Śniadaniowe gniazdo z jajem sadzonym Proste, pyszne i szybkie do wykonania . Takie właśnie jest gniazdo , siedzi w nim wszystko co na śniadanie jest najlepsze , czyli , jajko , kiełbaska , ketchup i ser . Nic więcej pisać o tym nie trzeba , chyba tylko to ,że oczywiście jest to ulubiona potrawa śniadaniowa moich chłopaków . Co do tego dania są zgodni , a to już niemały sukces
Ogrodnik w podróżysmaczny obiad. Leczo - Najlepszy Przepis - Składniki: 2 duże cebule 4 duże ząbki czosnku 100 g wędzonego boczku ok. 500 g wędzonej kiełbasy (u mnie kiełbasa śląska, głogowska oraz kiełbaski ostródzkie) ok. 500 g papryki (najlepiej 3 kolory) ok. 500 g pomidorów ok. 700 g cukinii ( po obraniu i wydrylowaniu) przyprawy: oregano, bazylia, słodka papryka, rozmaryn, pieprz, sól
Słodka Stronapołączenie z nutą białego wina, które świetnie skomponowało całość. Ryż z cukinią i kiełbasą w białym winie Składniki : 100 g białego ryżu 1 mała cukinia 2 kiełbaski śląskie 1 cebula biała 100 ml wytrawnego wina białego oliwa czosnkowa sól, pieprz koperek Przygotowanie : Kiełbasę śląską kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie czosnkowej, dodajemy cebulę oraz starą na dużych
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicharakter tego dania Generalnie jest to pozycja śniadaniowa, do której dodaję to co zazwyczaj mam w kuchni. Tym razem przygotowałam ją z chorizo, które swobodnie można zastąpić naszą swojską kiełbaską, papryką, cukinią, ciecierzycą, no i gwiazdą tej potrawy – jajkami. Najpierw podsmażamy warzywa, następnie dodajemy pomidory i na koniec wbijamy jajka, nic prostszego a śniadanie iście królewskie. Uwielbiam zajadać
karmelowySzczypiorek drobno siekamy. Do każdej kokilki na dno układamy plasterki kiełbasy, następnie wbijamy jajka i całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy serem żółtym i na wierzchu układamy kiełbaskę. Jajka zapiekamy przez ok. 14-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Po upieczeniu dekorujemy je posiekanym szczypiorkiem. Post Jajka w kokilkach pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sztuk Pomidory koktajlowe – 15 sztuk Papryka wędzona – 1 łyżeczka Papryczka chili – 1 sztuka Czosnek – 3 ząbki Szafran – szczypta Suszony rozmaryn Sól Oliwa z oliwek – 2 łyżki + do wysmarowania formy Kiełbaska chorizo – 4-5 plasterków Sos piri-piri – 1 łyżka Wykonanie: Pałki kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy 2 ząbkami czosnku, papryczką chili, solą i ½ łyżeczki papryki wędzonej. Odstawiamy
Kuchnia Bon Appetitwybrać się na piknik na łonie natury. Oprócz plotek przyświecała im chęć złapania ostatnich promieni letniego słońca i zrobienia grilla. Jednak napotkały pewien problem — co przygotować i czym zastąpić kiełbaski albo karkówkę, żeby było zdrowo, lekko i przyjemnie. Rozwiązania szukać długo nie musiały, bo w te pędy przybiegłem im z pomocą i zaproponowałem trzy wspaniałe przepisy na roślinne grillowanie: fasolowe
Food Squaregrillowanych warzywach i mięsach, delikatnych zupach i chłodnikach, aromatycznych gulaszach i pysznym winie! W hotelu mieliśmy szansę skosztować kjufte, kebabcze (wspaniale doprawione mięsko mielone w formie podłużnych kiełbasek lub kotlecików), sarmi (gołąbki z ryżem i mięsem mielonym w liściach kapusty lub winogrona, o ile się nie mylę) czy bardzo popularną sałatkę szopską (pomidory, ogórki, papryka, cebula) z pysznym serem sirene
Cooking Monstereksperymentować i zrobić buły na śniadanie z ziarnami słonecznika i czosnkiem granulowanym.Całkiem fajne wyszły w smaku, idealnie pasują do sałaty ogórka czy pomidora z plastrem sera czy kiełbaski.Idealnie miękkie z chrupiącą skórką z wierzchu. Składniki na 8 szt mąka pszenna tym 700 Kłos Pol 800 g czosnek granulowany Kłos- Pol 1 łyżeczka drożdże świeże
Różowa kuchniakońcu pokrojone drobno ogórki . Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. 2. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy i podsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem (możemy wymieszać kiełbaski w sosie
Szefowa kuchniWitam Kochani Weekend majowy w pełni, mam nadzieję, że miło spędzacie czas :-) ja dziś byłam na ognisku , na kiełbasce :-) Dziś przychodzę do Was z bardzo pysznym i prostym deserem w pucharkach-tiramisu Przygotowuje się go w kilka chwil, potem musi postać w lodówce około 2 godzinki i można pałaszować :-) SKŁADNIKI *z przepisu wychodzi 6 dużych pucharków (na prawdę dużych
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWoda ma być około 5 cm powyżej ciecierzycy Napęczniałą ciecierzycę dajemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 1 godzinę do miękkości. W osobnym garnku podsmażamy cebulkę, dodajemy pokrojoną kiełbaskę oraz mięso. Dodajemy też przepuszczony przez praskę czosnek, marchew. Wszystko podlewamy wodą i dusimy. Gdy ciecierzyca jest jędrna, ale po zmiażdżeniu miękka, dodajemy ją do mięsa. Wszystko zalewamy wodą
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusolą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobić i pozostawić do ostudzenia. Każdą z parówek przeciąć na 3 części i dokładnie oblepić ciastem. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju (na złoto). Kiełbaski wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć na ręczniku papierowym. (*) Jeśli ograniczacie parówki, ale czasami Was do nich ciągnie - to najlepszym wyborem są te z szynki, gdzie zawartość mięsa jest najwyższa
Di gotujePRZYGOTOWANIE : Cukinię kroimy na centymetrowe plastry, układamy na wysmarowanej olejem blaszce i posypujemy solą i szczypiorkiem. Na cukinię układamy po 2-3 kawałki pokrojonej kiełbaski, po kawałku papryki i posypujemy tartym serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około 25 minut. Cukinia puści trochę soku ale to nie szkodzi. Przekładamy ją na talerz i podajemy
Kulinarne Fantazje MarioliLekka sałatka z białą kiełbasą z majonezem laight. 4 ziemniaki 2 cebule 4 kiełbaski parzone białe 3 marchewki 4 jajka majonez light sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki gotujemy w mundurkach,studzimy i obieramy,a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach do salaterki.Cebulę obieramy i drobno siekamy,układamy równo na ziemniakach.Doprawimy solą i pieprzem.Kiełbasę obieramy i kroimy w plasterki ,wykładamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki