kluski - 6146 przepisów (strona:130/410)

Zupa grzybowa z makaronem 63

Sezon grzybowy już w pełni, a jednym z najsmaczniejszych i najbardziej aromatycznych potraw jaką można z nich przygotować jest zupa grzybowa. Dzięki makaronowi lub lanym kluską zupa ta jest również bardzo sycąca. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 3 Składniki: 200 g grzybów 750 ml bulionu ½ cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki śmietanki(...)Makaron (u mnie kluski lane) Przygotowanie zupy grzybowej z makaronem Cebulkę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach masła. W międzyczasie oczyścić grzyby. Kapelusze pokroić w paseczki a trzonki w plasterki i dodać je do zarumienionej cebulki. Dusić przez około 5-10 minut. Ugotować bulion i dodać go do grzybów. Gotować kolejne 5-10 minut

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa grzybowa z makaronem 227

Składniki: 200 g grzybów 750 ml bulionu ½ cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki śmietanki 18% do zup Makaron (u mnie kluski lane) Przygotowanie zupy grzybowej z makaronem Cebulkę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach masła. W międzyczasie oczyścić grzyby. Kapelusze pokroić

KuchniaWeDwoje.pl
Knedle ze śliwkami i cynamonem 18

łyżki oleju. Wrzucamy partiami knedle i gotujemy około 4-5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Pamiętajmy, że knedle gotujemy od razu po uformowaniu. 6. Kluski podajemy polane stopionym masłem i posypane cukrem z cynamonem. Moje rady: Z tej receptury wyszło mi 10 sporych sztuk. Ilość cynamonu, cukru i masła według uznania.  Knedle gotujemy

Izabelawkuchni
Kluseczki półfrancuskie w zupce ze świeżych pomidorów 29

całość dokładnie mieszamy *** *** Zagotowujemy około 1,5 litra wrzątku, solimy. Na wrzątek metalową łyżką kładziemy podłużne kluseczki, za każdym razem zanurzając łyżkę w wodzie. Gotujemy do momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię *** *** Odcedzamy na durszlaku i przelewamy zimną wodą *** *** Do miseczek nakładamy kluseczki, zalewamy gorącą zupą i delikatnie polewamy śmietanką oraz posypujemy siekanym koperkiem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE

Blog z Apetytem
Pierogi z kurczakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą 27

mąką blacie na cienki placek. Za pomocą foremki wycinamy okrągłe kształty. Nakładamy przestudzony farsz. Zlepiamy pierogi. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy przez kilka minut, od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową. Pierogi podajemy polane roztopionym masełkiem. Można też podać je z sosem jogurtowo-majonezowym. UWAGA! Ciasta na pierogi wychodzi nieco więcej w stosunku

Smaki Na Talerzu
Gnocchi w sosie pieczarkowym 26

mają dobry skład to warto sobie czasami ułatwiać życie. Ty razem kupiłam gnocchi gotowe bo czasu aby je robić brak a głowa mówi że brzuch by zjadł. Dodałam do klusek przepyszny sos pieczarkowy i razem stworzyli piękne danie. Idealne dla zabieganych. Gnocchi w sosie pieczarkowym - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pampuchy z owocami lasu i bitą śmietaną 28

mnie robi się je bardzo prosto i myślę że nawet dla osób początkujących nie będzie problemu aby takie pampuchy wykonać. U mnie w domu mówiło się zawsze pampuchy albo kluski na parze, zależy u której babci a u Ciebie? Użyłam tutaj mrożonych owoców leśnych i dodatkowo borówki amerykańskiej. Myślę że dodatek owoców zależy od Waszych upodobań i zawartości

Moje Małe Czarowanie
Warzywne knedle 55

bazę. Na talerzu wyglądają super i smakują wybornie. Z każdej połówki ciasta wychodzi 10 - 11 knedelków w zależności jakie duże zrobicie. Mnie wyszło po 11 sztuk. Gotowi do lepienia klusek? zapraszam. Warzywne knedle - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi leniwe z miodem i pistacjami 33

Pierogi leniwe, kluski leniwe , każdy pamięta je z dzieciństwa gdy babcia lepiła, czy mama gotowała. Jest tu ich na blogu sporo natomiast dziś będzie coś równie pysznego ale z lżejszymi zamiennikami czy to mąki czy dodatków. Moja babcia pamiętam jak zagniatała szybko ciasto z twarogu i mąki, potem robiła rulony jak na kopytka i gotowała w osolonej wodzie

Moje Małe Czarowanie
Gnocchi z nadzieniem z suszonych pomidorów i mozzarelli 56

uczucie komfortu i zachwycą Twoje podniebienie. Kuchnia włoska to prawdziwa uczta dla podniebienia, pełna smaków, które kuszą i rozpieszczają zmysły. Jednym z najsłynniejszych włoskich dań są gnocchi – małe kluski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kluski z ricottą i truskawkowym jogurtem 37

zjeść gdy aż się śmieją do mnie. Jogurt truskawkowy pasuje tutaj wybornie, można oczywiście zrobić kluseczki z innymi owocami ale z truskawkami smakują najlepiej, wiem bo próbowałam. Kluski z ricottą i truskawkowym jogurtem - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KARTACZE Z MIĘSEM + FILMIK 50

Kartacze to pyszne, duże kluski z ciasta ziemniaczanego nadziane mięsem. Podane na ciepło i z                chrupiącym boczkiem smakują rewelacyjnie.    MIĘSO :  1 kg łopatki wieprzowej 1 cebula do gotowania marchew, kawałek selera jarzynka, liść laurowy 2 ziarnka ziela angielskiego woda do gotowania

Kulinarne Fantazje Marioli
KETO MAKARON BAMBUSOWY (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 93

5/5 - (1 ocen) Keto makaron bambusowy to doskonały zamiennik niskowęglowodanowy dla tych, którzy nie przepadają za makaronem konjac czy warzywnymi. Przygotowuję go według tego samego przepisu

Ola la LCHF