kotlet - 10609 przepisów (strona:179/708)

Nieziemsko dobre smażone tofu z ryżem 172

Czasem jest tak, że nie mamy czasu na przygotowanie wymyślnych obiadów i stanie przy garach przez kilka godzin. Dobrym rozwiązaniem są kotlety sojowe czy błyskawiczny makaron z sosem pomidorowym. No ale ile można jeść taki makaron czy kotlety?! Ratunkiem dla zapracowanych jest nieziemsko dobre smażone tofu z ryżem- idealna alternatywa dla tych, którzy są już znudzeni kotletami i makaronem

wegetalerze
Mini Fishburger 176

małe kanapki z rybnym kotletem z popularnym fast foodem, poza nazwą, mają niewiele wspólnego. Co jest w nich wyjątkowego? Niby nic, a jednak. Własnoręcznie zrobione bułeczki, kotlety z siekanego dorsza, sos tatarski z domowym majonezem, ulubione dodatki. Idealna imprezowa przekąska! Składniki: Kotleciki rybne: 500 g filetów z dorsza 1 posiekana szalotka 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki(...)podpiekamy przez 2 minuty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.  Pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony i czerwoną cebulę kroimy w plastry. Składamy nasze fishburgery w kolejności: bułka-sos-kotlet-dodatki-bułka. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
KADINBUDU KÖFTE, czyli panierowane kotlety z wołowiny 110

Pyszne kotleciki z mielonego mięsa. Proporcje na 8 kotletów. Smacznego! Składniki 300 g mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 1½ łyżki ryżu 2 łyżki posiekanej natki 1 średnia cebula sól pieprz Składniki (panierka) mąka 2 jajka (bez jednego żółtka) olej do smażenia Przygotowanie Ryż ugotować w posolonej wodzie i odsączyć. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Połowę mięsa wrzucić na patelnię razem(...)ryż wystygną, wymieszać z drugą połową mięsa, żółtkiem, natką i przyprawić. Ugnieść wszystko. Przykryć i schować do lodówki na co najmniej 30 min. Wyjąć mięso i formować owalne kotlety. Obtoczyć je najpierw w mące, a potem w jajku. Smażyć na patelni do zrumienienia. Artykuł KADINBUDU KÖFTE, czyli panierowane kotlety z wołowiny pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
FIRINDA PATATESLİ KÖFTE, czyli kotleciki z ziemniakami z pieca 99

pomidorowym sosie. Lekkie i pyszne. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (sos) 1½ szklanki wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól Składniki (pozostałe) 1 kg ziemniaków olej do smażenia sól kotlety — patrz przepis na KÖFTE Przygotowanie Obrać i umyć ziemniaki. Pokroić w plasterki. Smażyć je w głębokim oleju. Kotlety przygotować według przepisu na blogu . W żaroodpornym naczyniu układać naprzemiennie kilka plasterków(...)ziemniaków i kotlety. Żeby przygotować sos, wymieszać składniki w miseczce i polać danie. Piec około 20 min. w temperaturze 180 °C. Artykuł FIRINDA PATATESLİ KÖFTE, czyli kotleciki z ziemniakami z pieca pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Roladki z mięsa mielonego z serem i szynką 137

zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką - tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami. Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut.  Dwa jajka roztrzepujemy, olej rozgrzewamy na patelni. Schłodzone kotlety moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażmy

Gotowanie i blogowanie
Jaglany burger w pomidorach 101

Dzisiaj coś na szybki, pyszny i niecodzienny obiad - tradycyjnego kotleta burgerowego zapakujemy nie do bułek, ale... do pomidora! Będzie bardzo smacznie i bardzo ładnie na talerzu :) Połączenie smaków pomidora, rukoli i czosnku, to połączenie idealne, które zostanie wsparte przez kaszę jaglaną i migdały. Do kuchni marsz! :) Jaglany burger w pomidorach Przepis na 5 porcji Potrzebujemy: - 5 średnich lub dużych pomidorów(...)pieprzymy (jak Solanin :D). 3. Rukolę i koperek siekamy. 4. Do kaszy jaglanej dodajemy rukolę, koperek, prażone migdały, mąkę oraz przyprawy (sól, pieprz, majeranek). Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotlet - dość grube i średnicą zbliżone do wielkości naszych pomidorów. Smażymy je na oliwie. 5. Na sam koniec na rozgrzaną oliwę kładziemy nasze połówki pomidora (podsmażamy je tylko od środka). Obok

Bananowe Pole
Kotlet panierowany w płatkach owsianych 136

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Pomysł na panierkę zaczerpnęłam (już baaaardo dawno) z jakiegoś programu telewizyjnego. Osobiście sprawdziłam ją na różnych kotletach: z boczku, schabowych, drobiowych, a poniżej przedstawiam wersję z karkówką. Przyznam, że jest rewelacyjna i fajnie chrupiąca. karkówka (może być inne mięso wieprzowe lub drób) czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: jajko mąka bułka tarta + płatki owsiane(...)płatki owsiane 2/3 i bułka tarta 1/3) (*) olej Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko). Każdy kawałek natrzeć przyprawami i obtoczyć w mące, jajku (rozmieszanym) i bułce tartej połączonej z płatkami owsianymi. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (nie żałować tłuszczu). (Czas smażenia zależy od grubości kotletów.) (*) Same płatki owsiane słabo trzymają

Di gotuje
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 206

mnie cieszy. Tak czy inaczej będąc Polakami powinniście kultywować własne tradycje kulinarne i nie wymazywać z jadłopisu wieprzowiny. Tak jak steki wołowe są nieodłączną częścią kultury kulinarnej USA, tak kotlety schabowe są nieodłączną częścią kultury kulinarnej Polski. Pomimo, że od lat mieszkam w Kalifornii i mam na podorędziu cały kulinarny świat, często sobie myślę o polskich schabowych. Z sentymentem(...)się, że całkiem często przyrządzacie w swoich domach schabowe lub schab pieczony. Myśleliście jednak kiedyś o tym, żeby zamiast kroić schab na cienkie plastry i tłuc je na płaściutkie kotlety możecie przyrządzić go prawie tak jak stek z polędwicy wołowej? Nie? W takim razie koniecznie powinniście zapoznać się z detalami i tajnikami poniższego przepisu i zachować go w zakładkach komputera

Jem więc Jestem
KOTLET SCHABOWY 171

KOTLET SCHABOWY Nie ma nic lepszego jak nasz tradycyjny, polski kotlet schabowy. Składniki: schab jajko sol pieprz olej lub smalec do smażenia Przygotowanie: 1. Schab myjemy i kroimy na plastry.    2. Kazdy plaster rozbijamy z obu stron, tłuczkiem do mięsa.  3. Solimy i pieprzymy.  4. Przygotowujemy 2 głębokie talerze. a) do jednego wbijamy sparzone wcześniej jajko(...)pomocą widelca, mieszamy tak by żółtko połączyło się z białkiem.  Możemy dodać szczyptę wody.  b) do drugiego talerza wsypujemy bułkę tarta. 5. Rozbity wcześniej kotlet, najpierw maczamy w rozbełtanym  jajku, z jednej i drugiej strony, po czym obtaczamy go, również z obu stron, w bułce tartej.  6. Kładziemy na rozgrzany wcześniej tłuszcz

Kulinarnie z Polką na Kresach
Kotlety mielone z piekarnika (pieczone) 164

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com     Tradycyjne kotlety mielone kojarzą się nam z tymi smażonymi.  Jednakże można je upiec i to na wiele sposobów. Poniżej przedstawiam wersję z żółtym serem, ale są też inne warianty np. zamiast jajka dodanie ziemniaka, czy rezygnacja z bułki tartej... W smaku są delikatne, miękkie i troszkę inne niż te klasyczne. Idealnie pasują(...)przyprawa do mięsa mielonego ( Rafex ) majeranek sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania   Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki na kotlety dokładnie wyrobić. Uformowane obtoczyć w bułce tartej i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. (Naczynie można uprzednio wysmarować odrobiną masła lub plastrem boczku. Nie jest to konieczne.) Piec około 30-35 minut

Di gotuje
Kotlety z ciecierzycy, kaszy pęczak i jarmużu 164

Przy pomocy wyciskarki można naszykować nie tylko pyszny sok, ale również masę na kotlety. Dzięki niej możemy szybko zrobić kotlety, do których najlepiej użyć pozostałej z obiadu kaszy pęczak. Składniki: - 1 puszka ciecierzycy (lub 1 szklanka ugotowanej), - ok 3/4 szklanki ugotowanej kaszy pęczak, - 3 nieduże liście jarmużu, - 1 cebula, - 1 ząbek czosnku, - 2 duże łyżki mielonego siemienia lnianego, - sól, pieprz(...)moim przypadku SANA ) z nałożonym wkładem pełnym do mielenia przeciskamy na przemian ciecierzycę, kaszę, jarmuż, cebulę i czosnek. Dodajemy siemię lniane, masę mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy nieduże kotlety, możemy je obtoczyć w bułce tartej, ale nie jest to konieczne, smażymy z obu stron do zbrązowienia. Możemy oczywiście użyć maszynki do mielenia :) Smacznego

Co na wege obiad?
Rolady idealne - technika rozbijania filetów drobiowych na rolady i kotlety 158

roladach, kiedy filety drobiowe są poszarpane lub źle rozbite. Składniki filety drobiowe, najlepiej o tej samej wadze, ilość dowolna na rolady ok. 150 g / szt, ładne i kształtne na kotlety o dowolnej wadze Przygotowanie Mam nadzieję, że potrafisz sobie co nieco zwizualizować, bo będzie to konieczne podczas czytania przepisu. Wersja obrazkowa pomoże Ci utrwalić teorię. Oto i zasady: Cierpliwość(...)filet, nałóż do niego farsz, obwiąż lub zepnij wykałaczkami i obsmaż na patelni. Jeśli po obsmażeniu będzie on nadal w całości i nie popęka, grubość jest dobra. Mięso na kotlety powinno być nieco grubsze, niż na rolady. Ilość.  Możesz rozbić na raz większą ilość filetów drobiowych i zamrozić - do tego celu będą Ci potrzebne woreczki. Rozbite filety drobiowe poprzekładaj

Szybko Szybkowar
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 289

mnie cieszy. Tak czy inaczej będąc Polakami powinniście kultywować własne tradycje kulinarne i nie wymazywać z jadłopisu wieprzowiny. Tak jak steki wołowe są nieodłączną częścią kultury kulinarnej USA, tak kotlety schabowe są nieodłączną częścią kultury kulinarnej Polski. Pomimo, że od lat mieszkam w Kalifornii i mam na podorędziu cały kulinarny świat, często sobie myślę o polskich schabowych. Z sentymentem(...)się, że całkiem często przyrządzacie w swoich domach schabowe lub schab pieczony. Myśleliście jednak kiedyś o tym, żeby zamiast kroić schab na cienkie plastry i tłuc je na płaściutkie kotlety możecie przyrządzić go prawie tak jak stek z polędwicy wołowej? Nie? W takim razie koniecznie powinniście zapoznać się z detalami i tajnikami poniższego przepisu i zachować go w zakładkach komputera

Jem więc Jestem
Kotlety z kalafiora z sosem pieczarkowym 164

minut. Odcedzamy i tłuczemy jak ziemniaki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Lekko posolone delikatnie podsmażamy. Wszystkie składniki umieszczamy z kalafiorem w misce i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i wykładamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy ok 2-3 minuty z każdej strony na średnim ogniu (do zarumienienia). Pieczarki myjemy, kroimy w ósemki i zalewamy 2 szklankami wody. Dusimy(...)małym ogniu, dodając podsmażaną cebulkę i przyprawy wraz z posiekanym koperkiem. Zaprawiamy mąką rozrobioną z zimną wodą i śmietaną. Gotujemy jeszcze ok 5 minut.   Kotlety podajemy na ciepło z sosem.   Smacznego

ChilliJemy
z curry mielone kotlety z piekarnika... 157

dokładnie wyrobić do kleistej masy, formować okrągłe koltlety z 2 cm grubości i układać je na blaszce z piekarnika piekarnik nagrzać na 200 C, grzanie góra/dół, piec kotlety z 30 minut, następnie z 10 minut w 160 C na termoobiegu kotlety z blaszki zdejmować przy pomocy łopatki, kotlety sa nie tłuste i za mocno kaloryczne - smakują na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania