kotlet siekany - 989 przepisów (strona:40/66)

Sos pieczarkowy 202

preferujecie. Niektórzy lubią bardziej rzadki, ja akurat miałam ochotę na taki ciężki, zawiesisty. Zwykle robię taki sos o lżejszej konsystencji, jedynie na śmietanie. W roli modeli do sosu wystąpiły kotlety z kaszy jaglanej z jajkami, które serdecznie polecam Drukuj Sos pieczarkowy Składniki 250 g pieczarek 1 spora cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz(...)śmietany kilka gałązek natki 1 łyżka skrobi + kilka łyżek wody do rozrobienia(opcjonalnie) Sposób przygotowania Cebulę kroimy, wrzucamy na rozpuszczone masło. Szklimy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki myjemy, siekamy na plastry. pieczarki dodajemy do cebuli i lekko podsmażamy. Dodajemy sól i pieprz. Dodajemy śmietanę. Podgrzewamy całość i redukujemy do odpowiedniej konsystencji. Jeśli potrzebujemy, zagęszczamy sos skrobią. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl

Mieszam w Garnku
Pieczarkowo-serowa magia , super kotlet 168

Pieczarkowo-serowa magia , super kotlet Pieczarkowo-serowa magia , to po prostu super kotlet schabowy . Schabowy to zawsze kultowa i nie zawodna potrawa . Jak jestem w podróży i muszę jeść w restauracji , dodatkowo takiej której nie znam , to zamawiam właśnie schabowego . Bezpieczny wybór, trudno dodać do niego coś co zaszkodzi , a raczej zawsze jest zjadliwy . Wiadomo kawałek mięsa(...)lactima ) sól , pieprz do smaku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 5 łyżek klarowanego masła Mięso rozklepujemy najcieniej jak się da , solimy , doprawiamy pieprzem i odstawiamy . Szalotki i pieczarki siekamy drobno , naprawdę drobniutko, dodajemy czosnek wyciśnięty praską , podsmażamy na jednej łyżce masła do momentu , aż będą miękkie i złociste .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i odstawiamy do wystygnięcia . (adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Krokiety rybne po hindusku 172

Kotlety rybne po hindusku. Tajemnica smakowitości tego dania tkwi w sposobie przygotowywania ryby, która jest wcześniej gotowana w korzennej zaprawie. Czas : 30 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji: 2 Banalny duet w nowej odsłonie Ryba i ziemniaki to duet oczywisty – jak Al Bano i Romina Power ;-). Można każde przyrządzać osobno, np.w formie Fish and chips, można razem w postaci(...)dziecinnie prosty do zrobienia, a danie jest bardzo smaczne. Przepis pochodzi z Saveur.com Składniki: 500 g ryby (może być mrożona) 1/2 kg ziemniaków 1/3 szklanki bułki tartej 2 łyżki siekanej kolendry lub pietruszki 1 łyżeczka kminu 2 łyżeczki soku z cytryny Sól i pieprz Na wywar 3 ząbki czosnku 1 kawałek kory cynamonu lub łyżeczka sproszkowanego 2 ziarenka kardamonu

Niedzielny kucharz
Cudowne burgery 166

łyżeczki soli morskiej  50 g tartego sera Bursztyn  1 łyżka musztardy  1 jajko  50 g tartej bułki  trochę tartej bułki do obtoczenia kotletów DODATKI: bułka pozostałe - co kto lubi, u mnie powstała wersja męska i damska: WERSJA MĘSKA: papryka marynowana podsmażony boczek dużo sera sałata plaster pomidora ogórek duuuużo cebuli sos tatarski ketchup pikantny WERSJA(...)DAMSKA: sałata 2 plastry pomidora ogórek troszkę dymki sos tatarski ketchup łagodny SOS TATARSKI (można przygotować własny, można skorzystać z już gotowego, ja zrobiłam własny): W proporcjach 1:1 siekamy drobno pieczarki marynowane, cebulę, ogórka konserwowego. Dodajemy śmietanę i majonez, doprawiamy. No dobra zacznijmy od burgerów. Drobno kroimy cebulę i szklimy na patelni. Do miski przekładamy mięso, ostudzoną cebulę, oliwę

Brzuszki Łakomczuszki
PIZZA Z KOTLETEM 215

SKŁADNIKI:   Ciasto 10 g drożdży 100 ml ciepłej wody 400 g mąki pszennej Sól do smaku Szczypta cukru 15 ml oleju 100 ml wody średnio gazowanej Dodatki 2 kotlety mielone 2 papryczki słodkie czerwone 1 cebula czerwona 2 ogórki konserwowe Ser żółty ok 5 plastrów Natka pietruszki ok 3 łyżki Koncentrat pomidorowy 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki oleju(...)ciasta łączymy ze sobą. Pozostawiamy na ok 1 godziny w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Przykrywamy ściereczką. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Paprykę myję i kroję na plastry. Natkę drobno siekam. Ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę. Cebulę kroję na piórka. Blachę polewam olejem a następnie kaszą manną. Ciasti dokładnie wyrabiam i przekładam na blachę. Smaruję koncentratem. Posypuję serem

Gotowanie Patki
Kotlety mielone z dynią, gorgonzolą i suszonymi pomidorami 200

suszonych pomidorów 1 jajko 1 mała cebula 3 łyżki kaszy manny bułka tarta do obtoczenia kawałek sera gorgonzla sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do mięsa  Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy ze sobą mięso, dynię, cebulę, suszone pomidory, jajko, kaszę manną i przyprawy. Najlepiej wymieszać wszystko rękami, aby mięso(...)wszystkimi składnikami. W dłonie nabieramy porcję mięsa, robimy małe wgłębienie i wkładamy kawałek gorgonzoli. Formujemy mielone i obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni roztapiamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na średnim ogniu

My simple kitchen
Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem 234

znane kotleciki mielone, jednak są one w nietuzinkowej odsłonie. Do masy mięsnej polecamy dodać posiekany koperek i tarte rzodkiewki, wszystko doprawić na ulubiony smak... Kotlety idealnie komponują się z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i z domową mizerią Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem  SKŁADNIKI :  500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 jajko(...)gałązki koperku świeżego sól i pieprz do smaku 1,5 szklanki bułki tartej olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Rzodkiewki myjemy, odcinamy ich końce i ścieramy na drobnych oczkach, koperek siekamy.  Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy.  Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rzodkiewkę i koperek oraz odciśniętą bułkę i bułkę tartą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Oberiba na gęsto 212

łyżki masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 pęczek koperku 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz  Przygotowanie: Kalarepki obieramy (zostawiamy młode listki) i kroimy w słupki. Listki drobno siekamy.  Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle.  Dodajemy kalarepkę i listki, podlewamy wodą (ok. pół szklanki) i gotujemy na małym ogni u ok. 15 minut(...)gotującej się kalarepki. Mieszamy, aby nie powstały grudki.  Do potrawy dodajemy posiekany koperek. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem.   Podajemy z młodymi ziemniakami i kotletami mielonymi (lub innym mięsem). Smacznego

bistro mama
Quinoa z pieczoną dynią i fioletowym kalafiorem 190

razem na swej drodze spotkałam fioletowy kalafior i tak oto powstało to proste połączenie, które może być daniem samo w sobie, lub elementem większego zestawu. Domownik zjadł z kotletami i obiad z głowy ;) Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 mały fioletowy kalafior 1/3 dyni piżmowej natka pietruszki 4 łyżki oliwy z oliwek szczypta słodkiej mielonej wędzonej papryki szczypta ostrej(...)sól Wykonanie: Kalafior dzielimy na pojedyncze różyczki i gotujemy na parze. Dynię obieramy, kroimy w kostkę, solimy, obsypujemy papryką i pieczemy w 180 stopniach, aż zmięknie. Kalafior, dynię i siekaną natkę pietruszki mieszamy z quinoą, doprawiamy solą, polewamy oliwą, jeszcze raz mieszamy i gotowe. Smacznego

Quinoa Raz!
Surówka z kiszonej kapusty + film 138

Surówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek do dań z rybą, kotletów schabowych, mielonych lub smaczna przekąska do schrupania solo. Jest smaczna, zdrowa z mnóstwem witaminy C i bardzo łatwa w wykonaniu.     składniki na 4 porcje 500 g kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru kryształu czarny pieprz(...)sól przepis Opłukaną w zimnej wodzie kapustę odsączamy a następnie drobno szatkujemy po czym umieszczamy w misce. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Obraną marchew i jabłko ścieramy na tarce o dużych otworach i łączymy z pozostałymi składnikami. Surówkę polewamy oliwą, doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.   Artykuł Surówka z kiszonej kapusty + film

Smakowite Dania
Młoda kapusta ze śmietaną + film 140

Młoda kapusta ze śmietaną to niezwykle proste, smaczne i klasyczne danie, idealny dodatek do młodych ziemniaków lub mielonych kotletów. Jest to świetna propozycja, która również znakomicie smakuje solo, najlepiej zaraz po przygotowaniu i na gorąco.     składniki na 3 porcje główka młodej kapusty 2 cebule 1 marchewka pęczek koperku 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki mąki(...)pszennej szczypta kminku czarny pieprz sól przepis Młodą kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w niewielką kostkę, obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opłukany koperek drobno siekamy. Poszatkowaną kapustę przekładamy do dużego garnka, dodajemy pokrojoną cebulę oraz marchewkę, całość zalewamy dwoma szklankami wody, mieszamy i gotujemy do miękkości. Gdy kapusta będzie miękka ale nie rozgotowana, dodajemy do niej masło, wszystko

Smakowite Dania
Młoda kapusta ze śmietaną + film 331

Młoda kapusta ze śmietaną to niezwykle proste, smaczne i klasyczne danie, idealny dodatek do młodych ziemniaków lub mielonych kotletów. Jest to świetna propozycja, która również znakomicie smakuje solo, najlepiej zaraz po przygotowaniu i na gorąco.     składniki na 3 porcje główka młodej kapusty 2 cebule 1 marchewka pęczek koperku 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki mąki(...)pszennej szczypta kminku czarny pieprz sól przepis Młodą kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w niewielką kostkę, obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opłukany koperek drobno siekamy. Poszatkowaną kapustę przekładamy do dużego garnka, dodajemy pokrojoną cebulę oraz marchewkę, całość zalewamy dwoma szklankami wody, mieszamy i gotujemy do miękkości. Gdy kapusta będzie miękka ale nie rozgotowana, dodajemy do niej masło, wszystko

Smakowite Dania
Włoski klops w sosie pomidorowym – pieczeń rzymska na obiad lub na kanapkę 290

formach to czysta poezja! Mielone mięso, jeśli źle je potraktujemy i za długo poddamy działaniu wysokiej temperatury, bardzo często robi się za suche, wiórowate i po prostu niesmaczne. Kotlety mielone często zdarza nam się przesmażyć – wtedy ratuje nas podanie ich z sosem. A pieczenie mielonego mięsa w formie klopsa jest i szybkie, i efektywne – mięso zyskuje podpieczoną skórkę która zamyka(...)sosie i dodatek mocno nawilżonego cebulą i mlekiem czerstwego chleba sprawia, że ten włoski klops zostaje puszysty, lekki i niesamowicie wilgotny. Paprykę myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazda nasiennego i drobniutko siekamy – dobrze sprawdzi się też pulsacyjne potraktowanie jej rozdrabniaczem do jarzyn/ przystawką siekającą do blendera. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i smażymy paprykę do czasu aż puści kolor i zmięknie

Karo in the Kitchen
FIT GNIAZDKA Z MIĘSA MIELONEGO ZE SZPINAKIEM 238

łyżki ketchupu  Przygotowanie: 1. Do miski przekładam mięso mielone, drobno posiekany koper i szczypiorek,płatki owsiane,ketchup oraz przyprawy.  2. Następnie szpinak myję i drobno siekam (ja siekam w paski).  3. Cebulę kroję w kostkę.  4. Na patelni rozgrzewam olej przekladam szpinak i cebulę. Solę i pieprzę do smaku. Smażę ok 3 minuty. Przekładam do mięsa(...)porcję mięsa. Formuje kulkę. Za pomocą szklanki (dna) robię wgniecenie w kulce (tak by po bokach było więcej mięsa.  6. Do srodka daję plaster mozzarelli  7. Piekę kotlety przez 25 min w 180 stopniach. 8. Podaję z ulubionymi składnikami. Smacznego

Gotowanie Patki
Tradycyjna Zasmażana Kapusta Kiszona z Boczkiem 41416

Kapusta Kiszona Zasmażana z Boczkiem to idealny dodatek do niemal każdego mięsa jednak w połączeniu z tradycyjnym kotletem schabowym tworzy jedno z najpopularniejszych i najsmaczniejszych polskich dań.  Tradycyjna Kapusta Kiszona Zasmażana z Boczkiem - Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 200 g boczku wędzonego 2 duże cebule 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli łyżeczka soli 2 liście laurowe 4 ziela(...)angielskie kilka ziaren pieprzu 2 łyżeczki kminku ok. 6 łyżek masła Tradycyjna Kapusta Kiszona Zasmażana z Boczkiem - Sposób przygotowania: Kapustę odsączamy z nadmiaru płynu i siekamy. Zalewamy wrzątkiem do pokrycia kapusty. Dodajemy pół łyżeczki soli, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i kminek. Po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy ok. 50 minut - do miękkości. W międzyczasie podsmażamy na ok. 3 łyżkach

Słodka Strona