Leczo do słoików

Leczo do słoików

Leczo do słoików

A gdyby tak zimową porą zjeść pachnące warzywami leczo? Wystarczy otworzyć słoik, dodać podsmażoną kiełbaskę i gotowe. Zwykle leczo robi się u mnie w domu "na oko", ale na potrzeby bloga wszystko zważyłam po obraniu i odmierzałam czas  po dodaniu każdego składnika. Całość doprawiłam świeżymi ziołami z wyjątkiem bazylii, która już przekwitła i zmuszona byłam dodać suszoną. Składniki: 0,4kg cebuli 1,1kg kolorowej papryki 1,8kg cukinii 1kg pomidorów- użyłam odmiany lima olej Przyprawy: sól pieprz bazylia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wrzosowa Polana

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.