kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:217/406)

KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 195

smaku, sprawia, że kotlety stają się bardziej wyraziste, a po przekrojeniu wypływa z nich lejący ser 🧀 Podsumowując...kotlety mielone z cukinią i serem pleśniowym są rewelacyjne! Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia pęczek natki pietruszki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz 100 g sera pleśniowego (u mnie: Lazur) 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Panierka

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 208

smaku, sprawia, że kotlety stają się bardziej wyraziste, a po przekrojeniu wypływa z nich lejący ser 🧀 Podsumowując...kotlety mielone z cukinią i serem pleśniowym są rewelacyjne! Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia pęczek natki pietruszki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz 100 g sera pleśniowego (u mnie: Lazur) 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Panierka

Kuchnia MagdaLeny
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 136

paprykę w proszku. Wymieszać i podsmażyć ok 1-2 minut.  Do mięsa dodać podsmażoną cebulę, bułkę tartą, jajko, sos sojowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić. Z mięsa uformować małe kule. Na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oleju  podsmażyć kotlety z obu stron. Podsmażony kotlety przełożyć do garnka, zalać bulionem. Gotować ok 5-6 minut pod przykryciem

Kuchnia w oparach
kotlety z mielone z kurczaka do pieczywa... 184

łyżki mielone mięso z kurczaka na pulpety włożyć do miski, dodać namoczoną w wodzie bułkę, pokrojoną cebulę, jajko, tartą bułkę, pieprz mielony, kucharka i wszystko dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę na gorącym smalcu smażyć z każdej strony rumiane kotlety po usmażeniu wszystkie dać na patelnię, wlać z 4 łyżki wody i pod przykryciem dusić z 5 minut na średnim

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety buraczane czyli Niedzielne Mielenie odc.46 188

Retro kuchni" Anny Włodarczyk. Książka to niezwykła, z klimatem, ciekawymi opisami a przede wszystkim bardzo interesującymi przepisami. Kotlety buraczane  2 duże buraki 1 małą czerwona cebulka 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanego koperku 60 g bułki tartej 1 duże jajko sól i pieprz łyżeczka octu z białego wina masło klarowane do smażenia i bułka tarta do obtoczenia Buraki pieczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Schabowy pod pieczarkami 173

tymianek - olej Przygotowanie: Schab rozbijamy. Jajko rozmącamy z łyżką wody, solą, pieprzem i tymiankiem. Plastry schabu obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy z pieczarkami, doprawiamy. Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st. Co zrobić, aby panierka z kotletów się

Kulinarne blogowanie
Kotlety z wątróbki 162

czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy. Wątróbkę kroimy w kostkę, dodajemy do niej jajko, utarty na drobnych oczkach ser, przyprawy, mąkę i usmażoną cebulkę z czosnkiem. Całość dobrze mieszamy. Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżką nasze kotlety. Smażymy pod przykryciem do zezłocenia z obydwu stron.  Podajemy z podsmażoną czerwoną cebulką i ziemniaczkami. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Pieczone kotlety z fileta i brokuła 158

Pieczone kotlety z fileta i brokuła będą świetne jeśli chcemy odchudzić obiad:). Nie ma tu tłuszczu, jest chudy filet z dodatkiem brokułów i jajka. Kotleciki są pieczone a nie smażone, co jest dodatkowym atutem dla amatorów zdrowego odżywiania.  2 filety z kurczaka 1 brokuł  2 jajka 2 łyżki mąki 1 cebula 2 ząbki czosnku  sól, pieprz, papryka

Szefowa kuchni
Klopsy w sosie pomidorowym 178

pomidorowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, głęboką patelnię, miskę, miseczkę, łopatki do obracania kotletów, ewentualnie płaski talerz. Przygotuj składniki: Klopsy: 0,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatki), 1 niedużą cebulę, 1 czerstwą bułkę, 1-2 jajka, bułkę tarą, sól, pieprz, mieloną słodką paprykę, mąkę do obtoczenia, ewentualnie mleko, Sos: 4-5 łyżki ketchupu

blog.moje-pasje.info
Burgery z dorsza 129

sosy 1. Filety z dorsza kroimy w niewielką kosteczkę i przekładamy do miski. 2. Do ryby dodajemy jajka, ketchup, musztardę oraz porcjami mąkę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. 3. Następnie dodajemy przyprawy i posiekany szczypiorek. Mieszamy i formujemy kotlety. Jeśli masa nadal klei się do rąk, można dodać więcej mąki lub formować burgery za pomocą dużej łyżki bezpośrednio

Bez Cebuli
Gofry z ciecierzycy 210

Nazajutrz ciecierzycę mieszamy i odcedzamy na sicie. Przekładamy do blendera kielichowego lub miski- jeśli używamy blendera ręcznego, dodajemy jajka, czosnek, sok z limonki, sól oraz pieprz. Miksujemy. Do masy na końcu dodajemy mąkę oraz posiekany szczypior. Mieszamy, formujemy podłużne, grubsze „kotlety” i układamy na rozgrzanej, posmarowanej delikatnie olejem gofrownicy. Dociskamy i pieczemy ok 8 minut. Ciepłe (i tylko ciepłe, zimne

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety mielone z dorsza. 204

pomocą maszynki do mielenia mięsa. Bułki namaczamy w wodzie. Do zmielonej ryby dodajemy namoczone i odsączone bułki, jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na talerzyku mieszamy mąkę i bułkę tartą i w niej obtaczamy uformowane kotlety rybne. Smażymy na oleju na średnik ogniu aż się ładnie zarumienią. Smacznego

Magia jedzenia.
Kotleciki twarogowe 1300

olej do smażenia Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Ser wymieszać z jajkiem, 5 łyżkami mąki, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać zeszkloną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować ręką małe kotlety (5 sztuk) i obtaczać je w mące. Kotlety trochę się kleją, ale po obtoczeniu w mące zachowują kształt przy

Bullio
Siekane kotlety z czosnkiem niedźwiedzim 113

tłuszczu. Bułkę namoczyć w bulionie. Mięso pokroić na kawałki a następnie zmiksować (nie mielić) z bułką i jajkami. Dodać cebulę, posiekany czosnek niedźwiedzi, pestki słonecznika, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podzielić na 6 części, formować z nich podłużne kotlety. Zawijać je w liście czosnku niedźwiedziego a następnie w odpowiedniej wielkości kawałki otrzewnej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż się zrumienią

królestwo garów
kapuściano-marchewkowe z kolendrą mielone kotlety w sosie pomidorowym na obiad... 214

gęsta 1 łyżka kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz na patelnię po tłuszczu wlać sok pomidorowy, wodę, śmietanę

W Mojej Kuchni Lubię