kapustę, marchew, jabłka i cebulę. Przed podaniem polać surówkę z białej kapusty sosem śmietanowym, starannie wymieszać i posypać posiekaną zieleniną. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu. Najlepsza do kotletów mielonych z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem albo kotletami schabowymi . Smacznego :) Surówka z białej kapusty ze śmietaną fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskawykałaczki. Z podanego przepisu wyjdzie Wam 4 roladki schabowe – przed podaniem najlepiej je pokroić tak jak na zdjęciu, wyglądają dużo efektowniej, niżeli w całości. Zobaczcie też: Kotlety mielone Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Kotlety z kurczaka Przepis na roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 400 g schabu
Kuchnia Bazyliiosób zastanawiam się co zrobić z mięsem z rosołu, które nie zawsze zostanie zjedzone tego samego dnia. Jednym ze sposobów na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu są kotlety mielone, które są łatwe, smaczne i szybkie. Kotlety można przygotować na kolację lub na obiad np. z surówką z włoskiej kapusty lub po prostu zimne na kanapki
talerz przyjemnościspecjalnie dla Was moi rodzice:) Choć nie jest to potrawa Wigilijna, to na Święta polecam ich zrobienie. składniki: farsz: 0.6 kg mięsa mielonego, wołowo-wieprzowe (podobnie jak na kotlety mielone) 2 średnie cebule 1 jako Bułka tarta Sól i pieprz wykonanie: Na rozgrzaną wysoką patelnię wlewamy około 2 łyżek oleju wrzucamy uprzednio pokrojoną cebulę, dusimy ją około
Ania i Marcin gotujązamierzam zrobić coś konkretnego, a w trackie przygotowywania zmieniam koncepcję i wychodzi coś zupełnie innego. Miały być patisony faszerowane mięsem mielonym z pieczarkami. Zamiast tego, wyszły prawie kotlety mielone pieczone na pieczarkach. Na 4 porcje użyłam: 400 g dużych pieczarek (na grilla lub samych kapeluszy do faszerowania) 3/4 szklanki ryżu 1 jajko 500 g mięsa mielonego (dowolnego
KucharzycaKotlety z kalafiora Super alternatywa dla pospolitych mielonych kotletów i bezmięsny obiad. Chrupiące, kalafiorowe kotlety, które są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno, więc mogą stanowić i danie główne i przekąskę. Składniki: mały kalafior (bądź połowa dużego) 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 3 łyżki kaszy manny duża cebula 3 ząbki czosnku sok z połowy cytryny
na moim stole...Marchewka z groszkiem to dla mnie nieco zapomniana klasyka - całkiem niesłusznie :) Sama nie gotowałam jej dość długo, ale ostatnio córcia zażyczyła sobie kotletów mielonych z tym właśnie dodatkiem. W rezultacie kotlet poszedł na bok, a marchewka królowała na talerzu. Ktoś powie "banalne jedzenie, wszyscy potrafią je ugotować", ale gdyby tak było, to po co ta pozycja widniałaby
Kuchenne zapiski EdytyZapraszam na zdrowszą wersję kotletów mielonych, tym razem z dodatkiem orzechów włoskich. Wersja nie tylko wzbogacona smakowo ale i odżywczo, ponieważ orzechy mają wiele cennych dla naszego zdrowia właściwości. Jadłam niedawno takie kotleciki i tak mi posmakowały, że zrobiłam je sama. Spróbuj i Ty, są pyszne. Polecam ! Składniki: 500 g mieszanego mielonego mięsa 1 jajko 1 cebula(...)sucha bułka mleko do namoczenia bułki 1/2 szklanki orzechów włoskich bułka tarta do obtoczenia kotletów tłuszcz do smażenia sól, pieprz Wykonanie: mięso wymieszać z posiekaną cebulą i namoczoną wcześniej i odciśniętą czerstwą bułką posiekać orzechy włoskie mięso wymieszać z jajkiem, solą , pieprzem i posiekanymi orzechami. Formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Tak przygotowaną masę mięsną nadziewamy na patyczki do szaszłyków (wcześniej namoczone w wodzie). Tak przygotowane mięso mielone nabiera zupełnie innego smaku niż tradycyjne kotlety mielone. Smażymy kebaby na posmarowanej olejem rzepakowym patelni grillowej, obracając mięso, tak aby się równomiernie zrumieniło. Mini kebaby podajemy z ryżem parboiled z ryżem dziki, sosem jogurtowo-koperkowym i sałatką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWiększość z nas lubi niespodzianki, nawet te małe. Dlaczego nie włożyć niespodzianki do zwykłego mielonego aby zaskoczyć naszych bliskich ? Mnie się to udało :) Dzięki małej zmianie nudny kotlet mielony wrócił do łask :) Składniki : • mięso mielone • ser żółty • masło • czosnek • mielona papryka słodka ( lub chilli) • jajko • sezam • sól Przygotowanie : 1. Mięso solimy i dodajemy jajko. 2. Formujemy(...)kotlety ale do środka wkładamy kawałek sera żółtego , kawałek zimnego masła i sypiemy paprykę oraz dodajemy plasterek czosnku. 3. na koniec obtaczamy w sezamie i smażymy na smalcu. Smcznego
Keto PrzepisyAlternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Ciągnący ser i zielone oliwki wzbogacają smak mięsa. Polecam na domowe obiady! 250 g mięsa mielonego z indyka 1 cebulka 1 ząbek czosnku 50 g żółtego sera 10 zielonych greckich oliwek (z pastą paprykową lub bez) 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki (świeżej) Sól Pieprz Do miski przekładamy
VioletoweKucharzenieświeżą szynkę dokładnie wyrobić ręką z pokrojoną w kostkę cebulą, pieprzem, kucharkiem, odciśniętą z mleka bułką, tartą bułką, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem na kleistą masę na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone dość grube na rumiany kolor z każdej strony następnie kotlety przykryć pokrywka i dusić na mniejszym ogniu z 10 minut - kotlety będą delikatne, soczyste, potem bez przykrycia
W Mojej Kuchni LubięLubicie kotlety mielone? Wiem, że są trochę niemodne, ale ja od czasu do czasu mam na nie ochotę. I oczywiście wtedy je robię. Tutaj trochę odchudzona wersja. 500 g mięsa mielonego cebula jajko sucha kajzerka musztarda olej sól Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Wystudzić. Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy
Polska ZupaDoskonała alternatywa dla pieczarkowych kotletów mielonych. Proste i smaczne danie, które może być również idealną imprezową przekąską. Właśnie po raz pierwszy poczęstowano mnie tym przysmakiem na małym przyjęciu dziwiąc się, że nigdy wcześniej nie jadłam faszerowanych pieczarek. Rzeczywiście muszę przyznać, że choć pieczarki
Zakamarki mojej kuchninamoczyć w mleku, następnie odcisnąć z mleka i dać do mielonego mięsa, wsypać tartej bułki, wszystko dobrze wyrobić ręką na kleistą masę na patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut kotlety są pulchne, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię