klopsy - 809 przepisów (strona:15/54)

Pulpety gotowane w sosie z warzywami :pyszny przepis, jak zrobić 67

własnym z warzywami: marchewką, selerem, cebulą i posiekanym koperkiem. Pulpety z mięsa mielonego najlepiej smakują podawane z ziemniakami z wody, chrupiącymi skwareczkami i ulubioną, sezonową surówką.      Klopsy zostały przygotowane z mielonej wieprzowiny, w ten sam sposób można także przygotować gotowane pulpety z indyka albo cielęciny. Klopsy mielone można przygotować z wyprzedzeniem i zamrozić. Ten szybki i pełen

Moja Książka Kucharska
Klopsiki Pankracego 103

klopsiki z mięsa mielonego w aromatycznym sosie z dodatkiem różnych warzyw. Danie można podać z kluskami śląskimi, kopytkami, makaronem lub ryżem. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na klopsy: ·        ½ kg mięsa mielonego ·        1 całe jajko ·        Szczyptę czosnku(...)chili. Ewentualnie możemy podlać wodą jak sos jest za gęsty. 4.    Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody. 5.    Sos warzywny łączymy z klopsami. 6.    Danie gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Klopsiki duszone w młodej kapuście 116

czosnek granulowany, sól, pieprz) Mięso zmielić razem z jedną cebulą, przyprawić wg smaku, wymieszać dokładnie i uformować klopsiki. Kapustę cienko posiekać. Łyżkę tłuszczu rozgrzać na nieprzywierającej patelni i obsmażyć klopsy z każdej strony na mocnym ogniu. Obsmażone klopsy wyjąć na talerz. Na tej samej patelni rozgrzać drugą łyżkę tłuszczu i podsmażyć drugą cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do zeszklonej cebuli

Smaki Armine
Klopsiki w sosie śmietanowym 87

Klopsiki w sosie śmietanowym to obiad zainspirowany gotowym daniem, które można znaleźć na sklepowych półkach. Chociaż określenie “gotowe danie” to za dużo powiedziane, bo

niecodziennikpary
Tradycyjne kotlety mielone 153

Tradycyjne kotlety mielone zazwyczaj są podawane z marchewką z groszkiem, albo zasmażanymi buraczkami i ziemniakami z wody. Kotlety te bardzo często królują na polskich stołach jako

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone z sosem czosnkowym 178

Kotlety mielone to tradycyjne danie kuchni polskiej. Bardzo często gości na polskich stołach, zwłaszcza w weekendy. Tym razem podamy je w trochę inny sposób, bo wraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone z papryką 143

Kotlety mielone z papryką to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych. Przecież nie zawsze musimy ograniczać się do klasyki. Danie to jest idealną propozycją na rodzinny, niedzielny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZUPA GULASZOWA ORAZ RECENZJA GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT 114

pulpeciki w sosie pieczarkowo- paprykowym  (przepis tutaj) . Pulpeciki te również przygotowałam w garnku Happycall.  Składniki: * 500 g mięso mielonego wieprzowego * 2-3 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia klopsów * 1 jajko * sól do smaku * 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego * płaskie pół łyżeczki czosnku granulowanego Dodatkowo: * 2 mniejsze czerwone papryki * 350 g pieczarek * 1 cebula * 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)patelni na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni. Na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną w plasterki paprykę, pieczarki i cebulę w piórka. Na wierzch na podsmażone warzywa położyć podsmażone klopsy, zalać bulionem, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Całość dusić na małym ogniu około 20 minut

Zrób to smacznie
Wiejskie kotlety mielone 186

Całość dokładnie mieszamy *** *** Kapustę, cebulę oraz pietruszkę drobniutko siekamy *** *** Posiekane warzywa dodajemy do mięsa i ponownie dokładnie mieszamy *** *** Z masy formujemy owalne kotleciki i lekko spłaszczamy je dłonią. Gotowe klopsy obtaczamy w bułce tartej *** *** Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu, z dwóch stron, aż się ładnie zrumienią *** *** Po usmażeniu kotleciki możemy ułożyć na ręczniku papierowym w celu odsączenia

Blog z Apetytem
PULPECIKI Z SOSIE PIECZARKOWO- PAPRYKOWYM 123

tylko macie ochotę. Ale można też jeść to danie samodzielnie z kromką chleba. Pycha :) Składniki: * 500 g mięso mielonego wieprzowego * 2-3 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia klopsów * 1 jajko * sól do smaku * 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego * płaskie pół łyżeczki czosnku granulowanego Dodatkowo: * 2 mniejsze czerwone papryki * 350 g pieczarek * 1 cebula * 2 łyżki koncentratu pomidorowego (użyłam(...)patelni na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni. Na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną w plasterki paprykę, pieczarki i cebulę w piórka. Na wierzch na podsmażone warzywa położyć podsmażone klopsy, zalać bulionem, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Całość dusić na małym ogniu około 20 minut. Do przygotowania pulpetów użyłam garnka próżniowego ze sklepu  Pure Green . Dzięki

Zrób to smacznie
Klopsy z warzywami i kuskusem 93

Danie obiadowe szybkie i zdrowe, ale mi do rymu wyszło. Klopsy są aromatyczne a kuskus pyszny i kremowy, polecam do wypróbowania. Lubicie takie dania? jadacie? gotujecie? my często. Warzywa z klopsami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie