resztę warzyw ,jakoś je lepiej mój organizm toleruje.O dziwo ,mało czuć w niej pora a tyle się go do niej daje.Polecam. 5 szkl.bulionu kurzego 50dag.porów 2 kiełbaski 3-4 ziemniaki 0.5szkl.śmietany 1-2 łyżeczki mąki 1 łyżka masła maggi natka pietruszki pieprz sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pory kroimy wzdłuż na połówki,myjemy,a potem drobno kroimy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwłaśnie zielony plasuje się na pierwszym miejscu moich ulubionych kolorów. Pośród zieleni, na działce, łące, czy gdziekolwiek w otoczeniu przyrody najlepiej lubię grillować. Sezon na grillowanie wciąż trwa. Gorące kiełbaski, soczyste mięsiwa i aromatyczne warzywa. Ślina leci do kolan :D No i jeszcze opiekany chleb! Najlepiej ciepły posmarować masłem, mniam! Ostatnio jednak postanowiłam zastąpić zwykłe ( jakże pyszne) masło czymś zielonym
Kuchnia w Słońcu Skąpanamazurka, albo plasterka maminej pieczeni z cynamonem. A jeszcze ciężej pozbyć się później tych wszystkich nieprzyjemnych dolegliwości żołądkowych...zanim zacznę, spojrzę jeszcze tęsknym wzrokiem w stronę sernika i białej kiełbaski...z chrzanem... I tak to się ciągnie, dopóki wszystko się nie pokończy. Stop, stop, stop! Święta świętami i pyszności pysznościami, ale żołądek ma jednak jakieś swoje ograniczenia. Dlatego w ramach
Kuchnia w Słońcu Skąpanastopni w środku wyrobu.Następnie wyjmujemy z gorąsej wody i studzimu 5-10 min w zimnej wodzie.Wycieramy do sucha ręcznikiem i chowamy do lodówki.Kroimy na drugi dzień gdy kiełbaska stężeje. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.kroimy w piórka. Warzywa wrzucamy do miski i doprawiamy odrobiną oleju i przyprawą do pieczonych ziemniaków. Następnie warzywa przekładamy na blachę do pieczenia i podlewamy rosołem. Na warzywa wykładamy kiełbaski. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 40-50 min (Uwaga z włączonym termoobiegiem) Smacznego
IMPRESJA SMAKUkalendarzu mamy już jesień, ale ładna pogoda sprzyja jeszcze wypoczywaniu na świeżym powietrzu. Nic tak nie smakuje na dworze, jak zimne piwo i pyszna karkówka, czy kiełbaska z grilla. Do mięsa obowiązkowa sałatka… przepisów na sałatki jest wiele, ale dzisiejsza nasza propozycja to nie coś z czym kojarzymy sałatki, czyli danie dla kobiet dbających o linię. Jest to dość
KasiaiKrzysiu.plstopni i podpiekamy w wędzarni temp.80-90 stopni do uzyskania 70 stopni w środku kiełbasy.Kije z kiełbasą odkładamy do ostygnięcia następnie chowamy do lodówki.Lub kto woli może kiełbaskę powiesić w przewiewnym miejscu aby wyschła na kilka dni.Zaznaczam,że kiełbasa podsuszana będzie bardziej wyrazista w smaku sól,pieprz i czosnek będziemy czuć bardziej niż w takiej prosto z wędzarni. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Dziś pyszna rolada z ziemniaków kurek ,kiełbaski i sera. Rewelacja, ciasto podobne jak na kopytka tylko trochę rzadsze.Mąż zadowolony hihi nie rozpoznał , że to ziemniaki stwierdził pyszna ta zapiekanka.Oto właśnie chodzi by zaskakiwać i to pozytywnie :) Widziałam jak Monika robiła swoja roladę, stwierdziłam , że też muszę spróbować Składniki: ziemniaki 10 szt mąka pszenna TYP 500 Kłos
Różowa kuchniajuż taka nasza rodzinna tradycja, że w słoneczny wrześniowy weekend, wybieramy się na ognisko. Wiosną i latem grillujemy na działce dosyć często, jednak ognisko z kiełbaskami i pieczonymi ziemniakami przyrządzamy tylko raz w roku. Tak na pożegnanie ciepłego lata :) W tym roku trafiliśmy na idealną pogodę! Przyjemne ciepłe słońce towarzyszyło nam do samego zachodu. Aż żal ściskał serce
Mienta blogŚniadaniowe gniazdo z jajem sadzonym Proste, pyszne i szybkie do wykonania . Takie właśnie jest gniazdo , siedzi w nim wszystko co na śniadanie jest najlepsze , czyli , jajko , kiełbaska , ketchup i ser . Nic więcej pisać o tym nie trzeba , chyba tylko to ,że oczywiście jest to ulubiona potrawa śniadaniowa moich chłopaków . Co do tego dania są zgodni , a to już niemały sukces
Ogrodnik w podróżysmaczny obiad. Leczo - Najlepszy Przepis - Składniki: 2 duże cebule 4 duże ząbki czosnku 100 g wędzonego boczku ok. 500 g wędzonej kiełbasy (u mnie kiełbasa śląska, głogowska oraz kiełbaski ostródzkie) ok. 500 g papryki (najlepiej 3 kolory) ok. 500 g pomidorów ok. 700 g cukinii ( po obraniu i wydrylowaniu) przyprawy: oregano, bazylia, słodka papryka, rozmaryn, pieprz, sól
Słodka Stronapołączenie z nutą białego wina, które świetnie skomponowało całość. Ryż z cukinią i kiełbasą w białym winie Składniki : 100 g białego ryżu 1 mała cukinia 2 kiełbaski śląskie 1 cebula biała 100 ml wytrawnego wina białego oliwa czosnkowa sól, pieprz koperek Przygotowanie : Kiełbasę śląską kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie czosnkowej, dodajemy cebulę oraz starą na dużych
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicharakter tego dania Generalnie jest to pozycja śniadaniowa, do której dodaję to co zazwyczaj mam w kuchni. Tym razem przygotowałam ją z chorizo, które swobodnie można zastąpić naszą swojską kiełbaską, papryką, cukinią, ciecierzycą, no i gwiazdą tej potrawy – jajkami. Najpierw podsmażamy warzywa, następnie dodajemy pomidory i na koniec wbijamy jajka, nic prostszego a śniadanie iście królewskie. Uwielbiam zajadać
karmelowy