Zapiekanka z mięsem mielonym 314Moje poszukiwania odnośnie przepisu na mięso mielone zakończyło sie pomyślnie :) Cała nasza rodzinka miała dosyc kotletów mielonych i pulpecików i oto jest zapiekanka z mięsem mielonym :) autorstwa p.Roberta WożniakaSkładniki na 6-8 porcji * 1 kg ziemniaków * 400 g wieprzowego lub wołowego mięsa mielonego * 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
Słodkości i nie tylko
Kotlety mielone z jarmużem 192Kotlety mielone często goszczą na moim stole. Żeby jednak nie było, że ciagle te same kotlety lubię je urozmaicić różnymi dodatkami. Dodaje coś do mięsnej masy albo wkładam coś do środka. Tym razem moje kotleciki urozmaiciłam dodatkiem jarmużu. składniki: 600 g mielonej łopatki 120 g jarmużu (bez zgrubiałych łodyg) 1 jajko sól,pieprz 1 mała sucha bułka bułka
Monia miesza i gotuje
Mielone z cebulką w sosie myśliwskim 172Mielone z cebulką w sosie myśliwskim Na jesienne, zimowe obiady kotlety mielone przykryte aromatyczną cebulką, sosem myśliwskim również idealne na niedzielny obiad lub święta. 35 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki: · 1 kg mięsa mielonego wieprzowego · Jajko · Sól(...)myśliwski rozrabiamy w połowie szklanki wody i łączymy z cebulę. Chwilkę gotujemy aż sos się zrobi gęsty. 5. Następnie nakładamy na wierzch każdego kotleta. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna Chwila
Kotlety mielone - pieczone w piekarniku. 469Dziś kolejny dzień, kiedy to żar lał się z nieba... ale ja uwielbiam taką pogodę! Na obiad jadłam kotlety mielone ale nie te tradycyjne a pieczone w piekarniku. Nie trzeba stać przy gorącej patelni i co chwilę przewracać na drugą stronę, kotlety po prostu pieką się same. Można przygotować większą ilość a potem tylko odgrzać i obiad(...)szklimy na łyżce masła. Bułkę namaczamy w wodzie. Kiedy nasiąknie odciskamy. Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy cebulkę, bułkę, starty czosnek, wbijamy jajko i wyrabiamy przez chwilę. Doprawiamy do smaku, dosypujemy dynię. Jeśli mięso jest za luźne dosypujemy troszkę bułki tartej. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Układamy w foremce. Na każdym kotlecie na środku układamy kostkę masła. Wstawiamy
Radość kipiąca uśmiechem.
Roladki z mięsa mielonego z serem i szynką 204kroimy w kostkę. W misce mieszamy mięso mielone, namoczoną bułkę, paprykę, szczypiorek, cebulę, paprykę słodką i doprawiamy solą i pieprzem. Plasterek sera zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką - tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami. Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki
Gotowanie i blogowanie
Kotlety z mięsa mielonego i kaszy kuskus 198Bardzo lubię kotlety mielone, ale lubię też(...)nimi eksperymentować i dodawać coś nowego. Były już kotlety z niespodzianką , a dzisiaj kotlety z mięsa i kaszy kuskus. Dodałam też otręby owsiane żeby przemycić więcej błonnika do diety dzieci. Poza tym są zdrowsze, ponieważ nie smażyłam ich tylko upiekłam. Wyszły naprawdę super. Polecam! Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (wieprzowe lub drobiowe) 1/2 szklanki suchej kaszy kuskus
kuchnia doski
Kotlety mięsno - ziemniaczane 161Jeśli pozostaną Wam ugotowane ziemniaki to mogą być one świetnym dodatkiem do kotletów mielonych, ale takich troszkę innych. Można je podawać z sosem czosnkowym(...)pieczarkowym lub swoim ulubionym. Najlepiej smakują takie prosto z patelni. U mnie to już tradycja, że pierwszy usmażony kotlet jest mój :) Kotlety, frytki i surówka. Może być taki obiad? Mi smakowało i dlatego Wam też polecam. Składniki 500 g mięsa mielonego 4 średnie ugotowane ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko sól gałka muszkatołowa pieprz płatki chilli
O kuchni z uczuciem
Kotlety mielone z pieczarkami i papryką 304Dziś przepis na kotlety mielone przez wszystkich znane i kochane. Mielone jak mielone... ale takie faszerowane pieczarkami i papryka okazały się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól(...)przez praskę. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić rękami masę. Z wyrobionej masy, zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa robimy kulkę i spłaszczamy. Na każdy nakładamy farsz i sklejamy formując kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią, uważając by się nie przypaliły. Smacznego
magiczna kuchnia Kasi
KOTLETY MIELONE Z UDEK KURCZAKA 336Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście kotletów mielonych z wyfiletowanych udek kurczaka - polecam gorąco! Mają rewelacyjny smak. Są delikatne, ale bardziej wyraziste niż te, które robiłam kiedyś z piersi kurczaka. Podane z buraczkami czy surówką zadowolą najbardziej wybrednych :) Składniki: mięso b ez kości i skóry z 6 udek kurczaka 2 jajka bułka tarta 1 cebula 2 ząbki(...)czosnku majeranek sól pieprz słodka papryka suszona bazylia olej do smażenia Wykonanie: Mięso kroimy na mniejsze kawałki, mielimy wraz z cebulą i czosnkiem. Do masy dodajemy jajka, 2 łyżki bułki tartej i przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy mokrymi dłońmi. Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy każdy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
Walijskie Pichcenie
KOTLECIKI RYBNE Z CHIPSAMI 286miski. Koperek myjemy, osuszamy, drobno siekamy i dodajemy do ryby. Następnie dodajemy przyprawy, 1 jajko, otręby, len mielony, 2 łyżki mąki pszennej i wszystko dokładnie mieszamy ręką (jak kotlety mielone). Pozostałą mąkę wysypujemy na talerz. Na drugim talerzu roztrzepujemy jako. Płatki kukurydziane mielimy na miałko i wysypujemy na trzeci talerz. Z masy rybnej formujemy kotleciki, obtaczamy w mące
Kuchnia MagdaLeny
Mielone paluszki z brokułem 202Mielone, mielone i jeszcze raz mielone. Ile potraw można przyrządzić z mielonego mięsa? Multum. Sama często robię ; pieczenie, rolady, pasztety, zawijańce, Niestety na samo słowo kotlety mielone moja rodzina głośno krzyczy że jest nie głodna. Dlatego byłam zmuszone coś wymyślić . Zaczęłam robić mielone z różnymi dodatkami i zmieniać nazwy. Udało się . Skladniki(...)podsmażyć , dodać brokuł , chwilkę poddusić ok, 4 min Do mielonego mięsa dodać rozdrobnioną ,namoczoną bułkę , brokuł, łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, łyżkę majeranku, jajko. Dokładnie wymieszać ( Z 30 lat doświadczenia wiem że najdokładniej tego typu składniki miesza się rękoma) Z wymieszanej masy formuje kotlety w kształcie walców ( aby mięso nie przywierało do rąk należy je moczyć
Eli Gotowanie
Babka z mięsa mielonego 153Babka z mięsa mielonego to ciekawa propozycja dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety mielone lub klopsy. Ale nie tylko dla nich, ponieważ w czasie Wielkanocy można ją podać zarówno do świątecznego obiadu, jak i na talerzu z wędlinami. Dodatek kolorowych warzyw sprawia, że mięsna babka nie tylko cieszy oczy, ale także podniebienie. Składniki 1 / 2 kg mięsa
niecodziennikpary
Mini kotleciki musztardowo - piwne 127już kolejny przepis na moim blogu na mini kotleciki, czy też kuleczki mięsne. Są to kulki z mięsa mielonego, smażone na patelni, które robi się podobnie jak popularne kotlety mielone. Można je podawać jako przekąskę na ciepło lub na zimno z różnymi sosami, można je nadziewać na patyki od szaszłyków lub robić z nich koreczki. Można je również
Waniliowe Improwizacje
Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem 244Dzisiaj przepis na mięsne danie główne. Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem to świetna alternatywa dla kotletów mielonych. W dodatku w przeciwieństwie do mielonych są mniej tłuste, bo nie smażymy ich na tłuszczu tylko pieczemy w piekarniku. Ja przygotowałam je z wieprzowiny, a konkretnie z karczku, ale Wy możecie użyć dowolnego mięsa. Tak samo możecie
PatiGotuje
Mięso mielone z ziemniakami i słonecznikiem - danie z jednej patelni 225wszystko przygotowane na jednej patelni , więc i sprzątania po gotowaniu malutko :) To danie powstało bardzo spontanicznie... Miałam mięso mielone z przeznaczeniem na zupełnie coś innego - po prostu na kotlety mielone ;) bo nie robiłam już daaawno takiego zwykłego, tradycyjnego obiadu. Ale z uwagi na brak czasu na lepienie, smażenie i brak fety (a my najbardziej lubimy mielone
Kolorowy Przepisownik