szklanka płatków owsianych - opakowanie M&M's - 1 i 1/3 szklanki mąki - kostka masła prawdziwego zaw. 82% tłuszczu - 3/4 szklanki cukru pudru - cukier waniliowy - 1/2 szklanki posiekanych orzechów - 1/2 szklanki podsmażonych ziaren słonecznika - łyżeczka sody W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Masło siekamy na drobniejsze kawałki, po czym dodajemy do miski z naszymi składnikami i zagniatamy
Sajkofanka smakuostygnięciu podzielić na mniejsze różyczki. Kukurydzę odsączyć. Cebulę czerwoną i ser feta pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Przygotować sos majonezowo czosnkowy: Wymieszać majonez, jogurt, ketchup z wyciśniętymi ząbkami czosnku, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem majonezowo czosnkowym. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Po uprażeniu położyć słonecznik na ręczniku papierowym i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Słonecznikiem posypać górę sałatki
W kuchni u Monikiplasterki. Układamy je na półmisku i posypujemy rukolą . Na rukoli układamy pokrojoną w kostkę fetę i zwinięta w małe ruloniku szybkę parmeńską. Z musztardy, miodu, oliwy robimy sos. Doprawiamy go do smaku solą, pieprzem, oregano i ziołami prowansalskimi. Carpaccio z buraków polewamy tak przygotowanym sosem. Ziarenka słonecznika prażymy i posypujemy nimi carpaccio. Smacznego! Post Carpaccio z buraków z rukolą pojawił
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dokładna ilość wg uznania) - 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego - 2 ząbki czosnku - kilka rzodkiewek - garść słonecznika - garść pistacji - garść żurawiny suszonej - sól morska jodowana - pieprz kolorowy świeżo mielony Gotuję brokuła, jaja i piersi z kurczaka (oczywiście wszystko oddzielnie). Po ostudzeniu kroję pierś w kostkę, jaja w ósemki lub ćwiartki, oddzielam brokuła. Na talerzach układam brokuły, jaja, kawałki mięsa
Wielopokoleniowokoperku - 500 g szpinaku rozdrobnionego - szklanka soczewicy zielonej - 200 ml mleka kokosowego - opcjonalnie sól i pieprz - uprazony słonecznik do posypania Przygotowanie : Soczewice płuczemy na sitku. Zalewamy 4 szklankami wody i zagotowujemy. Dodajemy obrana pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Dodajemy szpinak, dolewamy ponownie 4 szklanki wody, zagotowujemy. Dodajemy mleko
Szkrab Je Sam7zł Nasza opinia Wygląd: Jak widać obie chałwy w środku wyglądają podobnie. W każdej paczce jest po dziewięć równych kostek co sprawia, że wygodnie się te chałwy je. Przyglądając się doskonale widzimy kawałki żurawiny i orzechów czy słonecznika. Smak: Wersja z orzechami arachidowymi pachniało przyjemnie orzechowo i słodko. Coś pomiędzy masłem orzechowym a owocowymi żelkami. W strukturze krucha, nieco
Candy Pandasłyżka octu jabłkowego - sól - pieprz Przygotowanie: Ocet wlewamy do miseczki, dodajemy przyprawy, mieszamy aż rozpuści się sól, dodajemy olej ze słonecznika i mieszamy do uzyskania aksamitnej konsystencji. Pierś z kurczaka i ser żółty kroimy na 0,5 cm kostkę, przekładamy do miski. Paprykę kroimy w cienkie paski, pomidor w kawałki i przekładamy do miski, dodajemy pokrojony szczypiorek, kapary i mieszankę
Kulinarne życieogórkową- wegańską, wiadomo Składniki na 4 porcje: ogórki koszone (pół kilograma) duża marchewka kawałek selera cebula kilka ziemniaków śmietana ze słonecznika (około 150 ml) przyprawy: lubczyk, liście laurowe, pieprz, sok z 1/4 limetki makaron ryżowy Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na gorącą oliwę do dużego garnka. Marchew, ziemniaki i seler kroimy w kostkę, dorzucamy do cebuli, mieszamy i przyprawiamy
greenscarfprzepyszne :) Świadome odżywianie . Sałatka z ananasa i słonecznika Składniki : ser żółty - 250 g ananasy - 1 puszka kukurydza - 1 puszka słonecznik - 1 szkl majonez - 3 łyżki sól i pieprz szczypiorek pokrojony - 2 łyżki PRZYGOTOWANIE: Ser żółty pokroić w kostkę. Ananasy odlać z syropu, odsączyć na sicie, pokroić w kostkę. Kukurydzę odlać z zalewy, dodać do ananasa. Połączyć składniki sałatki, wymieszać
Kuchnia Danusibanany, 3- jajka, 4- cukier, 3 łyżki- serek Arla Apetina India- mąka owsiana, 100g- mąka razowa bezglutenowa, 50g- masło 1/4 kostki + łyżka do wysmarowania słoików- przyprawy: pomidory, czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, 2 łyżki + 2 łyżki do wysypania słoików,- ziarna: słonecznika, siemię lniane, sezam, 2 łyżki + 2 łyżki do wysypania słoikówDodatkowo:- 5 słoiczków w kształcie walca.WYKONANIE:ucieramy żółtka z cukrem
Wypisz Wymalujziarna dyni i słonecznika Z masła, przesianej mąki i pozostałych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i przykryte, wstawiamy do lodówki na godzinę. Formę do tarty smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Ciasto rozwałkowujemy i delikatnie przekładamy do formy. Pieczemy 10 min. w temp.180 stopni. Pora kroimy w pióra i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę polędwiczki. Doprawiamy solą(...)dodajemy do kurczaka i pora i przyprawy.Mieszamy. Na podpieczoną tartę przekładamy pokrojone w kostkę suszone pomidory. Następnie przekładamy farsz z patelni. Dodajemy pokrojonego pomidora. Pieczemy 10 minut w temp. 180 stopni. Wyjmujemy i posypujemy świeżą natką i podprażonymi pestkami dyni i słonecznika. SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAburaki znajdziecie tutaj . Upieczonego buraka obieramy ze skóry, wykorzystujemy połowę, którą kroimy w kostkę. Na talerzu układamy umytą i osuszoną sałatę dębową, może być też rukola, czy inna sałata. Na niej kładziemy jajko, ćwiartki pomidorków, pokrojonego buraka, doprawiamy pieprzem. Polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy prażonym słonecznikiem. Smacznego! The post Sałatka z jajkiem i burakiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębyło czekać. Składniki : 60 dag mięsa mielonego drobiowego 30 dag boczku wędzonego w plastrach 15 dag pokrojonego w kostkę boczku (lub boczku z szynką) pół piersi z kurczaka 2 cebule 2 jaja 0,5 szklanki bułki tartej garść żurawiny suszonej garść słonecznika 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz papryczka chilli ( opcjonalnie ) Przygotowanie : Drobno pokrojoną cebulkę razem z chilli podsmażam
Mechanik w kuchnistartego ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej sól, pieprz Słonecznikowa posypka 1 łyżka mleka 1 łyżka masła 2 łyżki słonecznika łuskanego sól Przygotowanie warstwy mięsno - warzywnej Na patelni rozgrzać olej, dodać startą na grubych oczkach marchew i seler oraz poszatkowaną w kostkę cebulę. Smażyć na średnim ogniu, regularnie mieszając przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać wołowinę(...)mieszając. Przyprawić, zagotować, zestawić z palnika, lekko przestudzić i dodać sery, dokładnie mieszając. Odstawić na bok. Przygotowanie posypki słonecznikowej Mleko i masło rozpuścić w rondelku, dodać słonecznik, posolić i smażyć przez 2 minuty, następnie przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 10 minut, uważając aby słonecznik się nie przypali i zbyt
Jadło i czytadłoSŁONECZNIKA Składniki: (1 duża porcja) makaron tagliatelle 2 spore garści świeżego szpinaku typu baby 70 g sera lazur 4 - 5 łyżek śmietany 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pestek słonecznika sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia (2-3 łyżki) odrobina parmezanu do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie,ale po ugotowanie nie przelewamy zimna wodą(...)czasu do czasu mieszając. Kiedy listki szpinaku będą miękkie dodajemy na patelnię śmietanę oraz pokrojony w drobną kostkę ser. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą, a ser się rozpuści. Na koniec doprawiamy do smaku sola i pieprzem, dodajemy ugotowany makaron, posypujemy słonecznikiem oraz parmezanem. Proste prawda? Smacznego! Do takiego sosu szpinakowego świetnie sprawdza się też makaron typu
Bon appetit mon amie