kotlet siekany - 989 przepisów (strona:37/66)

Kotlety z kalafiora 122

łyżeczki pieprzu mielonego           5 łyżek bułki tartej + do obtaczania kotletów---u mnie kasza kukurydziane ,lub otręby ,bo nie używam bułki tartej 1 łyżeczka maggi olej do smażenia(...)kiełbasą przekładamy do miski z kalafiorem i ziemniakami. Dodajemy sól, pieprz i maggi. Delikatnie mieszamy za pomocą łyżki lub ręki i czekamy, aż przestygnie. W tym czasie drobno siekamy natkę pietruszki. Wrzucamy ją do miski z kalafiorem i resztą składników, wbijamy jajka i dodajemy bułkę tartą. Wszystko dokładnie łączymy i ewentualnie doprawiamy jeszcze wg własnego smaku. Konsystencja nie będzie bardzo

w mojej kuchni
Kotlety z grzybów. 630

mięsa lub chcesz spróbować czegoś nowego. Składniki: 1/2 kg świeżych grzybów leśnych 1 szkl. ugotowanego ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej + do panierowania kotletów 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu lub tymianku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego sól, pieprz czarny do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Grzyby oczyścić z piasku, wypłukać w misce(...)gotować jeszcze 5 minut na niewielkim ogniu. Przecedzić grzyby i pozostawić na sicie aż woda dobrze odcieknie. Posiekać grzyby. Ja to robię wykładając grzyby na deskę do krojenia i siekam nożem na drobne kawałki. Na patelni rozgrzać ½ łyżki oleju i dodać posiekane grzyby. Teraz grzyby powinny odparować część wody, należy często mieszać. Podgrzewać grzyby na średnim ogniu przez

Codziennik Kuchenny
KOTLECIKI BAŁKAŃSKIE 120

wołowiny (np. udźca wołowego), grubo zmielonej oraz wymieszanej z jajkiem, bułką i przyprawami. Dzięki temu po usmażeniu mięsko będzie  miękkie i soczyste. Warto pamiętać, aby nie smażyć kotletów zbyt długo, gdyż mogłoby to je nadmiernie wysuszyć. Ostudzone kotleciki do 3 dni możemy przechowywać w lodówce lub zamrozić i następnie odgrzewać na patelni pod przykryciem na bardzo małym ogniu(...)zmielonego czarnego pieprzu sól oliwa lub olej WYKONANIE Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobniutką kostkę lub ścieramy na tarce. Natkę pietruszki siekamy. Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, pokrojoną cebulę, czosnek, skórkę otartą z cytryny i natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką mieloną papryką i roztartym koprem włoskim

cool and minty
Burgery z ciecierzycy 197

praskę, pomidory i cebulę drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na mniejszych oczkach. Ciecierzycę odsączamy z zalewy. Ciecierzycę miksujemy z czosnkiem, suszonymi pomidorami, oliwą i przyprawami. Mieszamy masę z kaszą, zieleniną, cebulą i marchewką. Odstawiamy na kwadrans. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni z termoobiegiem (180 stopni bez). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy z masy 6 kotletów, które spłaszczamy tworząc burgery. Pieczemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 139

każdy kotlet suszone pomidory. Kotlety są smaczne i soczyste, polecam . Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki 1 kajzerka Pół pęczka szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 1 jajko Sól, pieprz 0,5 słoika suszonych pomidorów z ziołami OLE! Bułka tarta Olej do smażenia Sposób przygotowania: Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy, umyty szczypiorek drobno siekamy. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy

Bajeczna Kuchnia
Domowe hamburgery 178

Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy mięso mielone oraz doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 2h do lodówki, aby mięso przeszło ziołami i cebulą oraz czosnkiem. (aby nie przywierało zbyt szybko i mocno do patelni, a także by łatwiej było formować kształty dodajemy jajko i mieszamy wszystko). 2. Z mięsa formujemy "kotlety" (aby się zmieściły do bułki

Kuchnia Pełna Pasji
Kotlety z ugotowanych ziemniaków + film 354

Kotlety z ugotowanych ziemniaków to pyszne urozmaicenie codziennych obiadów, doskonale smakują w towarzystwie sosu pieczarkowego i surówki. Priorytetem podczas przygotowywania tego dania jest niska cena produktów a przede wszystkim oryginalny smak. Kotleciki z ziemniaków to dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.     składniki na około 20 sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 cebule 3 ogórki kiszone(...)twardo 1 surowe jajko 3-4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia bułka tarta do panierowania 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta czosnku granulowanego czarny pieprz sól przepis Cebulę drobno siekamy i rumienimy na patelni z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu od czasu do czasu mieszając po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Ogórki kiszone kroimy w małą kostkę. Do dużej miski

Smakowite Dania
Kotlety mielone Babuni 124

jest fajne! Pamiętamy kotlety, które smażyła Babcia…pełne aromatu <3 Dzisiaj postanowiliśmy zrobić tak, jak Ona <3 Składniki 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała cebula 4 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 50 ml mleka 1 łyżka ekologicznej przyprawy w płynie olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Cebulę siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę

R'n'G Kitchen
Buraczane kotlety z kaszy jaglanej 205

niecodziennym, różowym wydaniu. Do kotletów dodałam małego, czerwonego buraka, stąd ten piękny kolor. Podałam je z sosem pieczarkowym, polecam bardzo :) Składniki (na 7-8 małych kotlecików): torebka kaszy jaglanej (100g) 1/2 cebuli mały, czerwony burak 2 jajka 1-2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej sól, pieprz natka pietruszki Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na niewielkiej

Czerwona Porzeczka
Schabowy na kapuścianej chmurce :) 83

Schabowe Mięso na kotlety tłuczemy tłuczkiem do mięsa. Mięso lekko obsypujemy wegetą. Obtaczamy je w mieszance mąki i bułki tartej, następnie w ubitym jajku i znowu z mieszance mąki i bułki. Wkładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy, aż panierka stanie się odpowiednio chrupiąca, ale nie spalona. Kapusta: Ja nie płukałam kapusty. Siekamy

ClauditteMissCooking
ROLADKI DROBIOWE Z KURKAMI I FETĄ 162

rozbijamy na cienkie kotlety (najlepiej robić to przez  folią spożywczą, żeby nie poszarpać mięsa). Posolić i popieprzyć, ew. posypać przyprawą do kurczaka. Kurki odmrażamy. Myjemy  i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Dusimy w mleku przez ok 15 minut na małym ogniu, aby pozbyć się ew.goryczki, która jest charakterystyczna przy mrożonych grzybach. Odcedzamy. Cebulę siekamy na drobną kostkę

Walijskie Pichcenie
Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 170

wieku. Według legendy miała być przyrządzana przez karczmarza o nazwisku Pożarski, u którego miał się zatrzymać Mikołaj I.  Danie zasmakowało władcy, który kazał je włączyć do dworskiego menu. Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba.     Składniki:  - ok. 750g piersi drobiowych- 2 jajka- 2 łyżki rozpuszczonego masła- 2 małe czerstwe bułki- mleko do namoczenia bułek- 1-2 ząbki czosnku- sól(...)jakiś czas mieszamy. Grzanki mają być tylko lekko podrumienione. Gotowe przekładamy do miseczki (w razie potrzeby łamiemy na mniejsze kawałki). Bułkę moczymy w mleku.Umyte i osuszone mięso bardzo drobno siekamy ostrym nożem lub mielimy w maszynce z dodatkiem odciśniętej bułki oraz czosnku. Ja mięso posiekałam, a bułkę z czosnkiem zmiksowałam w blenderze. Do masy mięsnej dodajemy żółtka, sól, pieprz, rozpuszczone

mojewypiekiinietylko
Najlepsze klopsy na świecie 181

hamburgery czy kotlety. Ten przepis na klopsy to moja własna wersja najbardziej soczystych, zwartych i jednocześnie mięciutkich klopsików.   Mielone mięso ogrzewamy do temperatury pokojowej, umieszczamy w misce. Dużą pszenną bułkę, najlepiej taką, która już podeschła w chlebaku, a przynajmniej jest czerstwa- obieramy ze skórki. Jej miąższ zalewamy mieszanką mleka i wody. Pietruszkę drobno siekamy, bez twardych gałązek, same liście

Karo in the Kitchen
KOTLETY Z RYŻU ZE SZPINAKIEM. 207

zastraszająco mało. KOTLETY Z RYŻU ZE SZPINAKIEM. /przepis własny;/ na 5-6 sztuk 1 szklanka zwykłego ryżu 2 szklanki bulionu warzywnego 2,5 szklanki posiekanych świeżych liści szpinaku 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej roślinny do smażenia Ryż gotuję do miękkości w bulionie, studzę.  Liście szpinaku siekam, odcinając ogonki. Cebulę i czosnek

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania