kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:50/301)

Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 149

pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka zrobiłam pieczone kotlety z warzywami. Składniki na 12 sztuk kotletów z indyka z cukinią i marchewką 500 g udźca z indyka bez skóry 1 cukinia 1 marchew 1 mały(...)durszlaku. Pora siekamy i szklimy na łyżce oleju. Indyka mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu, dodajemy łyżkę wody i dokładnie wyrabiamy ręką, aż mięso zacznie się kleić, mięso łączymy z tartymi warzywami, dodajemy zeszklony por, sól, pieprz i bułkę tartą, a na koniec dodajemy całe jajko i dobrze masę na kotlety wyrabiamy. Mokrymi dłońmi formujemy owalne kotlety, które układamy na blaszce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KOTLETY MIELONE Z BURACZKAMI 108

Kotlety mielone tym razem przygotowałam z dodatkiem tartego buraczka, sera fety i czosnku. Obtoczone w sezamie i upieczone. Pyszne, niecodzienne kotlety polecam jako danie główne z warzywami, ale  idealne również do pieczywa na zimno lub ciepło(...)SKŁADNIKI :  400 g mielonego, chudego mięsa 1 średni burak 1 cebula 100 g fety 1 jajko 1 mała czerstwa bułka, namoczona i wyciśnięta sol, pieprz, papryka w proszku do smaku 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanego tymianku, odrobina kolendry sezam do obtoczenia olej do smażenia kotletów

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety mielone "pogołąbkowe" 146

Nieraz zostaje trochę farszu po gołąbkach ,wtedy można pokusić się zrobienie na obiad tego typu kotletów mielonych. Jeśli ktoś lubi ,może również przygotować je od podstaw. Wyszły bardzo pyszne i soczyste. Świetnie nadają się też do zamrożenia i w sytuacji kryzysowej ,zawijamy kotlety pojedynczo w folię aluminiową i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200°C. Składniki(...)tarta olej do smażenia Przygotowanie Ryż gotujemy al dente ,bez soli. Dodajemy do ostudzonego ryżu mięso mielone. Cebulę kroimy w kostkę ,szklimy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy do całości. Mieszamy razem z posiekanym koperkiem i jajkiem do smaku doprawiamy solą i pieprzem.Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron

R'n'G Kitchen
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI 124

Kotlety mielone pojawiają się zapewne w każdym domu.Mój mąż za nimi przepada.Do takich kotletów pasuje mi najbardziej łopatka lub mięso wołowo-wieprzowe,wtedy są one idealnie wilgotne.Dbam również o to by je urozmaicić choćby właśnie przez dodanie pieczarek.Pychotka. Składniki: 50dag mielonego mięsa(u mnie łopatka) ok 30 dag pieczarek 1 jajko 1 cebula kula mozzarelli sól,pieprz(...)dodajemy 3-4 łyżki bułki tartej,ponownie mieszamy,formujemy kotleciki.Bułkę tartą wysypujemy na talerz i dokładnie panierujemy mięsko.Patelnie mocno rozgrzewamy,wlewamy olej i gdy jest gorący smażymy kotlety na rumiano z obu stron,następnie jeszcze ok 3-4 min dusimy na wolnym ogniu by w środku ładnie doszły.Usmażone wykładamy na papierowy ręcznik

Niespełnione zdolności kulinarne
Kotlety mielone z brokułem 145

Nasz ulubiony brokuł trafił do kotletów mielonych. Mięsne kotleciki z dodatkiem brokuła są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Można podawać z różnymi dodatkami, na ciepło i na zimno. składniki: 500 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 1 brokuł ( ok 400 g różyczek ) 1 jajko 1 bułka kajzerka namoczona w mleku sól,pieprz bułka tarta do panierowania olej(...)miękki, prawie się rozpadać. Ugotowanego brokuła dobrze osączyć i wystudzić. Następnie brokuła przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać mięso mielone, odciśniętą bułkę i jajko. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kotlety, u mnie wyszło 10 sztuk. Panierować w bułce tartej. Smażyć na ciemnozłoty kolor z obu stron

Monia miesza i gotuje
KOTLETY MIELONE W WAFLU 161

panierki 200g pieczarek bułka tarta do panierki olej do smażenia dodatkowo do masy mięsnej zielenina: natka lub koperek Wykonanie: Mięso mielone wyrabiamy tak samo jak na tradycyjne, klasyczne kotlety mielone. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami (u mnie sól, pieprz, papryki, majeranek) oraz dodajemy jajko. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy najpierw cebulę, dodajemy posiekany czosnek

Walijskie Pichcenie
Kotlety jajeczne 1145

szybkie do zrobienia kotlety jajeczne. Kotlety szykuje się głównie z jajek gotowanych na twardo.   Do masy dodaje się surowe jajko oraz ulubione przyprawy i zioła.  Takie "kotlety mielone" bez mięsa szczególnie polecam wegetarianom oraz dzieciom. Kotlety jajeczne podaje się najczęściej z domowymi sosami oraz najróżniejszymi sałatkami i surówkami .   Lubicie kotlety z jajek

AniaGotuje.pl
Kotlety z kapusty 231

Pamiętam, kiedy w dzieciństwie mama pierwszy raz przygotowała kotlety z kapusty. Wyglądały jak kotlety mielone, ale stwierdziłam wtedy, że są smaczniejsze od kotletów z mięsa. I podtrzymuję tę opinię :) Proponuję podać je z ryżem lub ziemniakami i ciepłym sosem. Składniki na około 20 niewielkich sztuk: 1 średnia główka białej kapusty 2 cebule 2 łyżki masła 1 sucha bułka

Trzeci talerz
placuszki "gołąbkowe" 153

cebule posiekać. Ryż ugotować, kapustę posiekać i osobno ugotować i odcedzić. Wszystkie te składniki razem  wymieszać,dodać mięso mielone, wbić jajka, doprawić przyprawami. Formować placuszki wielkości kotletów mielonych i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z sosem pomidorowym i surówką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pikantne paluszki z mięsa mielonego 134

Nikt z Was nie zastanawiał się nad tym , w jaki inny sposób przygotować mięsko mielone ? Dzisiejsza propozycja jest wspaniałą alternatywą dla zwykłych kotletów mielonych . Jest to wersja raczej dla dorosłych gdyż paluszki mięsne są dość pikantne , ale zmniejszając ilość przypraw , myślę , że dzieciom będą smakowały i będą dla nich odpowiednie .  Składniki: 500 g mielonej wołowiny

Słodkości i nie tylko
Boczkowa niespodzianka 92

Boczkowa niespodzianka Zwykłe kotlety mielone z niespodzianką. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego z łopatki ·        20 pasków boczku parzonego ·        Sól ·        Jajko ·        Tymianek ·        Chili(...)Pieczemy 30 minut w 180 ˚ C. 14.                     Kotlety gotowe. 15.                     Smacznego

Kulinarna Chwila
soczyste kotlety mielone z jabłkiem i śmietaną... 175

namoczoną w wodzie i odciśniętą dobrze z wody, śmietaną gęstą 18% dodać tartej bułki, mielony pieprz, zimną wodę, dokładnie wszystko wyrobić na kleistą masę na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano, pod koniec przykryć patelnię, dusić z 5 minut, następnie bez przykrycia na większym ogniu z 2 minuty, kotlety przewrócić na patelni podawać z ziemniakami tłuczonymi

W Mojej Kuchni Lubię
VADEMECUM Burgery wołowe – jakie mięso wybrać, jak je zmielić i jak uformować burgery? 277

równi z hot-dogiem i mniej więcej w tej samej cenie, sprzedawane ze starych przyczep kempingowych przerobionych na punkty gastronomiczne porozstawiane najczęściej w mało reprezentacyjnych punktach miasta. Kotlet mielony (najprawdopodobniej cały pies mielony razem z budą), buła nie zawsze pierwszej świeżości, sos imitujący smak bliżej nieokreślony, 2,5 złotego mniej w kieszeni i szlus. Wyszukane dodatki typu(...)przy formowaniu placka na pizzę – zapobiegnie to wybrzuszaniu, sprawi też, że mięso będzie kurczyć się wolniej i równomiernie.   MAŁY KOTLET CZY DUŻY KOTLET? Jeśli próbujecie w domu robić piętrowe burgery typu BigMac albo macie małe bułki, usmażcie mniejsze kotlety, na wysokość 1,5cm. Jeśli gotujecie w rozpustnym stylu dowolnym – zrobicie burgery grubsze, takie na 2cm. Jakie są idealne proporcje

Karo in the Kitchen
Kotlety z grzybami wg Aleex 115

ważne jest, by się zatrzymać. Czasami można to zrobić przygotowując pyszne danie w swojej kuchni. Ostatnio dla swoich chłopców przygotowałam kotlety z grzybami. To taka „wariacja na temat” kotletów mielonych, inna wersja tradycyjnej potrawy, wzbogacona o grzyby. Ja użyłam pieczarek, ale świetnie sprawdzą się także grzyby leśne, jeśli macie je pod ręką. Grzyby nadają kotletom zupełnie innego smaku. Mięso(...)takim połączeniu smakuje naprawdę pysznie. Polecam. Składniki: • ½ kg mięsa mielonego z szynki lub z łopatki • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięs Knorr’a • jajko • 1 cebulka • tarta bułka • 1 mała bułka, np. kajzerka • olej Sposób przygotowania: 1. Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 2. Grzyby pokroić na kawałki. 3. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Podsmażyć

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania