Witam Was świątecznie i zapraszam na pyszne kotleciki jajeczne. Jeżeli zostało nam sporo ugotowanych jajek, to możemy z powodzeniem je wykorzystać do przygotowania smacznych kotlecików. SKŁADNIKI: 6 jajek, 1/2 cebuli, 1/2 pęczka szczypiorku, bułka tarta, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Pięć jajek gotuję na twardo, obieram i kroję w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę. 2. Jajka łączę z cebulą i szczypiorkiem. Dodaję surowe jajko oraz przypra... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...