

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania