bananowe (pyszne!) czy wypieki przypominające ciasto drożdżowe lub brownie (niestety niezbyt smaczne). Wiele restauracji oraz niektóre hotele oferują turystom „europejskie” śniadania, w skład których wchodzą jajka (sadzone lub jajecznica), kiełbaski, tosty, dżem i owoce. W bardziej wypasionej wersji znajdziemy również smażony bekon i fasolkę po bretońsku. Popularne są tu również omlety z warzywami lub z żółtym serem. Czasem znajdzie się
Zawsze głodna!zapiekać, co też uczyniłam. Pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako warzywny dodatek do obiadu lub na podwieczorek jako samodzielne danie z kawałkiem dobrej kiełbaski. Składniki: • 1 duża kapusta pekińska • 1/5 szklanki oleju • 3 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • 100 g sera żółtego Wykonanie: • Kapustę pokroić w 1-1,5 cm plastry
To co kochamAksamitna zupa z białej fasoli zmiksowana na gładki krem doskonale syci i może być jednogarnkowym daniem obiadowym. Można dodać do niej kawałek kiełbaski, wtedy nawet głodomory się najedzą. Jeśli nie macie czasu gotować fasoli, to można użyć fasoli z puszki razem z wodą, w której jest zamknięta. Taka zupa smakuje również
To co kochampołożyć na środku mięsa mielonego. – Zwijać roladki mięsa mielonego z filetem w środku tworząc rolkę. – Każdą rolkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą, tworząc kiełbaskę, którą należy powtórnie zawinąć w folię. Blanszowanie warzyw – Obrać marchewkę i wycinać skrobaczką długie paski. – Tak samo wycinać paski z cukinii. – Zagotować wodę
To co kochamZupa cebulowa - nieskomplikowana i mało wymagająca, a jaka dobra! Jej smak trochę podkręciłam dodając kawałki wędzonej kiełbaski. Zupa w sam raz na tę porę roku 😉 Składniki: 6-7 cebul 1 ząbek czosnku 1,5 litra bulionu 1 szklanka białego wina 1 łyżka mąki ok. 250 g kiełbasy wędzonej 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczka kminku
Kuchnia MagdaLenyLubicie smakowe pieczywo? My uwielbiamy bułki i chlebki z różnymi dodatkami. Taki cebulowy chlebek najbardziej pasuje nam do kiełbaski z ogniska lub pikantnych gulaszy. Jest bardzo aromatyczny, po jego upieczeniu dom pachniał przez cały dzień. Najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu, od jego chrupiącej skórki wprost nie można się oderwać. Składniki: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: - płat ciasta francuskiego - 2 filety ulubionej ryby - 1 brokuł - 1 serek topiony w kiełbasce - jajko + żółtko - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - dwie łyżki soku z cytryny Brokuła dzielę na różyczki, gotuję w osolonej wodzie do miękkości, odcedzam, przekładam z powrotem do garnka i rozgniatam widelcem. Dodaję czosnek, sól, pieprz i serek topiony. Mieszam na gładką masę
Cook&Lovepieczonego mięsa. Można ją wykorzystać jako samodzielne danie na lunch, bądź lekką kolację. Ja często przygotowuję tę sałatkę w sezonie grillowym, bo najbardziej smakuje mi ona z dobrze wypieczoną kiełbaską z ogniska lub grillowanymi żeberkami. Mniam :) SKŁADNIKI: 1 świeży brokuł 200-220 g sera feta 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek płatki migdałów pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Podzielić
Calzonella.comkoniec dodać odcedzony i pokrojony jarmuż. Podlać mlekiem kokosowym, przykryć pokrywką i dusić do miękkości. Dusiłam 40 minut doprawić solą, pieprzem, kardamonem i octem ryżowym. Pod koniec dołożyć kiełbaski, by się zagrzały. Podawać z pieczywem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przygotowania, ponadto dodatek curry dodaje mu orientalnego smaku. Szybko, pożywnie i pysznie - na takie chłodne wieczory w sam raz! składniki: 800 g ziemniaków 100 g wędzonego boczku 2-3 kiełbaski myśliwskie 1 duża cebula 2 łyżki oliwy 500 ml bulionu ząbek czosnku łyżka mąki pszennej sól, pieprz curry w proszku Boczek pokroić w paseczki, kiełbasę w plasterki, cebulę w piórka
6nieboręce w jednej z tanich księgarni w chwili, gdy zastanawiałem się nad przejściem na dietę po wakacyjnych szaleństwach. Wiadomo – grille, spotkania z rodziną i przyjaciółmi, obiadki, kolacyjki, imprezki, piwko, kiełbaska… I znów zacząłem wyglądać o 5 kg zdrowiej. Szlag, trzeba znów coś ze sobą zrobić. No i zrobiłem. Przeszedłem się z żoną do księgarni, gdzie za dyszkę udało nam się
Proste-przepisy.plszczegółowo nakreślili gastronomiczne punkty typowe dla włoskiej kuchni, niby mała rzecz, ale znacznie poprawia immersję gry. Słoneczna pogoda dopisuje. Pora zatem na porcję lodów z Gelaterii Bella! A może kiełbaskę z grilla? Naszym zadaniem w zleceniu jest m.in. zabicie Silvio Caruso, bioinżyniera, który miał bardzo specyficzne stosunki ze swoją zmarłą matką, kochał ją i nienawidził jednocześnie. Nie będziemy opisywać
Nerds Kitchenkanapek, która często przygotowuje sobie mój mąż sam ;) Przepis na 2 osoby: 1 duże jajko 1/2 szkl mleka 1/2 szkl mąki pszennej tortowej spora szczypta sody przesmażone kawałki szynki, kiełbasek (czyli to co nam zbywa w lodówce ) 2-3 łyżki groszku konserwowego 1-2 małe ogórki kiszone papryka czerwona, żółta pokrojona w kostkę po łyżce kukurydzy i fasoli czerwonej konserwowej
Gotowanie...to proste !posypać cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć kiełbaskę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę
Moje domowe kucharzenierodzinnego grilla. To okazja do spotkań z najbliższymi i przegadania całego tygodnia. Dziś chciałabym Wam polecić pyszną sałatkę, która idealnie pasuje właśnie do grillowanych dań, jak również sama, bez kiełbaski :) Zróbcie :) Warto. Udanego grillowania i dzisiejszej niedzieli. -TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 1-30 min - PORCJE: 5 Sałatka
Gotuję Testuję