wydaniu specjalnym pod migdałową kołderką na poduszce z chleba typu włoskiego. Zapraszamy: Składniki: filet z mintaja roztrzepane duże jajko (bądź 2 małe) pieprz i sól do smaku świeży koperek mąka bułka tarta migdały w płatkach por plaster cytryny chleb typu włoskiego świeża bazylia do przystrojenia Przygotowanie: Roztrzepać jajko z solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Filet obtoczyć w jajku, a następnie
KreatywnePinywymaga dodatku ziół, przypraw, bo sama w sobie jest bardzo aromatyczna. Można zabielić ją śmietanką, ale wtedy przestanie być fit. ;-) 1 duży kalafior 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 pęczka koperku 3 ziemniaki 1 por sól, pieprz 1. Kalafior dzielimy na części. 2. Marchewkę i pietruszkę obieramy. Wraz z porem kroimy w plasterki. 3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę(...)Koperek siekamy. 5. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy około 40 minut, aż warzywa zmiękną
Szefowa kuchniMłody zielony koperek najdłużej pozostanie świeży, nie zwiędnie nam szybko, jeżeli będziemy go przechowywać z korzeniami. Możemy także korzonki koperku włożyć do zimnej wody, wtedy zachowa jeszcze dłużej swoją świeżość. Pozdrawiam gorąco
Przepisy i porady kulinarneobiad moja córcia , to chyba świadczy o tym, że jest smaczne. składniki na 4 porcje 6 jajek 1 kostka bulionu 2 łyżki mąki pęczek świeżego koperku 2 łyżki mąki sól i pieprz przepis Trzy szklanki wody zagotowujemy , dodajemy kostkę bulionu i pokrojony koperek , chwilę gotujemy. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z odrobiną wody i śmietaną
Smakowite Daniaskrzydełek z kurczaka 4 spore ogórki kiszone 2 marchewki pietruszka 2 ząbki czosnku seler por cebula ziele angielskie liść laurowy 2 torebki ryżu pół szklanki śmietany 18% koperek sól i pieprz przepis Skrzydełka dokładnie myjemy wkładamy do garnka z 2 litrami wody, dodajemy pokrojoną włoszczyznę, wszystko gotujemy na małym ogniu. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Przyprawiamy(...)miękkie dodajemy starte na tarce ogórki kiszone razem z sokiem z ogórków, gotujemy jeszcze chwilę. Na koniec podprawiamy zupę śmietaną. Osobno gotujemy ryż. Zupę podajemy na talerzu z posiekanym koperkiem
Smakowite Daniaorzechów włoskich 1 duża cebula 15 dag masła do smażenia 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej sól i pieprz odrobina mąki do panierki natka pietruszki natka koperku przepis Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce i mieszamy z drobno posiekanymi orzechami włoskimi , podrumienioną cebulką , jajkiem i bułką tartą . Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperku , doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Wyrabiamy
Smakowite DaniaRozgrzewająca i pełna aromatu zupa koperkowa, powinna gościć w każdej kuchni. Jest pyszna w smaku, niezwykle łatwa w przygotowaniu, grzechem byłoby jej nie spróbować ;) składniki na 4 porcje pęczek koperku włoszczyzna ( marchewka pietruszka seler cebula ząbek czosnku ) 50 dag mięsa z kością 1/2 szklanki śmietany sól i pieprz 3 woreczki ryżu przepis Sporządzamy wywar z włoszczyzny, mięsa i wody(...)litry ). Gotujemy około 30 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy posiekany pęczek koperku. Zupę zabielamy śmietaną rozprowadzoną w wywarze. Osobno gotujemy ryż
Smakowite Daniaporcje 1,5 litra wywaru z mięsa 1 kalafior 2 marchewki 1 pietruszka pół selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 ziarenka ziela angielskiego sól i pieprz natka koperku 1 jajko pół szklanki mąki pół szklanki śmietany przepis Rozdzielone różdżki kalafiora gotujemy w osolonym wywarze z mięsa , dodajemy pokrojoną włoszczyznę , cebulę , czosnek i ziele angielskie . W garnuszku mieszamy(...)jajkiem , wodą i szczyptą soli na jednolite ciasto . Ciasto wlewamy powoli na gotującą się zupę i gotujemy do momentu jego wypłynięcia na powierzchnię . Zupę zabielamy śmietaną i posypujemy koperkiem
Smakowite Daniasztuki mięsa bądź do ziemniaków z jajkiem . składniki na 2 porcje 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki bulionu z kostki 3 łyżki posiekanego koperku sól przepis Rozpuszczamy masło na patelni dodajemy do niego mąkę, białą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzamy mlekiem, mieszając gotujemy i wlewamy od razu bulion. Przyprawiamy do smaku solą, chwilę(...)podgotowujemy, dodajemy posiekany koperek. Chwilę mieszamy na słabym ogniu już nie gotując. Sos koperkowy przygotowujemy bezpośrednio przed podaniem, gdyż odgrzewany traci kolor i aromat
Smakowite Daniaupalne dni . Jest błyskawiczny i banalnie prosty w przygotowaniu . Polecam do wypróbowania. składniki na 4 porcje 1/2 litra maślanki naturalnej 1 butelka soku pomidorowego (0,3l ) pół pęczka koperku sól pieprz cytrynowy ( może być ziołowy) przepis Koperek siekamy na drobno. Do miski wlewamy mocno oziębioną maślankę i zimny sok pomidorowy, całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem
Smakowite Daniaczosnkiem i curry, będzie wspaniałym dodatkiem do dań obiadowych z mięsem i ziemniakami lub do dań z grilla. Przygotowałam ją z natką pietruszki ale zamiast niej można użyć koperku i też będzie smaczna. składniki na 3 porcje mała główka młodej kapusty pęczek natki pietruszki lub koperku łyżeczka przyprawy curry 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis
Smakowite Daniazupy włoszczyzna ( 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, pora i kapusty włoskiej ) cebula ząbek czosnku 2 pęczki botwinki z buraczkami sok z 1 cytryny 2 gałązki natki pietruszki lub koperku mały pęczek szczypiorku 4 jajka ugotowane na twardo 200g śmietany 18% łyżka cukru czarny pieprz sól przepis Do garnka wkładamy obraną i umytą włoszczyznę ( marchew, pietruszkę, kawałek pora, selera(...)kostkę. Do gotującego się wywaru wrzucamy cebulę oraz czosnek, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, wszystko doprawiamy solą oraz cukrem i gotujemy do miękkości buraczków. Szczypiorek i natkę pietruszki lub koperku drobno siekamy. Do miski przekładamy śmietanę, wlewamy odrobinę gorącego wywaru i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną śmietaną zabielamy zupę, wrzucamy zieleninę, doprawiamy sporą ilością czarnego pieprzu, całość mieszamy i zdejmujemy
Smakowite Daniaczęść), - 2 ząbki czosnku (zmiażdżone), - 2 liście laurowe, - 3 ziarenka ziela angielskiego, - 2 goździki, - 2 liście curry, - 1 cm imbiru świeżego - lubczyk suszony lub świeży, - sól, pieprz, - natka pietruszki, koperek, szczypiorek - 1 marchew (na makaron) - 1 ząbek czosnku. Wykonanie Obrać i umyć warzywa za zupę, przekroić je na mniejsze kawałki (oprócz pora), wrzucić do garnka, dodać przyprawy (odłożyć trochę natki(...)koperku), gotować przez ok 2 godziny na małym ogniu. Marchewkę która pozostała pokroić (najłatwiej przy pomocy mandoliny) na cienkie paski jak spagetti. Wyjąć łyżką cedzakową ostrożnie warzywa z zupy, odłożyć na bok, przykryć żeby nie ostygły (jeśli chcemy je zjeść w zupie), na gotujący się bulion wrzucić pokrojoną marchewkę, gotować ją aż będzie miękka, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
Co na wege obiad?stronie ' Gotowanie z pasją '. Zapraszam od przygotowań! Składniki dla 2-3 osób: 1 duży burak 12 ziaren bobu 100 g serka koziego 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki cukru koperek CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Buraka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i owijamy folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka). Pieczemy 60 minut(...)plastrów buraka (w zależności, ile porcji zaplanowaliśmy). Na każdy plaster buraka wykładamy łyżeczkę sera koziego. Skrapiamy sosem balsamicznym, wykładamy ziarenko bobu, ponownie skrapiamy sosem i ozdabiamy koperkiem. Przed podaniem możemy skropić odrobiną oliwy z oliwek. Smacznego
My Culinary Artpiątkową kolację. Składniki : 1 dorsz wędzony 4 rzodkiewki 4 jajka 1 mała cebula 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu Sół, pieprz garść startego żółtego sera garść koperku Przygotowanie : Rybę obrać i oczyścić z ości, Rozdrobnić na mniejsze kawałki, rzodkiewkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę(...)Cebule obrać, równiez pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w jednej misce, dodać musztardę, ketchup, majonez, ser, koperek, Doprawić do smaku i wymieszać. Pastę schłodzić
Garnkowe fanaberie