kiełbaski - 1399 przepisów (strona:33/94)

Wytrawne paszteciki orzechowe z dynią 161

pokrój w drobną kosteczkę/ malutkie kawałki i wmieszaj w farsz- podziel go na 2 części. 8. Rozwiń ciasto francuskie i wzdłuż DŁUŻSZEGO boku ułóż jedną część farszu uformowaną w kiełbaskę- ciasto z farszem zawiń do połowy. 9. Analogicznie postąp z drugą stroną ciasta i pozostałą częścią farszu. 10. Ciasto ostrożnie przekrój wzdłuż, a następnie każdy z wałeczków na mniejsze kawałki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Domowy marcepan i nominacja 127

łyżeczkę wody Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie składniki wymieszaj w misce i wyrób ręcznie jak ciasto. 2. Marcepan powinien być gładki i mieć konsystencję twardej plasteliny. 3. Uformuj kulę/ kiełbaskę, zawiń w folię spożywczą i przechowuj w lodówce nawet do 2 tyg. Smacznego! Homemade marzipan Ingrediends: 100g ground almonds 90g icing sugar a few drops of almond oil 1 teaspoon

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tajlandia od kuchni 162

bananowe (pyszne!) czy wypieki przypominające ciasto drożdżowe lub brownie (niestety niezbyt smaczne). Wiele restauracji oraz niektóre hotele oferują turystom „europejskie” śniadania, w skład których wchodzą jajka (sadzone lub jajecznica), kiełbaski, tosty, dżem i owoce. W bardziej wypasionej wersji znajdziemy również smażony bekon i fasolkę po bretońsku. Popularne są tu również omlety z warzywami lub z żółtym serem. Czasem znajdzie się

Zawsze głodna!
Pieczona kapusta pekińska 122

zapiekać, co też uczyniłam. Pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako warzywny dodatek do obiadu lub na podwieczorek jako samodzielne danie z kawałkiem dobrej kiełbaski. Składniki: • 1 duża kapusta pekińska • 1/5 szklanki oleju • 3 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • 100 g sera żółtego Wykonanie: • Kapustę pokroić w 1-1,5 cm plastry

To co kocham
Zupa krem z białej fasoli 93

Aksamitna zupa z białej fasoli zmiksowana na gładki krem doskonale syci i może być jednogarnkowym daniem obiadowym. Można dodać do niej kawałek kiełbaski, wtedy nawet głodomory się najedzą. Jeśli nie macie czasu gotować fasoli, to można użyć fasoli z puszki razem z wodą, w której jest zamknięta. Taka zupa smakuje również

To co kocham
Futomaki z indyka w sosie imbirowo-śliwkowym 113

położyć na środku mięsa mielonego. – Zwijać roladki mięsa mielonego z filetem w środku tworząc rolkę. – Każdą rolkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą, tworząc kiełbaskę, którą należy powtórnie zawinąć w folię. Blanszowanie warzyw – Obrać marchewkę i wycinać skrobaczką długie paski. – Tak samo wycinać paski z cukinii. – Zagotować wodę

To co kocham
ZUPA CEBULOWA Z KIEŁBASĄ 92

Zupa cebulowa - nieskomplikowana i mało wymagająca, a jaka dobra! Jej smak trochę podkręciłam dodając kawałki wędzonej kiełbaski. Zupa w sam raz na tę porę roku 😉 Składniki: 6-7 cebul 1 ząbek czosnku 1,5 litra bulionu 1 szklanka białego wina 1 łyżka mąki ok. 250 g kiełbasy wędzonej 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczka kminku

Kuchnia MagdaLeny
łatwy chlebek cebulowy 147

Lubicie smakowe pieczywo? My uwielbiamy bułki i chlebki z różnymi dodatkami. Taki cebulowy chlebek najbardziej pasuje nam do kiełbaski z ogniska lub pikantnych gulaszy. Jest bardzo aromatyczny, po jego upieczeniu dom pachniał przez cały dzień. Najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu, od jego chrupiącej skórki wprost nie można się oderwać.  Składniki: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ryba zapiekana w cieście francuskim z brokułami 128

Składniki: - płat ciasta francuskiego - 2 filety ulubionej ryby  - 1 brokuł - 1 serek topiony w kiełbasce - jajko + żółtko - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - dwie łyżki soku z cytryny Brokuła dzielę na różyczki, gotuję w osolonej wodzie do miękkości, odcedzam, przekładam  z powrotem do garnka i rozgniatam widelcem. Dodaję czosnek, sól, pieprz i serek topiony. Mieszam na gładką masę

Cook&Love
SAŁATKA Z BROKUŁAMI, FETĄ I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI 917

pieczonego mięsa. Można ją wykorzystać jako samodzielne danie na lunch, bądź lekką kolację. Ja często przygotowuję tę sałatkę w sezonie grillowym, bo najbardziej smakuje mi ona z dobrze wypieczoną kiełbaską z ogniska lub grillowanymi żeberkami. Mniam :)  SKŁADNIKI: 1 świeży brokuł 200-220 g sera feta 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek płatki migdałów pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Podzielić

Calzonella.com
Jarmuż duszony w mleku kokosowym z papryką i frankfurterkami 136

koniec dodać odcedzony i pokrojony jarmuż. Podlać mlekiem kokosowym, przykryć pokrywką i dusić do miękkości. Dusiłam 40 minut doprawić solą, pieprzem, kardamonem i octem ryżowym. Pod koniec dołożyć kiełbaski, by się zagrzały. Podawać z pieczywem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ziemniaczany gulasz z curry 103

przygotowania, ponadto dodatek curry dodaje mu orientalnego smaku. Szybko, pożywnie i pysznie - na takie chłodne wieczory w sam raz! składniki: 800 g ziemniaków 100 g wędzonego boczku 2-3 kiełbaski myśliwskie 1 duża cebula 2 łyżki oliwy 500 ml bulionu ząbek czosnku łyżka mąki pszennej sól, pieprz curry w proszku Boczek pokroić w paseczki, kiełbasę w plasterki, cebulę w piórka

6niebo
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 153

ręce w jednej z tanich księgarni w chwili, gdy zastanawiałem się nad przejściem na dietę po wakacyjnych szaleństwach. Wiadomo – grille, spotkania z rodziną i przyjaciółmi, obiadki, kolacyjki, imprezki, piwko, kiełbaska… I znów zacząłem wyglądać o 5 kg zdrowiej. Szlag, trzeba znów coś ze sobą zrobić. No i zrobiłem. Przeszedłem się z żoną do księgarni, gdzie za dyszkę udało nam się

Proste-przepisy.pl
SPAGHETTI BOLOGNESE – HITMAN: EPISODE 2 – SAPIENZA – makaron z sosem mięsnym na winie 225

szczegółowo nakreślili gastronomiczne punkty typowe dla włoskiej kuchni, niby mała rzecz, ale znacznie poprawia immersję gry. Słoneczna pogoda dopisuje. Pora zatem na porcję lodów z Gelaterii Bella! A może kiełbaskę z grilla? Naszym zadaniem w zleceniu jest m.in. zabicie Silvio Caruso, bioinżyniera, który miał bardzo specyficzne stosunki ze swoją zmarłą matką, kochał ją i nienawidził jednocześnie. Nie będziemy opisywać

Nerds Kitchen
magazyn Maszkety - jesienny numer z moimi przepisami 121

kuchni sąsiadów, którymi w tym numerze są Niemcy. W moim felietonie znajdziecie szybki przegląd ich garnków i być może skusicie się wycieczkę kulinarną opartą nie tylko na piwie i kiełbasce z rusztu :) https://issuu.com/magazynmaszkety/docs/10_issu/8

Eksperyment sobotni