kotlet - 10609 przepisów (strona:172/708)

Kotleciki twarogowe 1234

rozgrzanym na patelni oleju. Ser wymieszać z jajkiem, 5 łyżkami mąki, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać zeszkloną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować ręką małe kotlety (5 sztuk) i obtaczać je w mące. Kotlety trochę się kleją, ale po obtoczeniu w mące zachowują kształt przy smażeniu. W razie gdyby nie dało się z nich formować kotletów

Bullio
kotlety mielone z mozzarellą... 162

bułkę i dobrze ręką połączyć składniki do mielonego mięsa dodać gęstą śmietanę i wszystko dokładnie połączyć porcjować na dłoni placek mielonego, włożyć kulkę mozzarelli, nakryć drugim plackiem i uformować kotlet mielony z 3 cm grubości na gorącym smalcu smażyć rumiane kotlety mielone, po usmażeniu nakryć patelnię pokrywką lub talerzem i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut, następnie bez przykrycia(...)większym ogniu z 2 minuty - kotlety są pysznie soczyste, smakują na ciepło i na zimno............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Domową kiełbasę wcale nie jest trudno zrobić. 146

wyrabiamy dość mocno. Ja nazywam to mszczeniem się nad miską. Chwilę to trwa nim dobrze wyrobimy, a mięso wchłonie całą wodę i nabierze tzw kleistości. I teraz test, formujemy kotlet i smażymy na patelni. Jeśli jest zbity i zwarty, nie rozpada się tzn że mięso dobrze wyrobione, jeśli pęka trzeba się mścić dalej. Taki kotlet pozwoli nam również ocenić(...)szczotki. Jeśli jej nie zafundujemy leżakowania w pionie, będzie się w środku rozchodzić i pękać. I to wszystko. To naprawdę nic wielkiego, to jak robić większą ilość kotletów mielonych. :) Cóż mogę więcej napisać o wyrobie, kiełbaska jest bardzo delikatna w fakturze, smakowo jak wspominałam wyżej trzeba doprawić według własnych upodobań , a tak ogólnie to niebo w gębie

Dieta moja pasja
Drobiowy kotlet po parysku 210

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ile domów pewnie i tyle przepisów. Chciałam podzielić się więc moim sposobem przygotowania kotleta po parysku. U mnie jest to kotlet z piersi kurczaka, bo taki właśnie bardziej nam smakuje ale również dobrze możecie przygotować go ze schabu. Przyjemnie chrupiąca panierka z soczystym wnętrzem(...)dodatkowo płaska łyżeczka kurkumy dla ładnego kolorku Olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Każdy filet przekroić   wzdłuż na pół, lekko rozbić ( nie tak mocno jak na tradycyjne kotlety), każdy kawałek mięsa dość dobrze przyprawić.   Przygotować mąkę oraz w osobnym naczyniu jajka, które dobrze rozbełtać. Przyprawione kawałki mięsa zanurzać najpierw w mące potem w jajku i znów powtarzamy

W garach u Gosi
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej podane z batatami 172

Wegetariańskie kotlety z kalafiora są lekkie i delikatne - podane ze słodkim ziemniakiem stanowią idealną całość. Zdrowe i dietetyczne danie, które można przygotować na kolejne dni. Składniki na 4 porcje (8 kotletów): 1/2 kalafiora 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1 kostka bulionowa (drobiowa) 1 mała cebula 1 jajko sól, pieprz ostra papryka - szczypta gałka muszkatołowa - szczypta olej kokosowy do smażenia bułka tarta(...)oleju, na średnim ogniu ok. 5 minut z każdej strony. Przygotowane bataty wyjmujemy z naczynia i układamy na talerzu razem z kotlecikami. Całość posypujemy koperkiem ... smacznego! PS.  Usmażone kotlety (jeżeli zostaną), możemy odgrzać na drugi i trzeci dzień w piekarniku

Alutka-Gotuje
Kotlety z kalafiora 204

Delikatne kotlety z kalafiora i parmezanu. Ser dodaje im wyrazistości, skleja wnętrze i ciągnie się po usmażeniu. Z podanego przepisu wychodzi 5 średniej wielkości kotletów. 1/2 średniego kalafiora + łyżeczka soli 1/2 szklanki startego parmezanu 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka bułki tartej sól i pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia Kalafiora ugotować(...)miękkości w osolonej wodzie i ostudzić. Następnie rozgnieść go widelcem i wymieszać łyżką ze startym parmezanem, jajkiem, mąką, bułką tartą, solą i pieprzem. Z powstałej masy formować lekko rozpłaszczone kotlety, które następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Polecam podawać z surówką z pora. Surówka z pora: 1 średni por 3 łyżki jogurtu greckiego

Bullio
Domowa bułka tarta z ziołami 110

blendera i zmiksować na proszek. Gotowe, to takie proste!  Można iść krok dalej i eksperymentować z dodaniem smaku takiej tradycyjnej, domowej bułce tartej. Tak właśnie zrobiłam. Do panierowanych kotletów z kurczaka dodaj np. suszony tymianek, słodką paprykę w proszku. Spróbuj także połączyć suszone grzyby z bułką tartą, suszonym tymiankiem i rozmarynem, a powstanie idealna panierka do kotletów mięsnych(...)dłoniach ziarna jałowca, listek laurowy i pozostale składniki. Miksujemy, aż powstanie jednolity proszek. Przechowujemy w zamknietym pojemniku. Taka bułka tarta świetnie wzgobaci smak tradycyjnych dań, jak np. panierowane kotlety, krokiety

Moja smaczna kuchnia
pyszne kotlety jajeczno-warzywne... 160

mąkę ziemniaczaną i tartą bułkę, wbić jajko wszystko dobrze łyżką wyrobić, jeśli masa jest zbyt luźna to dosypać ciut mąki i bułki tartej formować owalne ok 1 cm grubości kotlety i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony usmażone kotlety odkładać na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu SAŁATA: umytą sałatę i osuszoną z wody porwać na kawałeczki(...)polać jogurtem naturalnym wymieszanym do smaku z cukrem, solą, pieprzem, octem jabłkowym - kotlety są pyszne smakowo, delikatne i syte na obiad.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza hamburgerowa 146

świeże warzywa:). Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Dodatki:  150g sera mozzarella 3 gotowe kotlety do hamburgerów dobrej jakości 5 pomidorków koktajlowych 1 cebula 2 korniszony przecier pomidorowy musztarda 1/4 główki sałaty lodowej sos czosnkowy 1. Z kotletów za pomocą kieliszka wycinamy kółka. Pozostałości drobno(...)mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. 3. Ciasto smarujemy koncentratem i musztardą. Posypujemy startą mozzarellą, układamy kotlety, cebulę i korniszony. 4. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów. Polewamy musztardą i sosem czosnkowym, posypujemy sałatą i układamy pomidorki

Szefowa kuchni
Kotlety z kaszy jaglanej i brokułu 1021

Kotlety z kaszy jaglanej i brokułu – pyszności, które koniecznie musicie wypróbować! :) Kotlety z kaszy jaglanej i brokułu – Składniki: 100g kaszy jaglanej (+ 1 łyżka soli i 2 łyżki oliwy z oliwy do gotowania kaszy) 1 brokuł (ok. 500g) 1 jajko 2 czubate łyżki bułki tartej do masy + bułka tarta do obtoczenia […] The post Kotlety z kaszy jaglanej

Kulinarne Przeboje
Pieczone kotlety mielone / Odchudzone, dietetyczne mielone 122

się oszukiwać - smakują inaczej niż kotlety smażone w tłuszczu i daleko im do tradycyjnej wersji, ale na pewno nie są gorsze, jedynie inne:). Świetne na lekki obiad a jeśli zostaną po obiedzie, można pokroić je na drugi dzień na kanapki.  500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 cebula 1 czerstwa bułka  4 łyżki posiekanej natki pietruszki po szczypcie(...)sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra 1. Cebulę drobno siekamy, bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.  2. Wszystkie składniki na kotlety zagniatamy i przyprawiamy. Formujemy duże kulki, które rozpłaszczamy na blaszce do pieczenia. 3. Kotlety pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut

Szefowa kuchni
Roladki schabowe z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 179

użycie i oczy miałam jak 5 zeta co on potrafi, wreszcie trafiłam na taki co rozbija i przecina za jednym razem a mięso soczyste i kruche nawet przy grubych kotletach. To była miłość od pierwszego użycia! Czy on ma jakieś wady ? ha… ma, odkręcające się śrubki po którymś tam użyciu, ale to tak nieistotny szczegół, że nie zwracam na niego(...)Sól himalajska   do smaku Pieprz czarny świeżo mielony do smaku Kilka ziarenek kolorowego pieprzu Natka pietruszki do dekoracji Jak wykonać ?  Schab myjemy dzielimy na 4 równe kotlety, rozbijamy tłuczkiem, układamy w misce, posypujemy pokrojoną na piórka cebulą, zalewamy mlekiem, wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie schab osączamy z mleka, ręcznikiem papierowym delikatnie osuszamy

Wanilia i Kardamon
Żółwie z mielonego mięsa babci Basi 251

Podaję pomysłowy przepis na kotlet mielony w kształcie żółwia , zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Składniki : ok. 35 dag mięsa mielonego, patrz przepis „Kotlety mielone babci Basi „( może być drobiowe ) 5 cienkich parówek, ser w plastrach Hochland na gorąco, pieprz w ziarenkach, sałata do dekoracji, Przygotowanie : Mięso mielone doprawiamy ( patrz przepis na „Kotlety mielone babci Basi

Pysznosci Babci Basi
Pikantne spaghetti z klopsami 196

łyżka masła olej 1 jajko bułka tarta Przygotowanie: Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, sól, pieprz i 2 łyżki bułki tartej - wszystko razem mieszamy (rękoma) i formujemy małe kotleciki. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron - przekładamy do miski/pojemnika. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, czosnek i paprykę drobno siekamy a oliwki kroimy(...)plasterki i podsmażamy na rozgrzanym maśle - dorzucamy do kotletów. Fix wymieszaj z 250 ml wody - podgrzewaj (w średnim garnku) ok. 5 min, od czasu do czasu mieszając. Do garnka dodaj kotlety i resztę składników i duś na małym ogniu ok. 7 minut. Makaron ugotuj al`dente - odcedź i wyłóż na talerze a następnie polej sosem z klopsami. Danie możesz posypać

Alutka-Gotuje
Mielone z kaszą owsianą 132

Kotlety mielone można urozmaicić, dodając do środka kaszę. Proponuję kotlety mielone z kaszą owsianą. 1 kg łopatki wieprzowej, 200 g kaszy owsianej, 2 cebule, ząbek czosnku, 100 g musztardy francuskiej, 2 jajka, sól, pieprz, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec, tłuszcz gęsi), Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Cebulę, z dodatkiem szczypty soli(...)poddusić na tłuszczu. Mięso zemleć. Do mięsa dodać kaszę, cebulę, musztardę, jajka i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania