kotlet - 10609 przepisów (strona:174/708)

pyszne kotlety z kalafiora,fasolki żółtej z dipem czosnkowo-jogurtowo-ogórkowym... 261

natkę pietruszki, wsypać tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną wszystko dobrze wyrobić ręką, odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły i bułka tarta ściągnęła masę na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety o grubości 1,5-2 cm, odkładać na ręcznik papierowy obrane gruntowe ogórki obrać ze skórki, utrzeć na tarce grubsze oczka, wsypać party dip czosnkowy, wlać jogurt, dodać posiekany koperek(...)wszystko wymieszać, kotlety podawać z dipem - kotlety są obłędnie smaczne na ciepło i zimno a z dipem smakują wybornie.......... SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z ryżem i pieczarkami 160

Przepis na smaczne kotlety mielone nieco odmienne od tradycyjnych, gdyż z dodatkiem ryżu i pieczarek. Składniki (na ok 10 kotletów): 500 g mięsa mielonego 100 g ryżu 250 g pieczarek jajko papryka ostra, papryka wędzona, pieprz ziołowy, sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni(...)Mięso mielone, ryż, pieczarki i jajko wkładamy do jednej miski, przyprawiamy i mieszamy dokładnie. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor

e-PrzepisyKulinarne
pyszne kotlety kalafiorowo-brokułowe z mozzarellą... 420

składniki (bez oleju): pokrojone cebule, wyciśnięte ząbki czosnku, kucharka, pieprz mielony, jajka, tartą bułkę, ser mozzarella, wszystko ręką dokładnie wyrobić, odstawić na 15 minut formować około 1 cm grubości kotlety, na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety z obu stron, odkładać na ręcznik papierowy kotlety można podać np. z mizerią lub z czym się lubi, są smaczne na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
ROLADKI SCHABOWE NADZIANE MIELONYM I OGÓRKIEM 429

SKŁADNIKI :  6-8 kotletów schabowych bez kości 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 mała czerstwa bułka 3 ogórki kiszone lub małosolne, przekrojone wzdłuż  1 mały słoik papryki konserwowej sól, pieprz, słodka papryka do smaku 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 liść laurowy, 2 ziela angielski, kilka kulek pieprzu odrobina majeranku do smaku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki(...)Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajo, namoczoną i wyciśniętą bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, paprykę, majeranek oraz natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy.  Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą, papryką i pieprzem z każdej strony.  Na każdy kotlet kładziemy po łyżce farszu z mięsa mielonego oraz po kawałku ogórka i papryki. Zwijamy roladkę i spinamy

Kulinarne Fantazje Marioli
KOTLECIKI BAŁKAŃSKIE 120

wołowiny (np. udźca wołowego), grubo zmielonej oraz wymieszanej z jajkiem, bułką i przyprawami. Dzięki temu po usmażeniu mięsko będzie  miękkie i soczyste. Warto pamiętać, aby nie smażyć kotletów zbyt długo, gdyż mogłoby to je nadmiernie wysuszyć. Ostudzone kotleciki do 3 dni możemy przechowywać w lodówce lub zamrozić i następnie odgrzewać na patelni pod przykryciem na bardzo małym ogniu(...)małe, owalne kotleciki. Każdy delikatnie spłaszczamy w dłoniach, nacieramy oliwą i nakłuwamy na osączony patyczek. Dobrze rozgrzewamy patelnię grillową i przecieramy ją papierowym ręcznikiem nasączonym olejem. Układamy pierwszą partię kotletów i grillujemy po ok. 3-4 minuty z każdej strony. Uważamy, aby temperatura na patelni nie zmniejszyła się i kotlety nie wypuściły soków. Tak samo postępujemy z pozostałymi szaszłykami. Podajemy

cool and minty
Kotleciki marchewkowo-twarogowe (ze szczypiorkiem) 388

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com  Uwielbiam różnego typu kotlety i placuszki - z warzyw sera, ryżu, kaszy i szczególnie te wytrawne. Kiedyś podobny przepis zauważyłam w pewnym piśmie i chwilę później mogłam zajadać się pysznymi kotlecikami. Są rewelacyjne i idealnie zaspokajają mniejszy/większy głód. Możecie do nich dodać ulubione zioła, czy doprawić wg własnego smaku... Przeważnie podaję je z dipem(...)zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Dodać jajko, twaróg, mąkę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i połączyć ze szczypiorkiem. Z masy uformować podłużne kotleciki. (Można robić też placuszki.) Każdy kotlet obtoczyć w mące i ułożyć na rozgrzanym oleju/maśle. Smażyć z obu stron - na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z dipem lub ulubionymi warzywami

Di gotuje
Jaglane burgery 240

burgery ;)  Na temat kaszy jaglanej jest od pewnego czasu głośno. Sławę zdobyła dzięki swoim właściwościom odżywczym oraz wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni. Z kaszy tej można zrobić wszystko - desery, kotlety, kiełbasę, lody i wiele, wiele więcej. Pod względem właściwości odżywczych jest zaraz po kaszy gryczanej (moja subiektywna opinia - kocham kaszę gryczaną). Jest źródłem białka, złożonych węglowodanów, błonnika, magnezu, cynku, manganu(...)Przygotowanie: Kaszę, ziemniaka i słonecznik zmiksować, masa nie musi być gładka, ważne by się kleiło Pokroić pomidory, koperek i szczypiorek, dodać do masy Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać Formować kotlety Piec w 160 st przez 30 minut, (po 20 minutach obrócić kotlety, w tym momencie dodałam też na blachę szparagi, które piekły się 10 minut, były lekko al dente

pyszne zdrowości
MIELONE Z PIECZARKAMI I OREGANO 170

zauwżyliście ,na moim stole pojawiają się w różnych odsłonach kotlety mielone.Dziś przygotowałam ulubione przez dzieci mielone z pieczarkami.Przepis prosty w  wykonaniu , a jakie smaczne,pycha....Szybko się je robi i nie trzeba na nie długo wyczekiwać , aby je zjeść .Polecam ten przepis na kotlety mielone bo są znakomite na zimno do kanapek albo na ciepło  z ziemniakami(...)odparować.Dodač łyżkę oleju,podgrzać,wrzucič cebulę i posiekany czosnek,razem podsmażyć,przestudzić,połączyć z mielonym mięsem i jajkiem,dodać sól,pieprz i oregano,wymieszać.Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy je w tartej bułce i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.Podajemy z duszoną marchewką, z młodymi ziemniakami i buraczkami z wody.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety drobiowe siekane 1308

Kotleciki siekane z piersi kurczaka, to smaczna odmiana dla zwykłych sznycli drobiowych, które często przygotowywane mogą spowszednieć. Prezentowane kotlety drobiowe nabrały cudownego aromatu i smaku dzięki temu, że dodałam do nich świeży koperek. Moja wersja zawiera również ser żółty, który osoby liczące kalorie mogą śmiało pominąć, dodając zamiast niego o jedno jajko więcej. Siekane kotlety drobiowe powinny smakować zarówno dzieciom(...)dorosłym. Sprawdzą się doskonale podane z ryżem na gorąco w porze obiadowej, a także w kanapce zabranej na drugie śniadanie. Składniki: (na około 20 małych kotletów)  1 kg piersi z kurczaka (2 podwójne piersi) średni pęczek koperku 2 jajka (L) 150 g sera żółtego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżek mleka 2 łyżki majonezu 1 średnia cebula 3 ząbki

Kuchcik gotuje
Piątkowe Inspiracje - Kotlety rybne z kalafiorem i suszonymi pomidorami 146

Dzisiaj propozycja na piątkowy obiad - kotlety rybne z dodatkiem kalafiora i suszonych pomidorów. Bardzo, bardzo smaczne. Powstały trochę przypadkiem - akurat miałam w lodówce kilka ostatnich suszonych pomidorów (a je po prostu uwielbiam), gotowany kalafior, który został mi po zupie kalafiorowej , trochę pora i dwa płaty dorsza. Smażyłam na oleju kokosowym, ale spokojnie można użyć dowolnego oleju np. rzepakowego. Kotlety szybciej(...)zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do masy rybnej wbić żółtko, dodać pieprz i sól i bułkę tartą jeśli masa jest zbyt rzadka. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju kokosowym z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką sezonową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pieczony schab z grzybami i kozim serem 90

roku, mnóstwo ich zbieramy. Suszymy, słoikujemy i mrozimy. Tutaj w połączeniu ze schabem (można użyć też karkówki) i kozim serem tworzą trio idealne.   Składniki 4 kotlety schabowe (o grubości 15 mm) przyprawa do mięs 200 g mrożonych grzybów (podgrzybki) 1 duża cebula 1 łyżka masła majonez ketchup twardy ser kozi   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false(...)MicrosoftInternetExplorer4 Kotlety oprószamy przyprawą do mięs. Układamy na blaszce. Grzyby (rozmrożone-najlepiej przełożyć do rondelka i odparować) smażymy na maśle z cebulą. Przekładamy na kotlety. Następnie na każdy dodajemy majonez ( ok. ½ łyżki) i ketchup (również ½ łyżki). Na wierzch układamy plastry sera koziego i zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
(Nie)klasyczne kotlety schabowe 209

porcje 3 jajka około pół szklanki bułki tartej sól, pieprz szklanka mleka 3,2% 3 średnie cebule pokrojone w cienkie piórka smalec do smażenia Wykonanie: Umyte porcje schabu na kotlety układam w miseczce, wlewam mleko i wrzucam cebule. Przyprawiam solą i pieprzem, przykrywam i zostawiam na całą noc w lodówce. jak nie macie czasu włóżcie chociaż na 15-30 minut(...)lodówki. Smażę na rozgrzanym smalcu: najpierw obtaczam w rozbełtanym jajku, potem w bułce tartej. Do ostatniej tury smażenia kotletów dodaję cebulę, która stanowiła nocną marynatę i delikatnie ją podsmażam do momentu aż zmięknie. Podaję kotlety posypane cebulką razem z ziemniakami i surówkami lub marchewką z groszkiem i buraczkami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z selera A'la schabowy 264

Lubisz kotlety schabowe? Ja tak przeciętnie, dwa do roku wystarczą i to u mamy. Jednak mam dla Ciebie świetną alternatywę obiadową w postaci kotletów z selera. Są pyszne! Składniki:  1 duży seler (ok 600 g) 300 g sera żółtego w plastrach 2 jajka bułka tarta do otoczenia sól i pieprz masło klarowane do smażenia Ciekawe rozwiązania znajdziecie(...)Plastry z obu stron solimy i pieprzymy, następnie obkładamy plastrami sera z obu stron i zanurzamy w zbełtanym jajku, i obtaczamy w bułce tartej. Takie kotlety smażymy na rozgrzanej patelni z klarowanym masłem, aż zarumienią się z obu stron.  Smacznego

Niezły Młynek
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 140

Moja rodzinka uwielbiają kotlety mielone, często robię im małą niespodziankę wkładając w każdy kotlet suszone pomidory. Kotlety są smaczne i soczyste, polecam . Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki 1 kajzerka Pół pęczka szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 1 jajko Sól, pieprz 0,5 słoika suszonych pomidorów z ziołami OLE! Bułka tarta Olej do smażenia Sposób przygotowania: Kajzerkę namaczamy

Bajeczna Kuchnia
Kotleciki curry z kaszy bulgur i dip z melasy z granatu 181

rewelacyjna propozycja na szybką przekąskę, czy niezbyt skomplikowany obiad. Idealnie smakują bezpośrednio po przygotowaniu (ciepłe) z dodatkiem surówki/sałatki i/lub dipu. Mogą też posłużyć jako dodatek np. do kotleta, ale dla mnie najsmaczniejsze są z lekkim sosem i świeżymi warzywami. Poniżej przedstawiłam przepis na przepyszny dip z melasy z granatu.  Jest rewelacyjny, ma wyjątkowy (kwaskowaty) smak i doskonale(...)potraw - w tym mięsnych. Sami spróbujcie i przekonajcie się, że jak łatwo można uzyskać ciekawą i pyszną potrawę. Wystarczy tylko kilka składników i już! Smacznego. (około 6-7 sztuk) Kotlety: 1 szklanka kaszy bulgur (użyłam gruboziarnistej, ale idealnie sprawdzi się drobna )  1 jajko 1 łyżka skrobi kukurydzianej (płaska) 1 łyżka bułki tartej (płaska)  4 łyki posiekanej natki pietruszki

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania